Şimdi Ara

İç ünite suyunu kondanser üzerine akıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 5 katlı apartmanın 3. Katında oturmaktayım. İç ünite suyunu dış ünite ayağına bağlayıp aşağı akıtıyorum fakat alt kattan şikayet gelmesi üzerine çözüm arayışlarına girdim.

    forumda yıllar önce yazılmış bi post gördüm.


    “ dış ünitenin üzerine geniş bir su kabı koyun bir nebzede olsa dış ünite sıcaklığını alacaktır. Kot farkından dolayı drenaj borusunda bir miktar su birikmesi olacaktır. Bu şıktada gene doğaya dönüş mümkün. “


    bir başka post


    ”Dış ünite kompresörü üzerine veya kondenser üzerine verebilirsin suyu damlalar halinde olduğundan çabuk buharlaşacak ve sistemi bir nebzede olsa rahatlatacaktır. buzdolabı kompresörünün üzerindeki buharlaşma kabı gibi düşünün. “



    bunun mantığı tam olarak nasıldır. Uygulama için bana fikşr verebilirmisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. Birinci yöntemde dış ünitenin üzerine bir su kabı konması ve tahliye hortumunun bu kaba su akıtması tavsiye edilmiş. Bu eğer dış ünite direkt güneş almıyorsa pek etkili bir yöntem değildir. Buzdolaplarında kompresörün sıcaklığıyla gerçekleşen buharlaşma ile dış ünitenin dış kasasının üstündeki sıcaklık ve buharlaşma bir değil.


    İkinci yöntem ise iç üniteden gelen su hortumunu dış ünitenin arkasında bulunan peteklere yönlendirip suyun dış ünitenin arkasındaki peteklere verilmesini tavsiye etmiş. Bu iç üniteden gelen suyun bir kısmını buharlaştırsa da suyun yine büyük bir kısmı dış ünite tavasına su halinde ulaşacaktır.


    Özetlersem bu yöntemler şikayeti ortadan kaldırmaz. Sizin için etkili çözüm iç üniteden gelen su hortumunu varsa çatıdan yere inen yağmur suyu iniş borusuna bağlatmanızdır. Bu yoksa iç üniteden zemine kadar boru veya hortum indirmeniz gerekecektir.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.