Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: darkzone86 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.965
Cevap
188
Favori
772.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vurucu066 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Sizi davet eden kişi dışında Türkiye'den sponsor gösterebileceğiniz bir yakınınız var mı? Önceki mesajlarımda belirtmiştim bu durumu.
    Almanya davet eden kişi dışında Türkiye'den de bir yakınınızı sponsor göstermenizi istiyor. Kendi hesabınız filan olsa bile çalışmadığınız için sponsor göstermenizi istiyorlarmış.
    Hollanda vize kuralları nasıl bilmiyorum ama geçen yıl bu şekilde başvurduysanız vizeyi vermeleri mucize olmuş.
    Bir de bir ay kalmak istediğiniz için de bu maddeyi göstererek red etmiş olabilirler.
    10 15 gün olsa kabul edebilirlerdi ama süre bir ay olunca bu kadar uzun süre masrafları nasıl karşılayacak diye tereddüt etmiş olabilirler.
    Bazen vize memurunun o anki ruh haline göre de başvurunuz değerlendirilebiliyor.
    Örneğin o an memurun keyfi yoktur, bir bahane bulup reddedebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneyt86 C kullanıcısına yanıt
    Ben geçtiğimiz cuma günü 25.01'de başvurdum. Bu perşembe günü 31.01’de geldi. Yanlış bilmiyorsam zaten haftasonu vize işlemleri için konsolosluk çalışmıyor. Yani 4 güne halloldu işim. Umarım seninki de kısa sürede gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordinaryusrakun -- 7 Şubat 2019; 18:9:3 >
  • Tekrardan merhaba arkadaşlar, 23 Ocak başvurum 1 Şubat itibariyle sonuçlandı ve bugün sabah gidip pasaportumu aldım. 1 yıllık multi olarak sonuçlamışlar. Öğrenci, Çalışmayan olarak vize almak isteyen arkadaşlar, birebir yaptığım tüm işlemler hakkında yararlanabileceğiniz, Öğrenci, Çalışmayan Olarak Almanya Vizesi Nasıl Alınır? yazımı okuyup aklınızdaki soruları sorabilirsiniz. Darısı tüm bekleyen arkadaşlara..
  • Hocam bende hollanda ya başvurmuştum ogrenciyim universteden izin belgemi öğrenci belgemi transkripti mi falan koydum 2. Vizem olacaktı hollandadan üstümde 2 tane hesap gösterdim yani 4 5 yıllık hesaplar içindeki paralarda yıllardır var yeni yatırılan paralar değil 1 tanesi haraketli hesabin hemde yetim aylığı hesabımı yetim aylığı aliyorum aylık 720 tl onuda gösterdim hesaplar imzalı kaşeli 5 aylık dökümleri koydum. Davetiyem var 2000 euro brüt geliri var davet edenin geçen yılda 1 aylık istemiştim bu yilda 1 aylık istedim sadece 3. Maddeden red geldi maddi kaynaklar falan diyordu neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vurucu066

    Hocam bende hollanda ya başvurmuştum ogrenciyim universteden izin belgemi öğrenci belgemi transkripti mi falan koydum 2. Vizem olacaktı hollandadan üstümde 2 tane hesap gösterdim yani 4 5 yıllık hesaplar içindeki paralarda yıllardır var yeni yatırılan paralar değil 1 tanesi haraketli hesabin hemde yetim aylığı hesabımı yetim aylığı aliyorum aylık 720 tl onuda gösterdim hesaplar imzalı kaşeli 5 aylık dökümleri koydum. Davetiyem var 2000 euro brüt geliri var davet edenin geçen yılda 1 aylık istemiştim bu yilda 1 aylık istedim sadece 3. Maddeden red geldi maddi kaynaklar falan diyordu neden olabilir?
    Merhaba, size davetiye gönderen kişinin 2000 euro brüt geliri olduğunu belirtmişsiniz. Net geliri vergiler düşerse 1.600 euro civarı olabilir, bundan dolayı red yemiş olabilirsiniz. Ayrıca karşı tarafın bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısına göre aldığı ücret yeterli mi? Devletten yardım alıyor mu? yani bir çok sebebi olabilir ve bu kişinin size sponsor olabilecek maddi yeterliliği var mıdır? Çok yönlü düşünmek gerekiyor. Benim size tavsiyem sanırım daha önce itiraz etmiştiniz, takip etmiştim. Bunun sonucunu bekleyip, davetiyesiz turistik öğrenci olarak başvuru yapın.




  • miniajans M kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten konsolosluğun sitesinde brüt gelir minumum 1750 euro diyor izin ödenekleri hariç olarak demisler zaten suanki davet edenim brüt geliri ise 2000 euro. Geçen yılki davet edenim brüt geliri ise 1550 euro falan olduğu halde vermişlerdi itiraz ile
    . Hocam.birde birşey daha sorcam bu itirazımda itiraz evraklarımi ikamet ettiğim şehirden değilde başka bir şehire gitmek zorunda kaldığım için başka bir şehirden yolladim bunun bi sorunu olur mu ikamet ettiğim yerden farklı yer olunca adres?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vurucu066

    Hocam zaten konsolosluğun sitesinde brüt gelir minumum 1750 euro diyor izin ödenekleri hariç olarak demisler zaten suanki davet edenim brüt geliri ise 2000 euro. Geçen yılki davet edenim brüt geliri ise 1550 euro falan olduğu halde vermişlerdi itiraz ile
    . Hocam.birde birşey daha sorcam bu itirazımda itiraz evraklarımi ikamet ettiğim şehirden değilde başka bir şehire gitmek zorunda kaldığım için başka bir şehirden yolladim bunun bi sorunu olur mu ikamet ettiğim yerden farklı yer olunca adres?
    Hocam minimum 1750 yazıyor olabilir ancak dediğim gibi buna çok yönlü bakmak gerek size davetiye gönderen kişi kaç nüfusa bakıyor, evi yeterli mi? herhangi bir sosyal yardım alıyor mu? Size sponsor olabilecek yeterlilikte mi? Çünkü aynı durumda bir yakınım davetiye ile daha yeni Almanya'ya 3 aylık vize aldı. Bu kişinin net ücreti 1800-2000 arası ve devlet yardımı almıyor, ev büyüklüğü de yeterli

    Yazışma adresinizi belirttiyseniz, farklı bir şehirden göndermeniz sorun teşkil etmez hocam.




  • Hocam beni bu yil davet eden geçtimiz yillarda başka birine de yollamıştı 3 aylık vize vermişlerdi benden önce davet ettiği kişiye. Beni davet edende orda devlet dairesinden memur statüsünde calisan yani davetiye de sorun yok herhalde daha önce birisi aldığına göre aynı davetiye ile tahminimce sorun görünmüyor davetiyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu günlerde Ankara'dan başvuru yapan veya sonuç alan var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikah yapacağım belçika ve türkiye vatandaşı eşim ile hollandaya balayına gitmek istiyorum.daha önce yıllık iznimde turistik vizeye başvurmuştum ama red gelmişti.acaba ab vatandaşı eşi olunca kolaylık sağlıyorlar mı yardımcı olabilir misiniz.Dilekçe ile neden daha önce turistik gezi yapmak istediğimi neden red geldiğini falan açıklamama gerek varmı.AB Vatandaşı eşi olanlar aynı durumlarda olanlar yardım cı olursa çok sevinirim
  • enes232321 E kullanıcısına yanıt
    Redlerin en büyük sebebi geri döneceğinize inanmamaları ve maddi gelir yetersizliğidir. Uzun zamandır aynı iş yerinde çalışıyorsanız ve düzenli geliriniz var ise bir sorun yaratmaz. Turistik başvuru yapacaksınız bilet rezervasyonu otel rezervasyonu yapmanız yeterli. Eşinizin avrupa da bir ülke vatandaşı olması kolaylıkdan ziyade zorluk olur zannımca. Çünkü gidip dönmeme ihtimalinizi göz önünde bulunduracaklardır. Herhangi bir açıklama yazmanıza gerek yok bence.
  • bende sorun oluyor normalde mantıken düşünecek olursak diye düşünüyordum da meğer öyle değilmiş.aaynı durumdaki arkadaşlar önceleri de benzer şeylerden bahsetmişler kolaylık sağlandığına dair.teşekkürler.aynı durumu yaşayanlar genelde net biliyor ondan varsa yardımcı olsalar iyi olur valla
  • enes232321 E kullanıcısına yanıt
    Eşinizden dolayı vize ücreti ödemezsiniz. Ancak geri döneceğinizi kanıtlayamazsanız, bu sizin için dezavantaj oluyor ve red alma ihtimaliniz artıyor.
    Eğer belgeleriniz sağlam olursa, daha uzun süreli vize alabiliyorsunuz.
    Dikkat etmeniz gerekenler,
    -Yeni olmayan ve aktif olarak kullandığınız banka hesabı, son zamanlarda tek seferde yüklü miktarda giriş olmasın. TL hesabı yeterlidir, yeni Euro hesabı açıp yüksek miktarlar göstermeyin.
    -E devletten alabileceğiniz nüfüs kayıt örneği ve nufüs müdürlüğünden alabileceğiz formül b belgesi
    -çalışmakta olduğunuz iş yerinden açıklayıcı izin belgesi
  • vfs nin sitesinde kolaylıktan bahsediliyor ve turistik vize başvurusunun aksine daha az belge talep ediliyor .merak ettiğim de buydu.belgelerim normal işleyişinde düzgün belgeler olursa kolaylık böylelikle sağlanmış oluyor anladığım kadarı ile.ab vatandaşı ile evli olarak seyehat etme hakkı falan kanunlar devreye giriyor sanurum.doğru muyum
  • enes232321 E kullanıcısına yanıt
    AB vatandaşı eşiyim, yakın zaman vize aldım. Takıldığın yer olursa yardım ederim.
  • NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    nasıl başvuru yaptın abi.senin durumundan bahsedersen çok makbule geçer.daha önce red almış olmak çok etkiliyor mu bu durumu.ne gibi evraklar isteniyor bilgi verirsen memnun olurum
  • enes232321 E kullanıcısına yanıt
    Şahsi düşüncem daha önce red alman şimdiki durumunu etkilemez. AB/AET/vatandaşı eşi olduğu için serbest dolaşım hakkın var. Sadece birlikte seyahat edeceğiniz durumları kapsar, evli olsan bile tek başına seyahat edeceksen normal ücrete tabi bir Schengen vizesi almalısın.

    Almanya için aşağıdaki evrakları topladım, mecbur olmasada ekstra evraklar ekledim. (Maaş bodrosu, skg hizmet dökümü, banka hesap dökümü.)
    https://www.idata.com.tr/de/tr/p/serbest-dolasim-hakkinda-de

    Başvuruda ilave bir dilekçe de koymadım, zaten niyetimi anlamış olacaklarki 1 hafta içinde sonuçlandı başvuru.

    Hollanda için de aynı şartlar geçerlidir muhtemelen
    http://www.vfsglobal.com/netherlands/turkey/spouse.html




  • NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    anladım abi çok teşekkür ederim.nikah türkiyede olacak yalnız evlilik cüzdanı kabul ediliyor mu öyle hemen yoksa dili falan mı çeviriyoruz yada apostil mi yapıyoruz
  • enes232321 E kullanıcısına yanıt
    Evlilik cüzdanı kabul olmaz, nüfus müdürlüğünden form b alacaksın. Uluslararası geçerli olan bir belgedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    anladım . peki sizce hollandamı bu duruma daha kolay vize verir yoksa almanya mı.ikisinede başvurabiliyoruz bari kolay olana yapalım abi yunanistan bile olur girer çıkar hedef ülkeye gideriz :)
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.