Şimdi Ara

IDEOS X5 Orjinal rom a geri dönememe hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba,

    daha öncede sormuştum ama belki burada ki mesaja bakan deneyimli arkadaşlar soruma bir cevap verebilirler..

    telefonun orjinal rom una geri dönemiyorum. miui rom yüklemiştim ve vazgeçip orjinal rom a geri dönmek için burada okuduğum yöntemleri denedim. hafıza kartında dload klasörüne UPDATE.APP ve UPDATE_CUST.APP dosyalarını attım, telefonun -/+ power tuşlarına bastım siyah bir ekran üzerinde yükleme yönergesi çıkıyor ve yarısına yakın bir yerde aralıklı yanan ışık kırmızıya dönüp hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlıyor, 5-6 saat bu şekilde beklettiğim oldu ama maalesef orjinal rom a dönemedim.

    aynı işlemi harici hafıza kartınada atıp denedim ama nafile.. bu işlemi ilk yapmaya çalıştığımda telefonun splash screen i gitti. yani huawei veya ideos şeklinde açılan telefon yeşil fon üzerinde mavi ve kırmızı kutularla açılıyor.

    Telefonu garantiye gönderdim, garanti dışı olduğu ve 340 tl karşılığında telefonun tamir edilebileceği söylendi. bu orjinal rom a nasıl geri dönebilirim yada nerede hata yaptım bilemiyorum ama yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.







  • bu arada telefon çalışır durumda miui rom vs.. yükleniyor kullanılabilir durumda donanımsal bir sorunu yok. sadece orjinal rom a geri dönülmüyor.
  • http://hotfile.com/dl/128085169/87ffa1e/U8800V100R001C00B136SP02CUSTC264D001.zip.html

    yukarıdaki adresteki orjinal rom'u indir. zipli dosyasnın içindeki dload klasörünü telefonun hafızasına at. (TELEFONDAKİ SD KART'A ATACAKSIN) telefonu kapat. hafıza kartını çıkart, sonra üçlü çek:) yani +- ses tuşları ile açma düğmesine aynı anda basılı tutup telefonu aç. gerisini o halleder. 2 adımda hallediyor. bir kaç kez kendi kendine açılıp kapanabilir. hiçbir değişim olmazsa bataryayı çıkartıp tak gene çalıştır. işlemlerden sonra yani telefon açıldıktan sonra kartını tak.


    !!!!!!!HAFIZA KARTINI ÇIKARTMASAN, HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMAZ.!!!!!!




  • Telefonun kendi hafızasını da hafıza kartınıda denedim. Kendi hafızasındayken hafıza kartını simkartı çıkartıp denedim, aynı.
  • arkadaşım ben hemen her gün yapıyorum problem olmuyor. geçen bir arkadaşın da başına aynı problem gelmişti o araştırmış kendi telefonu pro modeliymiş. belki senin de durumun aynıdır.
  • Şuan vermiş olduğun linki indiriyorum. gece pro versiyonu da denedim. root explorer den bakıyorum hangi dosyaları değiştirmeye çalışmış diye ama değiştirme tarihinde bişey yok. telefonu normal açıyorum splash screen yok ama telefon açılıyor kaldığı yerden.
  • dahili hafızayı formatlamayı düşündüm ama imei gitme gibi bir sorun oluyormuş herhalde.
  • dahili hafızayı formatlamaya gerek yok. sen verdiğim linkteki dosyayı indir dene bakalım. hayret bir şey daha dün orjinal yükleyip kaldırdım.
  • bende hayret ediyorum, deneyip yazarım. Saol yardımın için.
  • Linkdeki rom da yuklenmedi. Simdi telefondan yaziyorum. Yardimlarinizi bekliyorum sorun nerede acaba
  • Update log daki hata mesaji su sekilde.. dload_sd_ram_data_proc -> (retry >= DLOAD_RETRY failed)
  • sanırım senin yüklediğin cwm'den kaynaklanıyor. sd kartında sorun var. mmcboot.mbn ve amss.mbn denen iki dosyayla ilgili sorun var deniyor bazı sitelerde. ingilizcem pek iyi değil bilen bir arkadaş bulsan sana yardımcı olabilir.

    şunu biri çevirse biz de anlasak süper olur

    "sometime in the future I will revisit this and get it officially supported by rom manager. As for the difference between this and geno's recovery they are actually pretty much the same, and the only things that I would change about this is making it so that it can backup your boot image and that it will mount the internal sd card if no external sd card is present. If those two points don't bother you then you're not missing much.

    I would like to get on to this sometime soon because as I voiced in his thread, I'm worried about the potential that his recovery has for bricking your phone should (for whatever reason) mmcboot.mbn or amss.mbn be damaged when restoring a backup."

    çevirecek arkadaşa özel not: konuyla alakasız bir şey olursa çevirme güzel kardeşim.:) rezil olmayalım durduk. sezgilerimizle hareket edip buraya yapıştırdık. ona göre:))))))))))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devletmemuru -- 17 Ekim 2011; 16:36:43 >




  • rica etsem dosyalari upload edebilir misiniz, benimde buldugum sayfalar cince

    3farkli sd kartla denedim, dahili hafizada mi sorun var acaba. Fat32 de ext3 4 mu yapmaliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkolik -- 17 Ekim 2011; 16:42:10 >
  • bu arada 340 tl sistemi geri yüklemeye istemediler dimi ?
  • Yok parayi led flashi degistiremedikleri icin anakarti degistirmek icin istediler
  • anladım gözüm seyirdi birdende fiyatı okuyunca o yüzden sordum :)
  • Aklimdayken soyleyim led flash uygulamasiyla fener olarak kullanirken yandi led
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkolik

    Aklimdayken soyleyim led flash uygulamasiyla fener olarak kullanirken yandi led


    E peki benim anlamadığım stock rom kullansaydınız ve marketten flash uygulaması indirip yaksaydınız ledi ozaman ne diyeceklerdi yinemi 340tl ? sonuçta 2 uygulamada aynı işi görüyor hoş bunu sorsanız adamlar ozaman garanti kapsamı derlerdi nereden geçireceklerini iyi biliyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 17 Ekim 2011; 17:57:23 >
  • Iste orjinal roma donemiyorum, onarimida kabul etmedim ayni sekilde geri aldim tlfnu. Miui vs. Romlarla calisiyor, splash screen yok sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLastViking

    quote:

    Orijinalden alıntı: alkolik

    Aklimdayken soyleyim led flash uygulamasiyla fener olarak kullanirken yandi led


    E peki benim anlamadığım stock rom kullansaydınız ve marketten flash uygulaması indirip yaksaydınız ledi ozaman ne diyeceklerdi yinemi 340tl ? sonuçta 2 uygulamada aynı işi görüyor hoş bunu sorsanız adamlar ozaman garanti kapsamı derlerdi nereden geçireceklerini iyi biliyorlar

    zaten taksiti bitsin tcell i değitireceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.