Şimdi Ara

IELTS Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
3
Favori
4.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sınav hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerine faydalı olur. Bugün Akademik modülünden Written Exam gerçekleşti yarın da speakinge girip sınavı tamamlamış oluyorum. Sınava çalışmadım diyecek kadar az hazırladım ona göre okumanızı tavsiye ederim.

    Öncelikle sınav Levent'teki Wyndham Grand plazada gerçekleşti. Saat 8:15'te orada olmamız isteniyordu. Kimlik kontrolü fotoğraf çekimi derken saat 9 civarı sınav başlamıştı. Sınava gelirken sadece kimlik ve kalem getirmeniz yeterli olacaktır. Her bir masa su ve şeker yer alıyor. Kalem getirmeyi unutursanız veya kalemle ilgili bir sorununuz olursa yardım isteyebilirsiniz, görevliler çok sıcakkanlı yardımcı oluyorlar her türlü konuda. Sınava gelirken getirmemeniz gereken hemen hemen her şeyi getirebilirsiniz çünkü girişte vestiyer odası ve görevlisi var. Ceketinizi veya eşyanızı oraya bırakıp bir fiş alıyorsunuz. Tek kötü tarafı herkes aynı anda çıktığı için eşyanızı almak için beklemek zorunda kalıyorsunuz. Sınav salonu aşırı büyük 3 tane dev gibi barkovizyon perdesi vardı saati ve talimatları oradan takip edebilirsiniz. Masa ve sandalye rahattı bir sorun yaşamadım. Bu söylediklerim Wyndham Grand için geçerli farklı sınav merkezlerinde aynı durum olmayabilir.

    Gelelim sınava, sınavın yazılı kısmı yaklaşık 3 saat sürüyor. Bu yüzden sabah gelirken sağlam kahvaltı yapmanızı öneririm. Wyndham Grand'ın hemen altında Saray muhallebicisi ve Starbucks var oradan yiyip içip sınava geçebilirsiniz. Yazılı kısım 3 bölümden oluşuyor; Listening, Reading ve Writing.

    Listening: En çok çalıştığım modüldü çünkü egzersiz yapıp sonuçları kontrol etmek mümkün ve speakingden sonra sınavın en kısa bölümü. En çok çalıştığım dediğime bakmayın sınava son bir hafta kala 3 tane test yaptım kendime. Bu modül 4 bölümden oluşuyor ve giderek zorlaşıyor bu yüzden birinci bölümden kaçırmamanızı tavsiye ederim. Çünkü özellikle son kısım tamamen paraphrasing ve önünüzdeki kağıtla ile konuşma hiç bir şekilde örtüşmüyor. En çok buna çalışmama rağmen bu bölümde afalladım. Sınava sürekli kulaklıkla çalışmıştım ve kulaklıktaki ses berraktı. Ancak sınavda hoparlör kullanılıyor ve ses bana bulanık geldi. Ses seviyesi iyiydi o konuda endişe edecek bir şey yok zaten başlangıçta duyuluyor mu diye test yapılıyor ve gözetmen problem var mı diye soruyor. 1. Partta 2. soruyu kaçırınca demoralize oldum. Daha sınavın en başında soru kaçırmak etkiledi beni. Sonrasında toparlasam da evde yaptıklarım kadar iyi geçmedi. Bu bölümde size tavsiyem kesinlikle kulaklıkla çalışmayın ve mümkünse dışarıda ve kısık sesle çalışın. Üstüne gittikçe skorlarınızın arttığını göreceksiniz. Korkulacak bir modül değil. Bu bölüm yaklaşık 30 dk sürdü. 4. part bittikten sonra cevaplarınızı answer sheete geçirmeniz için 10 dk ekstra süre veriyorlar. Soru kağıdına saçma sapan şekilde cevapları yazabilirsiniz önemli olan answer sheete okunaklı ve spelling hatası yapmadan yazmanız.


    Reading: Evde yaptıklarımda sonuçlar hiç iç açıcı değildi ve açık söylemek gerekirse en çok korktuğum modül buydu. Şansıma kolay 3 tane passage geldi. Burda da listening gibi giderek zorlaşıyor. Bu modülde başarılı olmak için okumak ve egzersiz yapmak gerekiyor. İngilizceniz süper de olsa soru tiplerini bilmeden sınava kesinlikle girmeyin. Benim en çok zorlandığım soru tipi Yes/No/Not-given ve True/False/Not-given idi. Reading testinin vocabularyi testi olduğunu unutmayın ve eğer akademik modülde sınava girecekseniz makale okuyun ve bilmediğiniz kelimeleri öğrenin. Ben bu kelimeyi öğrenirim sonra sınavda unuturum demeyin aklınızın bir köşesinde o kelime kalıyor ve sınavda aklınıza geliyor. Rahat olmanızda fayda var çünkü passagelar hiç de kısa değil. Zamanı iyi kullanmanız gerekiyor ilk 2 passageda çok vakit harcamayın çünkü son passage gerçekten çok zor. Ben ilk ikisini 30-35 dk arası bitirdim ama yine de son passage ucu ucuna bitti. Burada ekstradan 10 dk vermiyorlar bu yüzden cevaplarınızı answer sheete yazmanızı tavsiye ederim. Soru kağıdının bir önemi yok. Bu arada modüller arası mola verilmiyor bu yüzden tuvalet ihtiyacınızı sınavdan önce giderin. Sınavda tuvaletiniz gelirse size bir görevli eşlik ediyor ama sizin için ekstra bir süre verilmiyor ve sınav sürenizi yemiş oluyorsunuz.


    Writing: Bir kere bile çalışmadığım bir modüldü bu. Sadece task 1 ve task 2 nin soru tiplerine bakıp girdim sınava. Akademik modülde girecekseniz 1. Taskte grafik veya tablo yorumlatıyorlar. Eğer Sözel tabanlıysanız veya grafik ve tablo okuma yatkınlığınız yoksa zorlanabilirsiniz. Burada da Reading sınavı gibi 1 saat süre veriyorlar. 20 dk 1. Taske 40 dk 2. Taske vakit ayırmanızı tavsiye ediyorlar ama bence ilk taske 15 dk yeter. 1. Taskte konsepti veya verileri doğru analiz edip yorumlamanızı istiyorlar. Paldır küldür yazman yerine 1-2 dk kafanızda planlama yapın ve ona göre başlayın yoksa silip baştan yazmayla çok vakit kaybedersiniz. 2. Taskte ise daha genel konular soruluyor. Mesala bizdeki soru "Bazı insanlar çok TV kanalı olmasını iyi bulurken bazıları çok TV kanalının olmasının yayın kalitesinin düşürdüğüne inanıyor. Senin görüşün nedir?" Tamamen kendi fikrinizi kendi cümlelerinizle yazmanız isteniyor. Burada da geniş vocabulary dağırcınızın olması büyük avantaj sağlar. Sorudaki cümleyi aynen kağıda geçirmeyin, değişik kelimeler kullanın. Grammariniz zayıfsa geliştirin ve mümkünse essay yazmayı bilin. Bu modülde başka önerebileceğim bir şey yok.


    Sonuç olarak bana overall 6 gerekiyor, listeningden 6 almam mucize diğer modüller kurtarır mı beni bilemiyorum. Alt yapınız varsa hiç zorlanmadan 7,8 bandına çıkabilirsiniz. Ben üniversiteyi ingilizce okuyorum ondan önce ingilizcem yoktu eğer ilk okul orta okulu özel okulda okuduysanız sıkıntı çekmezsiniz. Yine de çalışmadan girmeyin derim en azında konsepte ve soru tiplerine bakın.







  • Bende IELTS deneyimlerimi paylasmak isterim. 9 mayista 4. IELTS sinavimdi. Oncelikle IELTS sinav gunundeki sizin performansiniza da bagli ama cok fazla bir oranda degil. Ben sinava kanada da girdim. Hedefim IELTS ten 7 almak. En son yaklasik bir ay once girdigim sinavdan overall 6.0 aldim.

    Pratik ile ilerleme kaydedebilecegimiz bolum listening bolumu. Ne kadar alistirma yaparsaniz o kadar yuksek puan alma sansiniz artar.
    IELTS in bana gore en zor kismi reading kismi cok fazla hileler ile dolu ve zamana karsi da yarismamizi istiyor.
    Writing ve Speaking icin ielts-simon blog sitesini onerebilirim gercekten cok guzel onerilerde bulunuyor.
    IELTS ten iyi puan alabilmek icin bir cok yontem ve teknik var tabiki kisiden kisiye gore degisiyor ve buna bagli olarak istenilen puani alma zamanida ona gore degisiyor.
  • ielts her ay yapılıyor mu takvimine baktığımda en son ekimde var aralık ocak ayında da yapılıyor mu ?
  • Don’t grieve. Anything you lose comes round in another form
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.