Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
20
Favori
18.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt

    torpil demeyelimde sağlam bir referans lazım.

  • Benim öne alım dilekçem kabul olmak zorunda. Belgeli hastalık çünkü. Kiracım da 70 bin ver çıkayım dedi. Temmuza kadar benim istinaf biter. Evime geçerim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt
    Verin gitsin Hocam, benimki 70 bine çıkacak olsa 5 dakikaya yanında alırım soluğu. Davayı açmadan önce 1 milyon istemişti, şimdi de 500 ister.

    Benim de ev sahibimin bana açtığı kira tespit davası var devam eden, onu sebep gösterip öncelik istedik. Umudum yok ama.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jahnny J kullanıcısına yanıt
    Valla 1 lira vermem. Temmuza kadar benim istinaf bitecek. Sağlık söz konusu çünkü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar bizimde ankarada kiracımız 25 binlık dairede 2100 lira oturuyor 7 bin yap bizde ev tutalım dedık bir daha telefonlara bıle bakmadı hastamız var onu oturtacağız kul hakkı yediğinin farkında değil ama bir gun fazlasıyla çıkacak kendisinden... Yasa da olan haktır ama, Her HAK HELAL değildir. açık ve net söyleyim burnundan gelir adamın.

    tahliyetahütnamesini işleme koyduk 16 nisanda ilk duruşma oldu imza benim değil demişti hakim bilirkişiye göndermiş imza örneklerni istemiş ve 11 eylül 2024 2. duruşmaya gün vermiş. imzayı yanımızda attı imza onun akibeti ne olur bu sürecin bilgi olan paylaşabilir mi


    Ayrıca 2 ay sonra 5 yılı bitiyor 6 yıla giriyor kira tesbit davasıda açmayı düşünüyorum. akıbet hakkında tecrübeli arkadaşların yorumunu bekliyorum teşekkür ediyorum.

  • Tonyukuk0686 T kullanıcısına yanıt
    Fazlasıyla deneyimlendim ben. İmza incelemesinde imza kesin onun çıkacak merak etmeyin. Sonra hakim hemen tahliye kararı verecek. Sonra 1-4 hafta gerekçeli kararı yazacak hakim.
    Eğer kiracı insansa çıkacak yok değilse de istinafa gidecek. 1-3 yıl sürecek bu dava türü de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonyukuk0686 T kullanıcısına yanıt
    Tespit davası için beklediğiniz kabahat. Gemen açın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonyukuk0686 T kullanıcısına yanıt

    hemen tespit davasını açın, imza onun cıkacak ve tahliye kararı verilecek kiracıda istinafa gidecek. bu arada tespit davasıda istinafa gidiyor. yeni kararlaştırılacak kira için en erken 2-3 sene sonra toplu ödeme alma hakkı kazanacaksınız.

  • kısaca malımızla rezil oluyoruz !!

    böyle yasanın, arkadaş kiralar 2 yıllık yapılmalı ev sahibi istrse çıkarabilmelidir.

    bende aynı durumdayım adamın umrunda bile değil

  • Ya bunlar insan değil gerçekten. Allah bin belasını.. neyse söylemiyim şimdi. Yemin ederim ne kadar kötü kalpli insanlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://halktv.com.tr/yasam/79-yasindaki-ev-sahibi-kadin-ortada-kaldi-kadikoydeki-evine-5-bin-tl-odeyen-827504h

    Konu yavaş yavaş ülke gündemindeki ağırlığını arttırıyor.

    Aynı ilde başka oturacağı bir mülkü bulunmayanlar için çok daha hızlı bir çözüm bulunmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Bende aynı durumdayım. Depremde Şanlıurfadaydım. Deprem sonrası daha önce yaşadığım il olan Antalya ya geri döndüm şirket atamasıyla. 2022 temmuzda kiraya verdiğim evimdeki kiracıya Mart ayında durumu izah ettim. Önce çocuğun okulunu bahane etti, sözleşme sonu bakarız dedi. Bende gönlüde rahat olsun kendimide sözde garantiye alayım diye avukat aracılığıyla noterden ihtiyaç sebebi ile tahliye talebinde bulundum ( Nisan ayında, boşaltmaya çalıştığım ev tek evim. Eşiminde evi yok) sözleşme sonuna doğru avukatım aradı, çıkmayacağını söyledi. Elimde tahliye taahüdüde vardı, bununla birlikte icra davası açtım 2023 temmuz ayında. İlk duruşma 2024 mart da oldu, klasik hem sözleşmedeki hem de TT deki imza benim değil, sözlü sözleşme yaptım demiş. Mahkemede imza örneği talebinden bulunmuş ( bunun için 6k para yatırdım) ve 2. Duruşma eylül ayında.

    Okuduklarımdan yola çıkara ATK dan imza örneklerinin eylüldeki duruşmaya kadar yetişeceğini tahmin ediyorum. Böyle olursa 2. Duruşmada karar çıkacaktır. İstifnafa giderse hangi yılın limitinden değerlenecek ve kabul görecek? Ben evi 2022 temmuzda 6000 den kiraladım. 2023 temmuzda kiracı yasal sınır olan %25 i ekleyip 7500 olarak yollamaya başladı. Yeni bir sözleşme imzalanmadı. Tutarı bankadan yolluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 24 Nisan 2024; 21:5:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bende bu konuyu merak ediyorum, anladığım kadarıyla davanın açıldığı ay alınan kira bedeli *12 = baz alınıyor. Sınır ise davanın sonuçlanma tarihi olarak baz alınıyor diye biliyorum. Araştırmalarım sonucu buna ulaştım. Yanlışsa bilen biri açıklarsa güzel olur. Sizin bence yüzde 99 istinaf sınırının üzerinde olur diye düşünüyorum. 12 aylık bedel 90bin. Şuan 28bin sınır. Sizin dava seneye bile sonuçlansa 90binin her türlü altında kalır bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan2112 kullanıcısına yanıt
    Zaten sistemin her yeri saçma burası dahada saçma. Asgari ücretin 17000 olduğu enflasyon vs nin nerelerde olduğu bir ülkede istifnaf sınırı 28lerdeyse nasıl bir adalet sağlanacak merak ediyorum. Kaldı ki, imza kişiye aitse belge sahte değilse neyin itirazı oluyor onuda anlamış değilim. 28k ise sınır bunu geçmemek için aylık ev kirasının 2300 olması gerekiyor. Bu fiyata kiralık ev varsa şehirlerde ben davamdan vazgeçip orada yaşarım. Antalya gibi bir şehirden bahsediyoruz, burada şuan 7500 i geçin 10000 e dökük daireler başlıyor. Benim evim 4 yaşında, 3+1 havuzlu sitede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 25 Nisan 2024; 0:47:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt
    Cok sevindim sizin adınıza yarın 2.Celsemiz var muhtemelen bitecek diyor avukatımız ve durusma öncesi yeniden beyan dilekcesi de sundu, kiracı oldugumuzu eve ihtiyacımız oldugunun kesinliği ve bebegin hastalık durumu kiracı bulunduğum evin bebege uygun olmadıgına dair temmuza kdr cıkmazsak ztn benm ev sahibimde bana dava acacak ne yapacagız bilmiyorum. Aynı sekilde dilekce sunarız istinafa giderlerse öne aldırmak icin uğraşırız ama istinaf etkilemek biraz daha zor diyor avukatımız, dilekcelerle öne aldırdı durusmaları 6 ay sürmüş olacak mahkeme toplamı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Davamız bugun sonuclandı 6 ayın sonunda kazandık davayı 2. Celsede. Şimdi istinafı bekliyoruz gitmesinler diye dua ediyoruz bakalım ne olacak 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kfyrdm34 K kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun benimde 5 ay sonra 2. duruşmam var kiracının imzası işi için bilirkişi talep edildi öngörü için soruyorum kira miktarınız ne kadardı karar istinaf sınırının üstündemi kaldı.umarım istinafa gitmezler sizde kurtulursunuz.

  • Tonyukuk0686 T kullanıcısına yanıt
    8,750 kira miktarı istinaf sınırının üstünde.. 2. Celsede net bitiyor bütün davalar, istinafada giderlerse avukatımız kısaltmak icin elinden geleni yapacak umarım kısalabilir giderler dedi cünkü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kfyrdm34 K kullanıcısına yanıt

    Kısalması için çok somut ve geçerli bir sebep gerekiyor. Hatta böyle bir sebep olsa dahi kısalmayabilir, o konuda umutlanıp sonra canınızı sıkmış olmayın derim.

  • jahnny J kullanıcısına yanıt
    Ciddi sorunlu bir evde kiracıyım ve bebegimin raporlu saglık sorunu var. Tabi vicdan meselesi umarım biraz vicdansal olarak rahatsız olup istinafa gitmezler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.