Şimdi Ara

İlk defa iPhone kullandım; buyurun tecrübelerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
3
Favori
14.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android cihaz da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ram,depolama birimi çeşidi mutlaka ufs olmalı ve son olarak işlemcinin sd olması.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Hocam evde bir iPhone 5c modeli telefon duruyor ve oldukça akıcı bir biçimde çalışıyor. Aynı dönemde alınmış HTC One Mini 2 ise yarınlar yokmuşçasına kasıyor. Bir önemi var mı bilmem ama hep Android kullanıcısı oldum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • G1 den beri android kullandım.Hep üst seviye..note 8 den beri de note serisi kullanıyordum...apple watch un görsel olarak çok hoşuma gitmemesi sebebi ile bu versiyonda note 10 plus/galaxy watch 4 ten 14 pro max/apple watch 8e geçtim..

    Donanım kalitesi hız vs zaten çok önceden beri hem android hem ios tarafında sorun olmaktan çıktı,her telefon hızlı her telefon akıcı...1 aydır kullanıyorum ios android yanında arayüz ve kullanılabilirlik seçenekleri konusunda epey geride..Android de tek tıkla yaptığınız işleri ios ta 3 4 tıkla yapılıyor..Elbette herşey değil,ama kişi arama,her hangi bir şeyi yönlendirme veya paylaşma,ayarlara epey katmanla ulaşılabilmesi gibi işler benim dikkatimi çekenler...ios un asıl iyi tarafı kesinlikle applikasyonlar.Özellikle tablet kısımında..Tablette çoktandır(8-9 sene) ipad e geçmiş durumdayım...Androidte çok uğraşmama rağmen asla verim alamadım ki çok denedim..Ama iosta vazgeçilemeyecek uygulamalar var procreate gibi...

    Tvbox konusunda da apple tv daha iyi karşısına nvdia shield rakip olarak çıkarıldığında..Ama onun sebebi de İnfuse aplikasyonu..apple tv deki tek eksik tivimate klonu :D..

    Ben bile mobile de ios a geçti isem bunun sebebi Google un donanım işini fazlasıyla korelilere bırakması olduğu bir gerçek..Asla apple kadar yakışıklı donanım üretemediler.Nexus arkasından pixel i doğuştan yetim birakti google.Applikasyona para veren kullanıcılar da iosta kaldığı için ios a daha çeşitli ve kullanışlı uygulama hazırlandı.





  • 13 pro max kullanıcısıyım. Telefon keyifli bir telefon, kamerasını çok başarılı bulduğum için aldım ancak benim temelde kullanma sebebim telefonun değer kaybetmemesi. Her sene yenisiyle kolayca güncelliyorum, yoksa android telefonlarda özellikle samsungun telefonları çok başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android her anlamda özgürlüktür....

    İyi ve kötü anlamda olsa bile..

    Note 2 ye 4.2 den sonra destek gelmemişti ve Ben Telefonun 6.yilinda Custom Rom ile android 8 Kurmuştum..

    Android de Launcher özelliği başlı başına Ayrı bir Avantaj.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aydır elimde iphone 13 pro 512 mevcut fakat s20 fe bırakıpda geçemiyorum. mac ve ipad air 5 airpods kullanıyorum türkiye özelinde applda nfc ödeme olmaması, samsung özelinde güvenli klasör ve samsung dex geçiş konsunda düşündürüyor.

  • Eski Forum içerikleri gibi dolu dolu. Elinize sağlık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mail (sms gibi akışkan ve sade bir mail uygulaması)


    Pages (Microsoft Word'ün zevkli hali)


    Keynote (Microsoft PowerPoint'in zevkli hali)


    Harita (arabaya bağlayınca yollar keyifli oluyor)


    Dosyalar (sapsade bir bulut uygulaması)


    Anımsatıcılar (her şeyi organize etmek için mükemmel)



    Bu uygulamalar iPhone'da olduğu sürece iPhone bana göre en iyisidir.

  • Objektif bir bakis acisi olmus ve iOS un eksileri sind yi siralanmis. Ozellikle Ayarlar gitmenin kisayoldan olmamasi anlamsiz ve halen diretiliyor. Kisayollara simge eklense yeterdi onuda yapmadilar. Cok eksileri ve alacagi cok yol var daha. Biz suan Pil yuzdesinin ve simgesinin dogru gosterilmesine alkis tutmaktayiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ios androidden daha kullanışlı.....samsungun plastik kasasına vs girmiyorum bile


    mesela lg g5 de 1 hafta pubg oynadım ekran çöp oldu lg ler zaten kafadan dandik ....


    kardeşim xiomiyi benden önce aldı 2. el 5 senedir pubg oynuyor telin ekrana bi halt olmadı bataryada çok iyi tel taş gibi,,,hatta telin aliminyum kasasını egmiş ekran kalkık duruyordu o şekil aylarca kullandı...git dedim kasa al ben degiştiriyim kasa aldı tel yeni gibi oldu halende kullanıyo.....


    samsun ekranların çogu arıza yapıyo ..yok pempe ekran, yok yukardan aşagı çizgi,, gölge zaten samsung ekranlar pahalı o yüzden tel çöp oluyor...


    aslında iphone fakir işi.... 6 s senelerdir kullanan adamlar var....adam s10 almış bir pubg oynamış ekran çortlamış, sonra sahibindende tel saglammış gibi satıyor...


    yazılımda iosun her türlü gideri var

  • Yaşım 34. Şu iPhone denilen illetin neden bu kadar tutulduğunu ve aşırı fanboyları olduğunu ciddi ciddi düşünüyorum bazen. Sürekli android kullanan birisiyim.



    Kardesimde iPhone var. Ver birgün kullanam şunu dedim. Hattı alıp taktım. Günüm eziyet geçti resmen. Ne geri tuşu var. Ortada sürekli bir yuvarlak imleç. Küçücük ekran. Göz bozan bir ekran görüntüsü. Kullanım bakımından güncel android herturlu tokatlar atar. Ses açıp kısma bile yarım bırakılmış sanki. Çevremdeki iPhone kullanıcı kitlesine bakıyorum. Kardeşimde dahil çoğunluğu sadece hava atma üzerine telefon kullanıyorlar. Arkadaşım bile film izlerken aaaa bak filmdeki adamda iPhone kullanıyor diyor. Yani vizyonları kafaları bu.


    Hayatımı daha zora sokacak bir ürüne neden boş yere para vereyim ki. Ya parasını da geçtim. Kullanışlı değil. 1 gün kullandım. Sinirden telefonu vurup atacaktım.


    Haaa tek beğendiğim artısı fotoları güzel çekiyor ama kullanış olarak güncel android karşısında, sıfır sıfır sıfır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende S22 ultra var, eşimde de iphone 14 pro var.

    İyi bir kullanıcıysanız ve telefonla iş yapıyorsanız kesinlikle samsung amiral gemisi cihazlar diyorum.

    Bir iphone kullanıcısı anlayamıyor ancak ios inanılmaz kısıtlıyor insanı.. Orta düzey kullanıcı telefonu iphone..


    Şunu belirtmeden geçmeyim, Iphone 14 pro'nun ekranını çok iyi yapmışlar, muazzam bir dokunma hissi var. Sanki suya dokunuyorsun gibi. S22 ultra'ya göre daha kaygan.


    My secure folder iphone'a gelmeden iphone'a geçmem imkan dahilinde değil..

  • I phone kullanımı kesinlikle pratik değil. İlk zamandan beri öne çıktığı noktalar arasında pratiklik ve kullanım kolaylığı yok. Esas hedefi akıcılık sorunsuzluk ve veri güvenliği idi. İlk hedef kitleside zaten başlangıç seviyesinde bilgisayar bilgisine sahip kitle beyaz yakalılar. Hem müzik dinlesin hem emailine baksın hem fotoğraf çeksin, birde mesajlaşsın. olay buydu.
    Benzer şeyler black berry için de geçerliydi.

    Yapısı gereği mobilde kaynak kullanımını minimize etme, işletim sistemini minimum yüke indirme, veri güvenliği gibi şeyler ön planda. Sonuçta mobil işlemci dediğiniz şey eskiden çok düşük kapasitede çalışan işlemciydi. 400mhz mobil işlemciye vay be dediğimi bilirim. Zaten mimariside farklı.

    Ios un olayı eskiden akıcılık, fiziki erişim olsa bile telefona müdahele edilememesi, veri güvenliği, tek düze donanımda sorunsuzluk, driver desteğine ihtiyaç duymaması, sürekli güncellenmesi, işletim sistemi-donanım uyumu vs gibi konulardı.

    mobilde ram ve işlemci kapasitesinin artması ile beraber linux tabanlı androidin öne geçtiği bazı durumlar söz konusu. Artık iosun akıcılığı androiddede var.

    I phone kullanımı androide alışanlar için gerçekten çok sıkıntılı. En son yurt dışında dönüş uçağına yetişmeye çalışırken bir cafede I phone u şarj ettim. Yola çıkıp über çağırırken %55 olan şarjı çok hızlı bir şekilde %5 e kadar düştü. Über çağıramadım. Mecburen cebimdeki 3 kuruş nakitle gündüz vakti striptiz kulübü taksicisiyle mertçe giriştiğim pazarlık neticesinde yolları bilmediğim bir şehirde nereye gittiğimi bilmeden ruhumu taksiciye emanet ederek tek başıma yolda haydutlar çevirmesin diye dua ederek uçağa zor bela yetişmiştim. O günden sonra güvenim kalmadı telefona.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Kasım 2022; 1:30:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bir tarafin fan kesimi oldugu dusunulen kisilere satasirken, baska bir markanin fanboyu konumuna dusmeyi dogru bulmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarrrr kullanıcısına yanıt

    ve bu konu uzar gider sonu yok yıllar önce böyledi şimdide böyle sonrada böyle

    senin dediğin gibi yani isteyen istediğini kullanır istediğini sever konu sahibi iPhone u satmış öküz ölmüş ortaklık bitmiş

    diğer Türlü bu konu güncel kaldıkça her an tartışma çıkma potansiyeli var gerek yok kimse kimseyi kırmaya


    hayırlı geceler  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl eksikleri yazmamışsın
    1. Dosya yöneticisi yok Klasör oluşturup dosyalarını taşımak için kes kopyala yapıştır yapamazsın
    2 sim kart rehberini göremezsin iosda.. Çoğu Android de rehberde sim kartı gösterip listeye dahil esebilirsin
    3 Bluetooth ile dosya paylaşımı yok!!!
    4 widgetler android deki gibi işlevsel değil
    5 Usb hub çok pahalı ve dosya yöneticisi olmadığı için çok kısıtlı işe yaramaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rcmf1907 R kullanıcısına yanıt
    1. Dosya yoneticisi var
    2. Simkarta kayit yapamazsin ama Simkarttakileri iceri aktarabilirsin.
    3. Airdrop uzeri iOS cihazlarla hizli dosya paylasimi var.
    4. Haklisin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Benim hanım 5 yıldır iphone kullanıyor 5 yıldır elime her aldığımda eziyet çekiyorum. Telefonunda yapamıyor bazen istediğini benim androidde şipşak yapıp yolluyorum. Herkes unutmuş zil sesi bile yapamıyorsun istediğin şarkıyı parçayı melodiyi tema vs hak getire. Androidler 5 yıldır su gibi akıcı 6 gb ram üzeri takılıyo ıkıloyo diyen yalan atıyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rcmf1907 R kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 1 Kasım 2022; 13:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.