Şimdi Ara

İngilizce Konuşmamı Nasıl Geliştirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar orta düzeyde İngilizce biliyorum, gramer kurallarını biraz biraz unuttum ama konuşma dilini %80-90 anlıyorum tane tane konuşulduğu müddet.


    Fakat konuşmak ile alakalı pek bir pratik yapma şansım olmadı. Anında düşünüp konuşma konusunda eksiğim var. Yabancı biriyle konuşayım dediğimde çok basit cümleler kuruyorum, cümle yapısı ve kelimeler hemen aklıma gelmiyor, önceden nasıl söyleyeceğimi düşünmem gerekiyor.


    Sizce bu durumu nasıl ilerletebilirim ?

    Hem yıllar önce eğitimini alıp, sınavlarını geçtiğim gramer kurallarını / detayı hatırlamak, hem de konuşurken rahat olabilmek, farklı tenseler kullanıp komplike cümleler kurabilmek istiyorum.


    Tecrübeli arkadaşlar bir yol çizebilir mi?




  • Türkçe düşünmeyi bırakarak başlayabilirsin. Ben yurtdışına çıkana kadar İngilizce bildiğimi sanıyordum. Konuşma harici pek mumkunati yok maalesef. Hatta başlarda aklında okuduğun gibi dışarı çıkmayacak pronounce sorunu falan olacak bunlar. Ben ilk çıktığımda balkan ülkelerine gitmiştim onlar da çok iyi olmadığı için rahattım mesela. Online oyun oynarken de polonyali, fransiz, alman ve bulgarlarin olduğu bir gruptaydim onlar da çok iyi değillerdi ama geliştik beraber. Discordun faydasını gördüm benim zamanımda vocaroo, team viewer, raidcall vs vardı. Umarım yardımı dokunur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence İngilizceyi geliştirmenin en iyi yolu konuşmaya mecbur kalmaktır. Konuşmaya mecbur kalmak içinde yurtdışına çıkabilirsin ya da yurtdışında dil okuluna gidebilirsin bu şekilde orada konuşmaya mecbur kalacağın için hem oranın konuşma dilini öğreneceksin hem de dil eğitimi almış olacaksın. Dil okulları hakkında bilgi almak için bu ve buna benzer sitelere göz atabilirsin.

    advice yurtdışı eğitim
    Yurtdışında Dil Okulları | Adviceyed
    https://www.adviceyed.com/yurtdisinda-dil-okulu/ulkeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.