Şimdi Ara

Ingilterede yasiyorum sorulari alayim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lepistes92 kullanıcısına yanıt
    3000-4000 iyi bir yazılımcı için az gibi şahsen.ABD'de 10-12 bin dolar kazanıyor aylık Yazılımcılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

    Hocam ben de ingilizce bilg müh okuyorum size sorum şuan hangi dilde çalışma yapıyorsunuz ve gelecekte değerleneceğini düşündüğünüz ve aranan adam olmak için öğrenilmesi gereken teknolojiler nelerdir ?



    Alıntıları Göster

    Ben java developerim ancak maalesef ben bir dili biliyorum yazilim dunyasi icin artik yeterli bir kavram degil. Kendinizi full stack olarak yetistirmelisiniz. Projelerde kullandigim teknolojileri su sekilde siralayabilirim. Java/Spring, Vue.js, Node.js, az biraz react native, Aws/Google Cloud, Kafka/RabbitMQ MongoDb/Nosql, Docker, Kubernetes, Devops /CI/CD





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lepistes92

    Yazilimciyim.

    Ne kadar kazandigimi bosverelim :)

    Kiralar gelire gore oldukca yuksek. Ben arkadasimla paylasiyorum bi evi faturalar vergi vs 1600 u buluuyor.

    Şimdi Türkiye de gelire göre uygun mu kiralar faturalar da yurtdışı yüksek deniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

    Dogru olabilir hocam bize yetiyor cok sukur :)


    4000 pound Ingiltere'de iyi para ulkenin en iyi yerlerinde oturup en iyi arabalarina binebilirsin diye dusunuyorum. Ozellikle evliysen esin de calisiyorsa tadindan yenmez

  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Kiralar gelire oranla fazla ne yazik ki ozellikle Londra icin boyle diyebilirim bu yuzden insanlar ev kiralamayip oda paylasimli evlerde kaliyorlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lepistes92

    Kiralar gelire oranla fazla ne yazik ki ozellikle Londra icin boyle diyebilirim bu yuzden insanlar ev kiralamayip oda paylasimli evlerde kaliyorlar

    Faturalar ve kira 1600 ise 2000 ile 2200 paund yaşam masrafı var.


    İstanbul'da en dandik semtte kiralar 1200-1400 arası . Daha başka yerlerde 2000 TL ye çıkıyor.


    Bugün bir eve ortalama elektrik 150 TL geliyor doğalgaz 500 su 100 internet 75 .

    Et alsanız 60 TL den başlar somon desen kilosu 100 dur. Aylik yeme içme İngiltere'de ki gibi yapmaya kalksak 1000 TL yi rahat geçeriz.

    Gelire göre Türkiye de mi daha pahalı yaşam İngiltere de mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 17 Temmuz 2020; 13:18:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türklere karşı ırkçılık ve önyargı var mı ve oraya gitmek için en az ne kadar paraya ihtiyacımız var

  • Mühendise değer veriyorlar mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diş hekimleri hakkında bilginiz var mıdır?Çalışma şartları kazançları falan nasıldır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraliçeye saygı duyuluyor mu

  • Bilgisayar mühendisi olarak orada iş bulmak zor mu ? Hangi şart aranıyor genellikle işe alınmak için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takma isimlerle mahlaslarla nick lerle üyelik yapmis bu tipler bilgileri gizlemenin kendilerine her türlü küstahligi yapabilme hakki dogurdugunu falan zannediyorlar o nedenle bu tarz ucuz basit adamlara nazikce cevap vermeyin kardesim. Bunlar anlamiyorlar cünkü. Hak ettikleri üslupla cevap vermekte fayda var. Utanmadan baksaniza birde hesap soruyor neden söylemiyorsun maasini diye !

    6.5 yil Ingiltere de yasadim ben kardesim esimle birlikte. Bazi özel sebepler, saglik vs konulardan istemeye istemeye de olsa dönmek durumunda kaldik. Saglik olsun ne diyeyim. Bu zamana kadar da 85 kadar ülke gördüm. Ingiltere yasamasi cok keyifli güzel bir ülke. Tadini cikarin kardesim. Londra zor bir yer kolayliklar dilerim. Insallah Southampton dan aldiginiz teklif hayirli olur. Cok daha huzurlu yasayabileceginiz, yasam maliyetlerinin düsük oldugu bir yer orasi. Ister istemez yorumum subjektifte olabilir. Ben sakinligi dinginligi huzuru seviyorum. Asiri kalabalik yerleri sevmiyorum. Havasi pis, trafik cekilmiyor ( hele hele Londra ninki zaten illallah dedirtiyor ! ) kesmekes, tiklim tiklim vs yasam kalitesi ciddi düsüyor. Huzurlu yasamak varken bu igrencligi cekmek neden ? En azindan benim yaklasimim bu. Mutluluklar diliyorum.





  • masraflar çıkınca ortlama elinde ne kalıyor

  • Hocam, hangi yazılım dillerini kullanıyorsunuz ağırlıklı olarak ?

  • Peki bu konu neden seni bu kadar ilgilendirdi aceb ? Konu sahibini rahatsız etmeyen bir mevzunun sizi bu kadar agresif hale getirme sebeplerini yazarsanız yardımcı olsun arkadaşlar

  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt

    Rahatsiz etmedigini ne biliyorsun ? Arkadas belki nezaketinden her bu soruyu sorana kibarca cevap veriyor ? Olamaz mi ? Iyi niyetli bir sekilde bir konu basligi acmis, sürekli bu sacma soru ile karsilasmak zorunda mi ?


    Hicbir insana, hele hele tanimadigin, etmedigin bir diyalogun olmadigi insana ne kadar para kazandigini sormanin ne kadar olgunluktan ve etik degerlerden uzak, abes bir sey oldugu asikar bunu tartisacak degiliz. Öyle degil mi ? 5-15 yas grubu birisi degilse sayet bu soruyu soran, herhalde bu kadar hayat tecrübesi kazanmistir insan iliskilerine dair. Bu cirkin soruyu birisi sormus, birisi de arkadas nazikce bu soruya cevap vermek istedigini söyledigi icin birde utanmadan arkadasa ters üslupla cevap yazmis bende gördüm bunu ve tepki gösterdim. Senden müsaade mi almam gerekiyordu önceden ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lepistes92

    Londra'da yasiyorum. Bir teklif aldim muhtemelen southampton'a tasinacagim sanirim yakin zamanda. Coronadan once bu garson vs isleri rahatlikla bulunabiliyordu. Ortalama saatlik ucret 7-8 pound diyebilirim ama ozellikle turkler yaninda calisan insanlari 4-5 pounda kadar calistirabiliyorlarmis yeni gelen adamin zaaflarindan faydalaniyorlar ne yazik ki. Londra'da gercekten pahali olan 2 unsur var. Ulasim ve kira. Eger londra disindan merkez tarafina gelecekseniz gunluk ulasim bedeli 10-15 pound a kadar cikabiliyor. Merkeze yakin yerlerde de kira pahali boyle bir cikmaz iste :)

    Birminghamda erasmusa gideceğim Ocakta inşallah.
    Okulun vereceği para bana yetmeyecek biliyorum. Bunun için bir işe girip çalışmam gerekecek. Benim için en uygun kalma şekli nasıl olur acaba? Ev mi tutmalıyım? Odasını kiralayanlardan birinin odasını mı tutmalıyım? Okulun yurdunda mı kalmalıyım? En ucuz ve güvenli seçenek ne olur benim için?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.