Şimdi Ara

Ingilterede yasiyorum sorulari alayim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açıp gitmiş. Çevrimiçi fakat yazmıyor :) cevap gelmedikçe konu sahibine olan güvenim azalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pykecan Cımbızoğlu -- 18 Temmuz 2020; 19:37:13 >
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt

    Hocam size de sorsam aynı soruyu. Tıp fakültesi öğrencisiyim bildiğim kadarıyla İngiltere'de şehir hastanesi, devlet hastanesi veya sağlık ocağı gibi bir şey söz konusu değil. Sağlık tamamen özel sektörün ellerinde (Yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim.). Bunun sonucu olarak sağlık hizmetleri Türkiye'ye göre pahalı mı, ucuz mu? Veya örnek veriyorum Yaşlılarınız varsa ve İngilterede olsalardı ameliyat-yoğun bakım gerektiren durumlar sizi finansal anlamda gerçekten sarsar mıydı? Bunları amerikada ağır hastalıklar sonucu hastaneye para yetiştirmek için ilerleyen zamanlarda evini, arabasını ipoteklettiren ve bunun sonucunda evsiz kalan sayısız insan olduğunu duyduğum için sormak istedim. Cevaplamasanız da okuduğunuz için teşekkürler.

  • gız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pykecan Cımbızoğlu

    Hocam size de sorsam aynı soruyu. Tıp fakültesi öğrencisiyim bildiğim kadarıyla İngiltere'de şehir hastanesi, devlet hastanesi veya sağlık ocağı gibi bir şey söz konusu değil. Sağlık tamamen özel sektörün ellerinde (Yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim.). Bunun sonucu olarak sağlık hizmetleri Türkiye'ye göre pahalı mı, ucuz mu? Veya örnek veriyorum Yaşlılarınız varsa ve İngilterede olsalardı ameliyat-yoğun bakım gerektiren durumlar sizi finansal anlamda gerçekten sarsar mıydı? Bunları amerikada ağır hastalıklar sonucu hastaneye para yetiştirmek için ilerleyen zamanlarda evini, arabasını ipoteklettiren ve bunun sonucunda evsiz kalan sayısız insan olduğunu duyduğum için sormak istedim. Cevaplamasanız da okuduğunuz için teşekkürler.

    Hocam dediginin tam tersi burada gecerli. Senin yazdiklarin us icin gecerli. Burada NHS turkiyedeki sgk gibi birsey.


    Ingiliz vatandasi, oturum sahibi, vize sahibi, tourist ogrenci herkes burada hastaneye istedigi zaman gider muayenesini olur 5 kurus da para odemez.


    Ilaclara da eksta indirim yapilir tabi primlerini oduyorsan.


    Ingiltere saglik personali acisindan inanilmaz derecede disariya bagimli. 3 doktordn biri yabanci burada.


    Eger yurtdusina cikmak istiyorsan burada cok sana cok ihtiyac olur. Sadece vize isini halletmen lazim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgilendirme için teşekkürler. Hocam zamanında Kanada da İngiltere de radarımdaydı. Dersler zorlaştıkça stajlar başlayınca dil yalan oldu. Bölümü kazandığımdaki ingilizcemin onda biri yok. Bir de gelsem beyin takımından ziyade dümdüz koruyucu hekimlik yani aile hekimi olacağım. İngiltere ar-ge yapacaksan gel mi diyor yoksa dümdüz aile hekimi olsan da gel mi diyor? Bilmiyorum. Bana adamlar çığır açacak doktorlar arıyorlar gibi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangoro

    türklere karşı ırkçılık ve önyargı var mı ve oraya gitmek için en az ne kadar paraya ihtiyacımız var

    Irkciliga denk gelmedim sadece ingilizceniz gerektigi kadar yoksa bazilari tahammul edemiyor :) Bu gelmek istedigin vize tipine bagli ancak ilk 3 ay is bulmak epey zor diyebilirim bu 3 aylik surecte seni amorti edebilecek bir para getirmen gerekir. Bu da ortalama 3000 civarina denk gelir diye dusunuyorum

  • radagasty R kullanıcısına yanıt

    Ne yazik ki bu konuda cok bilgi sahibi degilim ancak bildigim kadariyla doktor/dis hekimi gibi meslek sahiplerinin ingiltere'de calisabilmesi icin ek dersler almasi gerekiyormus. Bunlar icin 1 sene daha burada okumak gerekiyor olabilir ama dedigim gibi iyi arastirmak lazim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-796ACDCCD

    Bilgisayar mühendisi olarak orada iş bulmak zor mu ? Hangi şart aranıyor genellikle işe alınmak için?

    Su an yazilim piyasasi oldukca kisir durumda. Ozellikle devletin yeni getirecegi IR35 isimli vergi kanunu piyasayi cok vurdu bu yuzden o kadar rahat degil diyebiliriz. Soyle ayirt edebilirsin tr de gercekten iyi bir yazilimci isen ve biraz da ingilizcen bulabilirsin diye dusunuyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Takma isimlerle mahlaslarla nick lerle üyelik yapmis bu tipler bilgileri gizlemenin kendilerine her türlü küstahligi yapabilme hakki dogurdugunu falan zannediyorlar o nedenle bu tarz ucuz basit adamlara nazikce cevap vermeyin kardesim. Bunlar anlamiyorlar cünkü. Hak ettikleri üslupla cevap vermekte fayda var. Utanmadan baksaniza birde hesap soruyor neden söylemiyorsun maasini diye !

    6.5 yil Ingiltere de yasadim ben kardesim esimle birlikte. Bazi özel sebepler, saglik vs konulardan istemeye istemeye de olsa dönmek durumunda kaldik. Saglik olsun ne diyeyim. Bu zamana kadar da 85 kadar ülke gördüm. Ingiltere yasamasi cok keyifli güzel bir ülke. Tadini cikarin kardesim. Londra zor bir yer kolayliklar dilerim. Insallah Southampton dan aldiginiz teklif hayirli olur. Cok daha huzurlu yasayabileceginiz, yasam maliyetlerinin düsük oldugu bir yer orasi. Ister istemez yorumum subjektifte olabilir. Ben sakinligi dinginligi huzuru seviyorum. Asiri kalabalik yerleri sevmiyorum. Havasi pis, trafik cekilmiyor ( hele hele Londra ninki zaten illallah dedirtiyor ! ) kesmekes, tiklim tiklim vs yasam kalitesi ciddi düsüyor. Huzurlu yasamak varken bu igrencligi cekmek neden ? En azindan benim yaklasimim bu. Mutluluklar diliyorum.

    Bosverin hocam, can sikmaya gerek yok :) tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hsynnml

    Hocam, hangi yazılım dillerini kullanıyorsunuz ağırlıklı olarak ?

    Ben on yuz icin Angular/react back-end icin ise Java/Node kullaniyorum agirlikli olarak

  • Gençlerde gelecek kaygısı var mı hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobsantino

    Birminghamda erasmusa gideceğim Ocakta inşallah.
    Okulun vereceği para bana yetmeyecek biliyorum. Bunun için bir işe girip çalışmam gerekecek. Benim için en uygun kalma şekli nasıl olur acaba? Ev mi tutmalıyım? Odasını kiralayanlardan birinin odasını mı tutmalıyım? Okulun yurdunda mı kalmalıyım? En ucuz ve güvenli seçenek ne olur benim için?

    Alıntıları Göster

    Okul yurtlarinin fiyatlarini tam bilmiyorum ancak oda fiyatlarini kalacagin adrese gore filtreleyerek https://www.rightmove.co.uk/ adresinden kontrol edebilirsin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekseker

    Liverpool'a gelirsen haber et sana bir yemek borcum olsun :)

    Tesekkurler hocam, Seni de londra'ya beklerim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Eve konuk alıyor musun gelip ziyaret edelim bir kaç gün :)

    Gel tabi hocam basimizin ustunde yerin var :)

  • onderweb kullanıcısına yanıt

    Mesajinda iyi bisey mi soyledin kotu bisey mi soyledin gercekten anlamadim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pykecan Cımbızoğlu

    Hocam merhaba, iyi forumlar. Bildiğim kadarıyla orada devlet hastanesi veya şehir hastanesi gibi hastane yok (varsa düzeltirseniz çok mutlu olurum.). Hal böyle olunca sağlık hizmeti özel sektöre kalmış durumda. Benim sorum grip veya basit bir hastalık sonucu hastaneye gittiğinizde ortalama ne kadar bir fatura çıkıyor? Bir de zor bir soru olacak bilemezseniz hiç sorun değil :) ameliyat, ilaç, endoskopi ve yoğum bakımın geceliği kaç dolar? Bilmiyorsanız bakabiliceğim bir siteye yönlendirirseniz çok mutlu olurum hocam.

    Merhaba Hocam,


    Ingiltere'nin saglik sistemi biraz problemli devlet hastanesi sayisi nufusa oranla oldukca az. Dolayisiyla doktor sayisi da oldukca az. Hemen akla ozel hastane fikri geliyor olabilir ancak ozel hastane de oldukca az bazi sehirlerde 1 tane bile bulamazsiniz. Burada saglik hizmetleri ucretsiz ve herkes bu hizmetten faydalanabilir ancak acilde ne kadar sira beklenir emin degilim. Bir arkadasim grip oldum diye gitmisti 6 saat bekledikten sonra doktor agri kesici verip gondermisti. Diger sorun icin ise https://www.england.nhs.uk/pay-syst/national-tariff// adresini inceleyebilrsin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Ustad cok havalanma bence maasimi soylemeyeyim moralin bozulur falan. Ben de UKde muhendis olarak calisiyorum Portsmouthda. Soyleyecegin hicbir miktarin kimsenin moralini bozacagini sanmiyorum.


    Insanlar merak etmis. Zaten burasi anonim bir forum. Burada konu acmanin da guzel yani bu. Kimse senin gercek kisiligini bilmiyor ve bandini soyleyebilirsin.


    Ben soyleyeyim maas bandi 40£k+ ti gecen sene. Bana kalirsa buraya Ankara anlasmasiyla gelmissin ve is ariyorsun. Devletten yardimi almissin cunku issizsin. Oteki turlu hem calisip hem para alman yasak zaten. Ha yanlissam acikla lutfen.

    Merhabalar,


    Dogrudur ankara anlasmasi ile geldim kendime ait bir sirketim var ve sirketlerle contractor olarak calisiyorum. Dolayisiyla contract degisikligi yaptigim donemde ara ara bosluklar olabiliyor. Corona ilk patladigi donemde calistigim sirketim sozlesmeyi 2 ayligina askiya almisti bu aralikta yardim almistim. Illa konusturacaksiniz ne paraymis arkadas. Nisan ayinda sonlanan son kontratim Santander ileydi ve gunluk charge olarak 650 pound fatura ediyordum. IR35 gelismeleri sonucu daha kucuk bir startupa gecis yaptim ama simdi gunluk rate im o kadar degil :) Contractor calisanlar ile payrola dahil insanlari aldigi maaslari birbirine karistirma lutfen muhendis dostum. Bu bahsettigim rakamlara inanmayan arkadaslar linkedn job search e girip londradaki contractor is ilanlarina goz atabilir :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

    Gençlerde gelecek kaygısı var mı hocam?

    Ben ingiltere'de yasamaktan sikayetci olan turkler harici kimseyle karsilamadim :) Kimsenin endiseli oldugunu dusunmuyorum ancak yakinda donemde gerceklesecek olan brexit toplumda bazi fokurdanmalara sebep veriyor gibi hissediyorum

  • bir kıza merhaba yoksa selamun aleyküm mü demeliydim ehehee deyince senden hoşlandıkları doğru mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

    bir kıza merhaba yoksa selamun aleyküm mü demeliydim ehehee deyince senden hoşlandıkları doğru mu

    hayatini neden yasayamadigini daha iyi anladim bu mesajindan sonra :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.