Şimdi Ara

İnsanlık Olarak Bitmişiz!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
15.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam bulursan döv derim ben olsam döverdim o adamı bulsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    kardeş bazen sert konuşuyorum kusuruma bakma.

    ben hiç kamplaşma yapmıyorum, partizanlık yapmıyorum, oyumu önce binali sonra boş attım. yıllardır tarafsızım ve bu forumda iki tarafa da yazarım. Sadece yanlışı kim olursa olsun çat diye eleştriyorum.

    üst komşumuz muhafazakar, bir kedileri var iyi bakıyorlar. karşı komşum muhafazakar. İki yıl önce lohusa kediyi aldılar dışarı attılar. Bu kedi yılların kedisi mahallede görüyordum.

    Hayvan girmiş bunların evine yavrulamış, bunlar da ilk günden kutu içinde atmışlar bir yere hayvan yok oldu gitti.Kadın üstüne bana kızmıştı sizin kediniz girdi evime doğurdu diye.

    Keşke alıp onları balkonumda büyütseydim, o da müslüman bu da müslüman.

    ben 7 yıldır hayvan besliyorum ve epey bir networküm oluştu. Hayvanlara kötü davranan kimseyi müslüman, ateist zenci, şintosit ve diye ayırmadım. Keşke o mesajı oraya yazmasaydım diyorum.

    Sadece gördüğüm böyle bir klişe stereotype kalıbı var. Parklarda gidip mama, su bıraktığımda bile bazı şeyleri gözlemliyorum. Çevremde kedi besleyenler de bazen gördüklerini yaşadıklarını anlatıyor.

    Petshopta Vet Kliniğinde Hayvan Hakları derneklerinde böyle bir durum var. Muhafazakar kesim yani inançlı müslüman kesim hayvanlardan uzak duruyor. Bu da bir nebze o yanlış anlaşılan hadis yüzünden diye düşünüyorum.

    Bu nedenle o genellemeyi yazdım. Attığım videoda bile yorumlara bakarsan insanların açıklamalara rağmen benim dediğimi doğruladıklarını görürsün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield

    Gecenin o saatinde kimse durmaz, durmak zorunda da değil. Varsa sorun ararsın kolluğu gelir ne yapılacaksa yapar. Kafanıza göre yargılama yapmayı bırakın artık.
    Normalde 3 gün geçmiş yazmazdım ama umarım bir gün başına gelir
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Anladım sorun değil, bende senin yorumunu görünce o bahsettğim çoluğa çocuğa sulananların haberlerinde direk müslümanları hedef alan samimiyetsiz kitledekiler gibisin sandım. Onlar kutuplaşmaya malzeme verenler, Allah belasını versin dediklerim de bu tarz iftirayı ve kişilere eziyeti sevenler. Yani bizi bu hale düşürenler, yok olsalar kurtulsak keşke.

    İşte verdiğin örnekteki gibi muhafazakar olup hiç acımayan insanlar da var, tam tersine muhafazakar olup seven bakan da var. Halbuki muhafazakarsa düşünmesi de lazım ben şimdi bu hayvana bunu yapsam, can taşıyor hesabı sorulmaz mı diye. İnancının gerektirdiği ahlaka göre yaşamıyor ama farkında bile değil, kişilerin kendi suçları bu. Zaten sizin kediniz girdi evime doğurdu diye kızması bile saçma, ulan kedi bu canı burnuna gelmiş doğrumak üzere, ilk uygun bulduğu yerde doğurmuş işte bunun neyine kızıyorsun. Bir de kaldırıp atıyor üstelik. Bunu idrak edip, bunu düşünüp içinde hayvanın o haline karşı bir merhamet belirememiş maalesef. Alıp atmak yerine en azından sana teslim etseydi sıkıntı yoktu.

    Yani anlayacağın hayvanlara eziyet edenler, umursamayanlar canını yakanlar senin benim gibi adamlar değiller. İnançları da ya hiç yok ya da sağlam değil, ya da inancının gerektirdiği ahlaka sahip değil. Böylelerini bende sevmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Onun doğrusu o değil, kedi köpek giren eve melek girmez diye bir şey yok ki.

    Müslüman, köpek giren eve "rahmet meleği girmez" hadisini kabul eder sadece, kedi ile bir alakası yoktur zaten bunun. Köpeğin evin içinde olduğu yere rahmet meleği girmemesi, köpek necasetinin namaza engel olmasından kaynaklı. Bahçede beslemekte bir sakınca yok. Müslümanın destekleyeceği tek şey budur.

    Bu konu ise bir hayvana çarpıp kaçmak, hayvanlara acı çektirmek vs. gibi algılanamaz. Yani konuyu müslümanlara çok saçma şekilde dokundurmaya çalışmışsın. Zaten sizin bu anlamsız davranışlarınız yüzünde bu ülkede AKP diye bir gerçek hortlayıverdi. Böyle iftiralar atmasanız ülke şu ankinden iyi durumda olurdu belkide siyasetteki nefret ortamı açısından, suçu kendinizde de arayın.

    Gene müslümanlara atılan iftiraya karşılık, ben bu meselenin dinen doğrusunu yazmakla mükellefim artık:

    Maksatsız olarak bir hayvanı öldüren kişi Ahirette, (Onu niçin öldürdün?) diye sorguya çekilecektir. Hayvanları birbiriyle dövüştürmek de caiz değildir. Hayvanların hakkına riayet etmeli, onlara acımalıdır. Hadis-i şerifte, (Merhamet et ki, merhamet olunasın!) buyuruldu. (Şir’a)

    Yalnız insanlara değil, bütün mahlûkata merhametli olmak gerekir - Tebarani

    Zararsız hayvanları öldürmek caiz değildir. Zararlıları da eziyetsiz öldürmek caizdir. (Berika)

    Bir kadın, bir kediyi kapalı bir yere hapsetti. Kediye yiyecek, içecek vermedi. Dışarıda bir şey bulup yemesi için serbest de bırakmadı. Kedi öldü ve kadın da bu yüzden Cehenneme müstahak oldu. [Buhari]

    Hayvana işkence etmek, gayri müslim vatandaşa işkence etmekten daha büyük günahtır. Gayri müslim vatandaşa eziyet etmek de Müslümana eziyet etmekten daha büyük günahtır. (Dürr-ül muhtar)

    İslamda daha hayvanlara karşı merhametli olmakla alakalı çok fazla net bilgi var hepsini yazmaya lüzum yok artık. Müslümanın necasetli yerde namaz kılamaması ile alakalı basit bir konuyu, müslümanları hayvan katili gibi göstermeye imâ ederce kullanmanız düpedüz bir terbiyesizliktir ve bir iftiradır.

    Kim hayvana ve insana eziyet etmişse Allah bin belasını versin, her kim müslümanlara da iftira atmışsa Allah hidayete erdirmesin.

    Alıntıları Göster
    Yani on numara mesaj yazmışsında 28 şubat gibi bir olayı yaşamış bu ülkede akp hortladı demekte ayrı bir gaflet. Hortlamasaydıda ne olsaydı acaba kimlerin elinde olsaydık. Rabbim cümlemize feraset nasip etsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pezzettino

    İnsana bile değer verilmiyor bu ülkede. Kendi askerimiz elin Suriyelisi için İdlib de bir kulede şehit oluyor Suriyeliler burada nargile içerken. Köpeğe değer verilmemiş çok mu güzel insan.
    Ya boş boş konuşmayın Allah aşkına kabak tadı veriyo artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam kopegi veterinere goturseydi olacaklari tahmin bile edemiyorum. sosyal medyada lince ugrardi. o adam insana carpsin hatta çocuğa çarpsın birsey olmaz ama kopek ezmis bak dikkat et kopek

    yani yuzbinlerce belki de milyonlarcasina gore kutsal olani ezmis hayati kayardi belki gaz alma operasyonuna kurban gidip bir sureligine cezaevine bile girebilirdi

    hani hindistanda okuze falan tapiyorlar ya ayni onun gibi kutsali yani sokak kopegini ezmis

    iste o yuzden carpan sivismakla dogru olani yapmis ben olsaydim ben de aynisini yapardim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 7:23:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

    Evet hocam yaptım. Bilmem galiba bulaşmadı bulaşsa şimdiye bir belirti olurdu değil mi?

    Alıntıları Göster
    Hocam MUTLAKA asinizi vurulun. Kuduz is isten gectikten sonra belli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syronwar

    Hocam MUTLAKA asinizi vurulun. Kuduz is isten gectikten sonra belli oluyor.

    Alıntıları Göster
    bizim bir arkadaş vardı köpeği öperken kuduz kapıp bu hale geldi ve kudurdu


    https://www.youtube.com/watch?v=-moG6JDmJdc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 7:9:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Ülke her açıdan bitmiş durumda. İmkanım olsa 1 gun durmam yurt dışına taşınırdım ama yok işte kımse oturma ıznı vermıyor.
    yurtdışında sokakta köpek görüldüğü an derhal götürülüyor 15 gün içinde sahiplenen çıkmazsa öldürüyorlar sen Türkiye'de kal bence burada sokak köpeklerini çok seviyorlar hatta tapıyorlar sokak köpekleri kral gibi yaşıyor. burada bol bol sokak köpeği besleme imkanın olur. ne yapacaksın yurtdışında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 7:19:53 >
  • Artık saygısız bir ülkeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HuysuzPanda

    Bir veteriner hekim olarak soruyorum, duyar kasmayın veya kimse mecbur diyen arkadaşlar, sizin yaşamaya hakkı var da bu canlıların yaşamaya hakkı yok mu? Dümdüz yolunda giderken hayatını karartıyorsun bir canlının suçlusu sensin ve düzeltmek için adım bile atmiyorsun. Bu nasıl bir vicdan ? Daha masum kediye, köpeğe bile saygı duyamıyorsunuz
    Bu kadar naif ve duygusal olmak belki de hayvanları bu kadar fazla önemsemek senin suçun. Bu şekilde yaşarsan kendini bile savunamayacak hale gelirsin. Dünya eşit ve adaletli biryer değildir. İnsanlar hayvanlardan zeka ve akıl olarak üstündür ve gerekirse zorbalıkla onları kullanır güçlü olan güçsüzü kendi menfaati için yok edebilir bu doğanın emridir. insan hayvanı ya etini yemek için öldürür ya da kazayla öldürür. olayda dramatize edilecek önemsenecek filan hiçbir şey yoktur. köpek önüme çıkmışsa ezmemek için kaçmaya çalışırım çünkü ezersem kendimi de riske atarım arabam hasar da görebilir bu öncelikli kural. ikinci kural ise çarpmamak dururken çarpmayı tercih etmem. köpek de olsa ölmesi için kasıt göstermek bana bir fayda sağlamaz hatta fazladan zamanımı alır. işte köpeğin üzerine kır falan ne uğraşacağım ne gerek var. fakat kaçamaz da yanlışlıkla ezersem onu orada bırakır basar giderim. işim gücüm var köpekle hayvanla uğraşamam. ölürse ölür yaşarsa yaşar. ilk yardimi da istiyorsa onun sokakta tehlikelere karsi savunmasiz sekilde basibos dolasmasinin sorumlusu olan devlet yapsin. yani senin gibi düşünmüyorum ve hayvanlara fazladan bir değer vermiyorum. olması gereken düşünce tarzı da budur


    ayrıca sokakta köpek olması ülkenin gelişmemiş biryer olduğunun göstergesidir. devlet toplum sağlığını önemsemediği için sokakta başıboş köpekler var bunlar ya insanları parçalıyor ya da kendileri işkenceyle öldürülüyor ya da eziliyor o köpeğin ezilmesinin suçlusu çarpan kişi değil devletin kendisidir. devlet sokaktaki köpekleri alıp ya barınağa atacak ya da bütçe ayıramıyorsa imha edecek. o zaman ne köpek ezilme haberi okursun ne de parçalanan insan haberi. böyle şeyler devletin görevini yapmamasından kaynaklanıyor hatta senin gibi kopegin de cani var polemigi yapanlardan da kaynaklaniyor sokak kopeklerinin imhasi oncelikle kendileri icin en iyi olanidir. onlar için yapabileceğimiz en merhametli şey de budur. cunku yasadiklari sartlar ve karsi karsiya kaldiklari tehlikeler olumden daha kotu. cogu insanimizin zekasi dusuk cogu kiside yeterli biyolojik kalite yok o yuzden boyle detayli dusunme yetenegine sahip degiller. dogru nedir yanlis nedir anlayamiyorlar sadece hisleriyle koyun surusu gibi hareket ediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 9:1:0 >




  • Konuyla alakası yok ama nicki görünce turbo sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür olaylar hepimizi üzüyor...
    hemen ağlayın...
    şoku atlarıp, kurtulursunuz...

    eğer ağlayamazsanız...
    “hergün anasını ben bu toplumun” diye...
    şiir yazar, bir türlü mutlu olamazsınız...

    10-15 sene önce...
    bir gencin cep telefonu alınarak...
    trenden atıldığını duyduğumdan beri...
    küfürbaz oldum...
  • Geçen hafta sokakta yemek verdiğim köpeklerden birinin ayağını servis aracı ezmiş. Diğer köpekler havlayarak yanına koştular. Balkondan ne olduğunu göremedim. 2 saat sonra köpeğin ayağının kırık olduğunu gördüm. Belediyeyi aradım, 15 dakikada geldiler. Diğer köpekler ayağı kırık köpeğe sarılıp duruyorlardı, ayağının üzerine yatıyorlardı. Belediye köpeği aldı, diğerleri arkasından koştu. Üzüldükleri belliydi, etkilendim açıkçası.

    Bir haftadır belediyeyi darlıyorum köpek iyileşti mi diye. Açıkçası ne olacağını bilmediğimden iyi mi ettim kötü mü bilmiyordum. Köpeği ezen rahat rahat uyuyorken benim vicdanım rahat etmedi. Dün barınağa gidip gördüm, iyileşmiş :) Kısırlaştırmışlar. Zaten uysaldı, iyice kuzu gibi olmuş. Pazartesi salacaklar. Sosyal çevresi de bizim burada olduğu için buraya salmalarını rica ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardwired

    17 senedir insanlara din pompalaya pompalaya ahlak denen şey kalmadı. eskiden bu kadar ahlaksız bir toplum değildik. aynı araplar gibi olduk.

    izmir'de yeşildere, ankara asfaltı yolunu bilen bilir, o yoldan neredeyse her gün geçiyorum her geçtiğimde en az bir tane ölmüş kedi görüyorum.
    Din pompalamayla mı bu hale geldik Yoksa insanlar dini sapıttığı yoldan çıktığı için mi bu haldeyiz ?

    Dinde böyle insanlık dışı hareketler yapın diye mi söyleniyor.İslam dini güzel ahlak dinidir en temelinde.İnsanlar azıp kudurup ahlaksızlaşıyorsa dine mal edilemez bu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: armutcan

    Konuyla alakası yok ama nicki görünce turbo sandım
  • Türkiye'de nüfüs yarı yarıya azaltılmalı bir şekilde; yoksa saygılı ve yardımsever insanlar göremeyeceğiz.
    İş artık rekabete döndü, asgari ücrete amelelik işi için 100 kişi başvuruyor.
    Şu işsizlere iş bulamıyorsanız bari ÖTENAZİyi bedava yapın.
    Bıktım aq Lağımkiyesinden...
  • Burası Türkiye.. Gündüz çalışmaa saatlerinde bile veterine bulunmazkeni konu sahibi gecenin köründe gene iyi bulmuş. Şanslıymış.. Üstelik bir de köpeği almaya gelmişler ki, istese veteriner gelmeyebilirdi bu saatte şimdi oralara gidilir mi diye..

    Konu sahibi 2 kere şannslı ama köpeğin eceli gelmişse, dünya biraraya gelseekstra bir nefes aldıramaz köpeğe
  • Allah razı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.