Şimdi Ara

İnternet ile yaygınlaşan küfür ve hakaret hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuda çok fazla paylaşım var. Hatta hukuk başlığında bu konuda birçok soru ve açıklama var. Bir kısmını okudum ama burada fikir alışverişinde bulunmak istedim. Birkaç sene Facebook ve Twitter kullanmaya ara verdim. Bir süredir kullanıyorum ama siyaset, din, futbol gibi konulardan uzak duruyorum. Yardıma ihtiyacı olan birisi varsa, o konuda bilgim varsa ona yardım ediyorum. Çoğunlukla da özel mesaj atıyorum da yardımcı oluyorum. Yaş 28 bu arada. Geçen hafta Galatasaray maçından sonra Fenerbahçeli birisi Twitter hesabından Belhanda'yı övmüş. Keşke bizde olsaydı gibisinden. Ve Galatasarayı öven, Fb'yi eleştiren gayet aklı başında küfürsüz twitler atmış. Altına Gsli arkadaş, 'Belhanda daha senin ananı şöyle yapacak' gibisinden saydırmış. Küfreden kişinin yanında türbanlı birisi var. Nişanlısı sanırsam. Arkadaş da sakallı. Adresleri de birbirine yakın. İstanbul'da. Küfrü yiyen Fbli arkadaş da fotoğraftaki türbana ve sakala küfretmiş. İkinizi de çalıştığınız yerde hastanelik yapacağım yazmış (kadın için de). Sonra küfrü başlatan Gsli hesabını gizledi, fotoları sildi. Ve özür twiti attı. Bu da o twiti retweet etti sorun çözüldü (!). Acayip acayip şeyler ve 2 gün boyunca bu gelişmeyi takip ettim, ne olacak diye işim gücüm yokmuş gibi.

    İşin özü, internette bir şey yazıyorsun. Mesela bir ürünü beğenmedin. Ben bunu beğenmedim, yiyemedim yazıyorsun. Altına birisi geliyor, afedersin annenin ....sını ye diyor. Şimdi bunu bulur öldürür müsün ne yaparsın? 1-2 sene önce miydi, sahte bir Facebook hesabı açmıştım. Sebep de bazı sayfaları takip etmek. Birine yorum yapmıştım. Gayet aklı başında açıklayıcı bir yorum. Birisi bir küfürler etti. Ben de dayanamadım. Kendisini İstanbul'da bulup internette canlı yayın açıp böylelerine ibret olsun diye canlı yayında hastanelik edecektim. Adresini istiyorum ısrarla. ''Ya aslında ben böyle biri değilim taam mı? Taam özür dilerim.'' demeye başladı.

    Sizin başınıza gelen, sabrettiğiniz, sustuğunuz ya da sabretmediğiniz, susmadığınız durumlar neler oldu? Dava açma konularına da bakıyorum. Dilekçe verip de şu şu şu kelimeler suç unsuru sayılmadı, şu şu kelimeler suç unsuru sayıldı diyebileceğiniz şeyler var mı?

    Bazı eski paylaşımlara bakıyorum, 'küfür yediysen kesin hak etmişsindir.' diye yazanlar bile var. Şu notu da düşeyim, çok sinirlendiğimde yalnızken küfürler ettiğim olmuştur ama birisinin yanında ya da internette hiç kimseye küfür etmedim.

    Misal sokakta iki kişi yürüyor, bir konu hakkında konuşuyor. Yanlarından geçen bir başkası da onun kurduğu cümlenin üstüne annesi ile ilgili küfür ediyor. Bu nasılsa, internette yaptığın yorumun altına birisinin küfür etmesi de odur.







  • Bimer'e bu konuda soru sorup bir de bu konu hakkında bir başvuruda bulunmuştum. Başvuruda bulunduğum konu, doğrudan bana karşı yapılan bir hakaret değil, kişisel görüşüm sebebiyle bana ve benim gibi düşünen insanlara karşı yapılan genel bir hakaretti. Sonucunu merak ettiğim için deneme amaçlı böyle bir başvuruda bulundum. Ve başvurum bulunduğum yerin Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmiş. Savcılığa gittikten sonraki süreç bana bildirecek mi onu bilmiyorum. Ayrıca sorduğum soruya da cevap geldi. Bu şekilde şahsınıza ya da görüşünüzden, inancınızdan ötürü sizi hedef alan hakaretleri edenleri 5 dakikanızı ayırıp savcılığa verin. Kişisel bilgilerinizi de gizli tutabilirsiniz. İnternet üzerinden şahsıma hakaret eden olursa, kişisel bilgilerimi gizleyip de bir başvuruda bulunacağım, sonuçları o zaman görmüş olurum.

    Çok fazla bilgi sahibi olduğum bir alanda videolar çekip Youtube'da yayınlamak istiyorum ama aylardır bu yukarıdaki sebepler yüzünden vazgeçiyorum. Eminim böyle düşünen birçok insan vardır. Eğer bu şahısları 1 kez şikayet edip ceza almalarını sağlarsanız, sanırsam 5 yıl süreyle bir daha bunu yapmaya cesaret edemeyecek. Bir şey yazarken iki defa düşünecek. Son yıllarda internet kullanımının yaygınlaşması ve yaş ortalamasının düşmesi ile bu durum çok arttı. Tabi küfrü eden 10 yaşında bir çocuksa bunun ne gibi yaptırımı olacak onu da bilmiyorum. Çocukların takip ettiği oyun vb. sayfalarda küfürler havada uçuşuyor.

    İnternet ile yaygınlaşan küfür ve hakaret hakkında.

    İnternet ile yaygınlaşan küfür ve hakaret hakkında.




  • Sonuç olarak ne oldu acaba ? Şimdi bana küfür eden birisni adliyeye vs avukata gitmeden bimer aracılığı ile şikayet edebilir miyim?Sonuç alınıyor mu bu durumdan..
  • Okumadım internet yokken küfür yokmuydu internet ile daha fazla kişiye ulaştın doğal olarak küfür de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.