Şimdi Ara

internet uzerinden yerel ipye sahip webcame baglama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb. İpsini bildigim bir routere baglı yerel ipye sahip bir webcame bağlanmak istiyorum. Biraz açayım konuyu. Yerel ağdaki bilgisayar sabit ip girerek (192.168.1.xx gibi) came baglanıyor. Ben bu bilgisayarın ipsini biliyorum. Ben uzaktan bu came bağlanabilirmiyim. Bir yolu varmı?



  • router'in dış ip sini hedef gösrereceksin. Router seni iç ip ye yönlendirir eğer düzgün ayarlanmışsa, yahut dıştan girişe izin verildiyse. O webcam in kullandığı programın bir port numarası vardır. ordan anlar router ve seni 192.168.1.x e yönlendirir.
  • şimdi ağdaki herhangi bir kişi 192.168.1. xx yaparak cami gorebiliyor. Ağdaki bir bilgisayardan ipsini istediğimde 88.248.x.xx şeklinde telekomun verdiği ipyi veriyor. Muhtemelen dıştan girişe izin verilmişki ağdaki diger bilgisayar gorebiliyor.Ama ben şimdi 88li ipyi yazınca girmezki buraya.
  • valla yerel ip ye dışarıdan bağlanamazsın. 192.168 ile başlayan bir hedef ip ye sahip paket dışarı yollanmaz. İçerde bir yer arar bulamazsa çöpe atar router yahut modem. Aynı yerel Ağdaki kişi görür ama sen göremezsin. Yerel ip ler standarttır, 192, 172 yahut 10 ile başlar, bu ip adresi dışarda aranmaz cihazlarca.
    İşin network tarafı böyle ama diğer tarafını tam bilmiyorum. Acaba o webcam için kullanılan bir program mı var, belki o ayarlanarak girilebilir.
  • sen 88 li ip yi yazınca seni o webcam li bilgisayara yönlendirmesi lazım bir şekilde. Webcam programının kullandığı bir port numarası vardır belki. Senin ip in static mi dinamik mi bu arada.
    Ayrıca yerel ağdakilerin girebilmesi webcam e, dışardakilerin girebileceği anlamına gelmez. Network admin sadece içerdekilerin gireceği şekilde ayarlamış olabilir router i.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 20 Temmuz 2007; 1:23:01 >
  • Tabiki Webcam a Dışardan Bağlanman Mümkün

    2 Yöntem Önerebilirim Bu İş İçin

    1-Yerel Ağında Mevcut Olan Webcam a Ait Olan İp Adresini DMZ Olarak Modeminden Tanımlarsın (Bunu Yapmak Kolaydır Fakat DMZ Tüm Portlarını

    Webcam a Ait Olan İp Adresine Yönlendireceği İçin Ekstra Olarak Remote Administrator, Web, Mail Server Gibi Bir Uygulamaya Dışardan

    Erişemeyeceksindir. Bu Tür Bir Uygulama Çalıştırmayacaksan Bu Yolu Tavsiye Ederim)

    2-Yerel Ağında Mevcut Olan Webcam a Ait Olan İp Adresini NAT Etmek (Bunu Yapabilmen İçin Webcamının Hangi Portu Kullandığını Bilmen Gerekir DMZ

    de Olduğu Gibi Ekstara Server Yazılımmlarına Ulaşmana Engel Olmaz)

    Webcamının Kullandığı Portu Öğrenmek İçin:

    Webcamına Bağlıyken

    netstat -n Komutunu Cmd De Çalıştırman Yeterli

    Sana Birde Tavsiye : Eğer Bu Webcam a Sürekli Ve Sorunsuz Ulaşmak İstiyorsan Ya Statik İp Adresi Al Yadawww.no-ip.com Veya Benzeri Bir Dynamic

    DNS Hizmeti Veren Yerden Kendine Bir Account Oluştur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.