Şimdi Ara

iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı



    Apple bugün gerçekleştirdiği Peek Performance etkinliğinde iPad Air 5'i de tanıttı. Şirketin yeni nesil tabletindeki en büyük sürprizin M1 çipiyle gelmesi diyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Yeni iPhone tanıtılıyor: Apple etkinliğiyle 21:00'de canlı yayındayız



    Geçen yılki iPad Pro, Apple'ın M serisi çipini alan ilk iPad modeliydi ve iPad Air 5'in de M1 ile gelmesi, tabletin performansını mevcut iPad Pro, 2020 MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve Mac Mini ile eşit hale getirecek. Performans açısından, M1 çipi, A15 Bionic'ten yaklaşık %50 daha hızlı ve A14 Bionic'ten (4. nesil iPad Air'de olan) %70 daha güçlü. Görünen o ki Apple, 2022 iPad Air ve iPad Pro arasındaki farkı bu sefer daha güçlü bir çip ekleyerek daha da kapatmak istemiş.



    iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı



    Apple'dan 2022 iPad Air için M1 işlemci sürprizi



    A15 Bionic, 6 çekirdekli CPU ve 5 çekirdekli GPU'ya sahipken, M1 yongası 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU'nun yanı sıra en düşük yapılandırmasında 8 GB RAM ile birlikte geliyor. Ayrıca geçen yıl ki 2021 iPad Pro ve iPad mini 6'ya eklenen 5G ağ desteği, yeni iPad Air'de de mevcut.



    iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı



    Yeni iPad Air 5, 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip ve muhteşem bir renk yelpazesi sunduğu belirtiliyor. 3,8 milyon piksel ve 500 nit parlaklık, P3 geniş renk gamı, True Tone ve yansıma önleyici ekran kaplaması dahil olmak üzere gelişmiş teknolojilerle donatılmış. Liquid Retina ekranla birlikte iPad Air'de yatay stereo hoparlörler de yer almakta. Ayrıca Touch ID ise iPad Air'in üst düğmesinde yerleşik olarak mevcut.



    iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı



    Apple'ın yeni nesil iPad Air modelinde, Center Stage özelliğine sahip Ultra Geniş açılı 12MP ön kamera yer alıyor. Arkadaki 12MP Geniş açılı kamera ise, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K videolar çekmesine olanak sağlıyor.



    iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı

    iPad Air 5 Türkiye Fiyatı:



    2022 iPad Air ön siparişleri 11 Mart Cuma günü açılıyor ve iPad Air 5 çıkış tarihi 18 Mart olarak onaylandı. Yeni iPad Air'i beş farklı renkte alabileceksiniz; Uzay Grisi, Yıldız Işığı, Pembe, Mor ve Mavi. Apple Pencil (2. Nesil) desteği de olan 2022 iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL, Wi-Fi + hücresel bağlantı özellikli modelleri ise 13.299 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 



    iPad Air 5 Özellikleri:




    • Ekran: 10.9 inç Liquid Retina

    • İşlemci: M1

    • Depolama: 64/256 GB

    • İşletim sistemi: iPadOS 15

    • Arka kamera: 12MP Geniş Açılı

    • Ön kamera: 12MP Ultra Geniş Açılı

    • Renkler: Uzay Grisi, Yıldız Işığı, Pembe, Mor ve Mavi









  • En iyi telefon kesinlikle iPhone.
    Türkiye'de ulaşamadığımız cihazlar olması bu kesinliği değiştiremez.
    GOS standartlı yavaşlayan Samsung amiral gemileri mi, yoksa Twitter'a bile girerken performans çekirdekleri aniden kapanan, eski nesil telefonlarında cihaz durumu hakkında kullanıcı deneyimi adı altında bazı bilgileri loglayan Oneplus telefonlar mı? Tek büyük başarısı Kirin 970 ve maalesef yaygın biçimde göremediğimiz Kirin 9000 olmuş şimdi de yaptırımlarla tarih olan Huawei marka telefonlar mı?
    Apple her zaman liderdi. Hâlâ da lider olmayı sürdürüyor. En çok telefonu satmamış olabilir ama kâr bazında SE'nin satış başarısını XR'ın satış başarısını gösterebilen tek bir Android model telefon yok. Belki Galaxy A10 olabilir. Geçmişte LG G2 olabilir. Fakat Apple asıl rakipleri olan Sony, HTC, LG, Nokia, Blackberry gibi markaları tek tek eledi. Sony, LG ve htc en kaliteli malzemeli telefonları ürettiler, Apple daha kalitelisini üretti. Blackberry en güvenli telefonları üretti, Apple daha güvenlisini üretti. Nokia en dayanıklı uzun ömürlü telefonları üretti, Apple daha da uzun ömürlü telefonları üretti ve IP standartları ile önplana geçti.
    Bir tek Motorola plan dışındaydı. Uzun süre Amerika pazarına bağlı satış sunuyordu. Google üstüne Lenovo'nun satın alıp üst üste el değiştirmesi ile ana akım satış grafiklerinden bile kaybolması ile kendiliğinden elendi denebilir.
    Şunu belirtelim Samsung var olmak zorunda. Yoksa Apple rekabeti elemeye çalışıyor diye suçlu konumuna düşer. Öte yandan 3. bir üreticiye ihtiyaç yok. Huawei az kalsın piyasayı domine ediyordu. Şimdi yok. Yani hiçbir zaman bu mobil piyasasında ilk üçe kolay kolay girmek mümkün olmayacak.

    Konumuz olan iPad'de ise cevap basitti. Honeycomb 3.0 Android felaketi sayesinde Motorola XOOM, Samsung Galaxy Tab gibi rakip olamayacak cihazların karşısına çıktı iPad.
    İşin komiği aslında Windows RT tabletler çok yetenekliydi. Microsoft'un tembelliği ve x86-64 desteğinin bir türlü gelmeyişi ile sadece IE 8 ve Office açan aptal cihazlara dönüştü ve iPad'e geri dönüşsüz zafer yolu sunuldu. Intel'in en büyük hataları AMD ile olanlar değil Apple ile olanlardır.

    1. Apple'a çip tasarlamadı, Apple ilk iPhonelar için Samsung ile el sıkışmıştı şimdi ise A serisi ile lider.
    2. Apple'a karşılık vermek amacıyla XScale platformunu Marvell'a satmış olmasına rağmen kendi Atom X86 çipsetleri ve ASUS önderliğinde HP, Dell ve küçük Çinli yerel firmaları teşvik ederek tablet ağırlıkta Android ekosistemine girdi, Qualcomm'a yenilip geri çekildi. Mücadele etmedi bu sayede Android ekosistemi Nvidia, Marvell, Broadcom, STM gibi tasarımcıların da çekilmesi ile Qualcomm hegemonisine kaldı. Apple da performans konusunda kendisine en büyük rakip olacak firmanın geri çekilişini zaferle kutladı.
    3. ve son olarak mobil 5G modem birimini Apple'a sattı ve Apple yakında Qualcomm modemlere de veda ederek Intel'den kendine kaptığı birikimle kendi GPU, CPU, NPU haricinde modemini de geliştirerek mobil çipset tasarımına noktayı koyacak.

    Artık Intel'in Apple ekosisteminde en ufak yeri kalmadı. İşin acı yanı bunu kendisine kendisi yaptı. Intel'in durumu oldukça zor. Eskiden [90ların klon X86 üreticileri ve CYRIX(şimdiki VIA) hariç] AMD'den başka derdi yoktu. Şimdi AMD yüksek tırmanışta. Intel ise savunma konumunda. Çünkü ARM'nin X86 platformunu yerinden ettiği günlere Apple sayesinde girdik. AMD her şeyin farkında. Bu sebeple Aslında kendisine ileride rakip olacak platformun lider çipset üreticilerinden Samsung ile el sıkıştı. İleride daha çok özel tasarım mobil Radeon RDNA GPU göreceğiz AMD'den.

    Bundan sonrası Microsoft-Qualcomm SQ serisi çipsetler ; Sabırsızlıkla beklenen Samsung-AMD Exynos desktop çipseti ; Mediatek-Nvidia RTX for ARM projesi ; Apple AXX serisi ; Apple MXX serisi gibi rakiplerle uğraşacak.

    Aynı şekilde eklemek isterim şu an S-Pen haricinde S22 Ultra'yı konuşuyor muyuz? Hayır. Öte yandan M1 Max çipsetinin nasıl bir zamanlar yine IBM Motorola Apple (AIM) özel üretimi Powermac G5'de kullanılan PowerPC çipseti gibi iki çipseti yan yana getirmiş olması mantığıyla performansta pik bir yükseliş sağladığını konuşuyoruz. Ki zamanında da Powermac rakip tanımıyordu. Sadece ısıl problemleri olduğu için ve Motorola'nın ve IBM'in farklı yönlere ilerlemesinden dolayı Apple zaruri olarak Intel'e geçiş faslını başlatmıştı.


    Bu arada Samsung'un piyasaya yön verdiği tek konu S-Pen oldu. Gerçekten bu konuda saygı duyuyorum. İlk Galaxy Note oldukça riskli bir tercih idi. Tutması ise büyük bir başarı oldu Samsung nezdinde. S22 Ultra'nın bu kadar heyecanla beklenmesinin sebebi gelmek bilmeyen Note 21 özlemi oldu.


    Zaten Steve Jobs'un yanıldığı iki konudan biridir Stylus. Diğeri de iTunes'un bakiliği oldu. Flash, ekosistem, AIM ortaklığı, Intel'e geçiş hususu neredeyse çoğu konuda oldukça stratejik davrandı. Hoş iTunes da ölmedi ama Spotify ve Apple Music'in domine ettiği bir piyasada kullanımı basit işlerle sınırlı hale geldi günden güne.


    Apple'ın eski zamanlardaki gibi tamamen kendi yönetiminde SoC tasarımına yönelmesi Tim Cook yönetiminin Apple ruhunu yaşatma isteğidir. Belki de en doğru kararı verdiler. Şu an Microsoft'un yıllarca çabalayıp yapamadığı, Nvidia'nın çabalayıp en sonunda pes edip sadece otonom kısımda yöneldiği, Samsung'un türlü türlü sorunlar yaşadığı tasarım konusunu Apple yavaş fakat istikrarlı bir biçimde tamamladı. Son aşama Apple imzalı 5G modemler.


    Bir zamanlar Intel'in yeni çipsetini tanıtmasını bekleyen Apple artık rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

    Qualcomm da 2024 yılı itibariyle Apple'ın işine yarayacağını düşünmüyorum. Apple kendi modemini de kendi tasarlayacak konuma gelir bu zamana.

  • m1 işlemcili air, apple'ın performans ayrımı yapmamasına bayılıyorum. 600 dolara (veya 600 euroya) alınacak cihaz olmuş.

  • Oha

    Android tablet markalarinin tabutuna civi çakmış Apple

    Android ureticilere geçmiş olsun

    Apple artik 600 dolarlik tablete her nesil M2 M3 islemci koyacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 8 Mart 2022; 21:51:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1 işlemci tercihi çok doğru bir hamle...Her zaman söylüyorum, en iyi telefon kesinlikle iPhone değil ama en iyi tablet tartışmasız her güncel modeliyle iPad...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 9 Mart 2022; 0:30:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M1 işlemcili olması iyiymiş.

  • Çok güzel olmuş bee 😍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüh Samsung'un taklit edemeyeceği bir şey daha.

  • işlemciyle samsung'u bitirdi.

  • Son 3 aydır iPad modelleri arasında gelip gidiyordum, daha sonra Mart etkinliğinde muhtemelen Air 5'in duyurulacağı söylendiğinde beklemeye karar verdim. Beklediğimize fazlasıyla değdi, M1 güncellemesiyle herhalde minimum bir 10 sene kullanılır bu tablet günlük kullanıcılar tarafından.


    Edit: Fiyat 10699 TL'den başlıyor. Aynı fiyata geçen hafta 11 inç Pro bulunabiliyordu. Hayal kırıklığı oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Báistídhubh -- 8 Mart 2022; 22:8:18 >
  • iPhone 14’e de M1 işlemci koyarlarsa şaşırmıycam artık. Belki de önce proya sonraki sene de düz modeline koyarlar M1 işlemciyi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 600 dolarsa kalemiyle kılıfıyla Türkiye fiyatı 20000₺ Uyu Türkiyem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm ürünlere zam gelmiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşlemcisi çok iyi. Çok uzun ömürlü olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi bu tablete M1 taktın apple, muazzam bir şey o ayrı.


    M1 Ultra diye 2 tane M1 Max işlemciyi birleştirmiş. Intel'i ayrı AMD'si ayrı nal toplayacak yakında.


    Çıtayı yine arşa koydu Apple ne yalan söyleyeyim.

  • Ömürlük cihaz olmuş ben çok beğendim. Su cihazlara yazılım desteği verilse 10 20 yıl günlük kullanımda sorunsuz kullanılacak cihazlar.
    Ama 5 10 sene içinde çöp ediyor hepsi maalesef.
    Elimde retina ekranlı mis gibi iPad 4 var çöp oldu YouTube bile desteklemiyor. Piyasadaki çoğu laptop tablet ve monitör den güzel bir ekranı olan cihazım var ama video bile izleyemiyorum..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu zam olayı artık işin iyice bokunu çıkarttı ya.

  • Báistídhubh kullanıcısına yanıt
    Hocam
    , 4. Nesil 9000₺ den başlıyordu bu dolar kurunda ve M1 işlemciyle bence çok normal

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İpad 5. Nesilden yazıyorum, iş yokken insanlıktan çıkmış gibi günde 48 saat ağır oktanlı oyunlarda ömrünü yemiş olsam da bana mısın demiyor. Yakında pc alıyorum artık tablete benim çocuk devam eder öldürene kadar.

    Tekrar tablet alırsam hanım için filan kesinlikle ipad alır.

    Zamanında bir maili kurtarmam için beni 20 saat aramışlardı yardım etmek için. Desteği de güzel,

    Şimdi reklamlar :))

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.