Şimdi Ara

iPad Air 5 tanıtıldı: İşte 2022 iPad Air özellikleri ve fiyatı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android tarafında tablette Applenin rakibi yok.

  • 256GB versiyon yerine, 11 inch 128GB Pro modeli fiyat olarak daha mantıklı gibi. Arada 1000 TL fark var.

  • Kaç Hz belli mi

  • oricin kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir tespit yapmışsınız.

  • M1 denilen işlemci zaten telefon işlemcisi temelde. Bunu çok iyi, devrimsel bir şey zannedip sürekli övenlerin olması ilginç.

  • Apple çılara hayırlı olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim...Çok insan adına tablet ve telefon aldım yıllardır... Telefon tarafında yalnızca bir sefer iPhone SE, tablette ise onlarca kez iPad tercih ettim satın alımlarımızda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 9 Mart 2022; 0:29:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oricin kullanıcısına yanıt
    En iyi telefon kesinlikle iPhone.
    Türkiye'de ulaşamadığımız cihazlar olması bu kesinliği değiştiremez.
    GOS standartlı yavaşlayan Samsung amiral gemileri mi, yoksa Twitter'a bile girerken performans çekirdekleri aniden kapanan, eski nesil telefonlarında cihaz durumu hakkında kullanıcı deneyimi adı altında bazı bilgileri loglayan Oneplus telefonlar mı? Tek büyük başarısı Kirin 970 ve maalesef yaygın biçimde göremediğimiz Kirin 9000 olmuş şimdi de yaptırımlarla tarih olan Huawei marka telefonlar mı?
    Apple her zaman liderdi. Hâlâ da lider olmayı sürdürüyor. En çok telefonu satmamış olabilir ama kâr bazında SE'nin satış başarısını XR'ın satış başarısını gösterebilen tek bir Android model telefon yok. Belki Galaxy A10 olabilir. Geçmişte LG G2 olabilir. Fakat Apple asıl rakipleri olan Sony, HTC, LG, Nokia, Blackberry gibi markaları tek tek eledi. Sony, LG ve htc en kaliteli malzemeli telefonları ürettiler, Apple daha kalitelisini üretti. Blackberry en güvenli telefonları üretti, Apple daha güvenlisini üretti. Nokia en dayanıklı uzun ömürlü telefonları üretti, Apple daha da uzun ömürlü telefonları üretti ve IP standartları ile önplana geçti.
    Bir tek Motorola plan dışındaydı. Uzun süre Amerika pazarına bağlı satış sunuyordu. Google üstüne Lenovo'nun satın alıp üst üste el değiştirmesi ile ana akım satış grafiklerinden bile kaybolması ile kendiliğinden elendi denebilir.
    Şunu belirtelim Samsung var olmak zorunda. Yoksa Apple rekabeti elemeye çalışıyor diye suçlu konumuna düşer. Öte yandan 3. bir üreticiye ihtiyaç yok. Huawei az kalsın piyasayı domine ediyordu. Şimdi yok. Yani hiçbir zaman bu mobil piyasasında ilk üçe kolay kolay girmek mümkün olmayacak.

    Konumuz olan iPad'de ise cevap basitti. Honeycomb 3.0 Android felaketi sayesinde Motorola XOOM, Samsung Galaxy Tab gibi rakip olamayacak cihazların karşısına çıktı iPad.
    İşin komiği aslında Windows RT tabletler çok yetenekliydi. Microsoft'un tembelliği ve x86-64 desteğinin bir türlü gelmeyişi ile sadece IE 8 ve Office açan aptal cihazlara dönüştü ve iPad'e geri dönüşsüz zafer yolu sunuldu. Intel'in en büyük hataları AMD ile olanlar değil Apple ile olanlardır.

    1. Apple'a çip tasarlamadı, Apple ilk iPhonelar için Samsung ile el sıkışmıştı şimdi ise A serisi ile lider.
    2. Apple'a karşılık vermek amacıyla XScale platformunu Marvell'a satmış olmasına rağmen kendi Atom X86 çipsetleri ve ASUS önderliğinde HP, Dell ve küçük Çinli yerel firmaları teşvik ederek tablet ağırlıkta Android ekosistemine girdi, Qualcomm'a yenilip geri çekildi. Mücadele etmedi bu sayede Android ekosistemi Nvidia, Marvell, Broadcom, STM gibi tasarımcıların da çekilmesi ile Qualcomm hegemonisine kaldı. Apple da performans konusunda kendisine en büyük rakip olacak firmanın geri çekilişini zaferle kutladı.
    3. ve son olarak mobil 5G modem birimini Apple'a sattı ve Apple yakında Qualcomm modemlere de veda ederek Intel'den kendine kaptığı birikimle kendi GPU, CPU, NPU haricinde modemini de geliştirerek mobil çipset tasarımına noktayı koyacak.

    Artık Intel'in Apple ekosisteminde en ufak yeri kalmadı. İşin acı yanı bunu kendisine kendisi yaptı. Intel'in durumu oldukça zor. Eskiden [90ların klon X86 üreticileri ve CYRIX(şimdiki VIA) hariç] AMD'den başka derdi yoktu. Şimdi AMD yüksek tırmanışta. Intel ise savunma konumunda. Çünkü ARM'nin X86 platformunu yerinden ettiği günlere Apple sayesinde girdik. AMD her şeyin farkında. Bu sebeple Aslında kendisine ileride rakip olacak platformun lider çipset üreticilerinden Samsung ile el sıkıştı. İleride daha çok özel tasarım mobil Radeon RDNA GPU göreceğiz AMD'den.

    Bundan sonrası Microsoft-Qualcomm SQ serisi çipsetler ; Sabırsızlıkla beklenen Samsung-AMD Exynos desktop çipseti ; Mediatek-Nvidia RTX for ARM projesi ; Apple AXX serisi ; Apple MXX serisi gibi rakiplerle uğraşacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 9 Mart 2022; 0:43:34 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız, iyi özellikleri bir arada sunmasalar şuan diğer rakiplerini de konuşuyor olurduk. Bir şey ezberlemişler iPad'te çok iyi, iPhone'da o kadar değil bla bla. iPad'ın başarılı olduğunu kabul etmek zaten iPhone'un başarısını kabul etmektir. Gerisi çelişkidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde eklemek isterim şu an S-Pen haricinde S22 Ultra'yı konuşuyor muyuz? Hayır. Öte yandan M1 Max çipsetinin nasıl bir zamanlar yine IBM Motorola Apple (AIM) özel üretimi Powermac G5'de kullanılan PowerPC çipseti gibi iki çipseti yan yana getirmiş olması mantığıyla performansta pik bir yükseliş sağladığını konuşuyoruz. Ki zamanında da Powermac rakip tanımıyordu. Sadece ısıl problemleri olduğu için ve Motorola'nın ve IBM'in farklı yönlere ilerlemesinden dolayı Apple zaruri olarak Intel'e geçiş faslını başlatmıştı.


    Bu arada Samsung'un piyasaya yön verdiği tek konu S-Pen oldu. Gerçekten bu konuda saygı duyuyorum. İlk Galaxy Note oldukça riskli bir tercih idi. Tutması ise büyük bir başarı oldu Samsung nezdinde. S22 Ultra'nın bu kadar heyecanla beklenmesinin sebebi gelmek bilmeyen Note 21 özlemi oldu.


    Zaten Steve Jobs'un yanıldığı iki konudan biridir Stylus. Diğeri de iTunes'un bakiliği oldu. Flash, ekosistem, AIM ortaklığı, Intel'e geçiş hususu neredeyse çoğu konuda oldukça stratejik davrandı. Hoş iTunes da ölmedi ama Spotify ve Apple Music'in domine ettiği bir piyasada kullanımı basit işlerle sınırlı hale geldi günden güne.


    Apple'ın eski zamanlardaki gibi tamamen kendi yönetiminde SoC tasarımına yönelmesi Tim Cook yönetiminin Apple ruhunu yaşatma isteğidir. Belki de en doğru kararı verdiler. Şu an Microsoft'un yıllarca çabalayıp yapamadığı, Nvidia'nın çabalayıp en sonunda pes edip sadece otonom kısımda yöneldiği, Samsung'un türlü türlü sorunlar yaşadığı tasarım konusunu Apple yavaş fakat istikrarlı bir biçimde tamamladı. Son aşama Apple imzalı 5G modemler.


    Bir zamanlar Intel'in yeni çipsetini tanıtmasını bekleyen Apple artık rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

    Qualcomm da 2024 yılı itibariyle Apple'ın işine yarayacağını düşünmüyorum. Apple kendi modemini de kendi tasarlayacak konuma gelir bu zamana.





  • Tablet alacaksan mutlaka apple marka alacaksın. M1 işlemcili Air 5 çok güzel olmuş tasarımı da çok güzel. Ekranın sadece 120hz olup olmadığını bilmiyorum sanırsam birde tip-c girişli artık. Ekran da 120hz olursa bu fiyata çok uzun ömürlü bir cihaz olmuş. Alan arkadaşlar güle güle kullansınlar samsung kullanıcısı olarak artık apple ekosistemine geçmeye çalışacağım maddi durumum el verirse. Malum apple yine zam yaptı...

  • Air 3 tableti Airpods hediyesi ve kalemiyle beraber birkaç ay içerisinde biriken parayla alabilmiştim, şu an benzer bir set yaklaşık 15000₺. Cihazın fazlasıyla iyi olmasından bağımsız olarak öğrenciler için hayal.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kalem de devreye girince fiyat maalesef ülkemiz için çok daha üzücü hale geliyor.

    Ekranın kaç Hz olduğu ise söylenmedi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Samsung'ta exynos-modem-kamera sensör kendi tasarımları olduğu gibi kendi üretimleri ama ne kadar iyiler tartışılır. Ekran konusunda diğer sektörlerine göre daha iyiler tabii. Gözden düştüğü sırada s-pen kozunu oynamaları bayağı hazin aslında. Stylus konusunda pek emin değilim. Çizim-işaretleme konusunda zaten eleştirilemez fakat yazıda klavye ve etkileşimde fare-dokunma-touchpad'in yerini pek tutmaz. Steve Jobs'un dediği gibi meh hatta.

    Apple daha erken streaminge yönelebilirdi hatta o zaman fikirler verilmiş ama Steve Jobs iTunes'in başarısından dolayı gerek görmemiş diye biliyorum. Gerçi kendilerinin rakibi kendileri de oldukları için yine erken davranabilirlerdi. Intel'e geçişte de ilk çıkardıkları 32 bit Core Duo'lu cihazlar bence hataydı. Az daha bekleseler tamamen 64 bit ekosistemleri olacaktı, 32 bit uygulama ekosistemi yaratmak hatta Rosetta harici 32 bit uyumluluğu vermek zorunda kalmayacaklardı. Sonuç olarak taa 2019'da kaldırabildiler, güncellenmeyen eski 32 bit uygulamalar da buhar oldular belki olmayabilirlerdi.

    Aslında Apple kendi modemini sunabilir Intel modemli iPhone'lar vardı ama Qualcomm ile anlaşma yapmaları bunu birkaç yıl erteledi diye düşünüyorum. Eğer modem de in-house olursa Apple SoC olarak liderliğe oynar. Güç olarak da PowerPC zamanlarına verimlilik sağlanmış şekilde geri döndüler.

    iPad'teki büyük ekranlara ölçeklenen uygulamalar da iPad'leri özel yapan kısımlardan. Diğer tabletlerdeki gibi büyümüşte küçülmüş gibi durmuyorlar. iPhone'larda aynı şekilde az cihaz olduğundan, donanım-yazılım aynı yerden çıktığından uygulamalar daha uyumlu oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • promotion ekran yokmuş 120hz olmadığı kesin muhtemelen 60hz ekran var bir ihtimal 90 hz.


    64 gb

    2 hoparlör

    ekran kalitesi

    hz

    type c


    bunlar prodan eksi yönleri. Pro 11 3.nesil var air 5 daha ekonomik fiyata çıksaydı buna geçecektim çünkü pro benim için fazla. Çok arada kaldım geçsem mi geçmesem mi

  • Hatun dediğin kalçalı, tablet dediğin Apple olmalı 🍏 kaliteli işlemci işletim sistemi var daha ne olsun beah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 120hz olmaması kötü olmuş

  • Bu tablet bilgisayar ile hele ki IOS ile ne yapıyorsunuz ki o kadar para verip?

    Anlamak çok güç.

  • Oyalansın diye çocuklarının eline ipad veren aileler için sevindirici haber. Artık çocuklarımız daha hızlı ve daha gelişmiş…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biz fakir ülke insanları ekrana ekmek banar geçeriz. 600 dolar Amerikalı bir gencin aylık harçlığı falandır. Rahatlıkla alsınlar, yarasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.