Şimdi Ara

İphone 4 almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. Galaxy s2 sahibiyim. İpad mini tablet alarak ios dünyasına adım attım ve gerçekten çok memnun kaldım. Haliyle android bana sıkıcı geliyor şuanda ve ipad den sonra bir iphone sahibi de olmak istiyorum. Benim size danışmak istediğim konu şu. S2 çıktığında bir heyecanla 1600 tl kaptırdığım telefondan aldığım dersle telefona çok büyük paralar vermek istemiyorum. Keza şuan satmaya kalksam 500 tl vermiyorlar 2. ele. (Not: alan varsa satayım, gerçi apple topiği altındayız kim alacaksa :D) . İphone 4s ve 5 bana uzak bu yüzden. İphone 4 1000 tl civarına düştü şu sıralar. Fiyat idare eder. 4s yada 5 yerine 4 alsam çok çok mu farklı bir cihaz almış olurum üst modellere göre. Benim istediğim iphone kalitesini yaşamak. Birde ucuz iphone modeli söylentileri var ama o çıkana kadar da beklemek zor geliyor. Ayrıca ios 7 ile birlikte bazı özellikler iphone 4 te yok ve ios7 cihazı kasabilir gibi şeyler okuyorum. Yeni iphone modeli tahmini ekim ayı gibi tanıtılacağı gibi söylentiler de var bu eski modeller üzerinde fiyat indiri mi getirebilir.


    Siz ne düşünüyorsunuz bu anlatıklarımı dikkate alarak. İphone 4 alınır mı yada en erken ne zaman alınır? Düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Illa sıfır düşünmüyorsanız 4S öneririm. 1000TL'ye çok temiz garantili 4S bulunabiliyor. iPhone 4 alınır mı derseniz. Tabii ki alınır ama 4S'in yeri başkadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim yorum için. 4s i dediğiniz gibi nereden bulabilirim 1000 tl ye?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş 2.eli kastediyor,bence 800 e alınır daha fazlası verilmez 4'e ama 4S ancak seneye bu fiyatlara iner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke 4 yerine 4s alsaymışım dermiyim sizin tecrübelerinize göre?

    Diğer sorum da, yurtdışından sıfır pasaport kayıtlı iphone 4 ü kaça alabilirim ve dediğim şekilde satış yapan yerler neledir? İnternetten bulunabilinir mi ve güvenilir mi? Bu iphone hatta telefon ticareti nasıl işliyor hiçbir bilgim yok mazur görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydogan -- 15 Haziran 2013; 21:02:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer oyun oynucaksanız 4 tavsiye etmem oyunlarda kasma olabiliyor
  • Iphone 4 almayi bende cok düşündüm fakat telefon artik yolun sonuna gelmiş son güncellemesini aldi ki buda kirpilmis olani , tek cekirdek telefona bir milyar vermek pek mantikli gelmedi ama 4s gercekten cok iyi bir cihaz yurtdisi yada ikinci el garantili bakabilirsiniz. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynamıyorum çok fazla. En azından basit oyunlar oynuyorum, o önemli değil. Çekirdek konusunda ise bildiğim kadarıyla iki çekirdeğin aynı anda kullanımını desteyikleyen ürünler çok sınırlı şuanda. 4 ve 4s karşılaştırma videoşarını izlediğim kadarıyla uygulamaları çalıştırmada, cihazı açmada kapamada hissedilmeyecek kadar ufak zaman farkları var. Yanlış mıyım? Ben daha çok kullanım kolaylığı, takılmaması, intertnette rahat dolaşılabilmesi, uygulamalarda kasmaması gibi taraflarıyla ilgileniyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydogan

    Oyun oynamıyorum çok fazla. En azından basit oyunlar oynuyorum, o önemli değil. Çekirdek konusunda ise bildiğim kadarıyla iki çekirdeğin aynı anda kullanımını desteyikleyen ürünler çok sınırlı şuanda. 4 ve 4s karşılaştırma videoşarını izlediğim kadarıyla uygulamaları çalıştırmada, cihazı açmada kapamada hissedilmeyecek kadar ufak zaman farkları var. Yanlış mıyım? Ben daha çok kullanım kolaylığı, takılmaması, intertnette rahat dolaşılabilmesi, uygulamalarda kasmaması gibi taraflarıyla ilgileniyorum

    Sadece multimedya ve haberleşme için se al gitsin hocam ios 7 yeni bir arayüz olucak 2 sene kullanirsin rahat bir şekilde , android kanadinda ise jelly bean ile bi level atlandi android 5.0 ile ios a yaklasilacagni düşünüyorum
    ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynamam iphone 4 kullanıyorum ios 6.1.3 de gayet iyi telefon safari olsun sosyal ağlar vs olsun ios 6 nın ilk sürümleri biraz sıkıntılıydı ama 6.1.3 çok iyi akıyor yani cihaz.

    İos 7'de ne olur bilinmez oyun haricinde alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alma dostum 1000 tl verilmez iPhone 4 e.4s de alma.1000tl üzerine biraz daha kat 5 al.şimdi alamasan bile biraz biriktir bir kaç ay sonra al.2. el falan bulunur mutlaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhan911 kullanıcısına yanıt
    Ancak anladığım kadarıyla arkadaş 2. el istemiyor.

    Bende geçen yıl 750 lira verip Turkcell taahütlü e72mi bataryasının kısa devre yapması ve bunun kullanıcı hatası olduğu söylenmesiyle hurda fiyatına (100TL) vermek zorunda kaldım. Sorun anakarttanmış. Nasıl kullanıcı hatası oluyor bilmiyorum.. Vaktim olmadığı için uğraşamadım Turkcelle ve gidip İphone4 ldım bundan 4 ay önce.

    Telefonda oyun oynamam,zira 3.5 "lik bir ekranda çok da keyifli olmuyor. Yalnız real racing 3 yükledim,gayet akıcı oynuyorum. Tabi nova gibi üst düzey oyunları zorlukla oynatacağı veya hiç oynatmayacağı aşikar.

    Bunun dışında uygulamalrı %98i sorunsuz çalışıyor. Geri kalan %2 oyunlar ve çok fazla depolama kullanan uygulamalardır. Zira 8gb. olduğu için 500mb.lık bir uygulamayı yüklemek cidden zor oluyor. Çünkü geride müziklere yer kalmıyor.

    Bunun dışında internette sorunsuz. Takılma yok. Müzik çalar kalitesi üst düzey. Otobüste vs. denk geliyorum. Keza arkadaşlarımın birçoğunda s3 var, s3 rehberde yukarı aşağı kaydırırken kısa mili saniyelik takılma yapıyor. Bu yazılımdan kaynaklı. Zira o kadar çekirdek işlemci ekran kartı vs. Küçücük bir rehberi oynatmada kasma yapmaz.

    Üstelik ios7 desteği de geldi. Takılma yapar mı bilmiyorum ama şu anda ios6yı iphone5ten daha yavaş çalıştırdığı kesin. BUradan yola çıkarsak ios7yi ios6dan yavaş çalıştıracaktır. Ancak bu can sıkıcı seviyede olacak mı göerceğiz. Şu da var,daha 3 ay test vs. yapılacak,ayrıca uygulamalar ios7 için optimize edilecek. Bu da demektir ki ios7 optimizasyonu daha bitmedi. İkonların değişeceği ayrıca bildirim merkezine 3g ayarının geleceği söylenmekte. Dolayısıyla ios7, 4. nesilde çok ta kötü çalışmayacaktır. Apple bu konuda artık tecrübeli.

    Bir başka husus İphone4,aktif olarak son senesini geçirecek. Zira seneye eğer tanıtılrsa ios8 kesinlikle destek vermeyecek 4'e ve biz de destekten yoksun kalacağız. Tabi yeni sürümün optimizasyonu vs. derken yıl sonunu bulur(tıpki bu sene ve ios6 tanıtıldığı sene gibi) yani bunu 2 sene olarak ta düşünebiliriz. Ancak resmi olarak 4 son senesini yaşıyor.

    Dolayısıyla iphone4 tercih edebilirsiniz. 2 sene daha öyle veya böyle destek verilecek. Nedenini yukarıda anlattım. 2 sene sonrada İphone6 çıkmış olacak ve 4s bu fiyata inecek ve 5'i uygun fiyata alabileceğiz. Ben 2 sene kullanırım sonra fiyatına göre 5 veya 6 alırım diye düşünüyorum. Üstelik Apple store da açılmış olacak ve Apple Amerikada eskiyi getir,yeniyi götür kampanyası yapacak ve söylentilere göre bu kampanyayı tüm resmi APplestorelarda yapacakmış. Yani bu tip bir kamoanya bizim ülkemizde de olabilir. İŞte o zaman son model bir İphoneu çok daha uygun fiyata alabiliriz belkide. Zaten konuşulana göre Türkiyede satılan İphonelardan 150TL daha uyguna satılacak ortalama olarak tüm modeller.

    Tüm bunlardan yola çıkarak İphone4 tercih etmenizde yarar var diyorum.




  • güzel bir konu olmuş,peki sizi iostan bu kadar memnun bırakan ve androidden bu denli soğutanlar nelerdir...
  • Teşekkür ederim yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara. jan dara isimli arkadaşın sorduğu sorunun cevabını genel olarak kullanım kolaylığı diyebilirim. İphonun androide, androidin iphone göre iyi olduğu noktalar vardır illaki ama ben ikisinide denedim ios daha hoşuma gitti. Tercih meselesi sanırım. Ama fanatik değilim birgün başka biri daha iyisini yaparsa (benim açımdan) o tarafa yönelirim. Tekrar teşekkürler ve konuya eklemek isteyen arkadaşların yorumları alabilirim. İyi geceler

    Edit: bir daha okuyunca dikkat ettim, bu denli memnun kaldım veya bu denli soğuma gibi bir şey yok :) iki tarafında hoşuma giden yanları var gitmeyen yanları var. Dediğim gibi tercih meselesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydogan -- 16 Haziran 2013; 1:14:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki apple iphone 4 ten desteğini çektiği zaman tam olarak ne gibi sonuçlar çıkacak ortaya ? Pek bir bilgim yok bu konularda yakın zamanda iphone 4 almayı hedefliyorum. Genellikle internet ve müzik için kullanacağım beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EagleEyes37

    Peki apple iphone 4 ten desteğini çektiği zaman tam olarak ne gibi sonuçlar çıkacak ortaya ? Pek bir bilgim yok bu konularda yakın zamanda iphone 4 almayı hedefliyorum. Genellikle internet ve müzik için kullanacağım beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    Daha uzun bir süre desteğini çekeceğini zannetmiyorum.
  • Bence 4s alın ios 7 ile birlikte 4'te kısıtlamalar var gerçi 4s'te de varmış öyle duydum
  • 0 iphone4 almayın derim aten i4 ler 8gb
    ben olsam 2.el i4s alırım ya da bekleyip 2.el i5 alırım ne de olsa fiyatı yakında düşer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRŞ-ı aZaM

    quote:

    Orijinalden alıntı: EagleEyes37

    Peki apple iphone 4 ten desteğini çektiği zaman tam olarak ne gibi sonuçlar çıkacak ortaya ? Pek bir bilgim yok bu konularda yakın zamanda iphone 4 almayı hedefliyorum. Genellikle internet ve müzik için kullanacağım beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    Daha uzun bir süre desteğini çekeceğini zannetmiyorum.

    Şu anda Apple'ın en yeni telefonu 5 ve iki alt modeli 4 oluyor ve hala iOS 7 uyumlu ama 3GS uyumsuz. Şimdi 5S ya da 6 çıkınca iki alt modeli 4S olacak. O yüzden 4'ten desteğini çeker gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek olayını sizce 2 alt sürüm olup olmamasına göre mi yapıyor yoksa kullanıcı sayısına mı göre yapıyor. i5 i5s i6 vb şeyler tutmayıp herkes i4s ve i4 kullanırsa sizce alt sürüm diye desteğini çeker mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.