Şimdi Ara

iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zazian_12 kullanıcısına yanıt
    Apple'ın Türkiye'de hiç reklam vermiyor daha bir kuruş almadık açıkcası.

    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-S-iii-nasil-uretildi-Turkce-altyazili-video.htm

    Bunu da zamanında ben çevirdim. Acaip Samsung fanatiği imişim değil mi ?

    İşte ne görürseniz onla alakalı dedikodu üretmekte üzerimize yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Appleın Türkiyede hiç reklam vermiyor daha bir kuruş almadık açıkcası. http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-S-iii-nasil-uretildi-Turkce-altyazili-video.htm Bunu da zamanında ben çevirdim. Acaip Samsung fanatiği imişim değil mi ? İşte ne görürseniz onla alakalı dedikodu üretmekte üzerimize yok.


    Hocam cevap vermeye gerek yok aslinda buraya yorum yazmayan yazilan fanatik vb yorumlara kulak asmayan bayaa bir takipci oldugunu dusunuyorum. Fanboy olayi iyice cigrindan cikti apple ile ilgili haber gorunce cileden cikiyorlar. Gulup gecmek lazim lakin cogunun oldukca genc arkadaslar oldugunu saniyorum.
    Kolay gelsin cok





  • Son cümlem editörlerle alakalı ise ben onu piyasadaki eleştiren editörler için söylüyorum. Şu sunumu oturup izlemek editörün görevidir zira en sağlıklı en detaylı bilgi ilk ağızdan alınır. Ancak Google I/O izlenir de Apple etkinlliği izlenmez ise benim lafım bunadır size değil.

    Sevip sevmemenin ne anlamı var. İnsanlar tabii ki bazı markaları sevebilir bunda sıkıntı ne ? Belli bir otelin hizmetini beğeniyorsanız gittiğiniz yerlerde onun otellerinde kalırsınız yada yemek zincirleri dünyada gezerken aç kalmamızı engellemiyor mu ? Pazarlamanın birinci kurallarından birisi marka bağımlılığı yaratmaktır. Buda her seferinde kaliteli ürün ve güven sağlamakla oluşur fiyat bu sıralamanın en altındadır. Fiyat farkı verip güvendiğinizi almayı tercih ederiz marketlerde bile böyle.

    Fanatikleri ile övünmüyorum sadece yanlış yere eleştirilmesine ve benimde fanatik olarak gösterilmeme karşıyım. Beni fanatik olarak gösteren önce kendisine bakmalıdır.




  • Bu fotoğraf konusunda amma tartışma olmuş. Unutmamak gerekir ki teknoloji kullanıcılarının % 98 i iso,perde aralığı,pixel vs. ayarlarından anlamaz. Ona anlatılanların çerçevesinde hiç bir ayar yapmadan,otomatik ayarda çektiği fotoğrafı kıyaslar. Öyle adam gördüm ki parası var diye almış Canon 7D, otomatik ayarda kullanıyor. Ondan sonra makinem en iyi makine diyor. Ulan onda ne özellikler var da kullanamıyorsun diyemiyorum. Bırak % 98 i , fotoğraf ve teknolojiden anlayan biz % 2 lik kısım bile çoğu zaman telefonda ayar yapmadan çekimler yapıyoruz. kim uğraşak abi telefondaki iso ayarlarıyla falan.
    Bu yüzden telefonlardaki teknik verilere bakmadan alıp kullanacaksın. hangisi gözüne en iyi geliyorsa o daha iyi demektir. bırakalım bu f-1/30 olaylarını :)

  • Öncelikle açıklama için Teşekkür Ederim.Sizde olsanızda yanlış anlardınız son cümlenizi başka biri yazsa malum toplum olarak az çok hepimizde önyargı var.Bu sitenin en sevdiğim yanı kullanıcıların dikkate alınması.O yüzden apple ın sistemini belli stabilitesi belli firmadan ziyade amerikayı sevmiyorum.Böyle bir sitenin editörlerinide apple etkinliklerinde görmek isterdim.Tekrarlamak istediğim şey Teknolojiye karşı değilim.Fanatizme ve 3.Dünya Ülkesi muamelesi görmeye karşıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 17 Eylül 2013; 18:37:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djhayal

    quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    Yüksek müsadenizle bir konuya değineceğim . En iyi kamera sensörü Nokia 808 ' de , bu yüzden bunu kullanıyorum resim olarak. Aşağıda açıklayacağım durumu .

    ISO'dan anlamayanlar için basitçe ; Ortamdaki ışık azaldıkça ISO değerini yükseltmek gerekir . Yüksek ISO'da en az bozanı en kaliteli olarak düşünebilirsiniz . Telefonlarda otomatik modda cihaz bu işlemi kendisi yapar .

    ISO 100 ile çekilmiş resim . ( Resmin üst taraflarında hangi cihazla hangi isoda çekildiği yazıyor )

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    Aynı resmin ISO 1600 ile çekilmişi

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    ISO 400 performansları

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    ISO 800 performansları

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    Kıyaslamaya koyulan cihazları ufakça tanıyalım

    Sol üstteki Canon sx50 - 1/2.3'' sensörlü 12 mp DSLR-LIKE makinedir
    Sol alttaki Canon sx150 - 1/2.3'' sensörlü 14 mp tamamen giriş seviyesi 200 liralık bir compact makinedir
    Sağ üstteki Nokia 808 - 1/1.2'' sensöre sahip 41 mp çözünürlüğündedir . Üstteki rakiplerinden çok daha büyük sensörlüdür ( 1/1.2'' , 1/2.3'' ' ten daha büyük bir değerdir )
    Sağ alttaki Canon 5D mark III - Full frame sensörlü müthiş bir makinedir , baz alınması gereken renkler , değerler açısından koydum .

    Sonuç : Gördüğünüz gibi alt-orta sınıf bir compact makine karşısında bile , 1/1.2'' gibi inanılmaz bir sensör büyüklüğüne sahip telefon aciz durumda kalmış . ISO 100 ' de bile compactların farkı belli oluyor , ISO yükseldikçe durum iyice vahim hal alıyor . İş sadece sensör büyütmekte bitmiyor , compact makinelerin görüntü işleme yetenekleri muazzam seviyelere ulaştı


    Telefonda kamera işini üreticiler öyle bir süslüyorki . Nokia 808 alan adam sanıyorki bütün compact makineleri ezer geçer çektiğim resimler .

    Peki bu Nokia'dakine benzer boyutta bir sensör , compact makineye koyulup kaliteli bir lensle desteklenseydi sonuç ne olurdu . Nokia 808 ' den biraz daha büyük sensörlü Rx100'e bakalım .

    Üsttekiler ISO100
    Alttakiler ISO1600

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı



    Sadece bazı arkadaşları bilinçlendirmek için değindim bu konuya.

    fotoğraflarda telefonla çektiklerinde hep zoom yapmışsın dostum :)

    Telefonda çekilenlerde herhangi bir zoom yapılmadı.

    Zaten site kendisi yapıyor . 41 mp boyutunda çekildiği çekildiği için %100 hallerinde durum bu oluyor. Bunu bilmeniz gerekirdi .

    Yani sadece zoomlu gibi gözüküyor ama zoom yapıldığı yok . Hafif uzaklaştırsan gene aynı gözükür , zaten %100 yani resmin kendi boyutunu geçmemiş . Bu sebeple ekstra bir bozma söz konusu değil .


    Kaynak:http://www.dpreview.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Eylül 2013; 19:22:19 >




  • Yalnız resimleri o siteden aldıysanız niye kendiniz çekmişsiniz gibi yazdınız onu anlamadım?

    Ya da ben o ifadeleri yanlış anladım. "Ben öyle bir şey yapmadım." desen de yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 17 Eylül 2013; 21:52:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir işi yapacaksan bir zahmet doğru düzgün yap ya da yapma da hiç olmazsa bilmeyenleri yanıltmamış olursun. Nokia 41MP fotoğrafı düzgün bir 8MP üretmek için malzeme olarak kullanıyor. Verdiğim linkte göreceğin gibi bütün örnekler 8MP ve hepsi de senin örnek verdiğin siteden. Link vermeyişinden bahsetmeye zaten gerek yok.
    Tıkla Dpreview

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe AltyazılıiPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesincır

    Bir işi yapacaksan bir zahmet doğru düzgün yap ya da yapma da hiç olmazsa bilmeyenleri yanıltmamış olursun. Nokia 41MP fotoğrafı düzgün bir 8MP üretmek için malzeme olarak kullanıyor. Verdiğim linkte göreceğin gibi bütün örnekler 8MP ve hepsi de senin örnek verdiğin siteden. Link vermeyişinden bahsetmeye zaten gerek yok.
    Tıkla Dpreview

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe AltyazılıiPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    Ah be Nokia fanı güzel kardeşim .

    En üste nokia 808 seçmedikçe diğer seçeneklerde 8 mp diye bir seçenek çıkmıyor bile . Madem ben 41 mp seçince biraz zoom yapmış diye suçlu oluyorum , 8 mp seçincede ötekiler çok zoomlu kalıyor . O ne olacak ? Ayıca 8 mp ' i seçsem , mutlaka gelip niye 41 seçmedin diye çıkışacaktın .

    Al bakalım sana , 1600 iso ' da verdiğin şekilde resimler. Noise ' lenmelere ve renk tonlarına dikkat et. Ayrıca yukarda kaynakta verdim . Muhtemelen bütün compactlardan iyi çekiyorum diye ortalıkta gezinenlerdesin birisin .


    Gerçek değerler için gene 5d mark ' ı koydum oraya .

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı


    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı


    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 18 Eylül 2013; 0:12:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erchamion

    Yalnız resimleri o siteden aldıysanız niye kendiniz çekmişsiniz gibi yazdınız onu anlamadım?

    Ya da ben o ifadeleri yanlış anladım. "Ben öyle bir şey yapmadım." desen de yeterli.

    dpreview sitesi Nokia 808 ' i baz almış telefon kamerası olarak birtek onunla çekim yapıp koymuş .

    Değerlendirme kısmında, giriş seviyesi en ucuz compact makinelerin , telefonlardan iyi çektiğini söylemişler . Bende buradan yola çıkıp , araştırmalarda bulundum . Gözümle gördüklerimi sizin için derledim .


    Bildiğiniz gibi burada paylaşılan hiçbirşey allah tarafından gökten indirilmiyor :)
  • Bilmiyorum Google'a nasıl bakıyorsunuz. Ama Apple çok daha fazla önem veriyor bu bir gerçek.

    Sesli navigasyon Apple'da var Google'da kapalı.

    Google play mağzası dolar ile her gün değişiyor bazı bankalar masraf alıyor, apple store tl ile fiyat halen 1.8 tl.

    Google müzik, film filan türkiyeye kapalı, iTunes hem Türkçe müzikler hem türkçe dublajlı hemde altyazılı filmler mevcut kullanabiliyorsun

    Apple podcast sisteminde güzel türkçe içerikler var, Google'da podcast pek yok yada türkçe içerik yok.

    Apple Store bu son bahar açılıyor. Google mağzası diye bir şey yok zaten, internet satışıda yok.

    Macbook'lar filan hem var Google Chromebook yok.

    Apple tv aksesuarı gibi şeyler tr'de bulunuyor. Chromecast gibi tv aksesuarının satışı yok.

    Söyleyin şimdi hangisi daha çok Türkiye'yi önemsiyor.

    Kimsenin beğenmediği Windows Phone işletim sistemi bile Nokia yüzünden önemsiyor.

    Apple mağzası açılınca bizde gideceğiz tahminen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bilmiyorum Google'a nasıl bakıyorsunuz. Ama Apple çok daha fazla önem veriyor bu bir gerçek.

    Sesli navigasyon Apple'da var Google'da kapalı.

    Google play mağzası dolar ile her gün değişiyor bazı bankalar masraf alıyor, apple store tl ile fiyat halen 1.8 tl.

    Google müzik, film filan türkiyeye kapalı, iTunes hem Türkçe müzikler hem türkçe dublajlı hemde altyazılı filmler mevcut kullanabiliyorsun

    Apple podcast sisteminde güzel türkçe içerikler var, Google'da podcast pek yok yada türkçe içerik yok.

    Apple Store bu son bahar açılıyor. Google mağzası diye bir şey yok zaten, internet satışıda yok.

    Macbook'lar filan hem var Google Chromebook yok.

    Apple tv aksesuarı gibi şeyler tr'de bulunuyor. Chromecast gibi tv aksesuarının satışı yok.

    Söyleyin şimdi hangisi daha çok Türkiye'yi önemsiyor.

    Kimsenin beğenmediği Windows Phone işletim sistemi bile Nokia yüzünden önemsiyor.

    Apple mağzası açılınca bizde gideceğiz tahminen.

    Google 1200 liradan telefon satıyor Apple 3000 liradan. Bunu yazmayı unutmuşsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masculine

    Teknolojiye karşı değilim ama önce tanıtımı Türkçe altyazılı yayınlandı arkasından kamerası.Sırada ne var?.Hani bir cihaz bile göndermeyen apple store u açmayan gerçi açılsada vergilerle uygun fiyat yine hayal.Tanıtıma çağırmayan bir firmayı bu kadar yüceltmeninizi anlamıyorum.Zaten 10 eylülde az çok fikir sahibi olduk.Tanıtılmadan önce bile bu kadar haberi yoktu.Tamam Gun Oksay apple ı seviyorsunuz anladık ama bu biraz abartı olmuyor mu?.Kısmet olursa cihazlar bir şekilde elinize ulaşırsa o zaman incelemeye katılır detaylı anlatırsınız.Not: apple Türkçe altyazılı videosunda bir youtube linki vermiştim.Onuda bir zahmet Türkçe'ye çevirirsiniz artık.

    bize bir şey kalmamış




  • Cevabın bunlar mı yani? Nokia fanı falan filan. Fan falan değilim. Doğrunu peşindeyim. Ben nereden buldum 8MP' yi? Sen örnek verdin madem doğru verseydin. Seni ilk şu başlıktaki muhteşem mesajlarında fark etmiştim ama çok bilgisiz olduğunu fark ettiğimden cevap vermedim.http://forum.donanimhaber.com/m_80892249/f_//tm.htm#80892249 Sonradan gereken cevabı vermişler sana ama akıllanmamışsın.Bilmeden yazmaktan vazgeç artık. Neyse burada görev bize düştü demek ki.
    40 fotoğraf yükleyip sayfayı işgal etmeye gerek yok bir tane yeter. Ayrıca zor bulmuşsun ama verdiğin örneklerde Nokia yine daha iyi.

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı




  • Google Türkiye'de telefon satmıyor. Tenezzül edip Nexus serisini getirmiyor bile hem tablet hem telefon ortada yok geleceğinide kimse beklemiyor.

    Apple 3000'e telefon sattığını nereden çıkardınız benim arkadaşım daha yeni iPhone 5'i 1650 tl ye. Anca sizin gibi Google fanatikleri 3000 tl derler iki ile çarparlar fiyatını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Google Türkiye'de telefon satmıyor. Tenezzül edip Nexus serisini getirmiyor bile hem tablet hem telefon ortada yok geleceğinide kimse beklemiyor.

    Apple 3000'e telefon sattığını nereden çıkardınız benim arkadaşım daha yeni iPhone 5'i 1650 tl ye. Anca sizin gibi Google fanatikleri 3000 tl derler iki ile çarparlar fiyatını.

    İlk çıktığında 3000 liraya satılan telefon neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum 5S çıksın göreceğiz 1650'ye mi satılacak 3000'e mi satılacak. Nexus 5 çıksın göreceğiz kaça satılacak. Zamanla google'da satmaya başlar merak etmeyin her şeyin bir zamanı var. Bana fanatik diyorsunuz da siz benden fanatiksiniz isterseniz anket açalım soralım siz mi elma fanısınız ben mi google fanıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesincır

    Cevabın bunlar mı yani? Nokia fanı falan filan. Fan falan değilim. Doğrunu peşindeyim. Ben nereden buldum 8MP' yi? Sen örnek verdin madem doğru verseydin. Seni ilk şu başlıktaki muhteşem mesajlarında fark etmiştim ama çok bilgisiz olduğunu fark ettiğimden cevap vermedim.http://forum.donanimhaber.com/m_80892249/f_//tm.htm#80892249 Sonradan gereken cevabı vermişler sana ama akıllanmamışsın.Bilmeden yazmaktan vazgeç artık. Neyse burada görev bize düştü demek ki.
    40 fotoğraf yükleyip sayfayı işgal etmeye gerek yok bir tane yeter. Ayrıca zor bulmuşsun ama verdiğin örneklerde Nokia yine daha iyi.

    iPhone 5S iSight Kamera Videosu Türkçe Altyazılı

    Sen resimden gercekten anlamiyorsun.

    Hicbirseyi goremiyorsan renk farkini goremeyecek kadae kor olamassin . Gördüğün üzere kendi attığın resimde bile CANON EOS 5D MARK'taki resme en az benzeyen Nokia 808 .... Sadece keskinliği yazılımsal olarak arttırmaya çalışmış işlem yaparken . Noise ' ler ise desenlerin arasında ve turuncu olan yüzeyi beyaz çekmesiyle beyazların arasında kaybolmuş .

    Seninle tartismaya girmeyecegim. + basanlar vermis sana gereken cevabi . Ciddi seviyede bir fotograf bilgin yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 18 Eylül 2013; 1:26:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gun kullanıcısına yanıt
    Anasayfa haberlerine bir göz attım da Apple ve Android cihazlar ile ilgili haberlere, arada cihaz sayısı farkı olmasına rağmen bu orana göre android haberlerin çok olması gerekirken ne hikmetse apple ile ilgili haberler daha çok. Ve bana fan diyorsunuz.
  • + basanlar bir şey bilmiyor. Onlar yanılgıya düşmesin diye cevap yazdım sana.

    Edit: sx150 ve sx50 noiseyi gidermek için hatları yumuşatmış. Fotoğraflarda detaylar ve doku kaybolmuş. SX150 neredeyse suluboya olacakmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 18 Eylül 2013; 1:46:03 >
  • Ya getirilen 50-100 tane telefonun 3000 tl'ye satılması bu kadar mı çok rahatsız ediyor ya. Bilmeyenler için tekrar yazıyorum. Resmi distribütörden önce gelen malların garantisini getiren firma verdiğinden ve millete gidip apple store'dan tek tek aldırdıkları için fahiş fiyat çıkıyor. Sanki Apple satıyor o telefonları.

    Apple'ı Türkiye'ye getiren distribütörler bile fiyatı oynatıp duruyorlar. Önce 2250'den sattılar şimdilerde 1800 tl'den satıyorlar ama ne hikmet ise aldıkları Apple fiyatı değişmiyor. Tamamen talebe göre fiyatı oynuyorlar. Bu Apple Store geldiğinde biter.

    He etrafa soracağız kim ne diye ne kadar mantıklı. Bu forum google fanatikleri dolu apple fanatiği filan yok yada çok az. Ben sadece sizin gibi yalan yanlış bilgilerle kötülemenize milleti yanlış yönlendirmenize kızıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.