Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (481. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir - 22 Masaüstü
5 sn
12.436
Cevap
206
Favori
1.916.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gaz problemi olan arkadaşlar bende de aynı durum var lütfen ibs ishal olanlar dikkate almasın..

    Gaz nedeniyle kalın bagirsak şişip oradaki bakterilerin ince bağırsağa geçmesine neden oluyor.

    Buda besinlerin hızlı sindirilip direk gaz açığa çıkmasına neden oluyor.. böyle bir döngü içindeyiz...

    Bizim mutlaka ve mutlaka sindirildiginde gaz açığa çıkarmayan besinleri diyet halinde tüketmemiz gerekli..

    Kendi düzenine tekrar sokmak lazım bağırsakları.. gazi kontrol altında tutunca guruldama da olmuyor..

    Bende zencefil çayı ve meteospasmly gazi biraz kontrol ediyor.. diyet yapınca on numara gidiyor ne zaman bozarsam tekrar başa dönüyorum:) sizde de durum aynı..

    Karin ağrısı gazdan.. Gazlar bakteriden.. bakteri bozulan floradan.. flora bozulması anksiyeteden..

    Döngü böyle dönelim duralım.. diyet olmadan..önce tamir etmek.lazim yoksa kolonoskopi ve gastroskopi temiz çıkıyor..

    Doktorlar bakteri konusuna girmiyor birkaç kişi calidur demiş ama diyet olmadan yani gazi kesmezsen bakteriler tekrar ince bağırsakta çoğalıp erken sindirip gazi açığa çıkarıyor herkes hamile gibi geziyor..

    Umarım bir isik tutmuştur hastalığa..




  • Arkadaslar herkese oncelikle allah sifa versin.
    Beynin hormonal yapisindaki bozukluklar ile beyin ve bagirsaklar arasinda bir komut duzensizligi meydana geldigi icin bunu sendrom olarak nitelendiriyorlar yani bu sendrom var evet fakat semptomlar yok edilebilir.Ilk olarak kendinizi rahatlatlatmaniz lazim ki beyin kendini toparlasin.Bu toparlanma ile Ibs semptomlarinizda gerileme baslayacak.Ilk yapmaniz gereken mide ve bagirsaginizda semptomlarin toparlanmasina engel olan bakteri cogalmalarini olcmek ve gida intoleransiniz olan yiyeceklerden uzak durmak.Tabi soyledigim gibi once stres levelizi azaltmaniz gerek.Azaltamiyorsaniz nefes egzersizleri, spor yapmak temiz hava yuruyusleri ile zihnizi kismen bosaltmak.Benim zihnim bugun bos neden ibs hala var diyen arkadaslar icin ibs kendinelerine bir gunde gelmedi bir gunde de gitmeyecek oldugunu hatirlamalilar.Sonuc olarak Saglikli ve sakin bir zihin+(endoskopi, kolonoskopi) ve bunlara ek ve en onemlisi mikrobiyota testi+gida intoleransina gore bir diyet.Cozum bu.Mikrobiyota testine gore hangi dogal gidalar ile veya antibiyorik ile temizleme islemini yapacaginizi ve sonrasinda hangi bakterileri iceren probiyorik alimiyla toparlanip yine mikrobiyota testi ile hangi gidalardan bir sure uzak durmaniz gerektigini belirlemeniz gerek.Sabirli olmalisiniz.Iyi bir gastrocu bulun.Her insanin kendine ozel bir miktobiyotasi var.O yuzden markali probiyotikleri degil de size lazim olanlari belitleyip almalisiniz.




  • acemiweb A kullanıcısına yanıt
    Önemli bir noktaya parmak basmışsınız daha tam bir fikir birliği yok bilim dünyasında ibs nin nedeni kökeni hakkında ama dediğiniz gibi döngü bu şekilde olabilir
    Karın ağrısı>gaz>bakteri>bozuk flora>stres
    Eğerki böyleyse stresi ortadan kaldırmamız bazen yeterli olmayabilir çünkü zaten ortada bozulmuş bir flora var bu durumda aşırı bakteri üremesini durduracak engelliyecek takviyeler almamız gerekiyor(kekik yağı,hindistancevizi yağı,kaprilik asit,greyfurt özütü vs gibi) ve en önemlisi uzun sürmesi gereken bir diyet.
    Yani tek bir tedavi şeklimiz yok gibi.
  • Açlık orucunu da deneyin derim ve elma sirkesi ,mutlaka faydasını göreceksiniz.
  • Bol bol yeşillik yiyeceksiniz arkadaşlar. Sağlıklı bağırsaklar için kalsiyumu arttırmanız lazım. Evet, sebzede kalsiyum olur. Kalsiyum son evre hücre dönüştürücüsüdür. Demir ise erken evre hücre dönüştürücüsüdür. Kanserlerde hücreler erken evreye dönüşür. Bağırsaklarınızda keseler cepler oluşmaya başlar. Divertikülit denir. Düz olmayan boruda da sindirim son ürünlerinizi rahat itrah edemezsiniz.
  • suan bende bu ürünü kullanıyorum bende baya iyi gelişmeler yaptı şiddetle tavsiye ederim çok şükür şimdilik o kadar sorunum yok tamamen bitmiyor
    https://www.hepsiburada.com/probien-probiyotik-prebiyotik-sinbiyotik-30-kapsul-pm-HB0000054XE0
  • Aynen oyle kardesim.Fakat soyledigin gibi stresi ortadan kaldirmak sadece bir adim.Sonraki adim oldurucu yani temizleyici adim.Sadece diyet yeterli degil malesef.Ilk once IBS nin altinda yatan sorun cozulmeli.Insan kendini bilir.Anksiyeten mi var depresyonun mu var bunu once duzeltmelisin.Altta yatan neden her zaman psikoloji degil bazen anatomik bozukluklar ve ya kronik hastaliklar fa olabilir.Bunlari egale etmen icin kolonoskopi ve endoskopi olmalisiniz.Bu testler
    muhtemelen temiz cikacaktir.Bir sonraki adim spor yaparak nefes islemi ile bir nevi meditasyon yapiyor olmaniz.Duzenli ve istikrarli bir spor ile stresini , anksiyeteno depresyonunu cozebilirsin.Sonrasinda zaten Ibs semptomlari biraz hafifler.Bununla paralel olarak mikrobiyota testi sart bakin sart diyorum.Cunku altta yatan sorunu bir yandan cozerken bir yandan hali hazirda cogalan bakterileri bulmalisiniz ve yararlilarin hangileri eksik bunu belirlemeniz lazim.Mikrobiyota testi asiri bakteri cogalimini ortaya koydugunda kendinize bir herbal antibakteriyel karisim hazirlayabilirsiniz ve ya antibiyotik kullanmalisiniz.Tabi ki mikrobiyota testini afedersiniz ama kicin acikta kalmis al sana su ilac demeyecek bir gastrocuya gostermelisiniz o sizi yonlendirecek.Temizleme islemi sonrasi yine bir mikrobiyota testi yapmanizi oneririm sonrasinda hangi bakterileri probiyotik seklinde almalisiniz onu belirleyeceksiniz ve buna ek olarak gastrocu ve gerekirse diyetisyen esliginde hangi gidalardan uzak durmalisiniz bunu mikrobiyota testi soyluyor bir diyet listesi.Ilerleme kaydettiginizde moraliniz yerine gelir.sorunun cozulebilir oldugu gordugunuzde anksiyeteniz iyilesmeye baslar.Bunlar size bir tavsiye arkadaslar.Umarim faydali olur.Spesific yerler veremiyorum testler icin fakat size onerebilecegim baska bir husus su olur.Kaptanelvis in dediklerine bir bakin.Mikrobiyota testini istanbulda bir yerde yapiyorlarmis ben istanbulda yasamiyorum.Mikrobiyota testi en onemli adimlardan biri.Biraz masrafli ama saglik napacaksin.Fakat onun soylediklerine ek olarak sunu soyleyebilirim.Altta yatan nedeni belirlemezseniz yine ibs cozersiniz ama geri gelir.bana oyle oldu cunku.Sorunu belirle>sorunu coz(anatomik,kronik rahatsizliklar ve ya psikolojik)>Mikrobiyota testi>Oldurme fazi(herbal tavsiye ederim)>iyi bakterileri yerine koyma fazi ile diyet.




  • Guzel oneriler var.
    herkes ibsyim diyor ama iyice tetkik şart.belkide karaciger belki safra kesesi vs sorunlu bile olabilir.
    tum tetkikler yapıldi ve ibs ise az yemek ara ögun eklemek dokunanlarda kacmak hareket etmek gerek.bakteri parazit candida varsa mucadele gerek.stres maalesef tamamen engellenemiyor
  • gren kullanıcısına yanıt
    Tetkik etmeden diyorsunuz da hemen kolonoskopi yapalım diyorlar diyet öneren doktor yok ne yiyip yemeyeceğini söyleyen yok yada psikolojik deyip geçiyorlar. Aynen ama stres den nasıl uzak duracak en kötü bi yere çıkacan hayda karnım ağrırsa ya tuvaletim gelirse endişesi başlı başına bir şey zaten insan bazen evde bile stres yaşıyor gerisini siz düşünün. Ne diyelim Allah herkese acil şifalar versin inşallah.
  • Bunu kullandım, şuan tamamen geçti

    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
  • Karınıci tum organlara ultrasonla bakılmali orlarda sorun varken hemen ibs teshisi yanlısta olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qkhn83

    Bunu kullandım, şuan tamamen geçti

    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )
    kalın bağrsk genisletiyormus cerrah kullanma dedi feci kabzlk yaptı
  • kyaman06 kullanıcısına yanıt
    Bende o tarz sıkıntı olmadı.
    Gastroenteroloji doktoru yazmıştı.
    Sindirim normale döndü.
    Kullanmıyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qkhn83 -- 18 Aralık 2019; 15:37:17 >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Valla bütün belirtiler bunu ibs yi gösteriyor banada 2 sene önce spasmomen verdi 3 ay kullan demişti geçmezse kolonoskopi yapalım dedi ve yavaş yavaş geçti ama şuan tekrar başladı ağrı ve kramplar bende tekrar başladım ilaca iyi geldi de ne zaman ne olacağı belli değil bi isal bi kabız.
  • qkhn83 kullanıcısına yanıt
    Şikayetiniz neydi tam olarak ani tuvalete çıkma hissi mi kabızlık ya da ishal miydi? Yoksa sadece aşırı bağırsak gazı mıydı?
    Ve ne kadar süre kullandınız da geçti, şuan kullanmıyorsunuz anladıgım kadarıyla?
  • kyaman06 kullanıcısına yanıt
    Yapar tabii, bağırsak tembelliği yapar sonra alışır bağırsaklarınız. Sebze yeşillik ile itrahınızı çabuklaştıracaksınız, su tutturup doğal lavmana yol açacaksınız. Selüloz dediğiniz şey hidrolizle yıkıldığında prebiyotik şeker ve suya dönüşüyor. Eğer illâ gösterişli yazmamız gerekecekse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Aralık 2019; 19:11:26 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz ibsnin kabızlık ya da ishali için söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam?
    Ama burdaki bikaç kişide benim gibi sadece bağırsakta aşırı gaz ve bundan dolayı çok fazla yellenme sorunumuz var.
    Mesela ben lifli gıdalar tüketince gazın 2 kat artıyor sebze meyvelerde lif bakımından oldukça zengin?
  • Yellenme olmasın diye mi uğraşıyorsunuz? Bağırsaklarınız durursa, yellenemezsiniz örneğin. Bunun mantıklı izâhı yok. Ağrım var sızım var deyin, biraz daha açıklayıcı olun. Tarif edemediğinizin de farkındayım çünkü olay akışına hakim değilsiniz.
    Laksatif ile rahatlıyorsanız, o geçici bir etki, uzun süreli etkimeyecek. Uzun süreli etkide bağırsak tembelliğine alıştıracak sizi. Daha geç itrâh edeceksiniz; bağırsaklarınızdaki posa üzerinde bakteriler daha çok çalışacak, siz de daha çok yelleneceksiniz.
    Şikayetinizin düzelmesini istiyorsanız posa miktarını arttırmanız gerekiyor. Bakın posa öyle birşeydir ki, sindiremediğiniz şekerden elektrolit kaybına bile uğrayabilirsiniz. Toplam 8 metre bağırsağınız var, kolay kolay olmaz yetişkinlikte. Kendinizi posalı meyveye yeşilliğe sebzeye verin. Zaten bağırsaklarınızda cepleşmeler oluştuysa, siz bunu bağırsaklarınızı boş tutarak çözemezsiniz. Her et yediğinizde(şikayetin geri kalan kliniğini de ilave ediyorum) sizin tam tersi şekilde daha çok spastik kolon vari şikayetlerinizi ilerletme yönünde kötüye seyrettiğini söylememiz lazım. Bağırsak sağlığı istiyorsanız et yok yağ yok. Bunlar erken evre dönüştürücü ve büyüme uyarıcıları. Siz kalsiyum, son dönem uyarıcısı, nakletmeye uğraşacaksınız kalın bağırsağınıza. O da sebzelerde var(popüler kültürün ıspanakta demir var söylentisi bir yana). Lifli herşeyi tüketin. Bağırsaklarınızın atmaması gibi birşey söz konusu olamaz, lif zaten su tutuyor. Bağırsaklar boşken iyi çalışamaz, itme fonksiyonu yok. Kasılıp kasılıp duruyor. Ters giden birşey olsa herkeste olurdu.




  • ibsde beslenmeyi duzenlemek agrılaırı oldukca azaltiyor
    gaz ve şişkınlik problemi tam olarak nasıl cozulur bu biraz karışik gorunuyor
  • Arkadaşlar Son 1 yıldır ibs hastalığına yakalandım antidepresanlar spazm gidericiler mide koruyucular daha neler neler hepsini kullandım hatta son senelerde sırf ibsden dolayı 30 kilo aldıktan sonra tansiyon hastası olduğuma bile karar verdiler tansiyon ilacı kullandım.Bi süre sizin gibi baya çok şey denedim hatta bu hastalıktan dolayı stajlarımı yapamadım okulum şuan 1 sene uzadı.Gerçekten uğraşmak aşırı derecede zor bu hastalıkla sosyal hayatın bitiyor bi kere daha neler neler ben bi çare buldum şuan bana faydalı oldu gerçekten sizinde denemenizi istediğim için yazmaya karar verdim.Son 1 haftadır eskiden gerçekten mutlu olduğumu hatırladım kullandığım şey sayesinde dert etmemeye başladım herşeyi.Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin ve bardağın dolu tarafını görmeye çalışın bende anksiyete bozukluğu bu bende pek mümkün olmuyor ama siz deneyin djfkd.Bayadır beslenmeme dikkat etmeme rağmen hala geçmemişti bu ıbsin ağrıları yada diğer etkileri falan bende yılmıştım artık.Doktoruma danıştım bana nbl probiotic gold u önerdi ve iki haftadır sürekli yoğurt eşliğinde bunu tüketiyorum ve protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum salata vb şeyleride yiyorum tabikide.Aşırı derecede düzelme oldu 2 haftadır hiç lavaboya çıkmam gerekiyor diye düşünmeden dışarı çıkıyorum gece 1 gibi eve geliyorum hiçbir sorun olmamaya başladı.Sizde deneyin bunu cidden faydalı oluyor bide öğle yemeğimde kırmızı yada beyaz et yediğimden protein tüketmek için nane ekliyorum nane bile aşırı derecede faydalı geliyor bana ben doktor değilim yada beslenme koçu diyetisyen hiç değilim sadece denemenizi isterim.Birinizin hayır duasını alsam çok mutlu olurum.Bu beslenme sayesinde kilolarımıda vermeye başladım daha kaliteli bi yaşam sürmeye başladım herşeyin başı sağlıklı dengeli beslenme buna cidden dikkat edin.Şuan allahıma şükürler olsunki daha probiyotik ilacını kullanıyorum antideprasını spazm gidericileri mide koruyucuları tansiyon ilaçlarını bıraktım bu doktorun önerisi üstüne oldu tabi.Sorularınız olursa yazabilirsiniz.Sağlıklı olmanız dileğiyle..




  • 
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.