Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (480. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.394
Cevap
203
Favori
1.906.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hastalığı kabızlık şeklinde yaşayanlar var, bir de ishal şeklinde yaşayanlar. Mesela muz öneriliyor ama kabızlık sıkıntısı olanların sıkıntısını daha da artırıyor. Tereyağı önerilmeyenlerin hastalığı ishal sıkıntısı şeklinde olanlar, çünkü yağ bağırsakları daha çok çalıştırıyor.

    İnternette çok fazla bilgi kirliliği var.(Örnek: Turşu iyi gelir diyen de var, baş düşman diyen de. Aynı durum bulgur, kefir, üzüm, kuru kayısı vb.. için de geçerli) En iyisi İBS'yi tanıyan, uzman olduğu konular arasında İBS olan bir diyetisyene gidip detaylı bir yiyilebilirler ve yasaklar listesi hazırlatmak.(Teşhisi koyan Gastroentrologlar genelde "Bu psikolojik, stresten uzak dur" diyerek yiyecekler ve yasaklar konusunda yüzeysel bilgiler veriyorlar.) İBS dieti için Dietisyene çuvalla para da dökmüyorsunuz, sadece tek seans, ayda bir muayeneye çağırmak vb.. gibi durumlar yok. Dietle 15 günde düzelen de var, 3-6 arası sonuç alan da. 10 gün sonunda pek bir şey değişmediyse, dietten vazgeçip ense karartmak olmaz.

    Bu grip gibi sıradan bir rahatsızlık değil maalesef, o yüzden "Nurofen al, C vitamini al, dinlen" gibi öğütler burada işe yaramaz, bana yarayan size yaramayabilir, çünkü herkesin hastalığı şahsına münhasır.(Yoğurt, peynir vb.. iyi gelir derler, sizin laktozla da probleminiz vardır, laktozsuz olanını yemezseniz gazdan ölürsünüz.) Herkesin birleştiği tek bir ortak nokta var, normal porsiyonlarla 3 öğün değil de küçük porsiyonlar halinde ara öğünlerle birlikte 5 öğün beslenmek. Çünkü bağırsak tembel olduğu için normal bir porsiyonu sağlıklı birinin bağırsakları gibi kolay hazmedemiyor.

    Benim durumum ailemde değer verdiğim insanların hastalıkları ve kayıpları sonucu başladı. En başta düzenli olarak günde bir kez girdiğim WC'ye günde 3-4 kez girmemle başladı, başlarda bu her zaman olmuyordu. 2 gün 3-4 kez giriyordum, 5 gün normal. Daha sonra normal girmelerin sayısı azaldı. En başlarda hem kabızlık, hem ishal şeklinde seyrediyordu, bir tabak pirinç yesem kabız, soğanı bol bir yemek yesem ishaldim. Sürecin son dönemlerinde durum sadece kabızlığa evrildi, midemi bozsun da WC'ye çıkayım diye yediklerim(Eskiden ishal yapanlar) ishal yapmak yerine şiddetli gaz sancıları yaşattılar. Ağır ağır ilerleyen bu süreç 2004-2019 arasındaydı, son 3-4 ayı çok şiddetlendi, en son gecenin 2'sinde büyük acılarla uyandırdı ve hastaneye koşturdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 9 Aralık 2019; 10:1:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toksik megakolonla benzer hastalık. Sonuçta kolonda tutulum var. Arkadaşlar, lif tüketmezseniz bağırsak hücrelerinizde kızarık hasar oluşuyor. Onca sindirdiğiniz gıdanın, bağırsak hücrelerine faydası yok. Posa kalmadıysa bağırsaklarınıza geçmiş olsun, kolon atrofisi oluyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Merhaba tıp bölümünde mi okuyorsunuz, tıbbi terimler kullanmışsınız da ondan soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok, önünden geçiyorum her gün de ondan bundan duyduklarımı tekrarlıyorum.
  • Yaglılar kizartmalar genelde dokunuyor.
    hazirgida fastfod tatlılar unlular haliyle dokunuyor.
    bayat yemekler zaten dokunuyor.kisıye gore sut urunleri pirinc bulgur bazı meyveler kimine dokunuyor.
    sonuc olarak şebze agirlıkli ve yine haftada 1 belki 2 et yenebilirki arastirmalar etinde fazla tuketiminin kolona zararli oldugu yonunde.evet şikayetler azaliyor ama halsizlik olusuyor.bunada tahlile gore vitamin mineral takvıyesi gerekiyor.ayrica depresyonda eklenirse kisi kronik yorgunluk sendromuna girebiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Benim şikâyetim tuvalete çıkamamak şeklindeydi, Debridat almadan deneyeyim dedim, 5 gün tuvalete çıkamadım. Geçen Cuma diyetisyene gittim, o günden bu güne tek Debridat almadan bir gün hariç her gün tuvalete çıktım.

    Bu hastalığa yakalanmadan evvel de size yaramayan gıdaların listesini yapın(Laktoz gaz yapardı, pirinç ve muz kabız yapardı vb.. gibi çünkü bunlar İBS'lilere serbest fakat buna rağmen size yaramıyor olabilir) Hastalığı tanıyan bir diyetisyenle görüşün, farkı göreceksiniz.

    Ben her gün haşlanmış et yiyorum meselâ. Pişmiş sebze serbest ama hepsi değil.(Mesela ıspanak)
    Sabah 2 adet haşlanmış yumurta, yanına küçük bir parça süzme peynir. Öğlen tavuklu türlü yemeği, akşam şekersiz elma kompostosu(İçine bir şey katmıyorum, elmaları tencereye doldurup üzerine içme suyu döküyorum sadece) Öğünler arasında da kabak çekirdeği yiyorum.

    Şu an iyiyim. İşin kötü yanı, dışarıya çıkıp çay bile içemiyorum. Yeme içme aktivitelerini ev dışına çıkarmıyorum, çünkü sokaktaki adamın yemeğe ne kattığını bilmiyorum. İş yerindeyseniz de evinizden sefer tası hazırlayacaksınız mecburen. Dışarıda size serbest olan bir şey yersiniz ama adam içine size zararlı olabilecek bir madde katmış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet dısarda yemekte tehlikeli.kisiler dokunan listesini azcok belirleyebilir
    diyetisyen faydalı olur ozellikle de dokunanları yemeyelim derken eksik beslenmeye çozum bulabilir.debridat yan etki yaptıgı icin mi vazgecmiştinız ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Dietisyen şart. Gastroentrologların yazdıkları diet listesindeki bilgiler çok yüzeysel. "Pişmiş sebze" ama hangisi? Ispanak da pişmiş fakat İBS'lilere zarar veriyor. İBS için tek seans bakıyorlar, aldıkları para da atla deve değil. Yeter ki hastalığı tanıyan biri olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikiyatriste gidip de iyileşebilen var mı burada?1.5 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum şu aralar çokça tuvalete çıkma atağı(özellikle sabahları) gaz ve bağırsak hareketi var.Forumun tamamını okudum,endoskopi-kolonoskopi dahil birçok şeyi denedim fakat iyileşmeyi başaramadım.Sanırım bu da bizim imtihanımız olsa gerek..Probiyotik falan hepsi hikaye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktrkburakk -- 12 Aralık 2019; 18:51:37 >
  • Debrıdattan memnunmuy dunuz peki.yan etki durumu varmıydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya beyler hangi çayı içsem mideyi bağırsakları bozuyor sizde de böyle mi? normal çay papatya çayı falan farketmiyor çay içemez hale geldim. hele sabahlari bir bardak çay içeyim direkt wc ye kosuyorum. midem de ülser de var. bu durum ülser ile mi alakalı yoksa ibs ile mi acaba?
  • gren kullanıcısına yanıt
    Bende tuvalete çıkamama sorunu vardı. Sabah akşam tok karnına iki tane alıyorsunuz, ertesi gün sabah tuvalete çıkabiliyorsunuz. Kendimde herhangi bir yan etkisini gözlemlemedim(Bildiğim kadarıyla kabızlığı yumuşatıyor, ishali sertleştiriyor)Ama dietisyenin dietini uyguladığım günden beri ihtiyacım kalmadı.
    Mesela bana tereyağı serbest, ama hastalığı ishal şeklinde yaşayanlara yasak. Yanlış diet, zararsız sanıp yemeğe kattığınız bir tutam baharat işi bozar. Omlet de serbest, yaşlanmış yumurta da. kadın "omlet yersem iyiyim, haşlanmış yersem hasta oluyorum" demiş, meğersem haşlanmış yumurta yaparsa karabiberli yiyormuş. Yani ufacık bir detay bir çuval inciri berbat ediyor. Sokakta yenilen yemek çok tehlikeli, kendiniz hazırlamadığınız için içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Dikkatli beslenmek, 3 öğün yerine ara öğünlü az porsiyon yemek, stresten uzak durmak çok önemli. Biraz yürüyüş de iyi gelir. Yedikten sonra yatmak da zararlı. Dikkat ederseniz geçiyor, geçtikten sonrada çok acılı, çok şekerli gıdalar yemezseniz hastalığı hortlatmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 13 Aralık 2019; 20:11:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktrkburakk

    Psikiyatriste gidip de iyileşebilen var mı burada?1.5 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum şu aralar çokça tuvalete çıkma atağı(özellikle sabahları) gaz ve bağırsak hareketi var.Forumun tamamını okudum,endoskopi-kolonoskopi dahil birçok şeyi denedim fakat iyileşmeyi başaramadım.Sanırım bu da bizim imtihanımız olsa gerek..Probiyotik falan hepsi hikaye...
    Evet galiba dediğin gibi bizim imtihanımız bencede...
    Benim ibs şuan tam kanıya vardım gerçi gaz sıkışması bende felaket ağrı yapıyor. Eğer bunun önüne bir geçebilsem her şey hallolucak.. Her şey deniyorum olmuyor. Psikiyatri ilaç vs. Şuan tribudat yöneldim. O da nafile.. Ayarı bozduk bir kere..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ıyisi diyetisyen gorunuyor.haplar tam cozum olamıyor gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klairelabs kullanan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    En ıyisi diyetisyen gorunuyor.haplar tam cozum olamıyor gibi
    Uzmanlık alanları arasında İBS olan biri olmalı. Ona bakarak araştırma yapın. Debridat'sız uyku uyuyamıyordum, resmen hayatımı kurtardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kullandım son tablete kadar bana hiç etki etmedi benim sorunum sadece aşırı bağırsak gazı sürekli yellenme.
    Bence artık burada herkes bunu kullandınız mı şunu denediniz mi diye sormadan kendi şikayetlerini de belirtirse çok iyi olur
    Çünkü benim aşırı bağırsak gazıma etki etmeyen şey bir başka ibs hastasının tuvalete çıkamama sorununu ortadan kaldırabiliyor.
    İbs yakınmaları/şikayetleri kendi içinde ayrılıyor zaten. Belki de bu yüzden birimize iyi gelmeyen yöntem diğerine iyi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 14 Aralık 2019; 23:56:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şişkinlık ve gaz problemine cozum digerlerine gore daha zor sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mesela bende durup dururken gaz veya guruldama yok bende sürekli tuvalete gitme isteği bide sabahları ishal oluyor çok ağır değil ama bu seferde evden dışarı çıkacağım zaman ağrı burulma ve lavabo ihtiyacı şeklinde devam ediyor. Birde gece aniden tuvaletim geldi diye uyanıyorum ondan sonra yarım saat uyuyamıyorum son 15 gündür 3 4 saat uyku ile duruyorum. 2 sene önce olmuştu 3 4 ayda geçmişti şuan yine tekrarladı.
    Birde hiç bu hastalığı atlatan olmadı mı ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibs ile benzeyen chron ulserli kolitte var.sık sık disarı cıkma tutamama kilo kaybi.ama kolonoskopi olmadan belirlenmez o tamamen farklı durum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.