Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (620. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (5 Mobil) - 10 Masaüstü5 Mobil
5 sn
12.394
Cevap
203
Favori
1.906.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir yıldır aşırı gaz sürekli ihsal ve sürekli dışkılama isteği oluyor koloskopi endeskobi yaptılar en son ibs teşhisi koydular duygusal değişimler sonrası bağırsaklarım hemen etkileniyor çok mutlu olduğunuzdada başlıyor çok sıkıntılı olduğunuzdada etkileniyor durumu kabullendiğimde semptomların %70 azaldığını gördüm probiyotik kullanımında rahatlatıyor ama etkisi bitince tekrar başlıyor tamamen pisikolojik nedenlerden kaynaklanıyor bende bazen sırtta baskı ve nefes darlığıda yapıyor doktora gittiğimde piskolojik olarak yorumluyor kendimi hayatın akışına bıraktım işallah düzelir yada böyle yaşamaya devam edeceğiz düzelen varsa cevap olarak yazsın bizede moral olsun lütfen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lu£ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende bu hastalığa yakalandım sürekli ihsal var gaz şişkinlik kolon ağrıları sizde s durum nasıl 13 yıl geçmiş hastalıktan kurtuldunuzmu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • plateenhardt P kullanıcısına yanıt
    Kardeş geçmiş olsun tamemen pisikolojik bendede aynı şeyler oluyor kabullendikten sonra. %70 düzeldim arada karnımda ağrılar devam ediyor ihsal herzaman var ama şükür yaşıyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • volkann86 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim merhaba şu anda nasılsın ?hastalik devam ediyor mu ?

  • Guest-66E5F897E G kullanıcısına yanıt

    2 arkadaş tanıyorum onlarda bu hastalığı bira icerek yenmiş garip gelmişti acaba bira mayası da bira içmek ile aynı mı ?

  • Son gelişmeler nasıl? Hala daha çözüm yok sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada bir sebep yokken ibs belirtileri ortaya çıkıyor aşırı mutsuz oluyorum o an agresiflik yapıyor.Kurtuluş yok mu arkadaşlar?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brknt07 B kullanıcısına yanıt

    Aynı olmaz hocam Fermantasyon'a ugruyor maya aktif hale geliyor bira oluştugunda.

  • Merhabalar. Yaklaşık 10 senedir bu hastalıktan muzdaribim. Forumu da uzun zamandır takip ediyorum. Benim durumum ishal ve gaz ağırlıklı. Çoğu kişide olduğu gibi girmediğim test kalmadı diyebilirim ve hiçbirinde de hiçbir sorun çıkmadı. Genel olarak kaygılı ve takıntılı biriyim sebep bu mu bilmiyorum Çünkü benden daha kaygılı ve takıntılı olup bu hastalığa sahip olmayanlar bir sürü insan da var çevremde. Beslenme ile ilgili ne yaptıysam fayda etmedi.

    Burada ilgimi çeken hiç kimsenin sık tuvalete gitmenin makatla ilgili problemlere yol açtığına dair şikayette bulunmaması. Cidden bunu yaşamıyor musunuz? Günde 3-4 kez büyük tuvalete çıkıyorum. Özellikle akşamları oluyor ve gitmezsem asla rahatlayamıyorum ve karnımın rahatsızlığından uyamıyorum. Bu durum veya gaz sancısı falan bile umurumda değil artık ama bu sebeple makat çatlağım oluştu ve şu anda beni en çok zorlayan bu. Her geçen gün kötüye gidiyor gibi. Krem, sıcak su banyosu vs. çeşitli önlemler alıyorum ama nafile. Zaten bu konuda gittiğim doktor da üst kısmı çözemezsen altı halledemezsin dedi. Yani aslında bu bir kısır döngü gibi, ameliyat bile olsam İBS düzelmediği için aynı sonuçla tekrar karşı karşıya kalmam yüksek ihtimal. Çıldırmak üzereyim, bu konuda tecrübesi olan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Acar -- 16 Mayıs 2024; 18:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • B.Acar B kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Bende geçen sene gaz, aşırı şişkinlik, sağ kaburga altında ağrı, tuvalete çıkma düzeninde değişme, büyük abdest form bozukluğu vs bir sürü sorun çıktı. Kolonoskopi ve endoskopi genel olarak temiz çıktı. Ancak kan testi ile anlaşılabilen laktoz intöleransı çıktı. Doktorumun tavsiyesi ile süt ürünlerini kestim (süt, yogurt, peynir, hayvansal yağ, hatta bu yağlar ile yapılan tatlılar-baklava gibi-). Bağırsak florasını yenilemek için de önce 2 adet antibiyotik (COLİDUR 200 MG FİLM TABLET ve FLAGYL 500 MG FİLM TABLET (20 TABLET)), sonrasında 4 ay, yani 4 paket probiyotik kullandım. 20 yıllık forum üyesiyim, reklam, meklam dinlemem adını vermekten çekinmeyeceğim bu ürünün. Velavit V-Probiotics with Enzymes. Çok şükür ne şişkinlik kaldı, ne gaz ağrısı ne de dışkılama sorunu. Arada kendimi denemek için yoğurt yiyorum. Test süresince hafif şişkinlik ile kokulu gaz çıkışı oluyor. Fazla yemiyorum. Kim bilir, yesem belki eski sıkıntılar tazeler. korkuyorum. Bir test yaptırın kendinize ve eğer ki bünyenizde sorun olmayacaksa probiyotiği bir deneyin lütfen. Geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 16 Mayıs 2024; 20:21:5 >




  • sanalgezgin kullanıcısına yanıt

    Bilgi için çok teşekkür ederim. Bir kaç sene önce bir süre laktoz, gluten, şeker hepsini keserek düşük fodmap beslendim. Fakat şikayetlerimde fazla bir değişiklik olmadı ne yazık ki. Ama probiyotik tavsiyenizi değerlendireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Acar B kullanıcısına yanıt

    Laktoz intoleransı testi çok kolay. Laboratuvarda yaptırın, kesin teşhis konulsun. Sorun yoksa boşa kesmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Acar B kullanıcısına yanıt
    Enfeksiyon olasılıklarını değerlendir. (Mikrobiyoloji) Olarak. Bazı parazit türleri var. Bakteriyel bir durumda olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farego kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim değerlendireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.