Şimdi Ara

İş nasıl bulacağız? Torpil mi bulmamız gerek... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
3
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maaşa pek bakmayıp, alanını belirleyip bi yerden başlıcaksın kardeşim.işi öğrenmeye çabalayacaksın.çıraklık da yapacaksın,gocunmayacaksın.ben mühendisim bunları yapmam demeyeceksin ta ki işini iyice öğrenene kadar.sistem maalesef bu şekilde işliyor şuan.askerliğin varsa onu da en başta yapman aradan çıkarman ilerisi için ve senin için çok daha güzel olucaktır.

    alay edenlere ise takılma,bol şans..
  • Muahahahahaha mekatronik herkesin ozendigi bir bolummus birakin allah askina kendinizi kandirmaktan baska bir sey yapmiyorsunuz. Bu ulkese muhendislik okumak hayaller aleminde yasamak demektir. Muhendis dedigin argecidir, sanayinin agir sanayinin oldugu yerde kontrolcu telafi edici demektir. Bir seyler ureten, uretilmesine yardimci olan, uretilmisi gelistiren adam demektir. Bu ulkede bunlar var mi? Yok... E bu durumda sacmalayip muhendislik hayallerine kapilmanin da alemi yok. Bu ulkede acik net gercek saglik bilimleridir sonra spesifik lisans duzeyinde is alanlaridir. Duim veya guverte gibi. Cikinca nokta atisi nerede calisacagini biliyorsan tek gercek odur. Doktor hastanede, guverteci gemide calisir mesela acik net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

    Sebep? Eski bir ik direktörü olarak soruyorum

    Sebebini yazmıştım oysaki mesajımda.
  • olm gel bizim eczanede çalış

    aylık 1500 tl



    +lar



    1500 tl ye elaman BULAMIYORUZ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan66

    beyler artik industiral version 4 u ogrenin bundan 10 yil sonra tip okuyan bile issiz kalcak kacari yok

    Aynen oyle. Bilgisayarlar doktorlardan daha iyi tani koyuyor su an bile.



    Ilerde radyoloji uzmanlari issiz kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diplomanin ne gecerliligi var ki turkiyede? Bunu seni kirmak icin soylemiyorum. Senin yapacagin isi baskasi da yapiyorsa ve sayica coklarsa neden sana veya bir baskasina fazla para versin isveren?



    Bi yerden baslayip piyasada aranan, seni digerlerinden farkli kilacak bir ozellik kazanmak gerek.



    Ya da ufak ufak para biriktireceksin, dil ogrenip yurtdisina cikacaksin.



    Bosuna ulkeyi, sistemi sorgulama ben zamaninda cok yaptim. Bir sey degismiyor senin de bildigin gibi.



    Hakkinda hayirlisi olsun hakettigin yerlere gelirsin umarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prestige07


    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan66

    beyler artik industiral version 4 u ogrenin bundan 10 yil sonra tip okuyan bile issiz kalcak kacari yok

    Aynen oyle. Bilgisayarlar doktorlardan daha iyi tani koyuyor su an bile.



    Ilerde radyoloji uzmanlari issiz kalacak.

    cok guzel soyledin kardesim bide guzel konu acip genclerimize eytim versende boyle konularin sonu gelse. 4 yillik universte eytimine harcicaklari para/enerjiyle zorlu gelecek zamanlar icin uygun yatirimlar yapmalari daha iyi olcaktir
  • Üretimin olmadığı bir ülkede mühendis olmak, ameleliktir. Zaten yapacağınız tek iş yurtdışında tasarlanmış ve üretilmiş ürünlerin servisini vermek veya kurmaktır. Üretim yoksa mühendisin kıymeti kalmaz, bu ülkede fakir bir insan iseniz tek maddi doyum sağlayacağınız meslek doktorluktur. Onun dışındakiler vakit kaybıdır. İki senelik meslek yüksekokulları okumak için yeterlidir, daha fazlası tr için lükstür.

    Ayrıca bu ülkede odtü'lü olmak artık bir ayrıcalık değildir, imam hatip lisesi mezunu olup herhangi bir üniversiteden mezun olursanız daire başkanı falan olursunuz önünüz açık.

    Bunu bir mühendis olarak yazıyorum. Allah bu ülkenin gençlerine sabırlar versin, aklımızı sınıyoruz her geçen gün.
  • Durum kötü maalesef. Ben de 1.5 yıllık çalışmadan sonra istifa ettim (sebep; şehir değişikliği) ve yaklaşık yarım yıldır iş arıyorum İşsiz de sayılmıyorum sanırım TÜİK'imize göre, yüksek lisans öğrencisiyim şu anda; öğrenci sayılıyorum (meslek mühendislik). Daha ne kadar iş ararım bilmiyorum, artık zahmet edip Kariyer.net'de başvur butonuna bile basmamaya başladım. Zaten bir anlamı da yok, bassam da bir şey değişmiyor.

    Gizli ilanlara ise başvurun. Ne olacağı belli olmaz. Büyük firmalar da zaman zaman gizli ilan veriyor. Olmadı gidip görüşüp reddedersiniz Biraz da siz reddedin. Ben ettim, güzel bir şey




  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Olay borsa kaynaklı maalesef.İş araman spekülasyona uğrayabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Makine Mühendisliği mezunuyum, Catia, AutoCAD, Solidworks ve Ansys Fluent programı üzerinde çalışmalar yaptım. Yeni mezun biri olarak bu programlarda iyiyim. Ek olarak orta seviyede İngilizce bilgim, iyi derecede MS yazilimlari bilgim var. B sınıfı ehliyet sahibiyim ve iş tecrubem, staj tecrübem var. Eylül ayında iş aramaya başladım. 30 civarında ilandan bir tanesi bile telefonla arayıp dönüş yapmadı. Ben sebebini hemen aktarayim zira kariyer.net in kurdu oldum sayılır.

    Öncelikle ilanda tecrübesiz yazması bir önem arz etmiyor. Çünkü firma mümkünse tecrübeli personel alıyor. 10.000 başvuru olunca en iyisine yönelip, 3-5 ay boş yere maaş ödememek için bu yolu tercih ediyor firmalar.

    İkinci olarak askerlik durumu yapılmamış ise, devamlı bir işe başvuru yapmak boşa kurek çekmeye benziyor çünkü askerlik sebebiyle işten ayrılma kararı alan personele kıdem tazminatı ödeniyor. Yüksek lisans veya doktora için askerlik durumu tecilli ise durum değişebilir.

    Üçüncü olarak yabancı dil ve program bilgisi önemli, CV'de mühendislik programı bilgileri bulunmuyorsa potada olsanız dahi aranıp davet edileceğinizi düşünmüyorum. Aynı şekilde yabancı dil de iyi ve akıcı seviyede isteniyor.

    Evet, tüm bunları tamamladıktan sonra elbette işveren sizi kollarına açıp bekliyor dersem yalan olur. Güzel bir referans gerekiyor size. İster o işyeri içerisinde çalışan birisi olur, ister aynı sektörde üst seviyede birisi olur ancak telefon ile arayıp vaziyeti aktararak birisi lazım. Bu yoksa yine başvuran 8000 kişi arasında CV miz kaybolup gidiyor. İster buna torpil deyin, ister referans deyin, isterseniz de yatkın çevre, buna da ihtiyaç var.

    Tahminimce İK uzmanı kişi verdigi ilanda belirli bir başvuru ya da gün sayısına ulaşıldığı zaman sonuçları listeliyor. Tecrübe filtresi yapıyor, askerlik filtresi yapıyor, yabancı dil filtresi yapıyor, CV guncelleme tarihine ya da ön soruda sorulan ücret beklentisine göre sıralama yapıp ilk 10 kişiyi davet ediyor. Eğer araya façalı bir referans girmezse bu 10 kişiden bir tanesi mülakat sonrası seçilip işbaşı yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi $U$PeCT RoCKerS -- 15 Aralık 2017; 21:45:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • asdic A kullanıcısına yanıt
    Bakalım, iyice araştırmam gerek, yaş ise 26

    Üniye geç gittim ve geç bitti.
  • İyi projelerde çalışmış yazılımcı, mühendis değilseniz tecrübe sanıldığı kadar işe yaramıyor. Hatta sorun oluyor. İşe alırsak en az 3x maaş vermemiz gerek diye düşünüyorlar çoğunlukla patronlar. Siz 2x'e çalışırım deseniz bile şirket içinde sorun olur diye yine almazlar. Beş sene üstü tecrübeli ve askere gitmemiş personel hemen hemen aynı kategoride iş aramada. Sıyrılmanızın tek şartı dediğim gibi az bilinen projelerde yer alma şansı edinmeniz.

    Kariyer ilanlarına takılmayın, ilandaki gibi tecrübeli kişi aradıkları yok, maksat piyasada kim var kim yok yoklama alıyorlar. Yoksa o ilan için işe çoğunlukla referansı olan veya daha düşük özellikleri olan kişiler alınıyor.

    Şimdi bazı arkadaşlar yok ya ben buldum, dayı oğlunu aldılar referanssız öyle ilan ile derler istisna olabilir tabi ama bir de şu var ne kadar maaş alıyor? Çok değil 2008 yılında bile bugünün parası ile yeni mezun mühendis 2000 - 3000 ₺ maaş alırdı ( o günün parası ile 1000 - 1500 ₺ arası). Biraz iyi okuldan mezun veya işbilenler ise 4 - 5 bin TL ( 2000 - 2500₺ o zamanın). Bugün müthiş özellikleri olan kişiye ki tecrübe de lazım 5 bin TL veriyorlar.

    Bakın koca patron ne diyor. Sayelerinde maaşlar yükselmiş, koca yalan. Bu tür büyük projede çalışan arkadaşlarım 2008 yılında zaten 5000+ alıyordu günümüz parası ile ki bunlar yeni mezun. O zaman da büyük projede çalışan formen, kaynakçı mühendisten fazla maaş alırdı. Bu normal birşey zaten 10+ sene tecrübesi olan kişiler. Kısacası gençleri kandırırlar, bizi değil bu açıklamalar ile.



    http://m.haberturk.com/limak-yonetim-kurulu-baskani-nihat-ozdemir-muhendisten-fazla-kazanan-ustabasi-var-1757031-ekonomi



    Askerede gitmeseniz, yeni mezun da olsanız, tecrübe de kazansanız asıl tehlike iş bulmak değil. Bir de maaş kısmı var, yukarıda da belirttiğim gibi sürekli eriyor.

    Fakat bir aşcının maaşı artar, bir motor ustası daha fazla kazanır, kuaför yine aynı ve bu meslekler uluslararasıdır. Diplomaya ihtiyaç yok, istediğiniz ülkede çalışırsınız. Artık okumak, iş bulmak, maaşlar maalesef tartışma olmaktan çıktı Yeni açılan birçok tabela üniversite daha tam mezunda vermedi. İnanılmaz bir okumuş enflasyonu patlamak üzere diyebilirim.

    10 yıldır çalışıyorum daha düzgün, kariyeri olan bir şirket ben de bulamadım. İşten ayrılmaktan, risk almaktan çekinmem ama böyle bir şirket bir elin parmaklarını geçmiyor girmekte eğer yurtdışı okumuşluğunuz yoksa çok zor. Ama arkanız sağlamsa korkmayın, daha torpilsiz üst seviye müdür olmuş kişi tanımadım. Emeğiniz ile oralara belki gelirsiniz hasbelkader ama herkesten fazla çalışırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 16 Aralık 2017; 11:2:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mfatih1905 kullanıcısına yanıt
    Stajı demir çelik fabrikasında yapmıştım.

    Hidrolik pnömatik dersi aldık ama akışkanlar mekaniği ile birlikte 1 dönemde hızlıca bitirdik. Çok şey bilmiyorum, sadece o festonun programı var onda bilgim vardı biraz.

    Programlamada ccs c, visual basic, c, matlab, c# ta bilgim var, eksiklerim var tabi ki, çok iyi değilim.

    Çizim programlarında bilgim var.

    rf kontrollü uzaktan kumandalı araba, denge robotu(balanced robot) yapmıştım. Bi de konveyör band üzerine gelen nesnelerin renk ve şeklini ayırt ederek pistonlar yardımıyla ilgili bölgeye gönderen bi sistem yapmıştık.
  • Türkiyede bu bölüm eğitimi yetersiz.

    Bunu hep söyledim hala söylüyorum, boğaziçi itü odtü bilkent, bunlara gitmedim ama sanırım mühendislik okunacaksa bunlarda okunur.

    Koü, ytü, gazi vs Türkiye ortalamasına göre iyi üniversite sayılabilir ama yeterli olduğunu düşünmüyorum
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Şu an aslında tam benim alanım olan robotik ve otomasyon işleri bakıyorum.

    Onlarla iletişime geçmeye çalışıyorum, dün ulaştım onlardan birine. Cv yollamıştım bi arıyım ilgilendiğimi belirtiyim dedim ama iş çıkışına denk gelmiş, pazartesi ara dediler.

    Böyle fabrikalarda kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum, tabi işe girersek.

    Ne iş olursa yaparım abi dersek kendimize yazık etmiş oluruz..

    Bi ilan vardı ankara da adam mekatronik müh. arıyor, yol yemek sigorta asgari ücret yazmış.. Komik olmaya çalışıyorlarsa hiç komik değiller.

    Bazen tamam gideyim en azından bişeyler öğrenirim diyorum ama hayır vazgeçtim. Zaten böyle yapan insanlar yüzünden piyasa düşüyor, o işe kimse başvurmamalı ki fiyatı artırsınlar, mühendisliği, insanları önemsesinler. Asgari ücrete o kadar okumuş mühendis olacak adamı(kötü üni için demiyorum) asgariye alırsan, o adamın ne o şirkete ne vatana millete hayrı olur ne de kendisine.




  • berkans kullanıcısına yanıt
    Rica ederim abi.
  • Port Valdez P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam tavsiye için.

    Söylediklerinde haklısın.
  • ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Hocam, adamlar resmen iş ilanında alay etmiş, utanmasalar muamele de etsin diyecekler ilana.
  • heromex H kullanıcısına yanıt
    Hocam insan korkuyor nedense, bi eğitim kurumundaki hocam demişti, firma kendi reklamını yapar, kendi reklamını yapmıyorsa korkuyordur merdiven altı iş yapıyordur vs.

    Ama dediğiniz mantıklı, sizin gibi yapanlar da vardır tabi, diğer türlüsü de olabilir.

    Bu arada Truva Tekstil diye bir yer duydunuz mu biliyor musunuz? Beni ordan aramışlardı, makine onarımı tamiri vs için makine/mekatronik mühendisi arıyorlarmış ama güvenilir olduğundan emin olamadım. Hem o yüzden gitmedim hem de aklımda tekstil makineleri üzerine bir hayal yok. Yani şimdi ben orda 1-2 sene çalışıp sonrasında otomasyon, otomobil vs fabrikasına gitsem adam beni yeni mezun gibi alır galiba, çünkü hiç o alanda çalışmamışım. Bunu da düşünerek gitmedim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.