Şimdi Ara

İş nasıl bulacağız? Torpil mi bulmamız gerek... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
3
Favori
10.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

    Bimden 25 kuruşa su alıp satabilirsin.

    35 krş oldu artık
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    "Kardeşim" hocalarınız bile YTÜden çıkma ne anlatıyorsun.

    he bilmiyorum he.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu ülke malesef gelişmiş bir ülke değil gelişmekte olan bir ülke. yüksek teknolojilerden çok bize saf işçi gücü gerekiyor.
    Birde ülkede hiç bir iş veren (devlette dahil) ülke gelişsin mantığıyla çalışmıyor. cebime daha çok para girsin mantığıyla çalışıyor.
    O yüzden. Herhangibi bir işyerine giriceksin orda 2 3 yıl çalışınca ya yükselirsin yada deneyim isteyen daha iyi bir iş yerine geçersin.
    Bende gemi inşaat mühendisliği okudum ama 1700 e çalışıyorum. insan o kadar mühendislik okuyup şöyle 4000 5000 e felan çalışmak istiyor ama imkansız ülkemizde :D
    Devlete giremiyorsan ya cnc operatörlüğü kursu alıp onu yapacaksın.
    ya silahlı güvenlik işine gireceksin. Yada bi forklift ehliyeti alıp koşturmaca çalış ekmeğine bak derim :D
    Mesleğinle ilgili iş çok zor bulursun. Bulsanda sana öyle 4 5 bin tl maaş vermezler. 1404 tl ile başla 2 3 aya maaşı hallederiz deyip 3 ay sonra 100 tl zam yapıyorlar :D




  • hereiam kullanıcısına yanıt
    İnan bana birçok işveren kariyer sitelerinden arama yaparken askerliğini yapmış adaylar diye bakıyor. Senin profilin görünmüyor bile.



    Emek arzı çok yüksek. İşveren için hep daha iyisi var. Bu yarışa patlak tekerlerle girmek gibi.



    Yüksek işsizliğin büyük bir payını nitelikli elemanların oluşturduğunu bilin isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Forumda konusunu açtık, bu saatten sonra ülkede üniversite okunmaz.

    herkes karşı çıksada ben bu adama katılıyorum. üniversite eğitimi belli bir kesime verilmeli. (sınava giren 1 milyon kişiden ilk 300k gibi) bu sayede kalite artar. geri kalanını da 2 yıllık meslek üniversitelerine yollarsınız.

    şuan zaten 3 aşağı 5 yukarı öyle sayılmaz mı hocam mühendislik için 240k barajı vardı yanlışım yoksa
  • hocam askere git gel malesef sıkıntılı durumlar
  • Dostum bence sende bir sorun var. İş çok özellikle kariyerden çok dönüş yapıyorlar. Ben ytü makine mezunuyum o kadar çok iş görüşmesine gittim ki artık çoğu görüşmeye çağıran yere telefonda yeriniz nerde vs. sorular soruyorum uygun olmayacaksa hiç görüşmeye gitmekle zamanımı harcamıyorum. Bana direk gel başla diyenler de oldu ama istediğim gibi bir iş denk getiremedim o yüzden girmedim.
  • Hala biliyormuşsun gibi konuşuyorsun hocam.

    1) ben bizim hocaları övmüyorum aksine kötülüyorum

    2) ytü mezunu sadece 1 hocamız vardı, o da malzeme derslerine gelen. Diğerleri hacettepe, itü mezunu olup çoğu yurtdışında kimisi de odtü de üstünü okumuş insanlardı. Ytü den mezun 1 hocamız vardı. Yani bilmiyorsun!
  • Bilmiyorum sorun bende mi.

    Cv in çok mu geniş? Askerliği yaptığın için mi çok kişi arıyor? Bilmiyorum bana sadece 1 yerden geri dönüş oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Bilmiyorum sorun bende mi.

    Cv in çok mu geniş? Askerliği yaptığın için mi çok kişi arıyor? Bilmiyorum bana sadece 1 yerden geri dönüş oldu..

    Bizde şöyle bir durum var 3. sınıfta bölüm dallara ayrılıyor istersen bir dal seçip onun derslerini alıyorsun istersen karışık kafana göre takılıyorsun. Ben iklimlendirme dalından mezun oldum. Tüm projelerimi stajlarımı bitirme tezimi vs. bu dal üzerinden yaptım. Başvuru yaptığım yerler de iklimlendirme ile ilgili işler olduğundan dikkatlerini çekiyorum sanırım. Askerlik henüz yapmadım haziranda mezun oldum. Hatta ağustosta bir işe girdim birtakım problemler oldu ekimde ayrıldım ordan.
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Hocam gemiye makineci olarak ciksana ? En az 3-4 bin dolardan baslarsin is bulmakta zor deil ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum.. Hakkında hayırlısı olsun..
    Bizde öyle bi ayrılma yok, ilk işe girmemiz önemli.. Alanımız dar değil aslında otomotiv, demir çelik, makine, otomasyon, robotik vs ile uğraşan yerler oluyor ama herkesin söylediği gibi ilk girişte referans(torpil) gerekiyor. Yoksa oraya giren adamlarla farkım yok, çünkü biliyorum çevremden. Adam bulmak gerekiyor. Çünkü biz ilk etapta işi yapacak değil, öğrenecek elemanlarız. Allah a şükür kafamız da olduğundan kısa sürede işi öğreniriz zaten.. Ytü makine, elektrik vs geliyordu bana da, ama koü mekatronik yazdım, itü uçak olmayınca.
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Hocam, benim bir özelliğim var. Beni yanlış tanıyorsunuz ve yargılıyorsunuz şu an.

    Ben haksız olduğum yada emin olmadığım şey hakkında çok konuşmam. Ama adam benim emin olduğum konu hakkında kendi bildiğini söylerse, orda dur bakalım derim. Sadece bunu diyorum. Benim 6 yıl harcadığım yeri arkadaş benden daha iyi mi bilecek? Benim hocalarımı ben tanımıyorum, o daha iyi mi tanıyor?
    Sadece bunun cevabını veriyorum. Emin olmasam zaten "bilmiyorsun" demem o arkadaşa.

    Siz de ikide bir beni yargılıyorsunuz, şu an konumunuz her şeyiniz benden üstte olabilir ona bir lafım yok. İnsan ilişkilerim gayet iyidir, beni tanıyan çoğu kişi sever. Burda belirtmek istediğim doğruluk. Doğru bildiğimi savunurum, olay bu sadece.
  • Önceki mesajları okumadim bunu belirteyim önce.

    Torpil de zorlaştı. Milletvekili ile görüşüyosun sana diyoki bana iş bul deme, sen bul bana şöyle referans olayım. Bizzat yaşanmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, gemiye makineci olarak derken?

    Ayrıca bu iş hiç aklımda yok, olsa gemi makineleri işletme vs okurdum zamanında. Ailemden çok uzağa gitmek istemiyorum, gitsem de gemicilik değil kendi alanım olmalı. Yani aile hayatım olmalı, gemici arkadaşların çoğunun aile hayatı olmuyor malesef, bir ordalar bi diğer tarafta. Para konusunda evet haklısın, iyi para alıyorlar.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam aynen gemi makine muhendisliginden bahsediyorum iyi para var ama hayat yok. Bana sorarsaniz ozel sektoru hic dusunmeyin zaten dusunecek is bile yok. Kpss kasin atanin dicem ama en az 90 almaniz gerek duz memurluk icin bile. Size onerim subaylik pomem yada paem(komiser yardimciligi) olur. Kuzenim gemi muhendisiydi gecen sene sahil guvenlik subayligini kazandi simdi cok rahat 6 bin lira aliyor. Cayim yemegim ayagima geliyor diyo. Memnun yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, yazdıklarınız gayet anlaşılır ve mantıklı...

    Aslında normalde sert mizaçlı değilim, sadece emin olduğum şeyler hakkında yanlış şeyler duyunca parlıyoruz birazcık. Mesela doğada gerçekleşen herhangi bir olay hakkında adam bişey diyor, ben de bunun hem matematiğini yani işlemini hem de fizik olarak anlamlıca açıklıyorum, adam hala kendi bildiğini okuyor, çünkü ezberlemiş... Mantığına oturtarak almamış bişeyi. Üniversite eğitimi de böyleydi, ben hep mantığını kavrayan biriydim, fizik vs asla ezberlemedim. Hep mantığını oturttuğum için 7-8 yıl fizik çalışmasam da atışlar, iş güç enerji, sıvıların kaldırma kuvveti, basınç, dinamik vs halen çözebiliyorum..(neyse başka konuya girdik)

    Evet, haklısınız ne kadar haklı olsam da daha yumuşak bir uslüp ile söylemeliyim..

    O zaman başlıyorum diğer arkadaşa hitaben, "kardeşim ben o okulda 6 sene bulundum, o yüzden hocaların hepsinin nereden mezun olduğunu biliyorum. Belki bir hatan vardır, istersen tekrar incele hocaların eğitim durumunu, yorumunu öyle yaz bana" =)

    Uyarı için teşekkürler tekrar...




  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Üniversite eğitimi de böyleydi derken hep ezberci sistemdi malesef. Dersleri geçen adamlar bişey bilmiyor, çünkü onlar da haklı, hoca bişey öğretmiyor, mecbur tek yaptıkları soru ezberlemekti... Ben de bunu yapmadığım için bazı dersleri birkaç kez alttan aldım. Çok anlayışlı insanım, bazı şeyleri alttan alıyorum :)
    Ama bunda yine olay hocalara geldi, evet suç onların. Kocaeli bile öyleyse o seviye ve daha alttaki üniversiteleri zaten düşünemiyorum. Ama yapacak bişey yok, ben ezberci sistem adamı değilim. Ben öğrenmeliyim, mantığını kavramalıyım.
    Ama elinde imkan olmuyor bazen, internetten o ders için kaynak bulup çalışsam da kitaptan çalışsam da adam hem anlatmıyordu, hem farklı şeyler soruyordu sınavda. En sonda ben naptım ben de ezberledim, geçemiyordum bırakıyordu çünkü. O dersi geçen kimse bişey bilmeden geçti.
    Adam vize ve finalden 100 100 alıp geçmiş, nasıl geçtin kardeş diye soruyorum, kitaba yazdım soruları ordan çıktı diyor... Gel de sövme. Bu adam ilk alışta geçti, ben 4. Ama bu benim mallığımdan değil... Çok konuştum pardon.




  • Bilmiyorum hocam... Ben zamanında 3. yılımda kazandım bu bölümü, 21 binle gitmiştim. Şimdikiler 75 binle falan gidiyor.
    2. sene de yaptığım sıralama iyiydi ama babam arkamda durdu ben gitmek istemiyorum dedim, babam ben senin arkandayım dedi. Annemgil kızıyordu tabi...

    Ama şimdi bu olanları yaşadıkça bazen babam da keşke arkanda durmasaymışım diyor. Bazen ben de beklemeseymişim keşke diyorum. Ama zamanı geri alamıyorsun. Böyle düşünerek çok kafayı yedim zaten. Yüzüm gülüyor ama dış görünüşe aldanmamak lazım. Gülüş kahkaha bazen sadece maske oluyor.(o kadar negatif değilim ama bazen ciddi boyuta oluşuyor)

    İşte referans diğer adıyla torpil arıyorum, bana yardım edebilecek, işe sokabilecek mevki sahibi biri. Babam da arıyor, kim oğlunun sıkıntı yaşamasını ister, ben üzülüyorum belki onlar benim 10 katım kadar üzülüyor bu halimi gördükçe.

    Bugün bir iş yerini aradım, makine mühendisi arıyorlardı, hocam ben mezunum falan dedim hangi okul ve bölüm dedi, anlattım. Biz makine mühendisi arıyoruz dediler, tamam iyi günler dedim. Baktım oğlum böyle olmayacak dedim, 3 dk sonra tekrar aradım. Hocam rahatsız ediyorum ama az önce aramıştım, bi cv yollasam inceleseniz falan dedim, mail verdi buraya at şu kişiye ileteyim o zaman dedi. Sağol diyip kapattım.
    Yani artık gururu ayaklar altına aldım gibi...
    İş bulana kadar biraz yüzsüz mü olalım napalım bilmiyorum ki.

    Şimdi senin yazdığına geliyorum :D
    Kpss atamamız yok, yılda 2 3 anca. Çalışmaya değmez diyorum o kadar tarih vatandaşlık vs.
    Subay konusunu hiç düşünmedim henüz. Teşekkürler bilgi için.




  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Hocam samimi olarak soyluyorum sizin yerinizde olsam polis yada asker olurum. Universite mezunu oldugunuz icin rutbesiz olmuyacaksiniz. Birinde komiser yardimcisi olarak digerinde tegmen olarak baslayip yukseleceksiniz. Kuzenim hic asker gibi deiliz aksam 5 te evimdeyim diyor. Ayrica Kpss den 60 almaniz yeterli ki bunu calismadan cok cok rahat alabilirsiniz diye dusunuyorum. Ayrica ben bosunami okudum bu bolumu niye baska is yapiyim diye dusunmeyin Turkiyede cogu mezun kendi bolumuyla alakasiz bir iste. Ornegin cografya ogretmeni kuzenimin su an ikm(gardiyan) olmasi gibi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.U.N.O -- 14 Aralık 2017; 22:44:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.