Şimdi Ara

İşe erken girmenin önemi kaldı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artık sigortayı erken başlatmanın bir önemi kaldı mı? Henüz işe girişim yok, bundan 5 yıl sonra giriş yapsam bir şey değişecek mi? Gün dolsa bile yaş her türlü 60 olmalı diye biliyorum. Bilen aydınlatırsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk işe girişinin yapılmasında fayda vardır. çalışmayı düşünmüyorsan bulunduğun yerdeki SGK'ya gidip isteğe bağlı bağkur başlatman en mantıklı olan. Ay sonundan kapatabilirsin sonradan birkaç günlük prim ödeyecek şekilde kendini ayarlayabilirsin. Müracaatının ertesi gününden sigortalılık başlar, bu ayki primi ödersin sonra da ertesi ay sgk ya gidip ödememe göre kapat dersin, en azından birkaç gün emeklilik primin oluşmuş olur. Ssk olarak bile devam etsen ilk işe girişine kabul edilir ilk prim ödenen tarih.

    Emeklilik yaşı kademeli olarak 65e yükseldi bu arada. Yaşına göre belirleniyor kademen karışık bir hesaplaması var, bildiğim kadarıyla yaşın 35 değilse her türlü 65e gidersin şu anki kanuna göre. 30 sene sonra pişman olmamak için birkaç gün de olsa emeklilik primin oluşsun derim sana. Belki o zaman giderler kanun çıkartırlar 2020 öncesi primi olanlar 65 diğerleri 70 diye söversin kendine. Avrupada 73 yaş şartı olan ülkeler bile var.




  • sadece sigortalı olmanın bir avantajı kalmadı artık,yani bu yıl sigortaya başlayan biri kesintisiz 20 yıl prim öderse 3 yıl avantajı var hala ama arada kesinti olursa işe erken girmenin avantajı kayboluyor.yani yaşı genç olan biri için fazla avantaj yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.