Şimdi Ara

Isıtma Sistemi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Muğla Milas'ta müstakil, dubleks, 200 m2, 4+1 inşaat projemiz 2022 Mart ayı gibi başlayacak.


    Zemin katta bir yatak odası, bir mutfak, bir salon ve banyo bulunacak. Üst katta ise 3 yatak odası ve banyo bulunacak ve binaya ısı yalıtımı yapılacak. Kışları daha kolay atlatabilmek adına kışın sadece zemin kat ısıtılacak ve kullanılacak. Üst katta sadece misafir geldiğinde...


    Yerden ısıtma sistemi istiyoruz ama konuya da çok yabancıyız, öğrenmek istediğim bir kaç şey var;


    1- Yerden ısıtma ile petek kullanılması arasında ilk kurulum maliyeti açısından yüzde kaç fark var? Veya bugünün fiyatları ile her iki sistemin ilk kurulum maliyeti yaklaşık ne kadardır?

    2- Yerden ısıtma ile petek kullanılması arasında verim açısından ne gibi bir fark var?

    3- Bölgede doğalgaz yok ve yakında da gelmeyecek. ne tür bir yakıt ve/veya sistem kullanımı tavsiye edersiniz?

    4- Son olarak Güneş Enerjisi ile ısıtılan su ısıtma maliyetini düşürmek maksadıyla kalorifer sistemine dahil edilebilir mi?


    Cevap verecek dostlara şimdiden çok teşekkür ediyorum, ayrıca bahsi geçen bölgede iş yapanlar varsa onlarla da özel olarak görüşüp anlaşırsak iş yaptırmak da isterim.








  • Selamlar, yerden ısıtma inşaat aşamasında yapılacaksa kaloriferden daha ucuza mal olmaktadır. Çünkü sadece yere serilen strafor ve borudan ibaret,diğer türlü kalorifer peteklerine ihtiyacınız var. Dikkat edeceğiniz koyulan borunun kaliteli olmasıdır. Yerden ısıtma doğru kullanıldığında çok daha güzel bir ısıtma sağlar. Geceleri kapatiyim derseniz malesef bu yerden ısıtmaya uygun değildir. Suyu ısıtmak için Elektrikli,dış motoru klimaya benzeyen ısı pompaları kullanabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam her odaya döşeme tipi klima takarım. Zaten her ihtimalde elektrikle ısınacaksınız bari hem soğutma hem ısıtma için tek cihaz koyarsanız 1 tane kurulum maaliyetinden kurtulmuş olursunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    İlginize teşekkür ederim. Elektrikle ısınmak açıkçası gözümü korkutuyor. Katı veya sıvı yakıtlı kalorifer kullanılmasını önermiyor musunuz? Daha önce de yakın bir bölgede yaşadığım için yazları soğutma ihtiyacı duymadık hiç, o yüzden soğutma sistemi ya hiç kullanmayacağız ya da sadece salonda olacak.

  • enigma_e E kullanıcısına yanıt
    Selamlar,katı ya da sıvı yakıtı depolamak herzaman tehlikelidir ve daha ucuza geliceğini hiç sanmam. Öncelikle kurulum maliyeti yüksek çıkacaktır. Elektrikle ısınmak ise herzaman daha temiz ve bakım maaliyeti herzaman daha düşüktür. Sarfiyat ise aldığınız klimanın marka modeline göre değişmektedir. Ayrıca çatınız müsaitse güneş panelleri takıp elektrik üretim sistemi beslemenizde söz konusudur. Diğer yakıtlarda böyle bir artınızda olmayacaktır. Soğutma için klima kullanmayacaksanız ısıtma için klima takmak biraz mantıksız dursada istanbulda bile doğalgaz kombisini kullanmayıp klimayla ısınan bir çok insan var ve doğalgazla aynı ücreti ödediklerinide idda ediyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Isı pompalarını biraz araştırayım madem.

  • enigma_e E kullanıcısına yanıt
    Nibe marka ısı pompasını öneririm.Yalıtım yapacağınız için ve muğla kışın çok soğuk olmayacağı için boşuna çok prof sistemler kurmanıza gerek yok bence. Toprakla iletimi güzel bir yalıtımla kestiğiniz zaman ve duvarlardada iyi bir yalıtım olduğu sürece eviniz zaten kolay kolay soğumaz. Ben olsam 1 tane alt kata 24 binlik klima,1 tanede üst kat koridora 18 ya da 24 lük,mümkünse odaların kapılarına dönük olucak şekilde yerleştirilmiş klima takıp işi bitirirdim. Çatıyada elektrik panellerini yerleştirirdim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Klima pratik bir çözüm olsa da pek konforlu bir yöntem gibi gelmiyor bana. Isı pompası şu an bana en uygun yöntem gibi görünüyor. Ayrıca hazır alt yapısı varken nadiren de olsa soğutma amacıyla da faydalanabiliriz hem. Youtube'da güneş sobası ismi ile amatör kimi ısıtma sistemleri gördüm. İlk mesajımda bahsettiğim şeyi amatör olarak yapmışlar. Sıcak su için kullanılan sistemler en azından güneşli günlerde ısıtma sistemini destekleme maksatlı kullanılıyor mu acaba?

  • enigma_e E kullanıcısına yanıt
    Amatör sistemlerden uzak durmanızı öneririm.Yerden ısıtma sistemiyle soğutmayıda pek tavsiye etmem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim sağolun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.