Şimdi Ara

İskansız daire satışı hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimizde dededen kalma apartmanda ,iskansız bir daire var(Her daireyi bir çocuğuna bırakmış zamanında. Kimisi oturuyor kimisi kiraya vermiş). Şu an için kirada ama bunu satışa çıkarmak istiyoruz lakin diğer akrabalar buna karşı. Daireyi satabilir miyiz?




  • Hocam eğer dairenin tapusu varsa ve tapu üzerinde:hissedar, rehin şerh yoksa iskan olup olmaması satışa hiç bir şekilde engel değil.Şöyle düşünebilirsiniz;İskan inşaat tamamlandıkdan ve bir takım presedürler yapıldıkdan sonra alınan bir belge.Ancak inşaat firmaları inşaat halindeyken yani iskan alınmadan satıyorlar o açıdan bir sorun teşkil etmez.Ancak şöyle bir husus var;Daireye bakmaya gelen kişiye evi,apartmanı kötüleme durumları olabilir buda alıcı açısından kötü komsu yada kötü bina izlenimi verebilir.Buda sancılı bir süreç olabilir..Yine takıldığınız husus olursa dilediğiniz zaman yazabilirsiniz.Son olarak kredi konusunda da problem olmaz.Kredi çıkacaktır ancak iskanlı eve 100 lira çıkıyorsa iskansız yada 70 lira çıkıyor gibi düşünebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 19 Mayıs 2021; 8:36:6 >
  • Apartman 5 kat ama sanırsam sadece arsada hissedarlık var.3 4 yıl önce iskan çıkaralım dediğimizde biri karşı çıkmıştı maalesef. Bu engel teşkil eder mi? Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

  • scientificcalculator S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam.Evet iskan durumlarında öyle sorunlar olabiliyor.İskan alırken bir çok hesapta olmayan masraflar çıkabildiği için kimisi vermek istemiyor,kimisi iskanı gereksiz görüyor(ki çok gerekli bir husus)..Ancak bu durum satış için hiç bir sorun teşkil etmeyecektir.İskan olmadığı için arsa üzerinden hissedar görünüyorsunuz.Ancak bu soru işaretlerinin en sağlıklı yolu tapu sahibi ile ilgili tapu müd. giderek detaylı bilgi alabilirsiniz.Sonrasında dilerseniz satabilirsiniz.

  • scientificcalculator S kullanıcısına yanıt
    Bir fiyat belirleyin almak isterlerse öncelik akrabanızın olsun,almiyorlarsa satabilirsiniz engel olamazlar satabilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.