Şimdi Ara

İşlemci 90° çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sistem özelliklerim:

    CPU: Intel I5-10400F

    RAM: Corsair Vengeance RGB Series 16GB DDR4 3200MHz

    GPU: MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming 8GB

    Motherboard: Asus Prime B460M-A mATX


    Kasa : https://www.hepsiburada.com/powerboost-x-59-650w-80-usb-3-0-tempered-glass-6-x-rainbow-fixed-led-fanli-oyuncu-kasa-p-HBV00000QL342?magaza=Hepsiburada

    İşlemci Fanı : https://www.hepsiburada.com/xigmatek-en42296-apache-plus-12cm-cpu-fan-p-HBV00000TJ6WL?magaza=Teknopcsarf

    Termal Macun: https://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-tm-130-termal-macun.html

    Dün akşam farkettim, 1 ay önce sürmüştüm (Kasayı kendim topladım 1 ay önce) silip tekrar sürdüm macunu ona rağmen aynı herşey.


    Standartında "Speccy" ile kontrol ettiğimde 35-40 derece, genelde oyunlarda max 60-70 derece ile çalışırken Red Dead Redemption2'de 80 başlayıp 90-95 dereceye kadar çıkıp deli gibi ateş üflüyor.

    Ne düşünüyorsunuz? Endişelenmelimiyim? Ne yapmalıyım veya yapmamalıyım?

    İşlemci 90° çalışıyor







  • bu dereceleri görmesi imkansız işlemci fanı hatalı montaj yapılmış olabilir

  • Can_R6 kullanıcısına yanıt

    Montajını bizzat ben yaptım dediğim gibi, 1 aydır da sorunsuz kullanıyorum ama dün keşfettim bu ısı sorununu. Aslında performans açısından hiç bir sorunu yok oyun 120 fps ultra ayarlarda cayır cayır 1 kere takılmadan çalışıyor hiçbir şekilde performans düşüşü görmedim.

    İşlemci 90° çalışıyor


    İşlemci 90° çalışıyor


    İşlemci 90° çalışıyor


    İşlemci 90° çalışıyor




  • Termal macun dan kaynaklı olabilir hocam kaliteli bir macun ile denemek lazım cok sürmüşte olabilirsiniz macunu
  • Hocam fan tam oturmuşmu ona dikkat edin oynuyomu diye bendede i7 2600k var 90 derece oluyodu fani tekrardan taktim ve cooler mastergel nano surdum 75 i geçmiyor
  • Niye kule tipi sogutucu almadin? bu sogutucuyu görsem para verip almazdim. Ramler yanlis takilmis ikiside gri renkli slota takilmasi gerekiyor ama sogutucu yüzünden güzelim sistemi single channel kullaniyorsun. Performans kaybida yasiyorsun ustelik. Kasada önü camliymis...

    *termal macun olarakta en az arctic mx4 falan sürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Aralık 2020; 20:22:24 >
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt

    Acaba çok sürüp boğuyormuyum veya az mı sürüyorum diyip 10 farklı tutorial izledim ben mi yanlış yapıyorum acaba diye tam tersi kusursuz sürdüm Termal macun da kaliteli duruyor.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Sürpriz oldu kasa anlamda "5 dakikada" aldım seri seri tüm bileşenlerin "indirimli" olanlarını eklemem gerekiyordu ve sıvı soğutucu alacak param yoktu. İntel'in stock fanı çok zayıf olduğu için böyle bir şey tercih etmeye çalıştım eğer şu anki aklım olsa tabi ki kule tipi alırdım. (Anakartı da mATX 2933mhz sipariş verdim, 3200mhz ramler ile beraber ) Ramleri single channel kullanmamın sebebi de söylediğiniz gibi işlemci fanının büyüklüğünden dolayı sığmaması. Kasa çok şık duruyor eğer hava sirkülasyonu kastediyorsanız ön tarafın yanlarında küçük ızgaraları var sorun olmuyor. Son olarak da tek sorunun termal macun olduğunu sanmıyorum. Tabi ki anakartı ve soğutma şeklini yükselteceğim ama yakın zamanda değil malum ekonomik vaziyetten kaynaklı.





  • o soğutucuyu al çöpe at. yazık ramlerı performanslı kullanamıyorsun.


    stok soğutucudan cokta farklı degıl gıbı duruyor.



    sıcaklıgı anakarta ufluyor. belkı sorunun sebebı olabılır.

  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt

    Yok hocam sana kule tipi bir sogutucu gerekiyor. kasanin önünde ki cam cikiyor mu? vidali falansa bir cikarip öyle de deneyin. Yanlarda aciklik var lakin fark oluyor yinede... Ama simdi kasa alin diyemem öncelikle kule tipi bir sogutucu lazim.

  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Niyetim o yönde evet şuan ki bulunduğum durumda hem stok fandan daha yararlı durmuyor hem de ram slotlarımı kapatıyor.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Kasanın önündeki cam çıkıyor fakat deli gibi toz çekiyor o topa girmek istemiyorum. Asıl niyetim sıvı soğutmaya geçmek fakat şuan 800-900 lira verecek durumum yok. Bu ısınma sorunu da gördüğüm kadarı ile RDR2 de yaşanıyor diğer oyunlarda işlemci ısısı gayet norma. 80-90 derecelerin korkunç olduğunun farkındayım ama 10. nesil yeni bir işlemci ve yıl artık 2020 eğer "yanma" gibi bir durum söz konusu olsa direkt kendini kapatır Overclock testinde olduğu gibi diye düşünüyorum. Çekindiğim tek şey işlemciye veya diğer bileşenlere zarar vermesi. Tavsiye ettiğiniz kule tipi bir soğutucu var mı uygun fiyatlı en azından 7-8 ay idare edebilecek?

  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt

    Stok fanı takın bide onla deneyin..


    Macunu fazla sürmeyin.

  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Bence bu arkadaşın bırakın işlemciyi kendini soğutmaya bile hali yok baya vitaminsiz duruyor açıkçası İşlemci 90° çalışıyor Macunu sürme konusunda sorunumuz yok fakat ısı iletkenliği 1.64W çok muazzam işler beklemiyordum zaten. https://www.hepsiburada.com/snowman-m200-combo-intel-amd-9cm-led-cpu-fan-p-HBV00000PB213?magaza=PeraElektromarket videolarında tam F/P ürünü olduğu söyleniyor. çoğu kişi memnunmuş ve içinden kaliteli bir macun çıktığını da söylüyorlar. Bütçeme uygun.

    İşlemci 90° çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokoliHD -- 8 Aralık 2020; 22:19:14 >




  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt

    Stok fanla kullanan çok arkadaş var forumda.

    90ları gören duymadım açıkcası.

  • acura07 kullanıcısına yanıt

    simdi bunlarinda iki revizyonu vardi biri yeni chipli digerinde eski chip (8700 i7) kullanilmisti, eski chipler yenilerine nazaran daha sicak calisiyordu. Bunun testini yapmislardi zamaninda... Böyle olunca tabi stok sogutucu yetmez, kule tipi sart olur.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Olabilir denk gelemedim ben.

  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt

    Öndeki cami cikartip sicakliga etki ediyor mu etmiyor mu onu test edeceksin İşlemci 90° çalışıyor İslemcinin o kadar sicak oldugu durumda tabiki cevredeki bilesenlerinde sicakligi dogal olarak artacak. Zarar verir mi? kisa vade de vermez, öyle hemen bir ay sonra bozulma olmaz. İslemcinin sicak calismasi insanlarin kacindigi birseydir. Ne kadar serin pc o kadar uzun ömürlü desek yanlis olmaz sanirim. 80-90 da oyle cok cok degil ama cok iste, bu islemciye 100C ye kadar demisler. Seninde merak ettigin bu sanirim, simdilik kullan madem ama kule tipi bi sogutucu almayi unutmayin.

  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt
    Bu iklimde, bu işlemci ile epeyce yüksek değerler.

    Bahsedildiği için montajı pas geçerek:

    - Arkadaki 1 adet ve üstteki 2 adet kasa fanının sıcak havayı dışarıya atması; öndeki 3 adet kasa fanının soğuk havayı içeriye alması gerekiyor. Markası Powerboost olduğu için montaj hatası var mı diye kontrol edilebilir.

    - Kasa fan hızlarına müdahale edilebiliyorsa, özellikle arka bölümdekilerin hızları düşükse arttırılabilir.

    - Aida64 ya da HWInfo ile de kontrol yapılabilir.

    - İşlemciniz %1-2 ihtimalle fabrikasyon hatalı olabilir.
  • Soğutucudan kaynaklı Reeven E12 alın montajını yapın sabah akşam dua edersiniz.

    Bu soğutucuyu Ryzen 3600 1.25V 4.2 GHZ'de kullanıyorum. Kasada 3 tane 12 cm fan var ekstra olarak. Bios ayarlarından 50 derecede %50 çalışacak sonra artacak şekilde ayarladım. %50 de ses yok neredeyse. Rust, RDR2 gibi oyunlarda maks 55-60 derece görüyorum.

    İşlemciye ekran kartına o kadar para vermişsiniz 80 TLlik stok soğutucunun aynısını almışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thanarus -- 9 Aralık 2020; 0:11:5 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.