Şimdi Ara

İşlemci ekran kartı uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim AMD A8 7600 3.1 Ghz (3.8) 4 çekirdekli bir işlemcim var. Merak ettiğim şey ise ben mesela gtx1080 aldım (mesela) bu işlemci ekran kartına darboğaz yapar mı? İşlemcide GHz ne kadar fazla ise o kadar iyi ekran kartları ile mi darboğaz olmadan çalışır? Veya bu işlemci ile ekran kartı birbirine yeterlilik gösterir mi? (Bilgisayar donanımı hakkında pek bilgim yok açıklarsanız sevinirim



  • çok da bilgili olmaya gerek yok 250-300 tl işlemciye 2500 tl ekran kartı olmaz
    işlemci 300 tl ise ekran kartı 600 civarı olabilir
  • AMD de Rx 460, Nvidia da Gtx 1050ti den üstü ekran kartları için işlemciniz yetmeyebilir. Ekran kartını tam gücüyle kullanamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknkck

    AMD de Rx 460, Nvidia da Gtx 1050ti den üstü ekran kartları için işlemciniz yetmeyebilir. Ekran kartını tam gücüyle kullanamazsınız.

    Sağol abicim ama kafama farklı birşey daha takıldı. Ben sürekli olarak bu ekran kartlarının etrafında dönmek mi zorundayım? Mesela Amd A10 - 7890k işlemci aldım ekran kartını daha iyilerden alabilim demek midir bu? Mesela bendeki işlemciye Fury taktığım zaman ne olur? Ve aşırıya kaçtı sorular biliyorum ama gene de sorayım şu işlemcideki GHz ile ekran kartı kalitesi doğru orantılı mı? Yani GHz ne kadar artarsa ekran kartı modelimi o kadar yükseltebilirim mi yoksa başka özellikler de bir o kadar önemli mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.