Şimdi Ara

İşlemci hızım 0.40GHz de kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba işlemcim i7 1255u modeli. Bilgisayarım yaklaşık 1-1.5 ay boyunca benden başka bir şehirde valizin içindeydi ve o süreçte hiç valizden çıkmadı. Tekrar kullanmaya başladığımda şimdi anlatacağım sorunla karşılaşmaya başladım. Resimde de iliştirdiğim üzere normalde 3-4 GHz arası olan işlemci hızımı bilgisayar yaklaşık bir 10-15 dakika oyun oynamamın ardından 0.40GHz'e sabitliyor ve hiçbir şey oynatamaz hale geliyor. Sistemi çok da zorlayacak oyunlar oynamıyorum ne oynadığım fark etmiyor. Biraz araştırdım bunun ya ısınmayla ya da güç seçenekleri ayarlarıyla alakalı olduğunu söylüyorlar fakat hem ekstra soğutucu kullanıyorum, işlemci sıcaklığım 60 derece civarları hem de gerekli güç ayarlarının hepsini yaptım. ThrottleStop indirip oradan birkaç ayar yaparak düzeltilebildiğini de okudum fakat "bd prochot" tiki kilitli ve herhangi bir şekilde kaldıramıyorum ( aynı sorunu yaşayıp bu tiki kaldırdığında düzelen kullanıcılarla karşılaştım o yüzden belirtiyorum.) Format attım ama herhangi bir değişme olmadı. Acaba teknik servise mi yollamam gerekiyor diye düşünmeye başladım. Hem normal halini hem de hızının düşmüş halinin resmini yüklüyorum. Var mı ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgisi olan?

    İşlemci hızım 0.40GHz de kilitleniyor


    İşlemci hızım 0.40GHz de kilitleniyor








  • 12. nesil ve sonrası için bd prochot seçeneği kapalı gelmeye başlamış. yani eğer sensörlerde bir sorun olursa ve işlemciye sürekli throttle yapması için yanlış sinyal giderse bu engellenemiyor. böyle bir durumda tek çare anakart değişimi oluyor.


    sizde ayarlar pek yanlış görünmüyor ama FIVR menüsündeki seçenekler açık mı? tüm çekirdeklere yüklenen bir benchmark (cinebench r23 gibi) denerseniz ve hwinfo ile takip ederseniz daha fazla veri görünür bir de.

  • Bios ayarlarını Load Setup defoults yapıp,saklayıp çıkın bazen biostan kaynaklı işlemciyi düşük frekansta çalıştırıyor. Bu hafta iki kere başıma geldi. İkisinde de bu şekilde düzeldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Göksu Şalcı bir de aklıma eski bir laptopta yaşadığım aklıma geldi. fn kısayollarından bir tanesi cpu modulation ayarlıyormuş, üstünde fan işareti vardı sessiz mod içindi galiba. yanlışlıkla basmışım işlemcinin hızı sınırlanmıştı (sandy bridge mobile işlemci) ama core temp'ten kabak gibi belli olunca düzeltmiştim hemen. bir de oraya bakın benzer bir durum olabilir,



    İşlemci hızım 0.40GHz de kilitleniyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.