Şimdi Ara

İşlemci Kullanımı (Resmon'da) %milyonların üzerinde.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın hocalarım, abilerim, kardeşlerim.
    Öncelikle umarım konuyu doğru yere açmış ve doğru şekilde yardım istiyorumdur çünkü uzun yıllardır tüm forumlardan uzağım.
    Sorunuma gelecek olursak; bir kaç gün evvel ikinci el bir laptop aldım (Exper Karizma A15HV01. Bilgisayarda i7 2670QM işlemci ve 6GB Rame sahip diye işimi görür diyip aldım. Satın aldığım abimiz zaten güzelce formatlamış D'ye sürücüleri ve genelde çok kullanılan uygulamaların yükleme dosyalarını da yedeklemiş sağolsun. Aldıktan sonra ben de formatladım ama diski çok yavaş diye (5400 rpm 8mb cache) bi ssd almayı uygun gördüm ve taktım. Her formattan önce ve sonra kaynak kullanımını seyrederim huyumdur ama bu bilgisayarda her seferinde işlemci kullanımı %24937502 gibi milyonlarda garip sayılar gösteriyor ve cpu kullaanım grafiklerinde donmalar, grafiklerin simsiyah olması gibi sorunlar. Ve sayın hocalarım işlemci sanki i7 değil de core 2 duo. Güncelleme aldığım zaman illaki bir yüklenme olacak ama güncelleştirmeleri aldıktan sonra tamamen kapattım yine de bu değişmedi değişmiyor. Bilemiyorum işlemci mi bozuk ya da bozukluk olan bir işlemci çalışır mı?
    windows 10 pro yüklü 12 Nisan 2018 son güncelleme tarihim.
    Tüm Donanımhaber üyelerine saygılar hürmetler.İşlemci Kullanımı (Resmon'da) %milyonların üzerinde.







  • Attığınız görselden yola çıkarsak bana sanki işlemcinin bazı çekirdeklerinde bir sıkıntı varmış gibi geliyor.

    Bugünde tuhaf sıkıntılar baya fazla. :)


    Bu durumda işlemcinizi önce bir takım programlar ile test etmek lazım. Aida64 yazılımının sol alt köşesinde ram işlemci ile alakalı testler mevcut. Onları çalıştırıp bilgisayarınızın tamamen donup donmadığını kontrol edin. Normalde zaten o teslerin bazılarında anlık donmalar oluyor veya kısa süreliğine donma gerçekleşiyor. Lakin bu donma uzunca süre devam ediyorsa ve test hiç bitmiyorsa o zaman işlemcide bir sıkıntı olduğunu var sayabiliriz.

    Testlerde sıkıntı çıksın veya çıkmasın bilgisayarınıza birde windows 7 kurup kaynak kullanımına tekrardan bir bakın. Sorun yazılımsal da olabilir.

    Şimdilik kolay gelsin.
  • Tavsiyelerinizi hemen bugün uygulayacağım. Ben de çekirdeklerden şüphe ediyorum bildiğiniz bir Benchmark testi varsa onu da kurup deneyip puan kıyaslaması yapacağım çünkü gerçekten işlemci i7 gibi değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medievaTURK kullanıcısına yanıt
    aida64 dışında size önerebileceğim passmark programı var.

    https://www.passmark.com/products/pt.htm

    Buradan yazılımı indirip genel olarak test yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • Windows 7 kurdum sorunsuz mükemmel işliyor herşey. gelgelelim bir cok win10 kullanıcısının 7ye dönmesini garipsemedim. masaüstünde Windows 10a cok alıştım sorunsuz bi sekilde laptopta kullanamayacagim sanırım. ekran ışığı bile degistiremiyordum Windows 10da.

    Sorunu Windows 10a gömdük ya da üstünü örttük diyelim. bir sonuca varamadık ama üstat emeğine sağlık ilgine teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medievaTURK kullanıcısına yanıt
    Windows 10'a gömdük diye demeyin. Gerçekler aslında. Şöyle ki bilmem duydunuz mu intelin işlemciler için çıkardığı güncellemenin sıkıntılı olması nedeniyle çıkan güncellemeyi bilgisayarına yüklemeyin gibi bir çok uyarı mesajları vardı. Yazılımlar donanım parçalarımızı kullanmamızı sağlayan bir nevi araba-anahtar ikilisinden anahtar gibiler. Anahtar olmadan arabayı kullanamadığımız gibi, bozuk yazılımlarda donanımımızdan faydalanmamızı engeller. Her ne kadar iphone sevmesemde apple'ın telefon ve diğer cihazları için geliştirdiği ios yazlımı sahip oldukları donanımdan çok üst düzeyde faydalanmalarını sağlıyor. Apple'ın teknolojik aletlerindeki donanımları diğer markalardakiler ile kaşılaştırdığınızda çok düşük yada çok eski gibi gözüküyor ama cihazların performansları çok üst düzey oluyor.

    Ek olarak windowsun diğer sürümlerini de deneyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Yada yüklediğiniz windows 10 kurulumunda belki bir sıkıntı vardır. Eksik inmiş veya kendi içinden hatalı olma ihtimali de var. Farklı veya aynı sürümün yenisini internetten indirip bilgisayarınıza kurmaya çalışabilirsiniz.


    Son olarak elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Çoğu zaman yardım edemesek de en azından sorunun kaynağını tespit etmede bir çok alternatif sunarak çözüm yollarını eleyerek ihtimalleri azaltmaya çalışıyoruz.

    Kolay gelsin.




  • evet farklı Windows 10 kurulumlarini da denedim olmadi internetten bi daha indirdim bi daha denedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medievaTURK kullanıcısına yanıt
    Sadece windows 10'da bunu yapması ilginç. Peki kurduğunuz farklı windows 10'lar sadece bir sürüme mi aitti. Yani internetten sadece windows 10 pro sürümlerini mi indirdiniz. Windows home vs.. farklı kurulumlar deneniz mi?

    Neyse sizi de çok yormak istemiyorum bu şekilde bilgisayarınızdan yararlanabiliyorsanız devam edin.

    Kolay gelsin.
  • iş windows 10u kurmak olsun nasıl olsa usb 3 nimetinden faydalanıyoruz. Başımda veri analizleri makaleler ve seminer belaları var bi düzlüğe çıkayım tekrar deneyeceğim. çok çok çok teşekkür ederim.
  • diğer isolar ve diğer sürümler işe yaramadı malesef. sanırım hata ettim bu bilgisayarı almakla ama yapacak birşey yok. win7ye kaldım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.