Şimdi Ara

İŞLEMCİ ODAKLI WORKSTATİON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , işim gereği 3 boyutlu görseleştirme yapıyorum.Sistem şu şekilde işliyor.Biz pjoeleri kaplamaları parlaklık ayarlarını ışık koşullarını vss oluşturduktan sorna render a veriyoruz.Bi nevi fırında tepsi yemeği gibi düşünün:D , tepsiye malzemesi suyu salçası tuzu vss koyuyorsunuz ve fırına veriyorsunuz.O süreçte hiçbişeye müdahil olamadan bekliyorsunuz render sonrası çıkacak görselin elde edilmesi için.Sistem bunun için bilgisayarın işlemcisinden faydalanıyor.İşlemci ne kadar güçlü ise o kadar hızlı yapıyor ekrandaki kutucuk işini.İşlemci çekirdek sayısı kaç ise o sayıda kutucuk işlem yapıyor render da.Özette ne kadar iyi işlemci o kadar kısa render.Render , işlemci sayısına oranlı kutucuk vss mevzularına örnek şekil 1A(4çekirdekli pc , 4 işlem kutucuğu)
     İŞLEMCİ ODAKLI WORKSTATİON



    Buna bi çözüm olarak renderfarm denen bir işlem var.Elinizin altında ne kadar pc varsa hepsini bir ağa bağlıyorsunuz ve program o diğer tüm pclerin işlemcilerini sizin ana ekranınızdaki çizime hizmet edecek şekilde çağırıyor.Totaldeki çekirdek sayısı birden tek pc de toplanıyor özette.Ve benim elimde totalde 16 çekirdek var :D


    İş yoğunluğu dahada arttı ve bu sistemi kullanmaya başlıycam tekrardan.Ama bu arada da eski çalıştığım yerdeki bir personelimize aldığımız pcyi satmaya çalışıyor kendisi.Komplesini 2000liraya almıştık.Sadece kasayı bana 1400 1500lere bırakacak.Fatura aşağıda.
     İŞLEMCİ ODAKLI WORKSTATİON


    Hal böyle olunca aklıma başka bişey geldi , sorum şu ;

    Sizce bu pc yi alıp bahsettiğim biradet 8 , iki adet4 çekirdekli 3 bilgisayarım ile küçük bi farm yapıp toplamda 24 çekirdekli bi sistem mi kurayım?

    Yoksa sistemini yenileyen internet cafe , bilgiişlem merkezi , dershane vss den çıkma olarak ucuza düşük teknoloji , 4 çekirdekli ; 1500 1600 liralara artık kaç tane alabiliyorsam o sayıda pc alıp hepsini mi birbirine ve şuan elimdeki 12 çekirdekli sisteme dahil edeyim?İki çekirdekli pcler kimsenin işine yaramaz , ve toptan alırsam makule alabilirim diye düşünüyorum.Yanlışmıdır?
    Önemli olan aynı fiyata ; tek başına pek bişey ifade etmesede birleştiğinde daha yüksek işlemi performansı alabilmek.



    Yurtdışında uygulamları var , yapmaya çalıştığım şuna bener , daha düşük maliyetli bişey.Bu profesonel bi firma , sistemi öyle güzel kompak bi hale getirmişler ki , kabine yerleştirip istedikleri sayıda hücre ile istedikleri seviyede güçlü bi workstation elde edebiliyorlar.Ben bu şekilde olmasada toplu slim kasa alabilir , yada bi rak kabinde toplayabilir , yada ofiste boşta bir odaya öylece yerleştirip bibirinede bağlayabilirim , yer sorunum yok.

    renderBOXX 10300 - YouTube



    Buda yapılacak işlemin videosu.Ne kadar fazla işlemci , o kadar küçük hareketli kutucuk(hızlı tamamlanan render)
    Vray distributed rendering on 128 cores! - YouTube



    www.atombilisim.com.tr 02126356224 TOPTAN İKİNCİ EL BİLGİSAYAR - sahibinden.com[custom_cat]=179292
    sahibindende atom bilişim diye bir firma buldum , toptan pc alış-satışı yapıyor.Onlardan veya başka biryerden ; teknolojisi sebebiyle tek başına çok bişey ifade etmeyen , aynı setuplarda birden fazla bilgisayar alıp birbirine bağlasam , aynı fiyata alabileceğim tek bir i7 bilgisayara göre işlemci adına daha olumlu bi sonuç elde edebilirmiyim sizce?


    Donanımların teknik detaylarından vss anlamam , atladığım , unuttuğum başka bişey olabilir , 1500 , 2500 tl gibi bi bütçeye sadece işlemciyi gözönüne alırsak hangisi daha mantıklı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 23 Ekim 2013; 13:33:27 >







  • Mimariler arasında ne kadar fark olrsa o kadar dolaylı olarak sorun yaşama durumu olur. Mümkün olduğu kadar birbirine yakın cihazları kurmaya çalışın derim. Ivy Bridge ile (3770 vs.) Nehalem (i7 8xx vs.) karışık olduğunda o kadar verimli olmayabiliyor (elbet yine getirisi baya var).

    Burda en önemlisi bulunacak aletlerin fiyatları ve elektrik tüketimleri. Elektrik çok dert değil ise, Yeterince yeni cihazlar ise fiyat daha önemli. sıfır alsan 2x i3 3220 sistem vs. 1x 3770 arasında aynı ram anakart psu ile i7 lehine biraz maliyet avantajı oluyor, frekans avntajı ve turbo avantajı var. 2x i3 sistem aynı zamanda %30 daha fazla elektrik tüketecek. 170 tl civarına z68 z77 anakart olsa 3770'e 2kat ram takılsa, maliyeti yine i3'lerle yakın (20-30tl farkla) aynı seviyelere geliyor, hafif bi turbo overclock ile 4300mhz civarlarına kadar çıkar. O zmanda az çekirdekli 2x sisteme göre daha da belirgin perf avantajı olur aynı fiyata. Bunlar sıfır fiyat üstünden karalama ama demek istediğimi anlamışsınızdır.


    İkinci elde i3 200 e 3770 450tl ye bulunabildiği oluyor veya anakartlı daha iyi bulunabildiği oluyor yukarda sıfır diye karaladım oluşabilen farkı belirtmek için. İkinci elden bulunabilecek aletlerin özellikleri ve fiyatları önemli burda. 4 tane Core2 sistem , veya quad sistem, fiyatlarına göre düşünmek lazım. 500 tl ye mesela Phenom x6 denk gelirse 3 tanesi verimli olabilir baya onun gibi.

    Aralarında çok çok fark olmadığı sürece sistemlerin verim alınır. Mümkünse ne kadar birbirine yakın teknolojide olrsa o kadar iyi. i7 3770 ile i7 920'yi karıştırmak, i7 920'nin fiyatına bağlı (elbette yine dünya kadar katkısı olur). Gerisi o fiyat aralığına ne kadar sistem sığdırılabileceği ile ilgli. Bi tane 4930k almak yerine denk düşerse 2 tane i7 920 sistem almak daha iyi sonuç vermeli onun gibi.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 25 Ekim 2013; 14:47:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.