Şimdi Ara

İşsizlik/Konuyu yalnış yere açtıysam kusura bakmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar lise 2 de maddi durumumuz kötü diye okulu bırakmak zorunda kaldım. Sonrasında işe girip çalışmaya başladım fakat ülkemiz şartları gereği asgarî ücret ile evimizi geçindiremiyordum. Annem babam ayrı annemle kalıyorum. Konumuza dönmem gerekirse aşçı yardımcılığı yaptım özel bir hastanede ve şuan iş bulmakda çok zorlanıyorum hatta bulamıyorum. Internetten olsun hergün çıkıp bir yere gidip sokak sokak iş aramak olsun yok yok yok. Bir türlü iş bulamıyorum. Bu aralar otellere bakınmaya başladım ve internette bir çok site de cv doldurup hepsini yolladım fakat hiç bir yerden geri dönüş yapılmadı. Artık garsonluk vb tarzı işlere bakmaya başlayacağım fakat onda bile deneyim veya ingilizce ya da turizm otel sektöründe 2 3 yıl çalışmış kişileri arıyorlar. Ülkemiz ne ara böyle hale geldi şuan bu işsizlik nasıl çözülecek bilmiyorum. Okumayıp işsiz kalanlar bir yana okuyup iş bulamayanlar da var Allah herkesin yardımcısı olsun. 6 7 aydır işsizim ve her yere kayıt oldum farkettim ki gerçekten çok sayıda işsiz ve mağdur insanlar var. 1.400 lira verip 12 saat amele gibi çalıştırmak isteyenler veya 1.400 lira 8/10 saat diyip sigorta yapmayanlar. Ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorum hiç bir sağlık sorunum yok ve 23 yaşında işsiz kalmak aileme ve çevreme mağdur kalmak utanmak gerçekten çok kötü en son artık buraya konu açıp belki çevreniz de eleman arayan birileri vardır diye düşünüp yazdım bunları eğer öyle bir fırsat varsa sadece bana değil emin olun burada ki iş fırsatlarını bir çok kişiye ulaştıracağım. Kafanızı yorduysam affola.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gıda sektöründe işi ilanlara başvurarak bulamazsın kardeşim bende ankarada pastacıyım iş bulacağım zaman eski çalıştığım yerdeki ustalarımı arıyorum. sana tavsiyem aşçılık yapmayı düşünüyorsan eski iş arkadasların yardımıyla iş bulman.
  • Eylül 2016'dan beri plastik kalıp sanayi fabrikasında çalışıyorum. Günde 12 saat çalışıyorum. Birkaç işçiyle aynı ortamda çalışmak istemiyorum. Ayrıca şu anki işimden de sıkıldım. İşten çıkışı alcam haftaya. Yeni bir iş arıyorum. Manisa'da oturuyorum. Manisa'da birkaç fabrikaya başvuru yaptım. Gönlüm İzmir'de çalışmak istiyor aslında, orada iş bulabilsem orada kiraya çıkarım. Çünkü Manisa'dan da sıkıldım. İzmir'den iş ayarlayabilecek arkadaşlar bana mesaj atabilir bu arada.

    Senin konuyu okuyunca acaba işi bırakmasam mı diye düşünüyorum. Fakat mutsuzum işte. N'apacağımı şaşırdım gerçekten.

    Artık 12 saat mesaili işte çalışmak istemiyorum fakat piyasa çoğu işyeri 10 saat ve üzeri çalıştırıyor. Sanırım o yüzden devlet ceza kesemiyor işyerlerine, yoksa piyasada çoğu işyeri ceza öder. Malum, yasal olarak haftalık çalışma saati 45 saat ya. Altı gün çalıştıran işyerinde yasal çalışma saati 7.5 saatmiş. Ben 8 saatlik arıyorum çünkü psikolojim bozuldu 12 saatlik mesai yüzünden. İşten eve geldiğimde kafa hiçbir şeyi almıyor, biraz bilgisayar takılıp yatıyorum, ev-iş arası bütün hayatım.

    Oyun bilgisayarı topladım kredi çekerek, 12 ay boyunca 640 lira ödüyorum bankaya; asgari ücretin yarısı neredeyse. Kira ve faturalar da var mutlak gider olarak. Buna rağmen 8 saatlik iş arıyorum. İşyerindeki öğle yemeğiyle idare ederim artık bütün gün.

    Bir yandan, senin de belirttiğin gibi, piyasa işsiz kaynıyor, bir yandan benim duygu ve düşüncelerim. Kafayı yicem.




  • kovulmadığınız sürece işten çıkmayın..

    benim tahminim suriyelilerle birlikte

    5-6 milyon vasıfsız kaçak yabancı işgücü var .yabancı sayısı daha fazla ama işgücü bakımından bu kadar tahminim.

    bu durumda işsizlik sorununun azalması imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eloko E kullanıcısına yanıt
    Çıkacam ben, iş arıyorum. Bazı işçilerle aynı işyerinde çalışmak istemiyorum. Bir de 12 saat mesai zaten, resmen köle gibiyim. 8 saatlik bir iş arıyorum Manisa veya İzmir'de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.