Şimdi Ara

İşsizlik maaşı alırken yeni işe girip çıkarsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işsizlik maaşı alırken yeni bir iş buldum ve çalışmaya başladım ama işten hiç memnun kalmadım şimdi işi bıraksam işsizlik maaşı almaya devam edebilirmiyim böyle bir hakkım varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Sizin durumunuzda işinizden istifa ederek ayrılsanız bile işsizlik maaşı almaya devam edebilirsiniz gibi gözüküyor. Ancak buradaki önemli konu kaç aylık işsizlik maaşı almaya hak kazandığınız ve şuana kadar kaç ayını tamamlamış olduğunuz. İŞKUR'un websitesinde aşağıdaki gibi bir bilgilendirme yer alıyor;

    "Ödenekten yararlanırken, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresi doldurulmadan tekrar işe girilmesi ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde daha önceden hak edilen işsizlik ödeneği süresi dolduruluncaya kadar ödenekten yararlanılabilinir. Kalan hak sahipliğinin devamında İŞKUR’a başvurulan tarihten itibaren ödemeler gerçekleştirilir.

    Hak kazanma şartlarını sağlamak suretiyle yeniden işsiz kalınması halinde ise sadece bu yeni hak sahipliğinden doğan süre kadar işsizlik ödeneği ödenir."


    Sizin durumunuzda bu konuyla ilgili en doğru bilgiyi Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi, Alo 170 verebilir. Herhangi bir adım atmadan önce onlara danışmanızı tavsiye ederim.




  • İşsizlik ödeneği için yeni şartları sağlamadığınız sürece dondurduğunuz işsizlik ödeneğini işten ayrıldıktan sonra alabilirsiniz. Ancak yeni ödeneğe hak kazandıysanız gün sayısı olarak eski ödenek düşer. Burada önemli olan işsizlik ödeneği hak edip işe girdiğinizde ne kadar süre çalıştığınız ve kalan hak süreniz örnek olarka 10 ay hak kazandınız 2 ay ödenekten yararlandınız. işe girdiniz 1 yıl civarı çalıştınız. İStifa ederek ayrıldınız. Kalan haklarınızı alabilirsiniz. Ayrıca tevsiye işe girdiğiniz gün Alo 170 i arayıp işsizlik ödeneğininin durdurulması için talep oluşturmanızdır. Böylece yersiz ödenek almazsınız veya farklı sorunla karşılaşmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.