Şimdi Ara

İstanbul Hukuk-Marmara Hukuk- Türk Alman Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Dostlarım öncelikle sıralamam 6834 hukuk isteyenler olarak burada birçoğumuz klasik bakış açısıyla İstanbul iö, marmara yazacaklar. Ben bu son virajda Türk-alman hukukla piyasanın dışına çıkabileceğimi; istanbul'un artık ismi ve ekolü gibi soyut konular dışında fark yaratacak artısı olduğunu ne düşünüyorum ne inanıyorum. Gerek çevremden, gerek ulaşabildiğim kişilerden de bu görüşümü kendi içimde destekledim. O yüzden ezberleri bozup Türk alman yazmayı planlıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?



  • Türk Almanda olursan yurtdışına kesin çıkarsın 2 dil bilirsin diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum sana bir şeyler öğretecek üniversitenin Türk alman olduğuna inanıyorum, marmara ve İstanbulda son hafta not satın alarak okula gitmeden geçenler var ve dil artısı olmadığı için aynı kefede oluyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SparkleWave kullanıcısına yanıt
    kesin :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Varsa bilgin öğrenmek isterim merak ediyorum harvey specter...
  • TÜRk-Alman okuyunca Bayern Münih avukatı oluyosun. Hukuk eğitimi global degil. Trde alırsan yurtdısında avukat olmak için tekrar 4-6 sene üniversite okumalısın. Ama "hukuk danışmanlığı" yapma imkanı kazanabilirsin. Onun içinde YL programı yeter zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Hocam o düşüncelerle ya da direkt almanyaaa yhaa falan diyen adam zaten gelmesin ben o mantıkla yapmıyorum tercihi ki ilk mesajımda da böyle bir şey yazmadım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marmara ile taü arasında kaldım .
    almanca korkutuyor
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Ben seni birkaç konuda gördüm hocam bakış açını anladım. TAU senin gibi bir öğrenci için fark yaratacak bir okul olacaktır. Kullanmasını bilene çok iyi kapılar açar, ismiyle öne çıkan okul mezunlarının oldukça önüne geçirir. Özellikle yılda 700-800 mezun veren okullar yanında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 14 Ağustos 2020; 16:49:48 >
  • @petruccist Yok sıkıntı şu, ben sizin kim olduğunuzu bile bilmiyorum hakkınızda en ufak verim yok ancak buna rağmen ortaya hiçbir ürün koymadan bana ait ifadeyi alıntılayarak aklınızca küçümsemek çok düşük seviye hareketler. Eğer bir birey olarak varsa fikriniz bunu ifade edersiniz eğer birey olarak yoksa fikriniz sürüyle hareket edersiniz konuya da yorum atmazsınız.

    @Dr John H. Watson Aynı fikirdeyim, tabii bence bazı dezavantajları da var bu konuda. Siz nasıl mutlu musunuz okuldan ?
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Hocam edindiğim bilgilere göre söylüyorum. Eğer aklınızın ufak köşesinde bile yurt dışında, ki bu sanırım daha çok almanya, yüksek lisans; doktora gibi planlarınız yoksa almanca ve almanya ağırlıklı dersler size külfet olur.
    Almanca işinize yarayabilir o konuda da her yerde kendinizi geliştirebilirsiniz elbet.
  • İnsanlar araştırmadan etmeden yorum yapıyorlar yok yurt dışı garantiymiş. Koca okuldan 5 kişi okuldan para alıp erasmus gidebiliyor ha keza hazırlık desen ilk 100 deniyor ama kaç kişi geçiyor hazırlığı.Alman hukuku ise tam saçmalık bence. 3 modülden 1 i seçiliyor. Alman hukuku türk hukuku ekonomi hukuku. Alman hukukunu seçsen türk hukukundan türk hukukunu seçsen alman hukukunda eksik olacaksın. Ayrıca çok yeni bir okul ve sosyal imkanları çok sıkıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    almanca korkutsun bence de arkadaşlarım sürünüyor yazma bence marmara adamdır
  • Türk almanı cok övüyorlar benim de sıralamam sana yakın ben de böyle düşünüyorum ve yorumlar hep olumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her TAU mezunu yurtdışı olacak diye bir şey yok kardeşim ama illa gitmekte kararlıysan en iyi seçenek bu olacaktır çünkü diğerlerinin durumu malum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sametyuzz S kullanıcısına yanıt
    kanka bak sana söyleyim eğer düşünüyorsan yurtdışı cidden iyi seçenek olur sıralaması da kötü değil ve bu sene ileri çeker diye düşünüyorum rahat 10k ya ilerler gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Benim geçen seneki 2 hatta covide yakın dönemde 3 ev arkadaşım da hukukçuydu hocam. Okulun mühendislik için sundukları daha fazla olmakla birlikte, hem rektörün de hukukçu olması hem de okulun en oturmuş bölümü olmasıyla akademik olarak ciddi avantajı var. Hele ki ilk mesajınızda yazdıklarınızdan ötürü ismiyle var olan standart hukuk fakültelerine kıyas uzak ara artıları olacaktır. Dezavantajları ise tabi ki Göztepede ve o tip bir kampüste olması bir tık daha iyi olurdu ama okulunuzda 50000 kişinin olması hem iyi hem kötü bir durum. Marmara özellikle bizim okulda EA tarafında hazırlığı geçemeyenlerin yatay geçiş yapmasıyla 2. ev modunda, oraya yatay geçip de TAU'ye kıyasla sosyal olarak fark yaşadığını söyleyeni görmedim. Barınma durumuna çözüm bulduktan sonra eksikliğini görmezsiniz başka bir şeyin.
  • @Eskulape Yani bu mantıkla bakarsak şunu da demek gerekmez mi 800 kişiden nasıl sıyrılıyoruz ? Ayrıca ders kısma muhabbeti yok yanıltmamak gerek kimseyi seçmeli dersin direkt seçilmiş oluyor hepsi bu.

    @Sametyuzz Yani hocam türkiye dışında bir düşünce yoksa İstanbul en iyisi gibi duruyor ben buna katılıyorum. Taü biraz yurt dışında bir şeyler başarmak isteyen, çalışmayı göz alan kişilere hitap ediyor gibi.

    @Dr John H. Watson Anladım hocam teşekkür ederim, barınma konusunda net değilim özellikle bu online olma muhabbeti konusu da olduğundan düşünceliyim. Bu arada yeri gelmişken sormak isterim. Online olursa hazırlık da online olucak bu büyük bir dezavantaj sağlamaz mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.