Şimdi Ara

İstanbul Hukuk-Marmara Hukuk- Türk Alman Hukuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim okulun sağı solu belli olmaz, hibrit eğitim falan dediler okullar kendisi karar verecek. Ben hazırlığın %100 uzaktan olacağını hiç sanmıyorum bizim okulda. Kur sınavları falan fiziksel olacaktır zaten, 2 gün önce okulda yapıldı en sonki TestDaf sınavı. Bunun dışında hem artısı hem eksisi vardır, hazırlıktaki 9.30-15.30 sisteminden lisansa geçince bir rahatlama geliyor. Kısmi olarak uzaktan olması iyi olabilir, TestDaf'ın metotlarını gördükten sonra evden daha rahat olabilirsiniz.
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım modül denilen birşey var hangi alana yönelmek istiyorsan o modülü alıyorsun mesela fizik bölümleride böyle. Kimseyi kandırmaya çalıştığım yok biye kandırayım. Sıyırılma muhabbeti kişinin kendine bağlı sen sanıyormusun direkt seni almanca biliyorsun diye alacaklarını her hukuk mezunu birbirine rakiptir ve arasından sıyırılman gerekir. Ayrıca ben sanki bu okulun yurt dışı kapısı gibi görülmesine laf ediyorum.

    İstanbul Hukuk-Marmara Hukuk- Türk Alman Hukuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskulape -- 14 Ağustos 2020; 19:42:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskulape E kullanıcısına yanıt
    Tabi ki kimse kimseyi sadece dil biliyor diye almaz. Fakat kendinizin de söylediği gibi "sıyrılmak" adına kendi sıralamasındaki diğer okulların sunmadığı şeyler sunduğunu inkar mı ediyorsunuz? Veya yine kendi sıralamasındaki okullara göre uluslararasına daha yakınlığını/ daha çok imkan tanımasını yadsıyor musunuz? Bu okul, yeriyle kampüsüyle büyük derdi olmayan biri için kendi sıralamasında DH tabiriyle f/p oranı en mantıklı okul. IIBF ve Hukuk için de geçerli bu. Mühendislik adına sektörde iş yapayım diyen birinin aynı bölümün köklü teknik okullarda gelme imkanı varken birkaç kere düşünmesini öneririm ama elini attığın yerden fabrikasyon hukukçu ve IIBF mezunu çıkan bir piyasada kesinlikle kişinin fark yaratmasını sağlar burası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 14 Ağustos 2020; 21:2:31 >
  • Eskulape E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size kesinlikle katılıyorum taü basamak olarak görülüp insanlar net araştırmadığından gidip de başarısız oluyorlar bence geçme oranı da bununla alakalı.

    Sıyrılma konusunda hemen üstteki arkadaş güzel özetlemiş, şimdi beni yanlış anlamayın kandırıyorsunuz gibi bir şey demiyorum. Lakin ben hukuk için okula gittiğimde dekanı Prof. Dr. Ali kemal hoca bana bu konuda bilgi verdi onun verdiği bilgiye göre söylüyorum Koçta bile türk hukukuna dair derslerde kısma olduğunu ama taü de bu kısmanın kesinlikle olmadığını ek olarak almanya ve avrupa ile alakalı derslerin direkt geldiğinden bahsettiği için söylüyorum. O konuşma da kesinlikle reklam değildi hatta baya ağır konuşuyordu bazı konularda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Attığım fotoğrafta bence gayet açık gözüküyor anlattığım durum. Tabi ki rektör kadar bilgiye sahip olamam ama sonuçta o modüllerden birisi seçiliyor ve birisinin adı türk hukuku birisinin adı alman hukuku. Bu okulu öne çıkaran şeyin alman hukuku bilgisine sahip olmak olduğunu söylüyorlar ama modüller dışında 1 tane alman hukuku dersi yok öğretim planında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mofarah kullanıcısına yanıt
    Ben inkar etmiyorum tabi ki listemde de bu okul var. Ancak öne sürdükleri tek özellik almanca bilerek mezun olmak. Diğer okullara göre tek artısı bu bana kalırsa. He benim neden ilk tercihim değil çünkü akademisyenlik istiyorum. Almanya içinde tabi ki biliniyordur anlaşmalar gereği. Ama istanbul marmara ankara gibi kült hocaların bulunduğu yerlerin çok arkasında. Bu hocalar zaten yurtdışında tanınan bilinen hocalar. Ben alacağım türk hukuk derslerinin daha kaliteli olmasını yeğlerim. Zaten iyi denilebilecek seviyede ingilizcem ve buna dair belgemde var. Uluslararsı şirketlerin içinde almancadan fazla ingilizce konuşuluyordur buna alman şirketleride dahil bir tanıdığım heineken de çalışıyor oradan biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskulape E kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi işte böyle konuşmak ben de bunu istiyordum en başından beri :D Şimdi ben seçmicek olsaydım bile dürüst olayım sitesinde yazılı ders programı karşılaştırabilirsin. Benim dayım yeni mezundu ist hukuktan ve dekan hocası istanbuldan o yüzden imkanım oldu bu konuda karşılaştırmayı. Sen haklısın daha köklü hocalar var evet ama burda taünin bir avantajı ad istanbulun c takımı ders veriyor bile olsa hocalarla çok yakın olman falan. Bi de alman hukukçular da ders verdiğinden onlarla kurulcak bir eğitim de referans açısından çok önemli olabilir. Bilmiyorum akademisyenlik düşünüyorsanız yurt dışında yüksek lisans yapmanız sizin için bence ekstra önemli. Ama tabii İstanbul da ayrı olay ben de hala net değilim 1.30 saat var kafam karışık.
  • Eskulape E kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz hocam ama sizin şahsi olarak ihtiyaç ve isteklerinize zaten Marmara karşılık veriyormuş. Uluslararası bir şey düşünenler için ise TAU öne çıkar bu kadar basit, herkesin kendine göre karar vermesi gerek. Ayrıca ben demiyorum ki Marmaradan böyle bir şey yapılamaz veya TAU'ye her giren bunu yapar, sadece işleri kolaylaştırır. Ben eşit ağırlık bile değilim, Marmara Hukuk hakkında bildiklerim de devam zorunluluğu olmayan, nadiren okula giden arkadaşlarımdan analiz edebildiğim kadarıyla sınırlı. TAU'de ise devamsızlık sınırı olduğunu biliyorum, sizin gibi akademik düşünen ve akademisyenlerinin bu camiada daha ön planda olmasının bir beklenti olarak gören biri için Marmara uygundur tabii ki. Ben gözlemlerimi ara ara okula giden, sınavları geçen ve direkt piyasaya girmek isteyen kişi için yapıyorum, bu tip bir kişi TAU'ye girse sadece sınavlarını verdiği taktirde çift dille, bir tık gayretle en az 1-2 kere Almanya deneyimiyle çıkar ve belki de devamında referanslarla ve birikimiyle rakiplerine göre kolay bir şekilde uluslararası kariyer hedeflemesi mümkün olur.

    Dediğim gibi kişiden kişiye değişir, benim çevremde hukuk okuyacak adamlar hep "+abi bu sıralamaya ne varmış -hukuk varmış +iyi o zaman hukuk okuyalım" kafasıyla düşünen adamlar olduğu için hedefi direkt uluslararası olan adamların yanı sıra başka bölüm olmadığını düşünüp yazan adamlar için de daha avantajlı bu okul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 14 Ağustos 2020; 22:41:25 >




  • İstanbul hukuk ve marmara hukukun zorluğunu karşılaştırırsak hangisi daha kolay olur? Not: ikinci üniversitem olacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.