Şimdi Ara

İşte yeni Hyundai : VERACRUZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  İşte yeni Hyundai : VERACRUZ

    Hyundai, zengin 4x4 model yelpazesine bir yeni araç daha ekledi. Yüksek kalitesi ve üstün donanımıyla “Luxury Utility Vehicle – Lüks Özellikli Araç” olarak nitelendirilen Veracruz, yedi kişilik oturma kapasitesiyle tüm yolcuları için en iyi konforu sunuyor.

    EN kod ismiyle 26 aylık bir sürede hazırlanan Veracruz’un geliştirilmesi için 222.9 milyar Kore Won’u (yaklaşık 222 milyon USD) harcandı. Yüksek performansın, gelişmişliğin ve üstün konforun simgesi olan Veracruz, 0.35 aerodinami katsayısıyla sınıfının en iyi rakamını elde ediyor. Hyundai Kaliforniya Dizayn ve Araştırma Merkezi’nde hazırlanan aracın Kuzey Amerika ve tüm dünyada büyük talep görmesi bekleniyor.

    Veracruz gibi Hyundai için büyük önem taşıyan bir araç için gelişmiş motor teknolojisine sahip olması kaçınılmazdı. Bu nedenle Hyundai mühendisleri S-Motoru ismini verdikleri VGT (Değişken Geometrili Turbo) beslemeli 3.0 litre V6 dizel motoru geliştirdiler. Kore’de Namyang Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen motor, sadece 233.2 milyar Kore Won’luk (yaklaşık 233 milyon USD) bütçeyle hazırlandı. 3800 d/d’de 240 PS maksimum güç ve 1700 ile 3500 d/d arasında 46 kgm maksimum tork üretiyor. Veracruz’da ayrıca Grandeur’de de kullanılmaya başlanacak olan 3.8 litre benzinli motor seçeneği de bulunuyor. Bu motor ise 6000 d/d’de 260 PS maksimum güç ve 4500 d/d’de 35.5 kgm maksimum tork üretiyor.

    Veracruz’un diğer özellikleri arasında ilk kez kullanılan kompakt grafit-demir silindir başları, 1600 bar basınçlı piezoelektrik yakıt enjektörleri ve altı kademeli otomatik şanzıman bulunuyor. Altı kademeli şanzıman, hem dizel hem de benzinli motorla kullanılabiliyor.

    Aracın güvenlik donanımında sürücü ve ön yolcu için ön ve yan perde havayastıklarıyla birlikte ilk iki koltuk sırasında oturan yolcuları koruyan perde havayastıkları bulunuyor. 18 inçlik jantlara sahip olan Veracruz’da Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), VDC (Elektronik Stabilite Sistemi) ve Çekiş Kontrol Sistemi standart olarak sunuluyor. Aktif koltuk başları, çelik gövdeli yapı, LED arka stoplar ve Xenon ön farlar standart özelliklerden sadece birkaçı olarak dikkat çekiyor.
     İşte yeni Hyundai : VERACRUZ

    Değişken 4 çeker sistemine sahip olan Veracruz’da istendiği taktirde kabin içindeki butonla manuel olarak da sistem aktif hale getirilebiliyor. 40 km/s hızın üstüne çıkıldığında ise sistem otomatik olarak 4 çeker moduna dönüyor.

    Veracruz LUV, 35,5 derecelik açılara tırmanabilirken yaklaşma açısı 24,8 derece, ayrılma açısı 22,7 derece ve tepe açısı da 17,9 derece. Veracruz’un yerden yüksekliği ise 205 mm. Veracruz’un platformu hazırlanırken Hyundai mühendisleri, lüks bir sedanın sürüş konforunu yansıttılar. Bu amaçla ön süspansiyonda McPherson kovanları, helezon yaylar ve ters L şeklinde bağlantı kolları kullanıldı. Gazlı amortisörler ve genişletilmiş alt burçlarla konfor ve gelişmiş süspansiyon hissi sağlandı. Arka süspansiyonda ise çok kollu bağlantı, bağımsız helezon yaylar, gazlı amortisörler kullanılarak aracın yol tutuşu ve stabilitesi geliştiriliyor. Ayrıca ek yük ve ağırlık dağılımı değişikliklerinde, yükseklik ayarlama sistemi sayesinde aracın arka süspansiyon yüksekliği otomatik olarak ayarlanabiliyor.

    Veracruz’un 598 litrelik bagaj hacmi, arka koltuk sırası yatırıldığında 1746 litreye kadar büyütülebiliyor. Veracruz’un diğer özellikleri arasında anahtarsız araca giriş ve motor çalıştırma, immobilizer, park mesafe kontrol sistemi, ön ve ikinci koltuk sırası için koltuk ısıtma, 10 yönlü ayarlanabilen hafızalı sürücü koltuğu, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, elektrikli camlar, mavi renkli ışıklandırma, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı, ön far yıkama, yan dikiz aynalarında sinyaller, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, elektrikli sunroof, amfi ve subwoofer’lı Infinity marka müzik sistemi, arka yolcular için ön koltuk başlarında 8 inç LCD ekranlı ve 5+1 çıkışlı DVD sistemi, GPS navigasyon sistemi, çift bölgeli klima, ön cam buz çözücü, lastik basınç kontrol sistemi ve ikinci koltuk sırası için ayrı ısıtma-soğutma sistemi, standart olarak sunulan özelliklerden sadece birkaçını oluşturuyor.

    Hyundai, iki ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarıyla satışa sunulacak olan Veracruz’dan 2007 yılı içinde tüm dünyada toplam 85 bin adet satmayı planlıyor. Bu araçlardan yaklaşık 20 bin adedinin ise sadece Kore pazarında satılacağı tahmin ediliyor.

    Kaynak: Mynet







  • Opel antara yada Renault koleos daha güzel bundan.
  • guzelmiş,ama alternatifi çok....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.