Şimdi Ara

İşten ayrılma Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze Merhaba

    8 yıldır tabiri caizze dişimi tırnagına takarak, saçımı süpürge ederek uzerime ait olmayan gorevlerde bulunarak Özel bir şirketten çalıştığım işimden karşılıklı olarak belirsiz sözleşmem fesh edildi. Ben işten ayrılmak istemedigimi ilettim kabul etmemem halinde tek taraflı fesh olacagini haklarımı alamayacağımı Mahkeme yoluyla haklarımı alacağımı firma müdürü tarafından iletildi. Bende karşılıklı fesh’i kabul ederek.

    Kıdem Tazminati - ihbar tazminati - peşin maaş karşılıgında ayrıldım. Peşin maaş müdür tarafindan teklif sunuldu ( kaç maas istiyorsun diyerek) bende kabul ettim isimden ayrıldım. Ama istemedigimi ilettim. Bayram sonrası arabulucu vasitasiyla isten ayrilma sonrasi hak talep etmemek icin evrak imzalatacaklar sanirim.


    8 yıldır calisma hayatimda özel bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum. 7.5 yıldır iş yaşantımda bi yerlere mevkiilere gelebilmek icin mucadele ettim. Yaklaşık 2 ay once terfii edildim. Sonrasında 2 ay sonunda tarafımdan istemeyerek sozlesmemi fesh ettim.


    benim sorum şu. Mahkeme yoluyla hak talep etme durumum varmı. Haksızlık durumu söz konusu olabilir mi? Tüm yaşadıklarımı yazıya döktüm bu sorularima cevap verecek olursa memnun olurum. Huzurlu iyi bayramlar dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arabuluculuk evraklarını imzalamanız halinde evraklarda anlaşıldığı yazılan kalemler için dava açamazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkale (karşılıklı fesih) sözleşmesi yaparsanız daha sonra hak iddia edemezsiniz diye biliyorum. İkale sözleşmesi yapılırken kıdem ve ihbar gibi tazminatlar dışında çalışana ilave kazanç sağlanması beklenir (sizin durumunuzda ilave maaş). Her durumda bir avukata danışmanız faydanıza olur.


    Pandemi başında eşim de işinden çıkarıldı. İkale sözleşmesini kabul etmedik. Elbette döviz ve enflasyonun bu kadar yüksek olacağını öngöremezdik. Mahkeme yeni sonuçlandı. Maalesef daha karar elimize ulaşmadı ama zararlı çıktık. Halen bizim ya da davalı şirketin istinaf yoluna gidip gitmeyeceği belli değil. Özetle haklarınızı iyi bilip, mantıklı bir şekilde değerlendirmeniz faydalı olacaktır.


    Hakkınızda hayırlı olması dileğiyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.