Şimdi Ara

İşten Çıkarılma İhtimali Var, Tazminat Alma Hakkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim babam 20 yıldır aynı iş yerinde çalışıyor ve Parasını elden alıyordu. Sigorta var. Sözleşmesiz. Babamın sabahtan telefonu kapalıydı. (çalışma saati yok.sabah çok erken saatte arıyorlar). İş veren defalarca aradım telefonun kapalıydı diyerek git 1 hafta dinlen demiş (daha kesin sonuç belli değil).
    Eğer olur da yeniden işe başlayamazsa (iş verenin söylemiyle) kıdem ve ihbar tazminatını alabilir mi ve nereden nasıl alır ?

    Edit: Bu olaydan 3 gün sonra aynı yerde çalışmaya yeniden başladı. Konuyu gizlemiştim fakat bu konuya verilen 2. cevapta gördüm ki konu hala görüebiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan6607 -- 2 Kasım 2016; 10:33:44 >



  • İşverenin işçiden onay almadan ücretsiz izin vermesi fesih hakkı doğuruyor işçiye. Bunu kanıtlayabilirseniz tazminatınızı alırsınız zaten
  • Babanız hata yapmış.izin kağıdı düzenlemeden izin kullandığını nasıl belgeleyecek? Ya art niyetli işveren 1 haftadır haber vermeden işe gelmiyor diyerek kıdem tazminatı,ihbar ve sosyal hakları vermezse sizin yapabileceğiniz pek birşey kalmıyor.is kanununa göre 3 ve üzeri gün haber vermeden işe devam etmemek kıdem tazminatı,ihbar ve diğer alacaklarınızın üzerine 1 bardak soğuk su içmeniz anlamına gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.