Şimdi Ara

İstifa yıllık izin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.3 yıl boyunca bir mağaza perakende şirketinde part-time olarak çalıştım.Bu ayın başında işten çıkmam gerekiyordu ama bana içerideki yıllık izinlerimin olduğu ,part-time çalıştığım için yıllık izin hakederimin okadar olmadığı bu sebepten beni yıllık izine yazıp istifamı verebileceğim söylendi.Şuana kadar çıkan meslektaşlarımın hepsi bu parayı tam olarak aldı.Yeni gelen üst görevlilerden biri bu konuya önem veriyormuş.Madem part-time için haksız kazanç nasıl benim böyle bir hakederim oluyor anlayamadım.1 yılda 14 gün izin hakkım var ve 3 yıldan 42 gün izin hakkımın 14ü kullandırılıp istifamı vereceğim .Tam olarak ne kadarlık kaybım olduğu ve gerçekten hakederim olup olmadığı hakkında konu bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • pirt-time çalışanlarda normal çalışanlar gibi yıllık izin hakları vardır. Hiçbir değişiklik yoktur. Bu yüzden işten ayrıldığınızda kullanılmayan yıllık izninizi ücret olarak talep edebilirsiniz.
  • Üstteki arkadaşım gerekeni yazmış iş kanununda böyle bir ayrım yok, kısmi süreli çalışanın yıllık izni şudur tam çalışanın yıllık izni şudur demiyor, işe başladığı tarihten itibaren bir yılını dolduran yıllık izne hak kazanır diyor, yıllık izin süreleri de aynı kanunda belirtilmiş dolayısıyla 3 tam yılınıza karşılık hesabınızda olduğu gibi yıllık izin hakkınız vardır ve kullanmadan ayrılacaksanız günlük çıplak ücretinizle hesaplanıp ödenir, ödenmesi gerekir, ödenmez ise arabulucuya gidersiniz oda olmazsa iş mahkemesine sonuçta haklısınız, kimse kısmi süreli çalışan bu kadar hak etmiyor diye kendi başına kanun koyuculuk yapmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.