Şimdi Ara

İTALYA VİZESİ İLE ALMANYA'YA GİRİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, size bir sorum olacak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Ben eşimle birlikte 19 mart 2024 de almanyaya gideceğiz. Vizemizi aldık 6 aylık multi ilk girişimizi oradan yapacağız. Bu seyahate sonradan kardeşim de dahil oldu fakat almanya için şuan randevu yok maalesef ama geçen ki açılan boşlukta kardeşim için italya'dan 12 ocak tarihine randevu aldık. kardeşim italyadan multi vize alır ise bizimle beraber ilk girişi almanya'ya yapsa oradan geri çevirirler mi yada bir sorun çıkar mı ? Yakın zamanda böyle bir şey yapan oldu mu ?




  • Alman gümrük polisi sebebini sorar. Geçerli bir sebebi varsa sorun olmaz ama inandırıcı sebep söyleyemezse ülkeye sokmayabilir. Risk var.


    Bir alternatif olarak Milano'ya uçakla gider, oradan Almanya'ya trenle geçer (uçakla da gidebilir). Dönüşünü Almanya'dan yapar.


    Milano üstünden Almanya'ya geçme durumu için tek girişli vize de yeterli. Cok girişli vize şart değil. Schengen bölgesine girince başka bie Schengen ülkesine geçmek ülke içi seyahat gibi değerlendiriliyor. Pasaport kontrolu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Aralık 2023; 17:0:26 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    işte tek giriş olursa italyadan girmesi mecbur , multi olunca çok sorun olmuyormuş ondan sordum. Bu arada hala deniyoruz almanya'yı randevu bulursak italya'yı iptal edip almanya üzerinden devam edeceğiz de randevuları ne zaman açacaklar orası meçhul.

  • kartalgücü kullanıcısına yanıt

    Sizin durumunuzda tek giriş ile multi giriş fark etmiyor. İtalya'dan Almanya'ya geçerken pasaport kontrolu yok (sınırlar kaldırıldı).



    Multi olsa da Alman polisi sorgusunu yapar. Tatmin olmazsa geri çevirir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Aralık 2023; 17:8:37 >
  • İtalya'ya girdikten sonra her türlü gelir onu biliyorum , benim derdim direk almanya'dan girmek.

  • kartalgücü kullanıcısına yanıt

    Risk var. Okkalı bir yalan lazım. :)


    İtalyaya gidecektik turumuz iptal oldu gibi bir bahane olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Aralık 2023; 17:55:46 >
  • Hayır her türlü aldığı ülkeden girmesi lazım girdikten sonra istediği yere gitsin ama havaalanında kabul etmezler erasmus dışında turist vizelerinde kabul olmuyor

  • Arkadaşım Fransa'dan vizesini aldı ama Almanya'dan yazdığım bahaneyi ileri sürerek girdi. Kabul edilebilir açıklama varsa girer. Kesinlikle olmaz diye bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Aralık 2023; 17:55:14 >
  • Kural olarak ilk girişin vizeyi veren ülkeden olması gerekiyor ama bu kuralı genellikle uygulamıyorlar. Yetki tamamen sınır polisinin elinde. Ülkeye almama hakkı var. Bu ihtimal olmasa da risk var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.