Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
274
Cevap
8
Favori
35.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Açıkçası benim için yeni bir deneyim ve çok bilgi sahibi olmadığım bir deneyim kaybolurum korkusu var bende 🙂 Google haritaları kullanırken sıkıntı yaşar mıyım
    Aklımda İtalya Fransa İsviçre var. Özellikle Venedik ve ünlü İsviçre kasabaları hayallerimi süslüyor. Güzergah nasıl olmalı sizce?
    Zor bir güzergah mı olur acaba.
  • İnternet isteyen gps uygulamarina guvenirseniz yolda kalirsiniz.sygic gibi sadece gps ile calisabilen uggulamalar yukleyip folasacaginiz ulkelerin cevrkmdisi haritalarinida indirmek faydali olacaktir

  • Yurtdışında 4-5 günden fazla kalacaksanız hele ki araçla yolculuk edecekseniz Sim kart almanızı tavsiye ederim. Çevrimdışı haritalar çevrimiçi kadar başarılı ve kullanışlı değil. Avrupa'da sadece Google maps kullanarak 40.000 km'den fazla yol yaptım. Neredeyse hiçbir sorun yaşamadım. Birkaç kez Sygic'i denedim ya da kullanmak zorunda kaldım. Kesinlikle değmez. 10-20 Euro verin Sim kart satın alın. Hem her an her yerde internetiniz olur hem de navigasyon konusunda çok daha rahat edersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 20 Ocak 2024; 15:8:58 >
  • Koral07 K kullanıcısına yanıt
    Biz Ağustos ayında düşünüyoruz. 1 ay öncesinden tüm rotayı netlestirecegiz.
    Sizin rota belli mi?
  • SIM kart almaya gerek yok. 10-20 euroya sim kart mı kaldı? Zaten heryerde ücretsiz Wi-Fi var.


    maps.me uygulamasını 7 yıldır kullanıyorum, hiç sorun olmadı. Gps üzerinden çalışıyor, ülkelerin çevrim dışı haritalarını indirmeniz gerekir. Telefonunuzu uçak moduna alın (ya da roaming'i kapatın), gps üzerinden bedava kullanırsınız.


    Google map'i de çevrim dışı haritaları indirip gps üzerinden kullanabilirsiniz.


    Ben ikisini de kullanıyorum, şehirler arasında maps.me, şehir içlerinde google maps kullanıyorum.


    Avrupa'da hiçbir güzergah zor değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Ocak 2024; 17:57:2 >
  • katastrof54 kullanıcısına yanıt

    Rotanızı daha önce belirleyip otel rezervasyonlarınızı yapın. Ağustos ayı Avrupa'da tatil ayıdır, herkes tatile çıkar. Otellerde bir ay öncesinde yer bulamazsınız ya da çok yüksk fiyatlara bulursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Ocak 2024; 17:59:19 >
  • Çarşambadan itibaren 18 gün İtalya'da yolculuk yapacağım. Sim kart alınca fiyatını yazarım. En son Kasım 2022'de 50 gb internet paketli Vodafone hattı 22 euro civarına almıştım. Daha az internetli paketlerin fiyatı daha uygun.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    İtalya’daki kart fiyatlarını biliyorum. İtalya’ya gidip neden sim kart alınır? Her yerde WiFi var. Daha 10 gün önce italyadaydım. Bu hafta sonu yine gideceğim. Bedava WiFi varken neden sim kart alma zahmetine girilir?

  • Her yer dediğiniz petrol istasyonları, restoranlar, marketler, oteller olabilir. Büyük marketler ve petroller dışındakilerin birçoğu şifreli zaten. Ben iş amaçlı gidiyorum. Her gün farklı bir şehirde kalıyorum. Sürekli yollardayım. Her an internete ihtiyacım oluyor. Kalacağım yerleri bile aynı gün akşam 4'ten 5'ten sonra ayarlıyorum. Bazen anlık trafik verileri çok zaman kazandırıp, kaybettirebiliyor. Artık bazı şehirlerde otopark ücreti internetten ödeniyor, toplu taşıma biletleri internetten alınıyor. Araç kullanırken sürekli durup wifi aranmaz.


    Turistik olarak gezerken de aynı şekilde spontan takılıyorum. Haritalardan veya internetten sürekli bir şeylere bakmak gerekiyor. Wifi aramak, bulmak zaman kaybı ve işkence.


    Offline haritalarda çoğu işyerini, restoranı, oteli vs'yi adını yazarak bulamıyorsunuz. Adres yazmak gerekiyor. Araç kullanırken uğraşılmaz. 10-15 yıl önce akıllı telefonum yokken de bir çok ülkeyi ve şehri internetsiz gezdim ancak şimdi böyle bir imkan varken kullanmamak saçma olur.


    Kısacası mobil internet için verilen 15-20 euro sonuna kadar değer. 20 eurodan kaçayım derken rezillik çekemem. Kimseye de tavsiye etmem. Sadece 1-2 şehri yürüyerek gezecekler internete çok ihtiyaç duymayabilir. Araç kiralayanlar ise sim kart almalı. Büyük rahatlık.





  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    İş için gidiyorsan kendi Türk hattını kullan, ödeyeceğin ücrette değişiklik olmaz.


    Ayrıca iş için kullanım yapıyorsan elbette farklı. Burada soran arkadaşlar hepsi turist olarak gezmeye gidiyor. Ben şu an 3 haftadır Fransa'dayım, telefonumu uçak moduna aldım. Benimle iletişim kurmak isteyen zaten WhatsApp üzerinden ya mesaj yazıyor ya da arıyor.


    Ben senin şu yukarda saydığın işleri yaptığına inanmıyorum. Satıcı mısın nesin hergün başka şehirde kalmaca nasıl bir işdir anlamıyorum. :)


    Hergün saat 4-5 gibi otelini ayarlıyorsan zaten en yüksek tarifeden ödüyorsun, Türk hattını kullanıp daha yüksek ödemende ne sıkıntı olur? :)


    Gereksiz şeyler yazıp insanların kafasını karıştırıyorsun.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Tamam. Günlük 200 tl x 18 gün = 3600 tl harcamak 20 euro(640 tl) vermekten daha mantıklı evet haklısın. Buradan da ispanya'ya geçeceğim yaklaşık 18 gün de oradan 36 gün ve 7200 tl eder. Ama ispanya'da farklı hat almama gerek yok çünkü AB yasaları gereği burada aldığım hattı ek ücret ödemeden orada kullanabiliyorum. Sen haklısın 640 tllik hattı almayıp 7200 tl vermeliyim.


    Kimseyi bir şeye inandırmak zorunda değilim. Kimseyle sidik yarıştırmak ya da hava atmak gibi bir derdim de yok. Sadece yurtdışı tecrübesi olmayan, bilgi edinmek isteyen insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Onun için şu forumda takılıyorum. Çok merak ediyorsan, çok ısrar edersen de yaşadığım şey ispatlanmayacak bir durum değil. Booking geçmişimi atarım, 1 ay boyunca hemen her gün italya'nın ve ispanya'nın farklı şehirlerinden fotoğraf bile atarım. İspatlamak basit ama dediğim gibi derdim sen de değilsin sana bir şey ispatlamak da değil.


    Bana mı bilendin, derdin nedir bilmiyorum. Aylardır yazdığım şeylere garip tavırlarla garip cevaplar verip duruyorsun. İnsanları yanlış yönlendiriyorsun. Benim fikrim 4-5 günü geçen seyahatlerde 20 eurodan kaçmayıp hat almanın mantıklı olduğu yönünde. Sen de fikrini yazarsın insanlar seninkini mantıklı bulursa hat almayıp wifi arar dururlar.

    Sana da iyi gezmeler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 27 Ocak 2024; 1:0:27 >




  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    640 TL lik hat kim kaybetmiş sen alacan? 640 TL, kartın kendisi olabilir. Data ve konuşma için ne kadar ödeyeceksin? Tatile giden insan neden telefonla konuşsun? Tatile gidiyor.


    Aktivasyon, ıvır zıvır. Tatili zehir ettin. :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 29 Ocak 2024; 19:29:6 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Avrupa'da 15ten fazla ülkede hat aldım. Çoğunluğu 20 euronun yani 640 tlnin altındaydı. En çok ödediğim geçen hafta italya'da 25 euro oldu. 70 gb internet ve 250 dakika konuşma dahil... Onu da hem seyahat uzun olduğu için hem de arkadaşlarım geldiğinde onlarla paylaşacağım için en yüksek paketi aldım. 30 gblık paket 18 euroydu.


    Aldığım bütün hatlar maksimum bir dakika içinde aktif oldu. Şu an italya'da kullandığım hat daha vodafone mağazasından çıkmadan aktifleşti. Sadece bir ülkede neresi olduğunu hatırlamıyorum hattın aktif olması için bir numarayı çaldırıp kapatmak gerekiyordu. Çalışanın numarasını aradım kapattım hat kullanıma açıldı. Onun dışında aktivasyon diye bir şeyle karşılaşmadım. Hat için ayrı internet için ayrı para ödemedim.


    Tatile giden insan telefonla konuşur demedim zaten. İnternet lazım olur dedim. Turist hatları da internet kullanıma yönelik paketler oluyor.


    Forumdaki her konuya girip bilmediğin konularda insanları yanlış yönlendirmek zorunda değilsin. Daha önce kaç kere yanlış verdiğin bilgileri düzelttim hala egonu tatmin etmek için kafadan uydurma şeyler yazıyorsun. Bildiğin şeylere cevap ver.


    Avrupanın hemen hemen her ülkesinde 640tlnin altında hat var. Turist kullanımına yönelik olduğu için ülkesine göre 20 30 40 50 70 gb internet paketi de dahil. Çok büyük rahatlık. Verilen parayı sonuna kadar hak ediyor. (4-5 günden fazla kalacak olanlar için tabi) sen wifi arayıp uğraşabilirsin. Gerçekten geziyorsan tabi. O kadar gezip bu kadar yanlış bilgiye nasıl sahipsin orasını bilemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 30 Ocak 2024; 1:24:56 >




  • Avrupa/Asya/Amerika/Tüm dünya e-SİM hatlar mevcut.

    Gayet uygun ve yeterli

    https://www.airalo.com/tr/italy-esim



    Ayrıca; 6 ay önce sırbistanda 15 gün 5GB 150TL turist hattı aldım, hat açık aktivasyona ihtiyaç yok. Geçen yıl 3GB 7 gün 70TL vermiştim. 10 dk vakit alıyor.
  • 4 haftadır İtalya-Fransa-İtalya dayım. SIM kartına ihtiyaç kalmadan bütün iletişimimi hallediyorum. Yeni SIM demek baş ağrısı demek. Italya'dan SIM kartı alıp taktınız, Türkiye'deki bankanıza nasıl girip işlem yapacaksınız? Yeni SIM kartınızı tanımlamanız gerekir. Sonra eski kartı takınca yine banka işlemlerini tekrarlamanız gerekir. Boşa yazıyorsunuz.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Yaptığın gereksiz işlemleri başkası da yapsın istiyorsun. :))))

  • Panthér kullanıcısına yanıt

    e-SIM ler sorunlu. Güvenip kullanmam.

  • 1/2 hafta tatile gideceksem ve muhakkak konuşmam gerekiyorsa kendi operatörümün yurt dışı tarifesini alırım. Kart değiştirmekle neden uğraşayım? Ya da ne kadar tasarruf yapacam?

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Kart değiştirmek o kadarda zor iş değil, abartmaya gerek yok.

    Turist hatları basit ve ucuz…
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.