Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
303
Cevap
8
Favori
37.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bariden romaya otoyol ücreti yaklaşık ne kadar?

  • gocaman52 G kullanıcısına yanıt

    En hızlı rotadan giderseniz otomobille toplam 27 Euro ödersiniz. Bari-Benevento arası 14,70 € Ondan sonra yaklaşık 100 km ücretsiz yol. Caianello-Roma arası da 12,30 Euro.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Eski bilgi

  • gocaman52 G kullanıcısına yanıt

    viamichelin den görebilirsiniz. 25,20 €

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz yol var mı peki, illa ücretli yoldan mı gitmek gerekiyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gocaman52 G kullanıcısına yanıt

    Otoban dışında elbette yol var ama en az iki misli sürer. O tip yollar gidiş-dönüş denen yollar, sürekli trafik ışıkları ile yavaşlatılan ve hız sınırlarının olduğu yollar. Viamichelin'de "avoid motorways" veya "avoid tolls" seçerek rota ararsanız gidiş sürelerini de görürsünüz.




    Merak ettim baktım:

    • 9 h 25 min

    • 461 km




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 8 Mayıs 2024; 22:18:36 >
  • Koral07 K kullanıcısına yanıt

    Merhaba bizde iki çocukla dediğiniz tatili yaptık geçen sene,kabin konusunda bilgim yok ama koltuklarda oldukça geniş ve rahattı (superfast ferries),Bursa iguemenitsa arası uzun bir yol olduğu için gemide uykuda zorluk çekmemiştik .koltuk konusundada numara verilmesine rağmen isteyen istediği gibi oturuyordu boşyer çoktu kontrol vs yoktu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrakstr M kullanıcısına yanıt

    Hangi ay donemiydi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilenji kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl 23 Haziran’da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaç yıl sonra foruma girme sebebim, @cleanton ve @Sebastianbjk için oldu. Konudaki yardımları için teşekkür ediyorum. Normalde yan yana geldiğinde paylaşacak çok şeyi olduğuna inandığım bu iki arkadaşın bir an evvel online ya da yüz yüze tanışıp aralarındaki buzları eritmesi gerekiyor, zira birbirlerini yanlış anladıklarına inanıyorum, ve eminim çok iyi dost olurlar, belki de İtalya'da buluşurlar :)


    Benim de bu günlerde bir İtalya hayalim var. Daha evvel uçak ile gidip İsveç ve İsviçre-Almanya-Fransa'da 3 bin km civarı yapmıştım. Bu kez kara yolu ile çıkmak istiyorum, hep kapılarda çok yoruluruz diye gözümde büyütmüştüm ama baktım yapılamayacak bir şey değil. Sadece bu sene bonus olarak +3 yaşa ek +3 aylık yavrularımız ile yapacağım. Umarım başarabilirim ve sizlerle de tecrübemi paylaşırım. Neden karayolu derseniz ben yavaş yavaş konaklayarak yol üstündeki güzel yerleri görmek istiyorum. Günde çok fazla km yapmak gibi bir amacım yok. Herkese keyifli, sağlıklı tatiller ve seyahatler diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilgalad -- 26 Mayıs 2024; 12:33:41 >




  • Arkadaşlar tekrar merhaba yazdığınız şeyleri okudum teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ama kafamda hala netleşmedi goole haritalardan baktım aynı yol üzerinde 4 tane gişe görünüyor.

    1. Ben her birinde parça parça mı ödeme yapacağım eğer öyleyse hem ödeme yapıp hem de yolun kalan kısmı için tekrar bilet mi bastıracağım çok saçma geliyor

    2. Eğer bu gişelerde ödeme yapmayıp sadece son gişede ödeme yapacaksam bu karşıma çıkan diğer gişelerde ne yapmam gerekiyor.

    italyaya araç ile gitmek

    Bu gişelerin hiç biri çıkış gişesi değil yolda giderken çıkıyor karşına. Haritalardan sokak görünümüne bakarak söylüyorum.


    Yardımınıza ihtiyaç duyuyorum

    Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pharooc P kullanıcısına yanıt

    Bazı gişeler ödeme gişesidir (otoban çıkış) bazı gişeler bilet alınan (otoban giriş) gişelerdir.


    Gişelere yaklaşınca anlaşılır. Tabelalara bakınca anlaşılıyor. Buna neden bu kadar takıldınız anlamıyorum.


    Parça parça ödeme yapabilirsiniz sorun ne?

  • Otopark konusunda bilgi verebilir misiniz? Bari'ye feribotla ulastiktan sonra Napoli'ye gecip 1 aksam konaklamayi dusunuyoruz. Napoli'de park problem olur mu? Aribnb ya da booking'den konaklama seceneklerine baktigimda (2 cocuklu aile olarak) kalabilecegimiz uygun ihtimalleri degerlendirmek istiyorum acikcasi. Konaklayacagimiz yerde bize bir park yeri tahsis edilecegini hic sanmiyorum. Otopark'a biraktigimizda guvenli midir? Cok pahali midir? Ikinci gun positano'ya gitmek istiyoruz ama park 10€/saat olarak fiyatlanmis gorunuyor (inanilmaz derecede pahali oldugunu dusunuyorum). 5 saat dolasmak icin 50€'yu sadece araci birakmak icin odemek pek mantikli gelmiyor. Onerisi olan var mi? Yakin bir bolgede birakip toplu tasima ile ulasmak vs gibi? Sanirim aracimizi Napoli'de birakip toplu tasima ile positano'ya gitmek cok daha pahali bir secenek olacak. Positano'ya benzer ama bu seviyede asiri populer olmayan baska bir alternatif var mi?

  • dilenji kullanıcısına yanıt

    Park ücreti olarak bugüne kadar ödediğim en yüksek ücret 24 saatte 24 € idi. Bolonya'da idi. Daha yükseğine denk gelmedim. Siz o rakamı nerede gördünüz? Yanlışlık olabilir mi?


    İtalya'da şehir merkezlerinde ZTL denen bölgeler var. Aracınız ile oralara girmemeye dikkat edin. Bazen ZTL bölgesindeki oteller ZTL'ye kayıt yaptırma imkanı veriyor, o zaman girebilirsiniz. Gideceğiniz şehirin ZTL haritasını Google da aratın inceleyin.


    İtalya'da araba ile dolaşmak uygun değil. Mümkün olduğu kadar tren tercih edin.


    Napoli'de kalacağınız yere yakın güvenli bir otopark bulup aracınızı oraya park edin. (ZTL dışında olmasına dikkat edin). Napoli hırsızlığın en yüksek olduğu şehirdir. O yüzden muhakkak güvenli otopark bulun. Güvenli otopark genelde kapalı otoparklar oluyor. Aracınızı otoparka koyun ve siz yaya veya toplu taşıma ile dolaşın. Zaten araçla şehir merkezinde dolaşmanız neredeyse imkansız.


    Bazı airbnb lerin güvenli otoparkı olabiliyor. Açıklamaları dikkatle okuyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 27 Mayıs 2024; 12:43:37 >




  • dilenji kullanıcısına yanıt

    Napoli'de park ve trafik sıkıntısı var. şehir merkezi yokuşlu olduğu için yürümek de yorucu oluyor. 3 ay önce merkezdeki kapalı otoparkların çoğu ne kadar durursanız durun 24 saatlik ücret alıyordu. Yaklaşık 35-40 Euroydu. 1-2 saatliğine o kadar ücret ödememek için biraz uzağa park edip yürüdüm. Positano'da ise otoparklar çok daha pahalı. Dediğiniz gibi saatlik 8-10 euro civarında. Minimum 2saat , minimum 3 saat gibi şartları var. Ama positano'ya arabayla giderseniz daha güzel olur. Yol boyunca sahilleri görürsünüz istediğiniz yerde durursunuz.


    Napoli'de gece görülecek pek bir şey yok. Ayrıca güvende hissettirmeyen bir şehir. Bence en mantıklı seçenek Napoli'de bir gece kalmak yerine Napoli'ye sabahtan gidip akşama kadar gezmek ve akşam Positano, Sorrento, Amalfi sahillerinde otoparklı bir otelde kalmak. Bu şekilde hem zamandan hem de paradan tasarruf edersiniz.





  • pharooc P kullanıcısına yanıt

    Hem ödeme yapıp hem yeni bilet bastırmayacaksınız. Çıkış gişelerinde ödeme yapıyorsunuz. Yolun devamı ücretsiz oluyor. Sonra ileride tekrar bilet gişesine gelip biletinizi bastıracaksınız. Bazı yollarda sabit ücret var. Bilet bastırmadan direkt çıkışta ödüyorsunuz.


    Gösterdiğiniz haritada en alttaki iki gişe arası ücretli yol. Büyük ihtimalle sabit ücret gişesidir. Roma çevresi genelde öyle.

    Sonraki iki gişe arasında da bilet alıp çıkışta ödeme yaparsınız. Zaten ondan sonra yolun büyük kısmı ücretsiz yol. Haritada Viterbo'nun solunda görünen gişeden Livorno'nun altındaki gişeye kadar otoban değil. Livorno'nun güneyindeki gişeden bilet alıp kuzeyindeki gişede bir ödeme daha yapacaksınız. Toplamda 12 euro ödeyeceksiniz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Asagida otoparka gelen yorum linki mevcut.

    Vampir herifler, bir suru kotu yorum mevcut.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dilenji kullanıcısına yanıt

    Yazdıktan sonra inceledim, otopark fiyatlarının yüksek olduğunu gördüm. Buna göre farklı çözüm bulmak lazım. Google da "parcheggio" olarak aratırsanız belki şehrin dışında ya da sınırında fiyatı daha düşük olan park yerleri bulabilirsiniz. Ama zor gözüküyor.


    Oraya gitmezseniz bir şey kaybetmezsiniz. O tip yerlerin sosyal medyada çok fazla fotoları paylaşılıyor ve insan gitmek istiyor. İtalya'nın her yeri güzel. Bazı yerler aşırı fiyatlanmış yerler. Karar sizin elbette.

  • dilenji kullanıcısına yanıt
    Biz o bölgeye 2014 Ekim başında gitmiştik.tarih sebebiyle çokta yoğun değildi.fakat hava güzeldi positano da denize bile girmiştik.
    Sorrento da 3 gece kaldık.otelimizin otoparkı vardı merkeze biraz uzak ama sabahtan aksama kadar merkeze belli saatlerde servisi vardı.merkeze inerken aracımızı çıkarmadık.
    Çevre bölgeler için aracımızı kullandık.
    Amalfi,Positano,Ravello,Minori araçla çok yakın.buralarda sezon dolayısıyla park sorunu yaşamadık.
    Ayrıca Sorrento limandan günübirlik Capri Adasına tekneler kalkıyor.Capriye geçtik orda ayrıca ada cevresini gezdiren teknelere bindik.
    Sizede öncelikle otoparklı bir otel secip ordan çevre bölgeleri gezmenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.