Şimdi Ara

İTÜ ve İnşaat Mühendisliği Hakkında Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
8.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İtü bilgisayar müh. Nasıldır hocam büyük ihtimalle burayı yazacagım fikriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 2016 itu insaat ingilizce mezunuyum ve su an odtu insaatta yuksek lisans yapmaktayim. Ben de kiz kardesim icin forumlari dolasiyorum ne yapabiliriz diye. Derken bu konuya rastladim ve birkac cumle soylemek istedim. Oncelikle MHK cok yararli bir kulup, ITU insaati tercih edecek herkesin o kulube uye olmasini tavsiye ederim. Bunun disinda soyleyeceklerime gelecek olursak. Itu cok guzel bir okul, bu konuda da denebilecek bir sey yok. Fakat biraz insaat sektorunden bahsetmem lazim. Insaat sektoru cok zor gunlerden geciyor. Yurtdisi muteahhitlik gecmis yillara nazaran cok azalmis durumda. Bunun nedeni uzun suredir petrol fiyatlarindaki dusukluk. Tahmin edersiniz ki sektorumuzun yurtdisi pazari Abd, Almanya degil. Dubai, Suudi Arabistan, Irak, Rusya gibi petrol endeksli ulkeler. Petrolun bu durumu karsisinda ekonomileri sarsildi ve insaat ekonomiye en hassas sektordur. Turk sirketlerinin isleri azaldi ve tahmin edersiniz ki artik yenilenebilire dogru bir kayis var butun ulkelerde. Petrolun gelecegi risk altinda. Bu da demek oluyor ki bu ulkelerde artik yatirim azalacak ve is yapilamayacak. Ha yapilir mi yine yapilir elbet. Fakat ivmenin dususu korkutucu vaziyette. Gelelim yurt icine. Goruyorsunuz ki korkunc bir yatirim var insaat sektorunde. Ama bu durum nereye kadar devam edecek? Konut sektoru tikanmis vaziyette. Muteahhitler su an ev satma sikintisi cekiyor. Fiyatlarda bir suredir enflasyondan az bir artis var. Herkes insaat isine girdi ve bu durum bunlara yol acti. Devletin altyapi yatirimlarina onem vermeye devam edecegini ben dusunuyorum hala. Orasi buyumeye devam edebilir. Ama sektorun onunde cok buyuk riskler var. Mezun olan cogu arkadasim pismanlik yasiyor. Peki bu pismanlik neden, bir de onu aciklayim. Cunku bunun nedeni bu soylediklerimin disinda. Calisma saatleri.. Eger dizayn alaninda degil de bir santiyede calisacaksaniz sunu bilin ki ya 2 haftasa 1 gun ya da haftada 1 gun izin yapacaksiniz. Dizayn derseniz de parasi az. Ama sunu da belirtmem gerekir ki eger cok iyi bir dizaynir olursaniz iyi paralar da kazanabilirsiniz. Ozellikle dizaynda kendi isinizi kurmak kolaydir. Bir bilgisayar yeterlidir. Daha yazilacak cok sey var aslinda ama, bu universitelerde insaat dusunecek arkadaslar bana istediklerini sorabilirler, elimden geldigince cevaplarim. Iyi tercihler herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rockerkemal R kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı bir yorum , sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben bu listeyi 5,6 senedir takipteyim zaten. Turk firmalarinin sayisi hep fazlaydi,hala fazla. Senin burada takip etmen gereken sey Turk sirketi sayilarinin fazlaligini takip etmek degil. Bizim sirketler cok, cunku herkes kendi firmasini aciyor. Toplam is hacmi bakimindan senin bunu yorumlaman gerekiyor ve dunya pazarinda yuzde kaclik is aldigimizi. Mesela ilk 100 siralamasinda sadece 4,5 sirketimiz var. Toplam is hacminde dunyada 7. falan

    olmamiz lazim. Yani sayinin fazla olmasi degil olay, olay onun niteligi. Senin 30 tane kobin olabilir. Ama bir Arcelik senden fazla is yapar. Artik bir muhendis adayi oldugunuza gore umarim belli sayilarin boyle yorumlanmasi gerektigi yetisine daha hizli ulasabilirsiniz ilerde :). Ha bu arada yurtdisi muteahhitlikte Turkiye iyi isler yapiyor kesinlikle. Sadece dogru bir bakis acisiyla bakmamiz gerek. Ekonomi.gov.tr de yurtdisi muteahhitlik raporu guncellenir her ay gir oraya takip et. 2013,2014'teki sayilarin artik olmadigini goreceksin zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    https://www.enr.com/toplists



    Burda insaat sektorundeki butun listeler mevcut. Sitelerde bu listenin muteahhitlik siralamasi gorulur. Bu attigimdan dizayn siralamasi, management siralamasi falan da var. Arastirabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockerkemal R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • cengo0923 C kullanıcısına yanıt
    buna biri cevap verirse çok güzel olur inşaat sektörünün geleceği çok parlak değil şu anda zaten %100 okumamak dezavantaj yaratacaksa ona göre tercih yapacağım
  • rockerkemal R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bi kac sorum var. Dizayn ve santiye için soylediniz ama, teklif, planlama gibi departmanlarda calisanlarin durumu nedir? Suan sektorde yeni mezunlar ne kadar kazaniyor?



    Odtü ve itü arasında gözlemlediğiniz farklılıklar nelerdir?



    Avrupaya veya Amerika'ya gitmek ne derece mümkün?



    Siz hangi konuda eğitim görüyorsunuz şuan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockerkemal

    Arkadaslar 2016 itu insaat ingilizce mezunuyum ve su an odtu insaatta yuksek lisans yapmaktayim. Ben de kiz kardesim icin forumlari dolasiyorum ne yapabiliriz diye. Derken bu konuya rastladim ve birkac cumle soylemek istedim. Oncelikle MHK cok yararli bir kulup, ITU insaati tercih edecek herkesin o kulube uye olmasini tavsiye ederim. Bunun disinda soyleyeceklerime gelecek olursak. Itu cok guzel bir okul, bu konuda da denebilecek bir sey yok. Fakat biraz insaat sektorunden bahsetmem lazim. Insaat sektoru cok zor gunlerden geciyor. Yurtdisi muteahhitlik gecmis yillara nazaran cok azalmis durumda. Bunun nedeni uzun suredir petrol fiyatlarindaki dusukluk. Tahmin edersiniz ki sektorumuzun yurtdisi pazari Abd, Almanya degil. Dubai, Suudi Arabistan, Irak, Rusya gibi petrol endeksli ulkeler. Petrolun bu durumu karsisinda ekonomileri sarsildi ve insaat ekonomiye en hassas sektordur. Turk sirketlerinin isleri azaldi ve tahmin edersiniz ki artik yenilenebilire dogru bir kayis var butun ulkelerde. Petrolun gelecegi risk altinda. Bu da demek oluyor ki bu ulkelerde artik yatirim azalacak ve is yapilamayacak. Ha yapilir mi yine yapilir elbet. Fakat ivmenin dususu korkutucu vaziyette. Gelelim yurt icine. Goruyorsunuz ki korkunc bir yatirim var insaat sektorunde. Ama bu durum nereye kadar devam edecek? Konut sektoru tikanmis vaziyette. Muteahhitler su an ev satma sikintisi cekiyor. Fiyatlarda bir suredir enflasyondan az bir artis var. Herkes insaat isine girdi ve bu durum bunlara yol acti. Devletin altyapi yatirimlarina onem vermeye devam edecegini ben dusunuyorum hala. Orasi buyumeye devam edebilir. Ama sektorun onunde cok buyuk riskler var. Mezun olan cogu arkadasim pismanlik yasiyor. Peki bu pismanlik neden, bir de onu aciklayim. Cunku bunun nedeni bu soylediklerimin disinda. Calisma saatleri.. Eger dizayn alaninda degil de bir santiyede calisacaksaniz sunu bilin ki ya 2 haftasa 1 gun ya da haftada 1 gun izin yapacaksiniz. Dizayn derseniz de parasi az. Ama sunu da belirtmem gerekir ki eger cok iyi bir dizaynir olursaniz iyi paralar da kazanabilirsiniz. Ozellikle dizaynda kendi isinizi kurmak kolaydir. Bir bilgisayar yeterlidir. Daha yazilacak cok sey var aslinda ama, bu universitelerde insaat dusunecek arkadaslar bana istediklerini sorabilirler, elimden geldigince cevaplarim. Iyi tercihler herkese.
    Dediklerinize tamamen katılıyorum, odtu-inşaat mezunu arkadaşlarım zor zamanlar geçirdiler. Ha iş buldular mı zor da olsa buldular kimisi şantiyeye gitti, kimi devlete girdi ama hiçbiri böyle bir gelecek planlamamıştı.




  • ODTU konusuna attığım yorumu buraya da atayım,


    İnşaat mühendisliği yazacak arkadaşlara tavsiye bence iyice düşünün öyle yazın, son 3-4 yılda stabilitesini ciddi derecede kaybeden bölümlerden biri. Piyasada inanılmaz bir havuz var ve kaliteli iş bulmakta zorluk yaşıyorlar. Yeni mezun olup müteahhit altında 2000-2500 lira gibi komik paraya başlayanlar biliyorum ve şu an bu adamlar devlette uzman yardımcısı oldum diye göbek atıyorlar. Odtü-inşaat bitirip de memur kafasına girecek adamlar bu bölümleri kesinlikle yazmasın. Ek olarak akademik olarak ilerlemek istiyorum derseniz bölüm yine çok kalabalık, bu anlamda akademik olarak ilerlemek zor, bölümün kendisi de ayrıca zor. Yurtdışı lisansüstü programlarında ise maalesef durum pek iç açıcı değil, şehir bölge planlama veya çevre müh. bile daha kolay program bulabiliyor.
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Başlangıç fiyatı 2-2.5k normal. Teorik bilgiye sahip olabilir ama iş tecrübesi 0. is veriliyor diye o kadar para veriliyor zaten yoksa is tecrubesine bakıp 5 yıllık bir deneyim görse neden 2-2.5 versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itü pişmanlıktır.



    İlla bir bölümde kararlı değilseniz boğaziçine gidin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    Neden pişmanlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda İTÜ imkanları ve koşulları mı yoksa fizik mühendisliği eğitiminden dolayı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam işletme yüzde 30 ingilizce bölümü tercihlerde gözükmüyor ayrıca hiçbir yerde açıklama yapılmamış bilgininz vardır umarım :( itü biletim yanıyor hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat_Erman

    Genel anlamda İTÜ imkanları ve koşulları mı yoksa fizik mühendisliği eğitiminden dolayı mı?
    Fizik mühendisliği okuduğumu nereden buldun hocam bravo itüde imkan ve koşullar çok iyidir, birşeyler yapmak istiyorsan okul her zaman arkanda durur ama okuldaki genel ortam çok eğlenceli değildir. herkes diğerini ezip üste çıkma yarışı içindedir yada endüstri meslek lisesinde okuyormuş gibi herşeyi koyuvermiş "itüde sürünüyoruz" kafasına bağlamıştır arası yoktur. boğaziçi daha canlı ve eğlenceli bir okuldur ve vizyon olarak çok daha ileridedir. itü eğitim olarak anadoludaki üniversitelerin hepsinden (odtü hariç) çok daha ileride bir okuldur ama üniversitede öğreneceğin hiçbirşeyi iş hayatında kullanmazsın, üniversitenin olayı sadece öğrencilerinin vizyonunu dünyaya bakışını değiştirmektir. Boğaziçi'de bu konuda çok daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 8 Ağustos 2018; 16:16:22 >




  • Hocam benim sıralamam 8746 galiba ODTÜ Makine tutmayacak ama İTÜ Makineye kesin girerim diye düşünüyorum. Bu forumda güncel İTÜ'lü olarak sizi bulabildim. Makine Mühendisliği nasıldır İTÜ'nün. ODTÜ olmazsa daha çok sevineceğim gibi geliyor.
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    İTÜ Rehber sağ olsun çok kolay bulunuyor. Ayrıca fikrini paylaştığın için sağ ol.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.