Şimdi Ara

İTÜ ve İnşaat Mühendisliği Hakkında Sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
8.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teklif, planlama, sozlesme departmanlari santiyede de olabiliyor merkez ofiste de. O yuzden farkli onlarin durumu. Maas anlaminda degisir santiye ve ofis. 4e baslayan santiyeci arkadasim da var, 2'ye dizayna baslayan da. Ama bu santiyeciler hep torpille girdi Makyol, Kalyon gibi sirketlere.



    Odtu ve Itu arasindaki 2 onemli fark var. Bunlardan ilki sehir. Ne olursa olsun sectiginiz sehir mentalitenizi ve cevrenizi cok etkiliyor. Biz Itu'deyken hep 3.kopruden ,3.havaalanindan, metrolardan bahsederdik. Odtu'de ise herkes akademik seyler konusuyor. Cunku Odtu akademik egitime cok onem veriyor. Itu ise Istanbul'da olmasindan kaynakli sizi surekli reel projeler hakkinda konusup, arastirmaya, oralara odakli seyler dusunmenize yol aciyor. Digeri fark ise biraz degindim ama akademik. Odtu'de hocalar kesinlikle herkesi akademisyen olacakmis gibi egitiyor. Bunun avantaji eger gercekten akademisyen olmak istiyorsaniz cok iyi. Fakat dezavantaji su reel sektorden uzak kalabiliyorsuniz, teoriye cok odaklanmaktan.



    Akademik anlamda soruyorsaniz Odtu'deki bu akademik hayat onemi sayesinde bakis acinizi bu konuya daha cok odaklayacaginiz icin Abd de yuksek lisans veya doktoraya giden cok kisi var. Itu'de de var, bizim bolum 1.miz Berkeley' e kabul almisti. Ama Odtu sizi bu yonde dusunmeye daha cok hazirlar. Tabi bu dedigim seylerin buyuk bir onsarti var. Bolumun en iyilerinden olmak zorundasiniz kesinlikle. Akademisyen degil de normal is bulmak acisindansa oldukca zor. Diger muhendislik kollari daha avantajli. Tabi istisna da olabilirsiniz. Fakat bir bilgisayar muhendisinin isinin cok daha kolay oldugunu tahmin edersiniz.



    Ben hidromekanik alaninda yapiyorum yuksek lisansimi. En populer alanlar ne ise sorarsaniz geoteknik ve yapi isletmesi. Bence geoteknik harika bir alan. Cok fazla para kazananlar var. Benin askerligi tecil etmem gerektigi icin girmesi daha kolay alanlari tercih etmistim :D Geoteknigi kesinlikle tavsiye ederim ilerisi icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HaykırEzhel kullanıcısına yanıt
    Tamamı İngilizce oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü elektrik mühendisliği hakkında bir bilgin var mı? iyi mi? nasıl bir bölümdür?
  • Fikir olması için bu konuyu da yukarıya çıkarayım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.