Şimdi Ara

İzlandaca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzlandaca(İcelandic) ile ilgili aklımda bir fikir var.Bu ilginç dille ilgili sanırım siz daha önce çalışmıştınız.
    Nasıl bir dil? Öğrenince online konuşma imkanı var mıdır acaba?
    Gramer kitabı da buldum;https://www.routledge.com/Icelandic-An-Essential-Grammar/Neijmann/p/book/9781138843332

    @HupogrammosHocam siz daha önce çalışıyordunuz sanırım.Çalışırken zorlandığınız konular nedir? Bu dille ilgili bilgi verebilir misiniz?







  • Merhaba hocam.



    Norveççe çalışıyordunuz en son, İskandinav dilleri epey sardı anlaşılan



    Ben daha önce çalışmıştım glossika ile ancak devam ettirememiştim motivasyonunu kaybettiğimden dolayı. Beni en çok zorlayan durum ilk olarak isim çekimlemeleriydi. Latinceyi ve Grekçeyi aratmayacak düzeyde diyebilirim. Weak noun olayı da var. Düzensiz çekimlere de var bolca. Eğer düzenli bir çekimleme sistemi olsaydı sorun olmaz derdim ancak pek öyle değil. Keşke cortina İzlandaca olsaydı. İnanılmaz kolaylaştırırdı çekimleme olayını. Bir diğer sorun da zaten tek tük kaynak olması. Cdli seriler falan var, İzlanda radyosu var hem de full transkriptli, bir de İzlanda devletinin hazırladığı içerik var.



    İzlandaca bunun dışında zor bir telaffuza sahip. Çift l sesi, (sanıldığı gibi tl olarak okunmuyor daha karışık) , titreşimli th sesinden titreşimsize geçiş, bizde olmayan garip s sesi (daha sert) ve daha niceleri...



    İzlandaca bir bakıma çok özel bir dil. Bu kadar zorluğun sebebi zaten gramerinin sadeleşmemesinden kaynaklı. Günün sonunda size 1000 yıl önce yazılmış metinleri okuma imkanı veriyor.



    Ben çok ilerleyememiştim A2 civarıyken bırakmıştım öğrenmeyi. İleri seviyelerde daha kompleks gramer konuları çıkabilir. Ancak başlarda isim çekimlemesi biraz afallatıyor.



    Jackson Crawford'ın youtube kanalına mutlaka bakın. Güzel kaynak önerileri vardı. Kendisi linguist ve İskandinav dilleri konusunda derya deniz. İleri seviye Norveççe, Old Norse ve İzlandaca biliyor. Bu diller arasında güzel karşılaştırma videoları da var.



    Telefondan yazdım imla hataları olabilir.

    Bilgisayara geçince kaynakları ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 1 Kasım 2018; 14:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merakla kaynakları bekliyorum hocam.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür dilerim, gündelik hengamede unutmuşum mesajı güncellemeyi.
    http://www.ruv.is/ras1 -- İzlanda radyosu. Bazılarında transkript oluyordu ancak full transkript değil gibiymiş şimdi tekrar bakınca.
    http://icelandiconline.is/index.html -- İzlanda Üniversitesi'nin hazırladığı online İzlandaca kursu. Seviyelendirme CEFR'a göre gibi duruyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=pL5hLTEdeJw -- İzlandaca telaffuzu ile ilgili çok etkili bir ders
    https://www.youtube.com/watch?v=MCGM9yGi6OA -- Jackson Crawford'ın gramer kitabı vs tavsiyeleri.

    Bu arada eğer Old Norse öğrenmeyi düşünürseniz size baştan aşağı dili öğretebilecek 3 ciltlik seri var. A New Introduction to Old Norse serinin adı. İlk cilt gramer öğretiyor, ikinci ciltte okuma egzersizleri var (çoğunlukla sagalar üzerinden gidiliyor.) 3.cilt ise sözlük. Size direkt dili öğretebilecek bir seri, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Biraz ironik ancak Old Norse'u İzlandacadan daha kolay öğrenebilirsiniz Ayrıca elinizin altında pratik yapabileceğiniz bir sürü saga olur. Old Norse'dan Modern İzlandacaya geçiş yapmak da epey kolay olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 7 Kasım 2018; 17:21:31 >




  • Tam metin transkript değilmiş onları inceledim.
    Diğer kaynaklara baktım ileri düzeye kadar yok.
    Old Norse'a çalışmayı düşünmüyorum.Ona da bakarsam çok karışık olur.Zira üstte belirttiğim kitabı inceledim konularda anlam veremediğim birçok nokta var.Comprehensive tarzda bir gramer kitabı lazım.Henüz bulamadım.Arıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.