Şimdi Ara

Jeneratör Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmanımızda sıgınak havalandırma sistemine elektrik verilmek uzere jeneratör icin özel bir alan ayirilmis ama jeneratör konulmamis.

    Bu alana (apartmanin elektrik panosunun tam arkasina gelecek sekilde ancak binanin disinda bir alan) binamizin sifreli giris sistemlerini, zilleri (diafonları) ve otopark kapisinin enerjisini beslemek uzere otomatik bir jeneratör almak istiyoruz.

    Tavsiyeler nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şifreli kilit ve ziller için bir upse fazlasıyla yeterli. Hatta zil ve kilit 12V olduğundan direk akü ve akü şarz bile yeterli. Tabi ziller ac istiyor olabilir bi bakmak lazım. Ama ups kesin çözüm.

    Otopark kapısı için de bi ups. Kaç kere açılıp kapandığına bakın, uygun olanını seçin gitsin. Yoksa elektrik gidince açılmayan bir otopark kapısı için boşa çalışan bir jeneratörünüz olucak. Yani gelen giden yokken de sırf elektrik yok diye çalışır bu jeneratör. Hatta sabaha kadar....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Şifreli kilit ve ziller için bir upse fazlasıyla yeterli. Hatta zil ve kilit 12V olduğundan direk akü ve akü şarz bile yeterli. Tabi ziller ac istiyor olabilir bi bakmak lazım. Ama ups kesin çözüm.

    Otopark kapısı için de bi ups. Kaç kere açılıp kapandığına bakın, uygun olanını seçin gitsin. Yoksa elektrik gidince açılmayan bir otopark kapısı için boşa çalışan bir jeneratörünüz olucak. Yani gelen giden yokken de sırf elektrik yok diye çalışır bu jeneratör. Hatta sabaha kadar....


    Aslinda UPSleri biraz arastirmistim ama 3kvalik bir UPSin, maksimum 30 dk enerji saglayacagini söylediler.

    Gerci otopark kapisi sürekli ac kapa yapilmayacak sonucta ve elektrik kesintileri gün boyu sürmuyor.



    Otopark kapı motorumu 220V ile calisiyor, ziller 12V, kapi otomatigi vs 12V dusurucu var.

    Ama otopark kapi mtooru 300w cekiyor. Hadi digerleriyle birlikte 500w olsun.



    Bu 3kva aslinda fazlasiyla yetiyor ama besleme süresini etkileyen nedir?

    Benim mantigimla saaterce enerji saglamasi gerekiyor 3kva'nın. Ama olmaz diyorlar..Neden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bırakın kimin ne dediğini?? DonanımHaber teknik ekibi ne diyor siz ona bakın. Buradaki uzmanları dinleyin.
    ups in 30 dk enerji vereceğini söylüyorlar da hangi yük altında? ups verebileceği maksimum yük altında 30dk enerji sağlıyorsa, sizin ufak yüklerinizi belki 2 gün çalıştıracak? Hem de kesintiler çok mu uzun? Kesinti süresinde kaç defa kullanılacak ki?
    Gereksiz büyük bir ups almanız bakım zamanı geldiğinde masrafınızı arttırır. Mesela akülerin zamanla kapasitesi azalacak. Ömrü bitecek. Büyük ups için yalan yere fazla para ödersiniz.

    Ziller ve elektronik kilit çok az elektrik çekiyorlar. Hem de çok çok az. Üstüne bir de gayet nadir kullanıldıklarını düşünürseniz.... Bu zil ve e-kilit için ufak bir ups alın.

    Otopark kapısının upsini de hemen yanına koyun ve yine uygun güçte olsun. Garant olsun die büyük bişi almayın. Kesinti süresi ve saatini düşünün, kaç araba geçecekse ona göre bişi alın. İki üç misli bişi alsanız yetecektir.

    Bir ups ziller için diğer ups de otopark kapısı için. 2 ups.

    Şimdi daha fazla deşerseniz mekanik enerji yöntemlerine dalıp konuyu mekaniğe taşıtıçaz ona göre!




  • Merhaba,Ups ve jeneratör arasında seçim yapmanız için , Alacağınız jeneratörün yakacağı benzin ,vereceği güç ve bakımı ,aynı şekilde ups'nin bakımı ve akülerinin ömrünü tamamlaması sizin için masraf olacaktır arkadaşın dediği gibi şuanda ups mantıklı görünsede ileride bakımı, masrafı vb. 1 jeneratör alabilir dolayısıyla burada ikisi arasında en kullanışlı olanı almanızı öneririm.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Peki öyle yapicaz diyelim, otopark kapi motorunum yanina konulabilecek, yani dıs mekanda durabilecek bir UPS türü varmidir tavsiye edebileceginiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Laotzi jeneratörün bu işte kullanılması için kesinti başlar başlamaz devamlı çalışması gerekmez mi? Bu taktirde her elektrik kesintisinde; gürültüsü ile, eksozu ile(apartman boşluığunda sorun olucak), yaktığı benzin ile devamlı cayırdayan bir jeneratör olmiicak mı?

    Sayın Carsever koyarsınız bi pano oturtursunuz içine. Veya güvenlik odası varsa yaslayın gitsin.

    Evvela kesinti ne kadar sürüyor? Kesinti saatleri hangi saatler ve bu saatlerde ne kadar sistemler kullanılıyor incelemek lazım. Zİller için gerek yok, her ups işi bitirir. Ama kapı için kaç defa kullanıldığına bakılmalı.

    Velhasıl sisteme ups tipi bişiden başkası görünmüyor. Ama ola ki kullanım çok yoğun olsaydı ups+jeneratör de düşünülürdü. Yani ups deşarz olduğunda jeneratör şarz eder ve durdurulurdu. Ama herhalt 1 aylık bi kesintiden bahsetmiyoz...
  • Hat bu şekilde;

    Jeneratör Tavsiyesi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Saygıdeğer arkadaşım, güzel cevabın için teşekkür ediyorum . Jeneratör kullanım şekli gereği ve ac elektriği depolayamadığı için anlık olarak çalıştığı süre içerisinde enerji verecektir . Buda demek oluyor ki sürekli çalışan bir jeneratör . Bu durumda ups ve jeneratör karşılaştırmasını yapmak gerekiyor . Jeneratörün bulunacağı kısımı sesten yalıtmak için ve ses seviyesini minimuma indirmek için ses süngeri v.b kullanılabilir . Benim açımdan baktığım ups kullanımında uzun süreli bir elektrik kesintisinde mağdur olacaksınız ve ürün tamamen ihtiyacınızı karşılamayacak . Bu konularda bilhassa mağduriyet olamamalı .
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    NOT: Bende kesin bir yargıya varamamakla beraber bunun kararı yine konu sahibine kalıyor biz sadece bilgi veriyoruz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 26 Ağustos 2017; 0:15:4 >
  • Sayın Carsever neden hatla matla uuraşıyorsunuz? Büyüklükleri farklı olacağından yani iki ayrı sistemin güç gereksinimleri farklı olacağından farklı bakım süreleri ve farklı bakım masrafları olucak ve ayrı ups düşünürüz. Ziller için zate ufacık bişi yeter. Basın gitsin. + yı - karıştırıp kısa devre yapmayın yeter. Otoparka da ayrı bitane lazım.

    Kesinti süresi vb bilgiler lazım. BU sürede ne kadar kullanım olduğu. Yani ups kendisini şarz etmek için yeterli süreyi buluyorsa iş bitmiştir. Jeneratörlük bişey yok. Ama ups kendisini şarz edemeyecek olsa sadece ups şarzı için küçük bir jeneratörün kısa süre çalışması otomasyona bağlanabilirdi. Ama hiç gerek yok. Zaten ups şarz edemiyor bile olsa modifiye edilir şarz eder hale getirilir.

    Ziller için 1 adet ve otopark için 1 adet Toplam 2 adet.

    Tabii nereden baalicanızı bilin. Durduk yere şebekeye elektrik vermiş olmayın. Ya kontaktör ile yalıtım ya zeki bir bağlantı diyot korumaları ya da düşük gerilim tarafından operasyon kombinasyonları yapılabilir.

    Bu arada cepten nfc ile kapı açan elektronik kilitler de var Haberiniz olsun.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Cizdigim hat, mevcutta olan hat.

    Sizin öneriniz gibi yapacak olsam.

    Ziller icin bir adet kucuk güc kaynagi bagladik diyelim.

    Diger hat şu şekilde; elektrik panosundan cikan 220V, otopark kapisina, oradan elektrikli trajli kilide, ve direk baska bir elektrikli tirajli kilide gidiyor.

    Yani binanin elektrik panosundaki tek sigortadan dagilacak guclu bir UPS daha mantikli degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaçyüzbinmilyon baloncuk var bilmiyoruz. Sİz daha yeni bahsediyorsunuz. ANcak düşük güç ve yüksek güç için toplam bir ups yerine ayrı ayrı daha güzel olur. Hem yalandan kapasite arttırılmaz hem de küçük gücün bakımını yapmasanız bile çalışmaya devam eder.

    Hattan izole etmen,n yöntemleri var. Hatta direk vereyim demeyin!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Hocam kaçyüzbinmilyon baloncuk var bilmiyoruz. Sİz daha yeni bahsediyorsunuz. ANcak düşük güç ve yüksek güç için toplam bir ups yerine ayrı ayrı daha güzel olur. Hem yalandan kapasite arttırılmaz hem de küçük gücün bakımını yapmasanız bile çalışmaya devam eder.

    Hattan izole etmen,n yöntemleri var. Hatta direk vereyim demeyin!!!

    Ufak tefek is yaptirdigimiz mahallenin elektrikcisi var. Ondan bilgi alayim dedim ama bisey diyemedi. Siz alin baglariz panoya falan dedi.



    Bu işten kim anlar, kime yaptirmamiz gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işten DH teknik ekibi anlar. SOracağınız herşeyi bu konudan sorun. Panonuzun sigortalarınızın herşeyin resmini çekin. Bahsettiğiniz elektrikçiye nasıl bağlaması gerektiğini konudan izah ederiz. Ama o kadar izah ederiz ki artık siz de bağlayabilirsiniz.

    Resimler ve herşey lütfen..:

    Yalnız bi ufak bi de büyük ups kullanırsanız bağlamak çok kolay diil mi? Neyse konuyu aydınlatın ve aydınlanın!
  • arkadaşlar, 7. katta oturuyorum.( jeneratör tavsiyesinde. balkon var ama gürültü ? ) ayda 2-3 kere bazen 5-6 saate varan elektirik kesintileri oluyor. 55 ekran tv, bilgisayar, laptop, modem bir de koridora 100 lük bir ampul için ne tavsiye edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahrı -- 3 Mart 2018; 17:18:8 >
  • sahrı S kullanıcısına yanıt
    100lük ampul ne demek yahu?? Led ampul varken 100lük için ne jeneratörü_ Minimum enerji ihtiyacı için jeneratöre gerek yok.
  • sevgili karafetva, bir iki yıl evvel takmıştım. 24 saat yanıyor. haklısın da merdiven bul, çık sök, ötekisini tak. bende başdönmesi var.50 kuruş kar edeceğim derken, düşüp bir tarafımı kırarsam, bir daha zor kaynar, bu yaştan sonra.
    jeneratör mü alayım yoksa ups mi? ups 5-6 saat dayanır mı. jeneratör için kaç kwalık beni kurtarır? inverter diye bir şeyden bahsediyorlar. inverter jeneratör nedir acaba. cevabın için şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.