Şimdi Ara

JVC av receiver'lar nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar konu çok dağılmış.Benim topladığım sistem şu yorumlarınızı ,varsa ince ayar önerilerinizi bekliyorum.Hoparlörlerim ve özellikleri aşağıda

    Surround;Tannoy mx1
    Center; Tannoy mxc bu iki hoparlör zaten çoğu kişi tarafından biliniyor teknik değerlerini yazmayı gerek görmüyorum.

    Front;ELtax concept 400 serisi
    http://www.eltax.com/eltax/index.php?item=10&id=10208 linki bu,

    teknik veriler;

    • Front loudspeaker suitable for hifi stereo and surround sound
    • 25mm soft dome tweeter
    • 130mm midrange
    • 2x200mm woofer
    • Top value for money
    • Qty 40": 640 sets
    • Qty 20": NA


    System 3 way bass reflex
    Long term Max power 200W
    Short term Max power 400W
    Frequency range +/- 4 dB 35-20,000Hz
    Sensitivity (2,83V / 1M) 93dB
    Impedance 4-8 Ohm
    Tweeter 25mm soft dome
    Midrange 130mm
    Woofer 2x200mm
    Dimensions (HxWxD) 900x260x285mm


    Yamaha rx 359 amfi ile kullanıyorum sinema performansı tek kelimeyle mükemmel,dts formatında konser dvdlerinden de müthiş keyif aldım. Stereo performansı ise çok tatmin etmedi sebebi ise kesinlikle amfiden kaynaklanıyor denon avr ile deneyerek almıştım onda ses stereoda çok iyiydi.

    Bir konuda da sorun yaşıyorum ,dvd filmleri vestel dvd player ile izliyorum dvd'den amfiye optic bağlantı yaptım.Filmdeki kodları amfi değil dvd player çözüyor.amfinin çözücüsünü kullansam performans artışı olur diye düşünüyorum.dvd playerın çözücüsünü nasıl iptal edip kodları amfiye çözdürürüm bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim herkese teşekkürler.




  • Tartışma alevlenmiş ancak şunu söyleyeyim, the_cantan arkadaşımızı taaa dvdim.com, sinemaforum.com zamanlarından tanırım ve bu konulardaki bilgisi küçümsenmeyecek konumdadır. Bugün bir çok konu hakkonda bilgi sahibiysem bu üstadlar sayesinde olmuştur.

    Gelelim JVC'ye. Teknik açıdan özelliklerini bilemem ama türkiye pazarında az model yüksek fiyat politikası ile yer alan bir marka. Her marka her alanda başarılı olabilir diye bi kaide olmamasına rağmen büyük markalar sektörün her alanında var olma mücadelesi verirler. JVC'nin sesi kötü değildir muhakkak ancak bu kadar marka arasında jvc'yi tecih etmek kumar gibi bir şey. Bu forumu bile okduğunuzda Yamaha, Onkyo, Sony, Marantz hakkında olumlu olumsuz bir çok görüş varken JVC hakkında bilgi fazla bulamazsınız niye kullanıcısı azdır.

    JVC'nin sesi iyi geliyorsa alın, ama teknik veriler üzerinden gidecekseniz en azından bu forumdaki görüşlere kulak verin denenmiş ve tercih edilen markalara yönelin.

    Saygılarımla.




  • Bende pişman oldum gibi.Cihaz çok fazla ısınıyor.

    Sözde 5 aydır forumda takipteyim.Acele ettim acele
  • @zafer dostum ne oldu yaw o kadar övüyordun JVC'yi şans işte dostum hep böyle bizleri bulur, ama bence alete özel bir sorundur sıkma canını ne de olsa faturası var ve servis gelecekmiş, olmadı değiştirme talep edersin.

    Dert değil.
  • Ne oluyor yaa? Bu topic alevlenmiş. Arkadaş @Cantan'a bir şeyler iddia etmiş siz bir şey anladınız mı?

    @Cantan.... O arkadaş ne diyor ben anlamadım da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 24 Mart 2007; 0:44:23 >
  • valla girdiler birbirlerine teknika...omaj dan tut stk , str , mosfet...allah ne verdiyse var muhabbette....
  • stk çıkış entegresi ni sony günümüzde mini midi müzik setlerinde kullanmaktadır.Şuan ki av amfilerinde 5+1 olsun 7+1 transistör kullanır.ama eski stereo amfilerinde stk kullanırdı fakat şuan transistör kullanıo. yıllardırda müzik setlerinde stk vardır vede stk küçümsenecek bir çıkış değildir üst seviye kodlu bir stk çok rahat transistörlü sisteme kafa tutar stk nın kullanılmaması maliyetten ötürüdür stk yı çalıştıran çıkış katı daha teferrauatlıdır transistörün maliyeti daha ucuza gelir ama stk dan bi amfiye 6 tane koyulsa(ki maliyet uçar)hiç bi amfi kafa tutamaz bana göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @armagedon@ -- 24 Mart 2007; 15:54:11 >




  • Eozen dostum bugün içim biraz rahatladı.

    Sanırım hüsnü-kuruntuluk yaptım amfinin ısınması konusunda.

    Daha makinayı inceleyemeden moralim o kadar bozulduki amfi hakkında ilk izlenimleri bile yazmak nasip olmadı.

    Biraz daha kendime geleyim amfi ve omni directional kabinler hakkında görüşlerimi paylaşacağım sizinle.

    Herkese saygılar sevgiler.
  • quote:

    rammstein_
    SONY bi çok sorunlu yaptıgı ürün var transistorun yanması biri vega crt tv leri nin elektrik kacırmasını gaztelerdes ony nin özür dilemesimi ,82 ekran tv lerin jeomanyetin ayarının bozuk olmasımı (ekran hafif kayıktır)tv lerin krmızı ayarının sorunlu olmasını ,yaptığı sinema ses sistemi kolonlarının yüksek seste gazip boğuk ses çıkarmasımı v.s gider böyle...........
    SONY BOULMASAYDI BİZ O ZAMAN NASIL PARA KAZANIRDIK..

    yani ne diyeyim konuyu durup dururken sadece sonye odaklamışsın
    ses sistemlerinde sony o kadar iddalı olmayabilir ama tvde her zaman en iddalı markadır.trinitron teknolojisiyle yıllardır bir çok marka sonynin yanına bile yaklaşamadı.bu forumdan öğrenmen gereken çok şey var




  • quote:

    Orjinalden alıntı: teknika

    Ne oluyor yaa? Bu topic alevlenmiş. Arkadaş @Cantan'a bir şeyler iddia etmiş siz bir şey anladınız mı?

    @Cantan.... O arkadaş ne diyor ben anlamadım da.


    yahu bende anlasam.
    kısaca iyi niyetle yazdığı belli.saygılar sunmak isterim ama battı balık yan gider ya.
    özetle;
    STR entegrelere takmış kafayı. Sony bazı sade analog radyolu; amfilerde Sanken marka STR entegreler kullanırdı.
    bazı ufak stereo amfilerde de.modeli aklıma gelmedi.yazarım.
    tesadüf bu ya gerek bugun gerek eski dolby prologic döneminden kalma str ismiyle başlayan (attım ben STR anlamı ya Sony TheateR anlamına geliyorsa?) SONY amfilerde STR veya STK entegre çıkış kullanılmadığını ben bilirim. tesadüf bu ya STR ismi geçince sanki bugun ki av alıcıların çıkışlarında str entegresi kullanılıyor. ne alakası var?
    SONY adam gibi transistor kullanmış. en giriş seviye str-db495,97 yenilerden yahutta kalitelisinden SONY STR-DA50ES. ha buna rağümen sony çok mu iddialı.hayır efendim.ama cihazların işini layığıyla ve fazlasıyla yaptığı kesin.
    DA50ES (98 model bir amfi dikkat.) çıkışları güç transistorlüdür.entegre değil ki ne STK ne STR. ve kıyağım olsun dedim örnek olarak bugun SONY eski STEREO amfilerini mumla aratırırcasına (bir sürü model SONY TA-F808, TA-F707, 830 vs. ve iddia makamı SONY MOS-FET bile kullanamadığı der bu amfileri ve dijitaldeki SONY uzmanlığını kısaca incelemesini önerdim.görsün yani.) ta-fe570 amfisinde 4241II STK çıkış kullanmış. kötü mü değil. ama eski SONY bakınca manzara anlaşılır.
    peki SONY STR çıkış kullanmamış kullandı. örneğin SONY STR-313L radyolu amplisi.Osman Amca tanıdık vardı.buna benzer çıkışlı sony amfisi. müzk aşığı adam çok severdi o sony amfisini. ben dinledim dual muhteşem ötesi hiç bir yerde görmediğim kolonu, işçiliği, ürünü hop.rü ile dinlerdi.prıl pırıl cam gibi ses.dinledim bir de.devamında SANKEN firmasına ait kodu aklıma gelmeyen entegre kullanırdı. çok mu kötü? ne alakası var ki? bir sürü yerde sanken kullanılır. şu ana kadar net yazdım hafızam yanılmıyorsa denon bile str entegre kullanmış.neyse...
    ve denildiği kadar da kötü değil. aşırı ısınma, (STK olduğu gibi.) ve bir çok neden sayabileceğim gibi= (distorsiyon dedi arkadaş STR için de e kardeşim bu distorsiyon konusuna bodoslama dalmam lazım da.neyse...) =çıkışlarda yanma olmuş olabilir. Bu sadece SONY me özgün? pioneer, denon,yamaha, jvc, technics [ki technics çok iyidir çıkışlarında STK kullandığı amfiler vardır yanmış bir sürü gördük.buyursun.] marantz vs. çıkışları yanmış amfiler tanırım. ve akla gelebilecek her türlü nedenden arızalanmış çıkışlar. ısınma tek başına sorun olabilir mi? kullanıcı hatası olmasın? bir sürü neden sayarım.
    başka bir konu SONY Türkiye teknoloji çöplüğü yaptığı. yaw sadece sony mi? bırakın gidin.doğru teknoloji çöplüğü var. sony her ürünü çok mu iyi? hayır yerden yere vurduğumuda bilirim. e biz buradayız internet nimeti halladeriz.
    hele full digital str demişim güya.yuh. en çok yalan dolana sinir olurum. ses kartlarında ki chipset mantığı (anahtarlamalı nyguem teorisne göre sıfır iç dirence sahip(0 sıfır direnç mümkün değil.) devre elemenlarının açıllıp kapanması ve topolojisini arkadaş ses kartına benzetip, aşırı ısınma işlemci gibi vs. iddia etti. ses kartlarında azcık çıkan sesin benzeri ve o entegrelerin bi büyüğünü SONY güya kullanıyormuş.külahıma anlatsın. dese ki SONY yeni nesil s-master dijital çıkışları kastetse keşke de geççç. ve demediğim ve neye dayanarak attıysa dijital amfilerin STR çıkış kullandığını iddia veya ima ettiğimi söylüyor. kel kurbağanın kafası alakası. ne ilgisi. asab bozcu nerden tutsam akıyor bıraktım yakasını.

    @Eiskent dostum seni çıkaramadım.normalde bilirim de umarım darılmazsın çıkaramadım. dvdim.com ha ne günlerdi. daha önce dayanırım hehe

    saygılar dilerim.




  • zaferakar,
    amfin hayırlı olsun. 50-60 dereceye kadar sıcaklık normal derim de kaynamışcasına bilemem. ve unutma dijital amfilerde ve normal amfilerde ısınma iyidir ses'e yararlı gelir. tabi aşırısı zerre yaramaz felaket demek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    stk çıkış entegresi ni sony günümüzde mini midi müzik setlerinde kullanmaktadır.Şuan ki av amfilerinde 5+1 olsun 7+1 transistör kullanır.ama eski stereo amfilerinde stk kullanırdı fakat şuan transistör kullanıo. yıllardırda müzik setlerinde stk vardır vede stk küçümsenecek bir çıkış değildir üst seviye kodlu bir stk çok rahat transistörlü sisteme kafa tutar stk nın kullanılmaması maliyetten ötürüdür stk yı çalıştıran çıkış katı daha teferrauatlıdır transistörün maliyeti daha ucuza gelir ama stk dan bi amfiye 6 tane koyulsa(ki maliyet uçar)hiç bi amfi kafa tutamaz bana göre


    STK entegre olarak pahalı olabilir ama çıkış katı tasarımında çok az elemanla çok kaliteli ses üretir.bas seslerde özellikle.hobi için çok yaygın.ben de severim.
    misal ucuzluk olsa yamaha rx-v350, 357, 359 av receiver da kodu şimdi bi türlü aklıma gelmeyen 5x100W max. güç için çıkışta 2 adet STK kullanır. :)

    stk entegreler,
    1. low cost type : tek besleme ile çalışan düşük sınıf entegreler, bu sınıfın çıkışlarında trafo olabiliyor (stk 4017, 430)
    2. medium class : distorsiyonları daha düşük olacak şekilde tasarlanmış orta sınıf entegreler. (stk 450, 075G)
    3. high clas : bu entegreler en verimlileridir .güç ve distorsiyon olarak yüksek performansla çalışırlar, (darlington power pack)
    bildiğim kadarıyla stk entegreleri sanyo, sanken ve philips üretiyor, ancak punisher in dediği gibi sanyo bu işin babası. zaten entegrelerin içini açtığınızda kalite farkı bariz gözüküyor. eskiden bu entegreleri pek bulamazdık bizde entegrelerin içini açıp yanık olan transistörü değiştirirdik oradan biliyorum şimdi piyasada olan stk lar ise çok daha dandik toplanmışlar (çinya faktörü), birkaç saatten fazla çalışmıyanları bile var.
    bu tip entegrelerin stk kodu ile başlamayan, başka bir ifadeyle beynelminel olmayan SS 050 (sony), SI 1030 (toshiba) gibi modelleride var. bunlarda stk entegreler gibi benzer kılıflar içerisine transistörler ile toplanmışlardır. yani aslında bu entegrelerde transistorlü amfilerdir.
    daha küçük alana sığdırılmış olmaları montaj kolaylığı sağlar, bunun dışında entegre içinde kullanılan transistorler, betaları birbirlerine uyumlu olarak üretilip monte edildikleri için daha güvenli çalışırlar. eskiden amfilerin çıkış transistörleri betaları eşlenmiş çift olarak satılıyordu.
    çok fazla stk amfi dinlemiş ve yapmış biri olarak, stk 086, stk 4241, ve stk 070
    entegrelerin performansının iyi olduğunu söyleyebilirim.

    saygılar...written by bykoz.

    dikkat stk 4241 entegre başarılı SONY TA-FE570. anlayana.




  • Tesekkürler the_cantan

    Yanlış bir seçim yaparmıyım diye ödüm kopuyordu.

    Giderek daha çok sevmeye başladım sistemi
  • Arkadaşım bana mı yazdın anlamadım ama amfi kolnlara sinek değmiş gibi gelmiyor biraz elektronikten anlayan biriysen hoparlörlerin +93 db olduğunu görürsün bu kadar açıklama yapmakla yetiniyorum biraz araştırma yapmanı öneririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım bazı dandik kolonlar var onların üzerinde örnek 100 watt 4 ohm yazar veya 100 watt 6 ohm
    100 watt 8 ohm v.s 16 ohm. bunlar süs olsun diyemi yazmışlar....................


    BAK BEN BU İŞİ YAPIYORUM ..... 100 WATT 4 OHM( DİRENÇ) KOLONDAN ATIYORUM DAVUL SESİ TENEKEYE VURUYOLARMIŞ GİBİ ÇIKAR

    100 WATT 8 OHM DAVULA GERCEKTEN YANINDA VURUYOLARMIŞ SES GİBİ ÇIKAR....

    KOLON DİRENCİ YÜKSEK OLURSA SES GERÇEGE YAKIN VE DAHA DETAYLI BASKILI ÇIKAR....

    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar


    OHM süs olsun diye yazmıyolar kolonların üstüne sence ................



    ************ARTI 8 OHM KOLON NEDEN PAHALI OLUR BI ARASTIR***********************




    bazı şeyleri yalnış söylüyorsunuz galiba sayın rammstein,

    8 ohm'luk hoparlörlerin daha pahalı olduğu doğru bir yaklaşım değil. Burada önemli olan Ampli ile hoparlör'ün ohm değerlerinin birbirine uyumudur. Örneğin 8 ohm çıkışa sahip bir ampli, 4 ohm'luk bir hoparlörü sürmekte zorlanır. Aşırı güç harcar. 4 ohm'luk bir hoparlörü eğer uyumlu ve güçlü bir ampli ile sürersen özellikle alt frekanslarda 8 ohm'a göre çok aşağılara inebilirsin, yani hoparlörün ohm değeri ne kadar azalırsa alt frekanslara inme şansın o kadar artar ancak hoparlöp çok hassaslaşacağından yüksek watt değerlerinde kullanman sakınca yaratabilir.




  • Her iki açıklamada da yanlışlar var!

    Sadece @rg206'nın şu açıklaması doğru.

    8 ohm'luk hoparlörlerin daha pahalı olduğu doğru bir yaklaşım değil. Burada önemli olan Ampli ile hoparlör'ün ohm değerlerinin birbirine uyumudur. Örneğin 8 ohm çıkışa sahip bir ampli, 4 ohm'luk bir hoparlörü sürmekte zorlanır.
    Yazının diğer devamı da yanlış!

    Saygılar...



    quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım bazı dandik kolonlar var onların üzerinde örnek 100 watt 4 ohm yazar veya 100 watt 6 ohm
    100 watt 8 ohm v.s 16 ohm. bunlar süs olsun diyemi yazmışlar....................


    BAK BEN BU İŞİ YAPIYORUM ..... 100 WATT 4 OHM( DİRENÇ) KOLONDAN ATIYORUM DAVUL SESİ TENEKEYE VURUYOLARMIŞ GİBİ ÇIKAR

    100 WATT 8 OHM DAVULA GERCEKTEN YANINDA VURUYOLARMIŞ SES GİBİ ÇIKAR....

    KOLON DİRENCİ YÜKSEK OLURSA SES GERÇEGE YAKIN VE DAHA DETAYLI BASKILI ÇIKAR....

    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar


    OHM süs olsun diye yazmıyolar kolonların üstüne sence ................



    ************ARTI 8 OHM KOLON NEDEN PAHALI OLUR BI ARASTIR***********************




    bazı şeyleri yalnış söylüyorsunuz galiba sayın rammstein,

    8 ohm'luk hoparlörlerin daha pahalı olduğu doğru bir yaklaşım değil. Burada önemli olan Ampli ile hoparlör'ün ohm değerlerinin birbirine uyumudur. Örneğin 8 ohm çıkışa sahip bir ampli, 4 ohm'luk bir hoparlörü sürmekte zorlanır. Aşırı güç harcar. 4 ohm'luk bir hoparlörü eğer uyumlu ve güçlü bir ampli ile sürersen özellikle alt frekanslarda 8 ohm'a göre çok aşağılara inebilirsin, yani hoparlörün ohm değeri ne kadar azalırsa alt frekanslara inme şansın o kadar artar ancak hoparlöp çok hassaslaşacağından yüksek watt değerlerinde kullanman sakınca yaratabilir.




  • @rammstein_ kardeş.

    Ne yapmışsın sen yaa. Bu işin bütün tekniğini katletmişsin.

    Bir de bu işi yaptığını söylemişsin. Vallaha senin müşterin olmak istemezdim. Eğer bu işi böyle biliyorsan.


    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım bazı dandik kolonlar var onların üzerinde örnek 100 watt 4 ohm yazar veya 100 watt 6 ohm
    100 watt 8 ohm v.s 16 ohm. bunlar süs olsun diyemi yazmışlar....................


    BAK BEN BU İŞİ YAPIYORUM ..... 100 WATT 4 OHM( DİRENÇ) KOLONDAN ATIYORUM DAVUL SESİ TENEKEYE VURUYOLARMIŞ GİBİ ÇIKAR

    100 WATT 8 OHM DAVULA GERCEKTEN YANINDA VURUYOLARMIŞ SES GİBİ ÇIKAR....

    KOLON DİRENCİ YÜKSEK OLURSA SES GERÇEGE YAKIN VE DAHA DETAYLI BASKILI ÇIKAR....

    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar


    OHM süs olsun diye yazmıyolar kolonların üstüne sence ................



    ************ARTI 8 OHM KOLON NEDEN PAHALI OLUR BI ARASTIR***********************






  • Aslında üşenmesem sayfalar dolusu yazar ve bu teknik konunun tüm derinliklerine kadar anlatırdım.

    Ama aşağıda ki açıklama gibi tuhaf bir yazı yazan birisine nasıl anlatabilirim ki.


    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım bazı dandik kolonlar var onların üzerinde örnek 100 watt 4 ohm yazar veya 100 watt 6 ohm
    100 watt 8 ohm v.s 16 ohm. bunlar süs olsun diyemi yazmışlar....................


    BAK BEN BU İŞİ YAPIYORUM ..... 100 WATT 4 OHM( DİRENÇ) KOLONDAN ATIYORUM DAVUL SESİ TENEKEYE VURUYOLARMIŞ GİBİ ÇIKAR

    100 WATT 8 OHM DAVULA GERCEKTEN YANINDA VURUYOLARMIŞ SES GİBİ ÇIKAR....

    KOLON DİRENCİ YÜKSEK OLURSA SES GERÇEGE YAKIN VE DAHA DETAYLI BASKILI ÇIKAR....

    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar


    OHM süs olsun diye yazmıyolar kolonların üstüne sence ................



    ************ARTI 8 OHM KOLON NEDEN PAHALI OLUR BI ARASTIR***********************




  • Evet.

    Ben zaten sesten anlamam.

    İmzamdaki sistemlerden de belli oluyordur.

    Eyvah Ne olacak şimdi?





  • Bak bir hatanı daha düzelteyim!

    Aşağıdaki yazında bozulan kolon değil anfinin çıkışları olur.
    Kolonlar sapasağlam kalır. Çünkü bahsettiğin yazı da kolonlar 4 Ohm Anfi 8 Ohm.


    Aslında kolonlar da zarar görebilir ama bu daha ziyade, kolona anfiden aşırı voltaj aktığı zaman olur. Çok yüksek ses seviyelerin de, eğer kolon gücü bilinenin aksine anfinin çıkış gücünden daha yüksekse, anfinin ses çıkış katı güç yetiştirmek için voltaj kusmaları yapacaktır. Bu durumda da kolonlar ciddi zararlar görebilir. Hatta anfi de. Tamamen farklı bir durum olarak da, eğer kolon dayanma gücü anfiden daha küçükse kolonlar yine zarar görecektir. Ama bu konu tamamen başka bir detaylı yazı ile anlatılması gereken bir konudur. Yani senin şu an yazında bahsettiğin durum bu değil. Onun için cevabını ayrı olarak yukarı da verdim zaten.

    Saygılar...


    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    ARKADAŞIM 100 WATT RMS.8 OHM ÇIKIŞLI ANFİ YE 100 WATT -PEAK- 4 OHM BAĞLARSAN ALT SESE İNERSİN AMA SES DETAYLARINI ALAMASSIN BELİ VE YÜKSEK TİZ KISMINI ALIRSIN (BAS KAYBOLUR)BASLAR TENEKE GİBİ OLUR..8 OHM KOLONLA KIYASLANAMAZ BİLE...VOLUMU ARTTIRIP MAX.ÇIKARSANDA BUYUK İHTİMALLE HOPARLÖRÜN BİR SÜRE SONRA SARGISI** DİRENEMEZ**(OHM) VE KAVRULUR.KOLON YANARSA KISDEVRE OLUR VE ANFİ ÇIKIŞLARI YANABİLİR......
    ın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Nisan 2007; 18:07:50 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.