Şimdi Ara

JVC av receiver'lar nasıldır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bak yazdıklarını kendi yazının altına tek tek cevaplayayım. Daha rahat anlaşılır heralde.

    Koyu olarak yazdım hepsini.

    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    KOLON YANMAYINCA ÇIKIŞ YANARMI DENEMENİ TAVSİYE EDERİM UCUZ Bİ ANFİ VE KOLON LA DENE
    ANLARSIN O ZAMAN ....
    Evet. Yanar!


    ÇÜNKÜ İŞİMİ BENDEN İYİ BİLDİGİNİ SANIYOSUN
    Sanmıyorum. Zaten öyle gözüküyor ve artık hiç şüphem kalmadı.


    VEYA ARKADAŞ IM 4 OHM DEMİYORUM.. KENDİ SURROUND HOPARLÖRLERİNİ ÇIKIŞLARA BAĞLA VE MAX.VOL AÇ ROCK MÜZİK OLSUN ANLARSIN.
    Aklı başında ve kulak zevki olan hiç bir kimse hiç bir zaman anfisinin sesini zaten sonuna kadar açmaz. Ne tarz bir sistem ve kolon kullanırsa kullansın. Surround hoparlörlerimi de zaten ön çıkışlara bağlamam. Rock müzik de dinlemem. Slow, Blues, Jazz ve Soul müzik dinlerim.

    AMA HER KOLON YANMASINDA ANFİ ÇIKIŞLARI YANMIYOR...KISADEVRE OLURSA ANFİ ÇIKIŞLARI YANAR
    BAZI ANFİLERDE KORUMA ENTEGRESİDE VARDIR ZATEN..
    Tabiki her kolon yanmasın da anfinin çıkışları yanmaz. Zaten bir kolonda da öncelikle Tweater yanar. Koruma devresi ısı termistörü ile sıcaklık kontrolü yapar. Koruma devresi aynı zamanda geri dönen voltajda sistemi otomatik kapatır.

    Neyse.

    Bu konuyu kapatalım istersen.

    Çünkü benim cehaletimden dolayı anlaşamayacağız bir türlü.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Nisan 2007; 15:45:39 >




  • Senin bahsettiğin şeyin adı Kondansatör olmasın sakın!

    Termistör ısı için kullanılır ve anfi içindedir. Aktif kolonların içindeki anfilerde de kullanılır. Daha ziyade anfinin aşırı ısı durumunda zarar görmemesi için kullanılır.

    Bu arada termistör şu görevi yapar.
    Çevreden aldığı ısı veya içinden geçen akımın oluşturduğu ısı sonucu, sıcaklığının değişimine bağlı olarak, direnci değişen elemandir. Kısaca, sıcağa duyarlı direnç olarak tanımlanabilir. Bu yüzden de ısınan ses anfilerinde sıkça kullanılır.

    Saygılar...


    Unutmadan. Bir kolonda da aşırı sesten dolayı zarar gören yani en çabuk yanan şey Tweater'dir. Hatta Öyle ki, Tweater bazen elektrikte oluşan bir piklenme yüzünden bile (çıt sesi) zarar görebilir.

    Aşırı yüksek güçle sürülen bir kolon da, diğer hoparlörler sert bir şekilde ileri geri gidip gelirken titreşimden dolayı, diyafram sargısının ezilmesi ile karşı karşıya kalabilir.

    Tekrar Saygılar...



    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    büyük bi çok marka termistörü tweter ve woofer e bağlar.

    fakat coğu sadece twetere bağlar bunun nedeni önce ohm aj ı zayıf olan tweter önemlidir yanmaması için ona bağlarlar..

    bi çok marka ses i bozduğunu düşündüğü için termistörü woofere bağlamaz.sadece koruma devresi kullanır.


    ASLINDA YANİ TWETER GEÇ YANAR TWETER YANARSA ZATEN ZAİYAT BUYUKTÜR ANFİ RİSKE GİRMİSTİR.ÇIKIŞ KORUMASI YOKSA ANFİ DE YANAR..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Nisan 2007; 16:34:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    büyük bi çok marka termistörü tweter ve woofer e bağlar.

    fakat coğu sadece twetere bağlar bunun nedeni önce ohm aj ı zayıf olan tweter önemlidir yanmaması için ona bağlarlar..

    bi çok marka ses i bozduğunu düşündüğü için termistörü woofere bağlamaz.sadece koruma devresi kullanır.


    ASLINDA YANİ TWETER GEÇ YANAR TWETER YANARSA ZATEN ZAİYAT BUYUKTÜR ANFİ RİSKE GİRMİSTİR.ÇIKIŞ KORUMASI YOKSA ANFİ DE YANAR..





    Sevgili rammstein_,

    Burda tartıştığın the_cantan olsun, teknika olsun bu işte çok bilgi ve tecrübeleri olan, bizim üstad diye hitap ettiğimiz kişilerdir. Amaçları herkese yardımcı olmaktır ve çok iyi niyetli insanlardır. Mutlaka senin de bildiklerin vardır, ama böyle tartışmak yerine daha sakin bir şekilde fikirlerini yazarsan, tüm okuyanlar ve bilgi edinenler için çok daha yararlı olacaktır. Kal sağlıcakla...




  • Amma da kızışmış başlık ya bakmayalı ..Demek ondan Dükkanımda 6ohm eski bi yamaha ile cillop gibi çalan kabinlerim ım evdeki 8 ohm jvc 5052 rezil çaldı.Aslında 5052 8 ohm benim boyumda shov(Shov deyip geçmeyin gerçekten çok güzel en azından benim kinler:)) kabinlerde çok iyi ses veriyoo. Ha Ustalar ondanmıdır? Aklıma takıldı şimdi..
  • 90 db nin üzerindeki her +1 'in amfiye yardımı vardır arkadaşım ,Hoparlörler vasıtası ile ses enerjisine dönüşen elektrik sinyali, genelde watt olarak bilinmesine rağmen esasında watt tan (kullanılan güçten) bağımsız olarak desibel (dB) olarak ölçülen değerdedir. Örneğin aynı watt güçte olan iki hoparlörün birinin 90 dB, diğerinin 93 dB olduğunu düşünelim, aynı amfi ile sürüldüklerinde 93 dB olan hoparlörden 90 dB olanın tam iki misli fazla ses çıkacaktır.
  • Yukarıdaki açıklamayı alıntı yaptım yanlış anlaşılmasın, 8 ohm , 4 ohm olayınada kesinlikle katılmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vladimir -- 4 Nisan 2007; 20:44:04 >
  • Valla en azından seninkinin yanlış anlaşılmadığı kesin.

    Ayrıca katılmadığın konuda da haklısın.




    quote:

    Orjinalden alıntı: vladimir

    Yukarıdaki açıklamayı alıntı yaptım yanlış anlaşılmasın, 8 ohm , 4 ohm olayınada kesinlikle katılmıyorum.
  • İki sene önce bende anfi receıver arayışında idim .Ve ilk gündeminde olan anfidir Jvc 5052.Diğer bir forumda açtığım konuda Jvc anfiler hakkında çok iyi yorumlar almadım.Tabi mutlaka görmek ve dinlemek lazım.Benim dinleme şansım yoktu.Jvc anfiler iyi veya kötü yorum yapmıyorum.Ama şu anda kullandığım Yamaha rxv 457 ve daha önceki Sony db 900 anfiden çok memnun kaldım.Özellikle yamaha sinema konusunda bayağı başarılı.İstersen yamahanın modellerine bir göz at.
  • rammstein bak bizim amacımız yardımcı olmak. amma sen yine yanlışlarına devam ediyorsun.yaw yazdıklarını/yazılanları iyi bi oku. nerenden başlıyalım senin paso atmışsın işte. bu işi yapabilirisin. ezbere iş yapman belki başarındır ama teorsini yazarken son mesajların baştan sona hata dolu.mesela 8 ohm savundun doğrudur 8 ohm un aslında avantajı amfiyi delirtmemesidir.sıkıyorsa o amfi 4ohm da çalışsın.birazda amfi kalitesinden bahset.4 ohm 8 ohm diye de bir ayrım yapmak çokta doğru değil.yine bir tane tweetr'ın (doğrusunu yaz.) omajı düşüktür!!! filan filan önce bobin yanması olayını bir araştır öyle gel.
    bu arada jvc 5052 sınıfına göre idare eder.iyi amfidir. 6 ohm amfi 8 ohm filan filan neyi anlamadınız sorun da anlatalım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım ses hiç hoparlör sardınmı...


    4 ohm la 8 ohm luk hoparlörün sargısına bak çabucak anlarsın zaten....



    Ayrıca yukarıdaki arkadaşın anfi sı 6 ohm luk

    Aldığı kolonlar ise 8 ohm.luk


    uydumu şimdi..


    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar

    bal gibi uyar.doğrusu bu.attıklarından bi tanesi. bak kardeş ampli çıkış empedansı hoparlör omajından düşük olmalı.bunu bilmez misin?

    93db ses gürültü oranı dediğin aslında hoparlörün hassasiyeti.kelimelerin doğru yazılışına da biraz dikkat et.attın yine. kardeş daha fazla batırma kendini...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    quote:

    Orjinalden alıntı: rammstein_

    Arkadaşım bazı dandik kolonlar var onların üzerinde örnek 100 watt 4 ohm yazar veya 100 watt 6 ohm
    100 watt 8 ohm v.s 16 ohm. bunlar süs olsun diyemi yazmışlar....................


    BAK BEN BU İŞİ YAPIYORUM ..... 100 WATT 4 OHM( DİRENÇ) KOLONDAN ATIYORUM DAVUL SESİ TENEKEYE VURUYOLARMIŞ GİBİ ÇIKAR

    100 WATT 8 OHM DAVULA GERCEKTEN YANINDA VURUYOLARMIŞ SES GİBİ ÇIKAR....

    KOLON DİRENCİ YÜKSEK OLURSA SES GERÇEGE YAKIN VE DAHA DETAYLI BASKILI ÇIKAR....

    100 WATT 4 OHM luk kolondada 93 db yazıyo bu ses gürültü oranı............ses berbat zayıf ve baskısın ,detaysız arka planları iyi alamazsın kuru bi gürültü gibi çıkar


    OHM süs olsun diye yazmıyolar kolonların üstüne sence ................



    ************ARTI 8 OHM KOLON NEDEN PAHALI OLUR BI ARASTIR***********************




    bazı şeyleri yalnış söylüyorsunuz galiba sayın rammstein,

    8 ohm'luk hoparlörlerin daha pahalı olduğu doğru bir yaklaşım değil. Burada önemli olan Ampli ile hoparlör'ün ohm değerlerinin birbirine uyumudur. Örneğin 8 ohm çıkışa sahip bir ampli, 4 ohm'luk bir hoparlörü sürmekte zorlanır. Aşırı güç harcar. 4 ohm'luk bir hoparlörü eğer uyumlu ve güçlü bir ampli ile sürersen özellikle alt frekanslarda 8 ohm'a göre çok aşağılara inebilirsin, yani hoparlörün ohm değeri ne kadar azalırsa alt frekanslara inme şansın o kadar artar ancak hoparlör çok hassaslaşacağından yüksek watt değerlerinde kullanman sakınca yaratabilir.


    arkadaşlar, yukarıdaki görüşlerimi şu şekilde düzeltiyorum. "Bu açıklamalarım tamamen benim şahsi görüşlerim olup yıllar içinde yaptığım dinlemelerimden sonra oluşmuş naçizane fikirlerimdir". Kimseyi yanlış yönlendirme ve teknik olarak bu doğrudur gibi bir niyetim yoktur. Ama ne yapayım bugüne kadar dinlediğim onlarca hoparlör'ler arasında hep 4 ohm değeri(nominal) yazan hoparlörlerde özellikle düşük seste(yani amplinin volümünü kıstığımda) hala alt frekans seslerini doyurucu bir şekilde aldığımdır.(tabi doğru ampli ile sürülmek şartıyla) Zaten hi-fi biraz da bu değilmidir. Herkesin kendi kulağına(alt frekanlarda sadece kulak değil hissine) güzel gelen ses en doğru ve en iyi cihaz seçimidir. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 5 Nisan 2007; 14:57:07 >




  • rg206 tesbitin yanlış değil ki.bilakis normal.
  • Öncelikle yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
    Vallahi ne başlıkmış..okudukça daha da çekici oluyor...ama kafam karışdı(bu konularda pek bilgim olmadığı içindir)...üç isim dikkatimi çekdi.
    -the cantan
    -rammstein
    -teknika
    merak ettim bu arkadaşların mesleği nedir? muhtemelen elektrik-elektronik mühendisi falan mı ?
  • Evet.

    Bu benim 21 yıllık işim ve en büyük hobim aynı zamanda.


    quote:

    Orjinalden alıntı: quvang

    Öncelikle yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
    Vallahi ne başlıkmış..okudukça daha da çekici oluyor...ama kafam karışdı(bu konularda pek bilgim olmadığı içindir)...üç isim dikkatimi çekdi.
    -the cantan
    -rammstein
    -teknika
    merak ettim bu arkadaşların mesleği nedir? muhtemelen elektrik-elektronik mühendisi falan mı ?
  • Yazan tüm arkadaşlara selamlar ayrıca tesekkürler.

    Ne topikmiş ama

    Bu arada benim ses sistemine resmen aşık oldum.Yakında söz kesecez jvc ile

    Küçük bir oda temiz bir ses tüm isteğim buyduuuu.Boodrum Boodrum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.