Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63.418
Cevap
385
Favori
3.381.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31663167316831693170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • levoank kullanıcısına yanıt

    neden siliyorsun hocam

  • bu kablonet denen belaya bulaştığım güne lanet olsun.


    4 yıl vodafone kullandım 5 mbit, son zamanlarda sürekli pocket loss gibi sorunlardan dolayı her gün modemi bir kere kapatıp açmam gerekiyordu. ben de hadi orjinal kablonete geçeyim hem de hızı 100 mbit yaparım dedim.


    ocak başı gibi geçtik buraya. 1 ay sonra modem ışıkları tamamen yanmasına rağmen internet gitmeye başladı. sonra modem kendine sanki reset atıyormuş gibi mavi ışıklar yanıyor ve sonra düzeliyordu. bu düzelme 20 saniye kadar sürüyor ve tekrar aynı olay yaşanıyordu. neyse belirli aralıklarla yapa yapa 5 günün sonunda bu olay bitti. tabii 5-6 kere arıza kaydı bırakıp o şekilde düzeltildiği yazıyordu arıza bildirimlerinde.


    2-3 gün öncesine kadar bir sıkıntı yokkken 1-2 gündür gene bu sıkıntı baş gösteriyor. modemin ışıkları yanmasına rağmen internet gidiyor ve sonra mavi ışıklar yanıp düzeliyor ve bu olay sürekli oluyor... ben arıza kaydı bırakıyourm, sözde düzeltiyorlar ama gene de devam ediyor.... bugün gene adamların telefon sistemleri de çöktü herhalde, yardım dajhi edemediler, sonra arayın falan dediler.


    4 sene vodafoıne ile bu sorunu hiç yaşamamıştım... sanırım bu sorun modemden kaynaklanıyoır diye tahmin ediyourm. yarın değişim talep edeceğim... nefret ettim bu firmadan da bu hizmetten de... keşke turknet ya da en azından ttnet e falan geçseymişim.. adsl ama sorun yaşamazdım herhalde.





  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    muhtemelen ya modem yada bir temassızlık vardır.
  • 6 yıllık kablo net aboneliğimi az önce sonlandırdım. 4 gün önce de 2 senelik daha sözleşme yapmıştım hatta.

    Saçma sapan uygulamaları yüzünden bitirdim aboneliğimi. Sizi de uyarmış olayım.

    6 yıldır modem için kiralama ücreti ödüyorum. Dün akşam adaptör arızalandı. Arıza kaydı oluşturdum. Teknik ekipler geldi. Dediler ki adaptör yanmış 250 tl karşılığında yenisini alın.

    Dedim ki modem benim değil. Yenisini takın gidin. Ben zaten kirasını vereceğim 2 sene daha fazlasıyla. Ben neden yeni adaptör alıyorum. Ben zaten kiralama ücreti ödüyorum her ay.

    6 yıldır zaten ben size 3 tane falan modem alacak kira ücreti ödedim zaten.

    Ya böyle saçmalık olabilir mi. Modem bozulsa ona da neredeyse 2 bin tl gibi bir rakam istiyorlar.

    E ben neden kiralama ücreti ödüyorum o zaman. Kendi kendine bozulan şeyi ben neden size alıp hediye ediyorum. Ben bozsam neyse. Yanan adaptörün yenisini ben neden size yeniden alıyorum.

    Sonuç olarak cayma bedeli vs vs derken adaptör ücretinden daha büyük bir rakam ödeyerek sözleşmeyi bitirdim. Böyle salak salak işlerle ilerlerse daha çok müşteri kaybederler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahodilo -- 29 Mart 2024; 11:10:39 >




  • bahodilo B kullanıcısına yanıt

    Kira yerine modem ücreti peşinen depozito olarak alınsa; iptal edene teslim edince para iadesi, devam edende taahhüt bitişinde modemi satın almış sayılsa daha mantıklı olur.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    bende anlamadım walla

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    ben eklemedim böyle dns

  • Gün içinde ara sıra modem online olamıyor, DS ışığı mavi yanıp sönüyor. Teknik ekip, kutudan dairedeki prize gelen RG6 kablonun değişmesi gerektiğini söyledi. Daire 7. katta. Bunu elektrikçi tahminen ne kadara yapar? Kabloyu internetten alsam maliyeti düşürür müyüm?

  • bahodilo B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam aynı sorunu ben de yaşamıştım ücretsiz değiştirdi gelen ekip. Bence ücret mevzusunu bayiler belirliyor, zaten çoğu ahlaksız yapıştırıp geçiyorlar.
  • bahodilo B kullanıcısına yanıt
    Çok şaşırdım, normalde kiraladığı cihazdaki arızalardan firma sorumluydu. Kiralamanın mantığında zaten bu var. İlk kez böyle bir şey gördüm. Teknik serviste de kullanıcı kaynaklı ise ücretli saçmalığını çıkardılar. Geçen sene 2 yıllık taahhüt vermiştim, pişman olmam inşallah
  • bahodilo B kullanıcısına yanıt

    hangi servis saglayaciya gectiniz ozel olmayacaksa ? ..350-400 tl'ler ile turksat artik uygun degil farklı onerilere açık olmak lazim tabi ..

  • hatta ciddi paket kayıpları var. arıza kaydı açayım dedim. bu şekilde SMS geldi:

    Sayın Abonemiz, ... nolu arıza kaydınız alınmıştır. Arızanın kullanıcı kaynaklı olduğunun tespit edilmesi halinde 100 TL bedelinde ücret bir sonraki faturanıza yansıtılacaktır. Arıza sürecinizi 0850 804 44 44 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden takip edebilirsiniz. B349 B016

    Yeni mi çıktı bu saçmalık? Böyle saçmalık mı olur? Arıza kendilerindeyse bile kullanıcı kaynaklı deyip hem sorunu çözmeyecekler hem de 100 lira ilave para alacaklar. ne güzel iş. Taahhüt biter bitmez başka bir firmaya geçicem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 3 Nisan 2024; 9:13:20 >
  • bu sabah aniden teknik servis geldi. yeni kablo çekicez ve yeni modem takıcaz dedi. istemiyorum ben eski halinden memnunum dedim. hayır dedi, bu işlemler mecburi.


    benim sahibi olduğum eski modemi söktü, yeni gpon kablo çekti. yeni  ZTE ZXHN F6600 kiralık modem taktı, 12 ay sonra kira bedeli faturanıza yansıyacak dedi gitti.


    istemediğim halde böyle bir değişime mahkum edildim.



    saçma işler.


    yer istanbul avrupa yakası.


    mecburen yeni modem bulup satın alıp bu kiralıkları iade etmem gerekecek. bir ton uğraşacağım boş yere.



    bu modem özellikle wifi'de kopma vs. yapıyor mu bilen var mı arkadaşlar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 3 Nisan 2024; 14:2:53 >
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Sizin modemin modeli neydi? 12 ay boyunca ücretsiz mi olacakmış?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 3 Nisan 2024; 14:39:44 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    ben eski aboneyim. eskiden modem kiralama diye bişey yoktu. modemleri faturaya ek bedellerle satın alıyorduk. şimdi kiralıyor uyanıklar.


    evet 12 ay ücretsiz kullanacakmışım yeni taktıkları modemi. yeni kablo kurulum da ücretsizmiş. gpon kablo çektiler.



    eski modemim Netmaster Infinity 401 Modem idi. boşa çıkmış oldu şuan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 3 Nisan 2024; 16:12:11 >
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    ben de eski aboneyim. daha önceleri 2 yıllık taahhüt kampanyasıyla bedavaya modem veriyorlardı. nerede o eski günler.
  • Arkadaşlar bir sorum var. Ben baya eski aboneyim. netmaster cbw-383zn modem kullanıyorum. Kiralık değil..


    Modem işimi görüyor şimdilik ama bozulursa kiralamak zorunda mıyım? İnternetten kendime modem alsam MAC adresini tanımlamıyorlar mı?


    Yani kiralamak için dayatıyorlar mı? Eğer kendi modemimizi kullanmaya izin vermiyorlarsa bu zorbalık. Kimse Tüketici Hakem Heyetine ve BTK'ya şikayette bulunmadı mı? Evet devletin sonuçta kimi kime şikayet edeceksin ama olsun. Şikayet artarsa dikkate alırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

    Arkadaşlar bir sorum var. Ben baya eski aboneyim. netmaster cbw-383zn modem kullanıyorum. Kiralık değil..


    Modem işimi görüyor şimdilik ama bozulursa kiralamak zorunda mıyım? İnternetten kendime modem alsam MAC adresini tanımlamıyorlar mı?


    Yani kiralamak için dayatıyorlar mı? Eğer kendi modemimizi kullanmaya izin vermiyorlarsa bu zorbalık. Kimse Tüketici Hakem Heyetine ve BTK'ya şikayette bulunmadı mı? Evet devletin sonuçta kimi kime şikayet edeceksin ama olsun. Şikayet artarsa dikkate alırlar.

    Bozulursa dışardan alıp tanıtabilirsiniz.

  • Türksat GPON sistemde kiralama dışında cihaz kullanımına izin vermiyor.

    https://www.turksatkablo.com.tr/sss.aspx?q=4 "Türksat üzerinden değil de dışarıdan kendi imkanlarım ile modem temin etmek istiyorum. Bu durumda hangi hususlara dikkat etmem gerekir?" "Dışarından GPON modem temini mümkün değildir."

    https://www.turksatkablo.com.tr/sss.aspx?q=23 "Dışarından GPON modem temin edebilir miyim?" "GPON modem, Türksat Kablo tarafından GPON teknolojisi ile hizmet sunulan adreslerde müşterilerimize tedarik edilmektedir, dışarıdan temini mümkün değildir."

    1 yıl geçtikten sonra mecbur aylık kira ücreti ödeyeceksiniz gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 4 Nisan 2024; 14:20:10 >




  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Semt neresi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 31663167316831693170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.