Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63.440
Cevap
387
Favori
3.382.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31673168316931703171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Türksat GPON sistemde kiralama dışında cihaz kullanımına izin vermiyor.

    https://www.turksatkablo.com.tr/sss.aspx?q=4 "Türksat üzerinden değil de dışarıdan kendi imkanlarım ile modem temin etmek istiyorum. Bu durumda hangi hususlara dikkat etmem gerekir?" "Dışarından GPON modem temini mümkün değildir."

    https://www.turksatkablo.com.tr/sss.aspx?q=23 "Dışarından GPON modem temin edebilir miyim?" "GPON modem, Türksat Kablo tarafından GPON teknolojisi ile hizmet sunulan adreslerde müşterilerimize tedarik edilmektedir, dışarıdan temini mümkün değildir."

    1 yıl geçtikten sonra mecbur aylık kira ücreti ödeyeceksiniz gibi duruyor.

    kablo ve modem bağlantılarını yapan teknisyen arkadaşa bu durumu sordum. eskiden olduğu gibi yapabilirsin dedi. eskiden teknisyen çağırıyorduk yeni modemi (bize ait modemi) sisteme kayıt ediyorlardı, artık böyle değilmiş ve müşteri hizmetlerini arayıp modemin arkasında bulunan bazı bilgiler ile kayıt gerçekleşiyormuş.


    belki de dediğiniz gibi olmuyordur. kesin bişey diyemiyorum.


    gpon modem ( yukarıda belirttiğim zte marka ve aynı model) yurtdışından temini mümkün görünüyor. gümrükte falan takılmazsa gelir diye düşünüyorum.

    amazon gibi daha profesyonel sitelerden bulunabilinirse sıkıntısız gelir muhtemelen.


    bir ihtimal toplu getirenler de olabilir ve letgo gibi sahibinden gibi yerlerden de temin edilebilir diye düşünüyorum zaman içinde.





  • Pulluk kullanıcısına yanıt

    istediğim bişey değildi. ancak teşekkür ederim. istanbul avrupa yakası fatih bölgesi.


    tabi ping değerleri düştü. online cs go'da falan ping yarı yarıya düştü. internet daha istekli hala geldi, performans arttı.

  • Değişmediyse bildiğim kadarıyla fiberde (GPON) operatörler sadece kendi verdikleri cihazların kullanımına izin veriyorlar. Dışarıdan alınan cihazın kullanımına izin vermiyorlar. Türk telekom, superonline'da da bu şekilde. (Superonline hatta kendi cihazınızı kullanmanız için gerekli olan kullanıcı adı - şifreyi vermiyor. Çeşitli yöntemlerle elde edip farklı modem kullanan vardı ancak kiralama ücretini ödemeye devam ediyorlardı tabi ki.) Operatörler de bu cihazların satışını yapmıyor, sadece kiralamasını yapıyorlar. Abonelik sözleşmesi/taahhütnamesine de abonelik süresince aylık cihaz kullanım bedeli ödenecektir benzeri madde koyuyorlar. Hatta superonline yetkilisine zamanında sormuştum madem cihazı satın alamıyoruz, aboneliği iptal edip cihazı iade etmesem, cihaz ücretinin faturası yansıtıldığında bunu ödeyip tekrar abone olsam bu kiralama ücretinden kurtulabilir miyim diye. O da kurtulamazsınız cihazın mac adresi kara listeye alınır bir daha superonline'da kullanılamaz, size yeni cihaz verilir demişti Kısaca fiber (GPON) altyapıda kiralama ücretinden kurtuluş yok

    https://www.turksatkablo.com.tr/tumkampanyalar-detay.aspx?q=aWQ9MTQ2NCZiaW5hX2lkPSZkYWlyZV9ubz0mQkJLPSZzZWJla2VUdXJ1SWQ9JmFkcmVzPQ%3d%3d-sujVEHAxcXI%3d Rastgele bir kampanyaya girdim, detaylarda yazan yazı "Hizmet verilen şebekeye göre Türksat cihazlarının kullanımı mecburi olabilecek olup, sadece izin verilen şebekelerde abone kendi cihazı ile kampanya dahil olabilir." GPON büyük ihtimalle buna giriyor




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Oha bunu da ilk defa duydum

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Hocam Gpon a geçmişsin ne güzel :)

  • Gpon 'a geçmek bize de nasip olur mu ki  

  • Kablonet’i iptal ettirdim, 15 gün içinde modem ve conax modülü teslim etmem gerektiği söylendi. Prizden modeme çektikleri rg6 kabloyu da teslim etmem gerekiyor mu?
  • Anadolu yakasında GPON dönüşümü geçiren var mı hiç?

    Bütün çalışma Avrupa yakasında mıdır.

  • Selamlar 100mb internet hizmetim var ama 30 mb civarı alabiliyorum müşteri hizmetlerini aradım modemimin eski olduğunu yeni almam gerektiğini söylediler infinity 401 var galiba sizce kablonet wriles kullanımı için hangi model marka modem almalıyım yada kiralamk demeliyim satış yokmuş artık hangisini tavsiye edersiniz yada sahibinden gibi yerlerden satın alıp kayıtmı ettirmeliyim nereden alabilirim bilen varmı tavsiyeleriniz bekliyorum kullanan arkadaşlardan

  • Deva46 D kullanıcısına yanıt

    Wifi 6lı modem alabilirsiniz. Aslında sizin modemde o kadar kötü bir modem değil evet eski ama 100 mbitten 30 mbite düşürecek çok fazla bir durumu yok. Belki hat durumunda bir sıkıntı vardır. Testi kablolu mu yapiyorsunuz, kablosuz mu? Kablosuz yapıyorsanız wifileri ayırdınız mi? (5Ghz, 2.4GHZ şeklinde) 2.4ghz ile bağlanıyor olabilirsiniz, hızı düşürür. 5ghz de hız artar wifi ile.

  • benim şu anda kullandığım modem cbw-383zn kablonet modem firmasını arayın dedi aradım oda bu modeme artık hizmet vermiyoruz modeli eskidi yeni sürüm alın dedi tavsiye istedim infinity 401 olabilir dediler oda aylık 40tl kiralama ücreti var satılık yok sahibindednde satılık var mam ne kadar güvenilir onlarda 650 tl den başlıyor kablolu internet kullanmıyorum evde tamamen wrielss kablonet modemlerinden hangisini tavsiye edersiniz birde kiralamamı satın almamı yapayım satın alma yapacağım güvenilir bir yer varmı

  • Deva46 D kullanıcısına yanıt

    Kiralama şıkkı olarak H&D NE1611C Modem gayet başarılı ..



    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar


    https://forum.donanimhaber.com/yeni-modem-h-d-hakkinda--154663844


    Yada router olarak da


    TP-Link Archer AX23



    TP-Link Archer AX55



    Mercusys MR80X







  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    GPON fiber için olan modem sanırım. Henüz mahalleme fiber gelmedi. 100 Mpbs bağlantı ve Docsis modem kullanıyorum.

  • Ceteris Paribus kullanıcısına yanıt

    yok gerek yok ethernet kablosunu kast ediylar :=)) Modemin içinden çıkanları,

  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Bu gponlarda çok dandik her gün reset atmam gerekiyor akıcı internet için. Otomasyon yazdım resmem bu iş için.


    Modem de zorunluysa tam zamanında kablo netten kaçmışım. ofiste kablonetten başka şansım yok gibi görünüyor şimdlik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 7 Nisan 2024; 16:32:33 >
  • @GAMEHUNTER Evet. GPON da (Eve fiber kablosu gelen) onların modemini kiralamanız zorunlu. Docsis'te değil.

    @MC.CYBER_ GPON'da zorunlu docsis'te zorunlu değil. Docsis'te de arada bir reset atmak gerekebiliyor. Ping ve paket kayıpları arşa çıkıyor arada. (Komut satırından ping attığımda 3-4 satırda bir 300-600 ms'ler, bazen 2000 ms ardından paket kaybı olduğu oluyor. Modeme reset atınca düzeliyor. Cihaz da eskidi tabi, tek başına 383z4 kullanıyorum. Ondan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle)
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Docsiste de zorunlu zor oluyordu o işler bozuluyordu engelleniyordu.


    Ben comnet gpon alt yapısı kullanıyorum türk telekomun gpon var. gıcık oluyorum o cihaza neyse birde türktelekomun modemi var ama ben kendi modemimi kullanıyorum. Bunu kablonet de yapamıyor muyuz tam anlayamadım.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Docsis'te yıllardır modem satışı yok. Eskiden alanlar kullanmaya devam ediyor. Bozulanlar/her ay 40 tl ücret verip kiralamak istemeyenler ikinci el alıp kaydettirip kullanıyor. (Alınan modemin sahibinin türksat'a borcu olmaması lazım/cihazı aboneliğinden düşürmüş olması lazım, diğer türlü türksat kayda izin vermiyor.)

    GPON da ise başka bir cihaz kullanmak isteseniz dahi aylık kira ücretini ödemeye devam ediyorsunuz. Docsis'teki gibi kiralamak istemiyorum deme şansınız yok, mecburi Superonline hatta başka cihaz kullanabilmeniz için gereken kullanıcı adı/şifreyi dahi vermiyor, kendiniz çeşitli yöntemlerle elde etmek zorunda kalıyorsunuz. Superonline'da kampanya ücretlerine cihaz ücreti dahil. Türk telekom'da ise ayrı gösteriliyordu sanırım. Türk telekom altyapısı kullanan diğer sağlayıcılardan türk telekom modem ücreti alıyor. Bunu kimisi faturada ayrı gösteriyor, kimisi tarife ücretine dahil ediyor. Ücret bir şekilde alınıyor yani

    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar.aspx

    Kablonet'teki cihazlarda ONT ile modem birleşik. (fiber kablo direkt modeme giriyor) Muhtemelen bridge mode'a alıp kendi modeminiz ile kullanabilirsiniz.




  • bana göre internet sağlayıcılarının müşteriye zorla kendi modemini dayatma, kiralattırma işi tüketici haklarına tamamen aykırı bir durum. bakanlık, btk, rekabet kurumu diğer konularda olduğu gibi ne güzel de izliyor bu durumu...

  • bu aralar 350-500 tl arasi tarifeleri pahali bulup alternatif servis saglayicalara gecenleriniz var mi ..alternatif olarak neler onerebilirsiniz ? bende 20 kusur yıl sonra ayrilmak durumunda kalicam zannedersem :)


    130 tl ortalama 100 mb akilli sinirsiz icin oderken 350 tl olucak malesef ki ciddi bir bedel ve artis demek ...

  • 
Sayfa: önceki 31673168316931703171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.