Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
126.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

    turksat kimi bölgelerde upstream frekans aralığı 5-42 mhz hizmet veriyor
    bunu turksata sormak lazım neden bazı bölgelerde illaki 5-85 mhz,
    arris sb6183 de de frekans aralığı 5-42 mhz, demekki son modeller bu şekilde
    docsis 3.1 modemleri bende merak ediyorum bakalım cm1000 çalışırsa, bende sb8200 sipariş verebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 16 Mart 2017; 0:39:3 >
  • Bundan tam 1 yıl önce Mart 2016'da "Uydunet Kullananlar Buraya: Tp-Link Kablo Modem Türkiye Pazarına Gelsin Kampanyası" başlığıyla bir konu açmış ve TP-Link Türkiye yetkililerine bir çağrıda bulunmuştum.Açtığım konu forum üyelerinden büyük destek görmüş,bir çok uydunet kullanıcısı tekel olma durumu nedeniyle kullanmak zorunda kaldıkları modemlere alternatif bir seçenek sunulması durumunda hiç düşünmeden geçiş yapacaklarını ve piyasaya giriş yapması durumunda TP-Link ürünlerinden satın alacağını belirtmişti.Açtığım konuya ilgi ve desteğin boyutu beklenin çok üzerinde olmuştu, öyle ki TP-Link Türkiye ülke müdürü Sayın Ali Dinçer duruma kayıtsız kalamamış ve forum üzerinde açtığı hesapla ilgili konu başlığında TP-Link kablo modemlerin kısa bir test aşamasından sonra Türkiye pazarına giriş yapacağını duyurmuştu.Konudaki heyecanlı forum üyelerinden istenen gerekli prosedürün ve testlerin tamamlanabilmesi için TP-Link Türkiye'ye makul bir süre tanınmasıydı.

    Bugün itibarıyla bahsi geçen süre 1 yılı aşmış bulunmakta ve sorun olduğu yerde duruyor.Uydunet abonelerinin büyük çoğunluğu halen 1 yıl öncesinde olduğu gibi aynı sorunlarla boğuşuyor.Buradan TP-Link Türkiye ülke müdürü Sayın Ali Dinçer başta olmak üzere TP-Link Türkiye yetkililerine çağrımı yineliyor,kablo modem pazarındaki tekele son vermeleri için harekete geçmeye davet ediyorum.Mevcut durumdan rahatsız olan,sorunlar yaşayan,alternatif seçeneklerin erişilebilir olmasını arzulayan tüm forum üyelerini TP-Link Türkiye resmi destek konu başlığına mesajlarıyla taleplerini ve çağrıma desteklerini bildirmelerini rica ediyorum.
    Saygılarımla,
    Fujita Kasagura

    TP-Link resmi destek bölümü:https://forum.donanimhaber.com/siz-sorun-tp-link-cevaplasin--86454182

    Açmış olduğum konu başlığı:https://forum.donanimhaber.com/uydunet-kullananlar-buraya-tp-link-kablo-modem-turkiye-pazarina-gelsin-kampanyasi--114946438




  • https://www.amazon.com/gp/product/B01EO5A3RQ/ref=oh_aui_detailpage_o07_s00?ie=UTF8&psc=1

    yakın zamanda amazondan bunu almıştım sinyal sürekli kesmesi sebebiyle uydunet personeli bir kaç kez eve gelip kurcaladılar. sonunda sinyalle ilgili sıkıntı oldugunu cihazın buranın yapısına uygun olmadıgını söylediler. bende mecburen iade ettim cihazı.

    evet birileri netmasterdan kurtarsa keşke ama kimseden tık yok....
  • Tp Link alıp sorunsuz kullanan var mı?
    Varsa amazon'dan alınır zaten gerekirse.firmware güncellemesi de kullanıcı tarafından yapılabliyor yazılmış yorumlarda.Kablonet ,teknik destek kısmında sorun çıkıyor.

    TpLink 'in 24kanal dl modeli yok yalnız gördüğüm kadarı ile . 16 kanal var, orda sorunsuz çalışan alternatifler var zaten.
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    tplinkden uzak durun bence, olmuş olsaydı birileri mutlaka bahsederdi bundan
    Zoom 5370 veya arrisden başka marka sıkıntı, netgear a bile emin olamıyorum
    en olası çalışacak marka/model en az 24 kanallı bir modem arıyorsanız arris sb8200 derim.
    upload frekans aralığı docsis 3.1 modemlerde 5-85 mhz olacak diye birşey okumuştum geçenlerde ama bu sb8200 çıkmadan önceki yazılmış bir makaleydi.
    sb8200 Specification datasheet ini bulsam emin olacam eğer öyleyse en olası modem budur bence ama 200 dolarda az para değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 16 Mart 2017; 0:35:14 >
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    SB8200:https://arris--c.na13.content.force.com/sfc/dist/version/downloadNoFlash?oid=00D30000000kUAL&ids=068a0000005qXPV&d=%2Fa%2Fa0000000QLcc%2FAm.TJXJiW_QaOfC8Vex39VwyYhAwSaERKU2JhcDmeTo
    CM8200:http://www.arris.com/globalassets/resources/data-sheets/touchstone-cm8200-data-sheet.pdf

    Benim bu modemlerde merak ettiğim docsis 3.1 olmalarına rağmen niye sadece 1gbitlik ethernet çıkışları var? İnternet hızlı gelse de bilgisayara maksimum 1 gbit verilebilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan1991 -- 16 Mart 2017; 1:35:40 >




  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler bende bunu arıyordum bulamamıştım
    RF Upstream - Frequency Range 5 MHz to 85 MHz
    denilen doğruymuş, 32 kanal online olabilecek modem sb8200 gibi görünüyor, latency sorunuda yok,
    sorun olmadığı için hemen firmware update beklemeye gerek de yok ama pahalı biraz,
    turksat arrise destek veriyor tek yapmak gereken biraz zorlamak sadece

    Amerikada ki kablo isp ler en fazla 300-400 mbit veriyorlar diye biliyorum,
    yani nekadar 1gbit 5gbit deselerde modemler için onlar bile 500 mbitin yanına gelemiyorlar,
    oyüzden tek ethernet kullanıyorlar ama ilerde verebilecekken neden şimdiden bu donanımsal sınır var bende anlamıyorum
    sb8200 de de neden 2.5gbit veya 5gbit ethernet portları varken 2 tane 1gbitlik port koymuşlar bu da saçma olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 16 Mart 2017; 2:36:16 >
  • Arris SB6190 ve Zoom 5370 ile ilgili olarak Turksat'a göndermiş olduğum maillere bir hafta sonra nihayet bir yanıt alabildim :

    "Hizmetleriniz ile ilgili bölgenizde yapılan kontrollerde modemlerinizin frekans aralığı şebekemize uygun olmaması ve modemin manuel sisteme eklenmesi diğer kullanıcıların bant genişliğinin olumsuz etkilenmesi nedeniyle işlemlerinizi maalesef karşılayamamaktayız."

    Bu da modemleri satın almadan önce göndermiş olduğum maile vermiş oldukları yanıt :

    "Tarafımıza iletmiş olduğunuz talebinize istinaden alacağınız modemin arkasında Koaksiyel kablo girişi var ise, Uydunet hizmetinde kullanabilirsiniz. Alt yapmızda kullanılan bir çok farklı marka ve model modem bulunmaktadır. Alt yapımızdA DOCSIS 2.0 ve DOCSIS 3.0 uyumlu modemler sorunsuz şekilde online olup internete çıkabilmektedir."

    Downstream / upstream / DOCSIS 2.0 / 3.0 / 3.1 / frekans aralığı,vs.ye hiç takılmayın boşuna, bunların hiçbiri önemli değil; ne diyor Turksat : modemin arkasında koaksiyel kablo girişi olsun yeter !




  • Turksat'tan gelen maillerden şu sonucu çıkarıyoruz :

    - Kullandıkları frekanslar bölgeden bölgeye farklılık gösterebiliyor, herhangi bir standardları yok

    - Çağrı merkezlerindeki müşteri hizmetleri yetkililerini geçtik, daha üst leveldaki tier 2 / tier 3 yetkilileri de yaptıkları işten bihaber; kablo modemin şebekeleri ile uyumlu olabilmesi için arkasında koaksiyel kablo girişi olması gerekliymiş. (Alacağınız modemlere dikkat edin, bu giriş önde ya da ya da olmasın, çalışmaz sonra !)

    ... ve biz sefil aboneler kalkmış 5-65 Mhz, full band capture tuner, SB6190 firmare update gibi deli saçmalıklarıyla uğraşıyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 16 Mart 2017; 11:43:8 >




  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    o zaman sadece frekans aralıgı 5-85 modem almamız yeterli adamlarda düzen bile yok
  • Kablonet 'in uyumlu olan modelleri ve destekledikleri standartları kendi sitelerinde yayınlaması lazım ama yapacaklarından şüpheliyim. Sadece kablonet değil , diğer ISP lerde girmiyorlar pek böyle işlere.

    Ben de destekleyen modelleri sorduğumda bana da daha genel bir cevap vermişlerdi. Onların cevabına göre bu modemlerin hepsinin çalışması gerekiyor.

    Zoom ve netmaster 'ı aynı firma üretiyorsa belki netmaster modemler de kötü değil. Router olmayan modellerinde sorun çıkmıyor gibi görünüyor. 16 ve 24bant bağlantı kuran modellerinin router olmayan sadece modem olan versiyonu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 16 Mart 2017; 17:12:14 >
  • Teknotel (NetMaster) genel müdürü Kemal Bey, kendisi ile yazışmalarımız sırasında 24 DS / 8 US kanallı - wireless router özelliği olmayan - bir modemi test ettiklerini ve Nisan gibi piyasaya sunabileceklerinden bahsetmişti.

    Birkaç hafta sonra kendisi ile yeniden iletişime geçip, güncel bilgi almayı planlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 16 Mart 2017; 18:59:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    Netgear CM600 ie aynı performansı verir umarım ve galiba türkiyede max 24 DS kullanılıyor çünkü sb6190 kullanan bir kullanıcı 24 DS 2 US olarak kullanıyordu
  • DOCSIS standardlarinda kanal basina ulasilabilir maximum hizin teoride 32 Mbps / pratikte 26 Mbps ve Turksat KabloNet'in sundugu en yuksek hizin 100 Mbps oldugu dusunuldugunde, 4 DS kanal calisan Motorola SB6120 isimizi gormekte aslinda.



    Daha once de yazmis oldugum gibi; yillardir 4 DS kanali uzerinden baglanti kuran SB6120 ile 16 DS kanali ile baglandigim Zoom 5370 arasinda ben hicbir performans farki gozlemlemedim.



    Zaten, - Puma 6 islemcililer haric olmak uzere - tum modemlerin performanslari hemen hemen ayni, belki detayli testler ile tesbit edilebilecek ama gunluk kullanimda farkina varilabilecek bariz farklar bulunmuyor. Burada one cikan kriter modemin stabilitesi : sinyal seviyesini / baglanti kalitesini ne kadar uzun sure koruyabiliyor, baglantiyi kaybetmeden / resetlenmeden ne kadar sure calisabiliyor, sinyal degisikliklerine ne kadar duyarli, vb.



    Acikcasi ben simdiye dek ne NetMaster CBC-382D1 ne de Motorola 8121 ile herhangi bir sorun yasamadim. Mevcut tarifelerle 4 DS / 2 US kanalli modemler gayet yeterli.



    Zaman bulabilirsem, NetMaster CBC-382D1 / Motorola SB6120 / Zoom 5370 ve haftaya elime ulastiktan sonra eger bizim sebekede calisirlarsa Arris 6141 / Netgear CM600 ve Netgear CM1000 karsilastirmali bir Turksat baglanti testi yapabilirsem sizlerle buradan paylasirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    eğer bu modemlerin herbirini inceleyebilirseniz hepimiz çok memnun oluruz.
    sb6141 kullanan var türkiyede, o modelde sorun olacağını düşünmüyorum

    kullanmak isteyenler için şunu söylemekte fayda var,
    sb6190 da da kullanılan puma6 işlemcili modemlerde olan lag latency sorunu her kablo operatöründe görülmediği gibi, amerikada bu sorunla karşılaşan firmware testerlar, beta aşamasında olan 9.1.93X (2.vers) firmware ile sorun giderilmiş görünmektedir, public yani herkesin kullanımına açıldığında tamamen düzelip düzelmediği görülecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 17 Mart 2017; 13:36:48 >
  • SB6141 kullanıcılarının Motorola versiyonunu kullandıklarını sanıyorum, Arris kullanan var mı bilmiyorum. Motorola ve Arris'in data sheetlerinde upstream frekansları farklı yazılmış, bu fark sadece data sheette mi yoksa tuner da gerçekten farklı mı haftaya göreceğiz. Eğer Arris 6141 data sheeti doğruysa (ki bazılarınınki pek doğru olmuyor, bkz. Zoom 5370) Turksat ile bende çalışmaması lazım, zira belirtilen upstream aralığı 5-42 Mhz.

    Yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere, zaman zaman data sheetler ve hatta Cablelabs sertifikasyon listeleri gerçek hardware özelliklerini yansıtmayabiliyor. Örneğin 41.6 ve 60.4 Mhz upstream frekanslarına kilitli olarak çalışan benim Zoom 5370 in hem data sheeti hemde Cablelabs sertifikasyon listesi upstream frekans aralığını 5-42 Mhz olarak gösteriyor.

    SB6190 sorunlarının firmware ile giderilmesi mümkün olsa da, bunun bizler için pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Bilindiği gibi kablo modemlerin firmware güncellemeleri sadece ISP tarafından yapılabilmekte. Turksat'ın bunu yapacağına inanıyor musunuz ?

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 17 Mart 2017; 18:29:6 >




  • Ben de Metin Bey ile kaç kere konuşmama rağmen bir çözüm sunamadı. Email ile de aşağıdaki cevabı verdiler.

    Hizmetleriniz ile ilgili bölgenizde yapılan kontrollerde modemlerinizin frekans aralığı şebekemize uygun olmaması ve modemin manuel sisteme eklenmesi diğer kullanıcıların bant genişliğinin olumsuz etkilenmesi nedeniyle işlemlerinizi maalesef karşılayamamaktayız.

    Duruma ilişkin Sahamızın tamamı DOCSIS 2.0 ve 3.0 ANNEX B DS ve 5-65 Mhz(DOCSIS 2.0 lar için en düşük 5-45 olmalı) geriyön aralığında çalışabilen modemleri desteklemektedir.
  • Uydunet modemleri modem olarak başarılı router olarak sıkıntılı. Amazon de üzerinden netgear router aldım gayet memnunum. Şahsi görüşüm böyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    en başından beri tek derdim modem online olabilirmi düşüncesiydi, software firmware kısmı elbet olur diyordum :)
    ama olay tersine döndü modem biraz bölgesel şansıma online olurken, geçen gün metin beyle görüşmem üzerine (kendisi arris tr ile irtibata geçmiş)
    arris türkiyenin söylediği, bizim getirip test etmediğimiz cihazlara yazılım desteği veremeyiz olmuş :(
    sorunuzun cevabı şuan için hayır, belki günün birinde..
    belki amerika ya geri gönderip yaptırtırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 18 Mart 2017; 13:36:41 >
  • Bu durumda netmaster'ın router olmayan modellerinden birini alıp geçmek en mantıklısı gibi duruyor.

    Diğerlerinin çalışacağının garantisi yok, şu anda çalışsa bile ilerde sorun çıkarsa firmware update ı alabileceğinizin garantisi yok.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.