Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
126.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buraya da yazayım da artık aşağıdaki emailden sonra da gerekli işlem yapılmazsa taahhütüm bittikten sonra çıkacağım gibi gözüküyor. 15 sene kullandım. Artık hizmet veremiyorlar.

    Merhaba,

    Bana Netmaster CBW-383Z4 modemin bozuk olduğu söylenmişti. Bu yüzden yaklaşık 2 aydır internet kullanamıyorum. Eğer 1A yerine 2A adaptör modemin içinden çıksaydı şu ana kadar yaşadığım hiçbir problemi yaşamayacaktım. Ben yeni modemi aldıktan sonra bu adaptör bunun değil dediler. 2A olan adaptör sattılar. Yani modem sorunsuzdu. Neyse bu kısmını geçtim. Yeni aldığım modem için de gerekli yardımı alamadım. 5-42 mhz upstream aralığında modemlere sahip bir sürü kişi var. Bağlantı sağlayabiliyorlar. Ben de artık ARRIS SBG7580-AC Modem için bağlantı sağlanmasını talep ediyorum. Öncelikle Netmaster modem bozuk dediğiniz için ve yeni modem satmaya çalıştığınız için ve başka kullanıcılar mağdur olacak diye yazılım desteği vermediğiniz için 2 aydır ben mağdur durumdayım.

    Teşekkürler




  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Benimkini online bile yapamadılar. Perşembe geri yolluyorum artık. Yoksa Amazon'un son gönderme tarihini geçecek gidene kadar. Artık zamanında ikinci el mi sattılar yoksa 2A yerine 1A mı veriyorlardı adaptörü o zaman bilmiyorum. Modem bozuk dediler bana yeni modem satmaya kalktılar. İyi ki almamışım. 2A adaptör gerekiyormuş modem için. Bu zamana kadar uğraşmamın tek sebebi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık olsun diyelim üzüldüm gerçekten çalışmamasına,
    nedenini anlamamakla birlikte tek aklıma gelen bu upstream frekans aralığı bazı bölgelerde 5-42 mhz verilebilirken bazılarında sadece 5-85 mhz de veriliyor olabilir diye tahmin ediyorum, yani tamamen bölgesel/şans denebilir. (beşiktaş-1.leventdeyim)
    bakalım benim modem sorun çıkaracak mı ilerde, çünkü turksat yetkisi ilerde sizin bölgenizde bir çalışma yapılırsa modeminiz online olamayabilir demişti.
    gelişmeleri buraya yazarım.
    sizede tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda netmaster veya arris le internetinize kavuşursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 14 Mart 2017; 3:16:23 >
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    İşini görecekse bende Motorola SB6120E var satılık.
  • Yurt dışından modem getirtme konusunu uzun süredir takip ediyorum bu ve başka bir başlıkta @sculpneo ve @batuhan1991 nikli arkadaşların arkadaşların başına gelen uyumsuzluk problemlerini ben de üzülerek okudum.

    Teknik bilgim fazla yok ama, bu okuduklarımdan anladıklarım :

    - Türksatta çalışabilmesi için getirtilen modemin Upstream frequency range'i En az 5-45 olmak zorunda. En sorunsuzu için 5-85 olan modem almak gerekiyor.
    - Aynı zamanda "DOCSIS 2.0, 3.0 standartında Annex B (6 Mhz) çalışan bir modem" olması gerekiyor.

    Sonuç olarak anladığım, yurt dışından modem getirtmek yerine @optimus95 nikli arkadaşın önerdiği gibi Netmaster'e bir Router eklemek daha mantıklı gelmeye başladı, çünkü Netmaster'ların kablolu bağlantı sorunu yok :https://www.amazon.com/TP-Link-AC1200-Wireless-Ethernet-Router/dp/B0168G0KZY

    EDİT: @HSeldon nikli arkadaşın ikazı üzerine hatalı bölümler çıkarıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 14 Mart 2017; 19:34:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Yurt dışından modem getirtme konusunu uzun süredir takip ediyorum bu ve başka bir başlıkta @sculpneo ve @batuhan1991 nikli arkadaşların arkadaşların başına gelen uyumsuzluk problemlerini ben de üzülerek okudum.

    Teknik bilgim fazla yok ama, bu okuduklarımdan anladıklarım ve araştırma sonucum şu şekilde oldu:

    - Türksatta çalışabilmesi için getirtilen modemin Upstream frequency range'i En az 5-45 olmak zorunda. En sorunsuzu için 5-85 olan modem almak gerekiyor.
    - Aynı zamanda "DOCSIS 2.0, 3.0 standartında Annex B (6 Mhz) çalışan bir modem" olması gerekiyor.
    - Şu incelemeye göre US-Docsis 6 Mhz, Euro-Docsis ise 8 Mhz çalışıyormuş:https://www.excentis.com/blog/differences-between-us-docsis-and-eurodocsis-and-will-docsis-31-eliminate-them

    Dolayısıyla iki türlü modem varmış: US-Docsis ve Euro-Docsis. Amazondaki modemler US-Docsis olduğundan bize uymuyor.
    Amazon'da Euro-Docsis bir tane modem bulabildim ama onun da telefon bağlanabilir özelliği yok:

    Euro-Docsis modem (Telefon bağlantısı yok)
    https://www.amazon.com/Netgear-CG3000D-Euro-Docsis-Wireless-Gateway/dp/B00OW05AGS/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1489447249&sr=1-1&keywords=Euro-Docsis+3.0

    -------

    Yine telefon bağlantısı olmayan linksys marka Euro-Docsis modem:
    http://www.linksys.com/us/p/P-CM3024/ (Telefon bağlantısı yok)

    -------
    Bu Euro-Docsis modemin telefon bağlantısı var:
    http://www.dlink.com/uk/en/service-provider-solutions/customer-premises-equipment/cable

    -----------

    Sonuç olarak anladığım, yurt dışında Euro-Docsis modem çok az ve modem getirtmek yerine @optimus95 nikli arkadaşın önerdiği gibi Netmaster'e bir Router eklemek daha mantıklı gelmeye başladı, çünkü Netmaster'ların kablolu bağlantı sorunu yok :https://www.amazon.com/TP-Link-AC1200-Wireless-Ethernet-Router/dp/B0168G0KZY

    Tam tersine EuroDocsis bizde çalışmıyor. Docsis3.0 olması gerek.




  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Evet, teknik kavram kargaşasına düşmüşüm, hatalı bölümleri çıkardım, ikaz için teşekkürler.
  • Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından, üye olarak atacağım ilk mesaj ile tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    Arris SB6183 ve Arris SB6190 ile tüm denemelerimin ardından - buna Turksat ile iletişime geçip yardımcı olmalarını rica etmiş olmam da dahil (15 yıllık 100 Mbps / 250 GB abonelerinin maillerine tek satır dahi yanıt vermemiş olmaları ayrı bir tartışma konusu) - online olmam mümkün olmadı.

    Cuma günü elime ulaşmasının ardından, hiçbir ümidim olmadan Zoom 5370 i bağlamam ile gördüğüm DS ve US bonded lock ledleri kısa süreli bir şok yaşamama yol açtı. Hemen müşteri hizmetlerini arayarak MAC i kayıt ettirdim ve yaklaşık 15 dakika sonra, Broadcam BCM33843D chipsetli, 16 DS / 4 US kanal kapasiteli Zoom 5370 ile online idim. Bağlantı sağlamamın 96 saat ardndan, an itibarı ile hiçbir hata / reset / vs. yaşamış değilim. US ledinin mavi/beyaz yanıp sönmesinin (Amerikan forumlarında firmware kaynaklı olduğu konuşuluyor) bağlantı ve performansa etkisini gözlemlemedim. Zoom ile bağlantı sağlayana dek yıllardır kullanmış olduğum Motorola SB6120 ile latency ya da hız olarak bir fark görmedim. Fakat, Moto ile onbinler seviyesindeki correctables Zoom ile 4 gunde ancak 500 seviyelerinde iken, Motodaki onbinlerce uncorrectables Zoom ile sıfırlandı. Bunda Zoom'un full band digital capture tunerinin ne kadar etkisi var bilemiyorum fakat sinyal güç ve SNR değerleri SB6120ye kıyasla biraz daha iyi (gerçi bu değerler markadan markaya ve firmware e göre değişkenlik göstermekte).

    Forumlarda oldukça olumlu yorumlar alan modem, Amazon'da $68 fiyat ile (gümrük vergisi ödenmesi koşulu ile) Türkiye'ye gönderilir olarak satılmakta :https://www.amazon.com/gp/product/B015QKU7YC/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

    Turksat KabloNet ile uyumluluğu doğrulanmış olan Zoom 5370in dışında, Zoom ile kasası dışında tümüyle aynı olan Motorola MB7420 ile de bağlantı sağlanabileceğini düşünüyorum. Amazon'da 90 $ fiyat ile satılmakta olan Motorola (Arris değil, Motorola - Zoom Motorola ismini satın aldı) maalesef Türkiye'ye göderilmiyor. Türkiye gönderimi olsa idi onu da alıp test etmek isterdim.

    Önümüzdeki hafta ilk DOCSIS 3.1 modem olan Netgear CM1000 elimde olacak. US frekans genişliği nedeniyle çalışması muhtemel ama firmware kaynaklı hergün reboot etme gereği nedeni ile çalışsa dahi kullanacağımı sanmıyorum. Aynı şekilde Arris SB6190 ile bağlanabilmiş olsaydım dahi, Puma 6 işlemci kaynaklı ve firmware ile düzeltilmesinin mümkün olmadığı görüşünün ağırlık kazandığı latency sorunu nedeniyle kullanmayacaktım (ki zaten firmware ile fix mümkün olsa dahi bizim Turksat'tan firmware alabileceğimizi beklemek hayalcilik olur).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zeux_ -- 14 Mart 2017; 20:16:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada, hem Zoom 5370 hem de Motorola MB7420 nin üreticisinin, bizim NetMaster'ların da üreticisi olan Castlenet olduğunu söylememde fayda var. Belki de Turksat Zoom'u NetMaster sandığı için bağlantıya izin verdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    Yararlı yorumunuz için teşekkür ederim benımde aklımda forumda pekçok kişinin kullandıgı sb6141 modemini almak vardı ama sayenizde zoom 5370 modemini alacagım bu arada netgear cm400 ve cm500 modemlerinide incelerseniz sahane olur
  • şu ana kadar sb6190 ile 50/4 hızında 24/2 kanal bağlantısıyla sorun yaşamayan bir tek benmi varım türkiyede?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 14 Mart 2017; 20:40:40 >
  • Sorularınız olursa, tecrübelerimle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Önümüzdeki hafta Arris SB6141 test etme imkanım olacak, sonucu buradan bildiririm.

    CM1000 dışındaki diğer Netgear ları inceleme imkanım maalasef yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle görünüyor... Sizin 'Metin Bey' ile görüşebilme şerefine nail olabilseydim belki ben de eşlik edebilirdim size ama...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    emaillere cevap vermiyorsa, müşteri hizmetlerini günd3 3 kez arayıp supervisiorınızla konuşmak istediğinizi söyleyin, sb6141 sb6183 sb6190 bu modeller turksat ile uyumlu mu diye mail atmıştım, uyumlu demişlerdi, bende her seferinde bunu dile getirdim, iade edemeyeceğimi söyledim firmanıza güvendim dedim, 3 gün sonunda online oldum, olmasam isterdim modemin parasını turksatdan
    başının etini yiyceksin bunların, yoksa yardım etmiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 14 Mart 2017; 20:50:36 >
  • Mailde neler yazıp, telefonda kimlere neler soylediğimi bir yazsam buraya !

    SB6190 (malum nedenlerden ötürü) hiç içime sinmemişti zaten, vesile oldu bu da

    Sizde nedir durum ? Latency, ping, jitter forumlarda bahsedildiği kadar sorunlu mu ? Takip ediyorsanız biliyorsunuzdur bayaa bayaa döşeniyorlar Puma 6 nedeniyle Intel / Arris'e...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    hepsini başından beri biliyorum firmware ile düzeltilecek bi olay olduğunuda tahmin ediyorum ama turksatın bunu yapamayacağını bilmiyordum,
    modem 3-5 gün açık kalınca bu sorun daha belirgin ortaya çıkıyormuş diye okudum, ben 2 günde bir resetlerim genelde
    onun haricinde pek oyun oynamadığım için farketmemiş olabilirim ama şuana kadar bir sorun yaşamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 14 Mart 2017; 20:59:1 >
  • Umarım sorun yaşamazsınız... Kimbilir belki bir gün beni de arar Metin Bey

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zeux_ _ kullanıcısına yanıt
    SB8200 ve SB6183 modemlerinide incelermisiniz yazdıgım 2 modemdede broadcom işlemciler varmış ve SB6183 modeminin içindeki işlemcinin Zoom 5370 modelindeki işlemciyle aynı oldugunu gördüm incelemeniz olumlu yönde olursa ona göre gene fikrimi değiştirebilirim şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 15 Mart 2017; 0:38:23 >
  • Kullanıcı tarafından update edilebilen TpLink var şu ana kadar gördüğüm. şu model. Deneyen var mı bunu?

    https://www.amazon.com/TP-Link-Download-Certified-Communications-TC-7620/dp/B01CVOLKKQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1489529269&sr=8-2&keywords=tp+link+modem

    24 download band desteklendiğine göre artık alırken onlara öncelik vermek lazım.
  • SB6183 downstream frekansina kilitlenebiliyorken, sadece 42 Mhze kadar cikabildiginden upstream frekansini yakalayamiyor.



    Zoom 5370 data sheetinde upstream frekansi 5-42 Mhz olarak belirtilmis olsa da, benim baglantimdaki bonded iki kanaldan birinin 56 Mhzde olmasindan hareketle, optional 5-65 Mhz araliginda da calisabildigi anlasiliyor.



    Daha once de yazmis oldugum gibi Zoom modemler CastleNet tabanli ve bu nedenle US frekanslari daha genis olmasina ragmen, Amerikan pazarini hedefleyen data sheetlerde, onlarin ihtiyaclari dogrultusunda 5-42 olarak belirtiliyor olabilir. Arris ise uluslararasi pazari tumuyle gozardi ederek sadece Amerika icin uretilmekte, dolayisiyla tuner da bu standardlara gore set ediliyor.



    Netgear CM1000'in ardindan piyasaya giren ikinci DOCSIS 3.1 modem olan SB8200 elimde mevcut olmadigindan test etme imkanim yok. Ama onumuzdeki hafta gelecek olan CM1000 calisirsa, SB8200 in de calisabilecegini dusunuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.